Направи ми впечатление,
Направи ми впечатление,
че и тук се опитватме да говорите сериозно, но само за несериозни неща?
Вярно, че сме преуморени от сериозните ни неща в реала, които ни пренатоварват и е излишно да се пренясят тук в мястото за приятни развлечения и споделяне и търсене на човешка общност., вярно е и го приемам.
Но ми е трудно да разбера какво ни привлича за сериозни разговори за несериозните неща?
Как мислите, дали това не е от страх да не загубим чувството си за собствена значимост?
Конкретно въпросът ми е :
Какво точно ще се случи с нас ако загубим чувството си за собствена значимост?
Според мен ще ни се променят възприятията за заобикалящия ни свят включително и за всеки един от нас в него.
Ще разширим границите си на възприемане и хората ще ниизглеждат други?
И какво още?
Вярно, че сме преуморени от сериозните ни неща в реала, които ни пренатоварват и е излишно да се пренясят тук в мястото за приятни развлечения и споделяне и търсене на човешка общност., вярно е и го приемам.
Но ми е трудно да разбера какво ни привлича за сериозни разговори за несериозните неща?
Как мислите, дали това не е от страх да не загубим чувството си за собствена значимост?
Според мен ще ни се променят възприятията за заобикалящия ни свят включително и за всеки един от нас в него.
И какво още?
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Re: Направи ми впечатление,
според мен тук пък повече се говори несериозно за сериозните неща.
защото малко или много във времето се е разбрало кой на какви позиции е по много въпроси
а може би отстрани изглежда различно. хм.
някак..несериозното говорене не се равнява на несериозномислене/замисляне
в какъв смисъл да изгубим собствената си значимост?
само подозирам какво имаш предвид.
и ако е в посоката, в която аз мисля - това "обезличаване" е равно на "отваряне"
и на нещо много по-голямо.
защото малко или много във времето се е разбрало кой на какви позиции е по много въпроси
и ако е в посоката, в която аз мисля - това "обезличаване" е равно на "отваряне"
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Зависи кое е сериозно и кое - несериозно. Човек често преосмисля тия неща.ПЪТник написа:че и тук се опитватме да говорите сериозно, но само за несериозни неща?
И какво още?
За мен това е страхотен урок и е страшно освобождаващо - да загубиш чувството за собствената си значимост.
Само че аз го мисля като получаване на яснота за собствената ми незначителност.
Разбира се, че всичко се променя след това, при мен беше съпроводено с облекчение, спокойствие и отваряне към света.
Panta rhei...
Хайде да си говорим сериозно за нещо сериозно.ПЪТник написа:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Интересно чичко Фройд какво би видял зад този уж невинен лапсус, който без да иска показва кой какво се опитваПЪТник написа:че и тук се опитватме да говорите сериозно, но само за несериозни неща?
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Едно подсъзнателно чувство за общност, какво друго.wild_moon написа:Интересно чичко Фройд какво би видял зад този уж невинен лапсус, който без да иска показва кой какво се опитваПЪТник написа:че и тук се опитватме да говорите сериозно, но само за несериозни неща?
Panta rhei...
Мнемозина написа: ...
За мен това е страхотен урок и е страшно освобождаващо - да загубиш чувството за собствената си значимост.
...
страхотна си Мнемо (май аз не съм ти го казвала:shy:)
удоволствие е да прочета нещо такова
особено като знам за какво става дума в случая
Блажени са бедните духом
monkeys?Ън написа:Хайде да си говорим сериозно за нещо сериозно.ПЪТник написа:
seriously!
Блажени са бедните духом
Не си ли ме виждала сериозен?Sweety написа:
monkeys?
seriously!
Моля те, пиши ми на български. Не съм обидчив на тази тема като Боев, но все пак се дразня.

Аде да си говориме за гробища и за умрели
сънувате ли често близките си покойници?
а ходите ли на гробищата чат-пат
аз често сънувам Дядо и Баба
и разни мои другари които са в отвъдното
на гробищата ходя рядко
и то само да са разходя...
ако преваря жената съм казал-кремация
панически се страхувам да имя место дето някой да ходи да плаче за мен...
такива ми ти работи.
на гробищата ходя рядко
такива ми ти работи.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Практически няма разлика между двете твърдения. Не се казва, че си изгубил значимостта си, а само чувството (разбирай илюзията) за нея. Това е равносилно на придобиване на другото чувство, далеч по-адекватно, чувството на собствената ти незначителност, което си е яснота (макар и субективна, но както казахме много по-адекватна) по въпроса. Тъй, че все същото е. За мен ( да не забравя да спомена).Мнемозина написа: За мен това е страхотен урок и е страшно освобождаващо - да загубиш чувството за собствената си значимост.
Може би разлика виждаш в думите загубване и получаване?!
По-добре е да се освободиш (според мен, да не забравя пак да спомена), да се освобождаваш и освобождаваш. Колкото повече, толкова по-добре. Придобивания от какъвто и да било характер... Хъм! Бе няма да ме разберете вероятно, ама все тая. Защо пък да придобивам чувството, че съм разбрана?!
За сериозното и несериозното говорене и мислене те разбирам и съм на същото мнение.Semiramis написа:според мен тук пък повече се говори несериозно за сериозните неща.
И правилно ме разбираш, че за отваряне говоря-разширяване на ограничителните ни граници.
Ън написа:Не си ли ме виждала сериозен?Sweety написа:
monkeys?
seriously!
Моля те, пиши ми на български. Не съм обидчив на тази тема като Боев, но все пак се дразня.
то е ясно че си голяма маймуна
P.С.
а! е това бяха само две думи на английски, бе човек..oops, маймуно..
прочетох дето се оплакваш за английския...ами не си прав..и аз не го говоря добре, ама не ми пука...
ако ти пиша колко взима 25 годишен dentist тука ...знаеш ли какъв импулс ще придобиеш
извини ме също ако съм прекалила с фамилиарничането, което по принцип не обичам
Блажени са бедните духом
Друг сериозен въпрос-труповете на хора чия собственост са?
щото примерно по закон аз нямам право да подслушвам никого или заснемам без негово съгласие, с изключение на случаите в които се ползват сересета, а ако снимам труп кво правиме, та нали не мога да го питам дали е съгласен
щото примерно по закон аз нямам право да подслушвам никого или заснемам без негово съгласие, с изключение на случаите в които се ползват сересета, а ако снимам труп кво правиме, та нали не мога да го питам дали е съгласен
За мен е същото както го описваш.Мнемозина написа: Зависи кое е сериозно и кое - несериозно. Човек често преосмисля тия неща.
Разбира се, че всичко се променя след това, при мен беше съпроводено с облекчение, спокойствие и отваряне към света.
Така е и със разбирането ни кое е сериозно и кое е несериозно. Не намерих с какво друго да заменя тези думи, защото и аз като теб приемам че всичко е еднакво сериозно или несериозно.
Сериозно и несериозно е отправено към тези, за които има разлика в двете думи.
- windcolours
На мене също ми се е случвало да губя чувство за собствената си значимост, и то неведнъж...тогава обаче попадам в ситуации,където действам от свое име в чужда полза. Лошото е,че в такива случай често "значимост" се равнява на "същност"-това е унищожително, а още не съм успяла да прокарам тънката граница между двете. Може би разковничето е в себеуважениетоМнемозина написа:
...вчера прочетох нещо от Хорхе Букай
"Всичко започна в онзи сив ден,когато ти престана да казваш гордо:
АЗ СЪМ!...
Когато,засрамен и уплашен, сведе глава и замени думите и делата си с една мисъл:
ТРЯБВА ДА БЪДА..."
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Много си мила, благодаря.Sweety написа:Мнемозина написа: ...
...![]()
страхотна си Мнемо (май аз не съм ти го казвала:shy:)
удоволствие е да прочета нещо такова
особено като знам за какво става дума в случая
Точно като вас съм.
Panta rhei...
Да говорим!Ън написа:Хайде да си говорим сериозно за нещо сериозно.ПЪТник написа:
И аз така щях да отговоря на собственото си мнение .
От това ни разбиране обаче следва въпросът защо и как формираме различните си поведения сериозни и несериозни, щом за теб и мен няма нищо по- сериозно от нещо друго?
Какъв е отговорът ти?
дай тук да се изкажа, че ще дадеш и трети сериозен въпросKent написа:Аде да си говориме за гробища и за умрели
на гробищата ходя рядко
такива ми ти работи.
да, сънувам.
в продължение на години направо си се чувствах редовно "посещавана"
мисля че "разчистих" с единия от важните ми починали.
от 2 седмици интензивно сънувам другия.
ходя рядко на гробищата и твърдо 15 години
отказвам да сложа снимка на един паметник там
и не искам да сложат моя снимка..
По-скоро "яснота" е това, което ме привлича във второто.vyara написа: Практически няма разлика между двете твърдения. Не се казва, че си изгубил значимостта си, а само чувството (разбирай илюзията) за нея. Това е равносилно на придобиване на другото чувство, далеч по-адекватно, чувството на собствената ти незначителност, което си е яснота (макар и субективна, но както казахме много по-адекватна) по въпроса. Тъй, че все същото е. За мен ( да не забравя да спомена).
По-добре е да се освободиш (според мен, да не забравя пак да спомена), да се освобождаваш и освобождаваш. Колкото повече, толкова по-добре. Придобивания от какъвто и да било характер... Хъм! Бе няма да ме разберете вероятно, ама все тая. Защо пък да придобивам чувството, че съм разбрана?!
Загубването и получаването са като сериозно и несериозно.
Panta rhei...
vyara написа:Практически няма разлика между двете твърдения. Не се казва, че си изгубил значимостта си, а само чувството (разбирай илюзията) за нея. Това е равносилно на придобиване на другото чувство, далеч по-адекватно, чувството на собствената ти незначителност, което си е яснота (макар и субективна, но както казахме много по-адекватна) по въпроса. Тъй, че все същото е. За мен ( да не забравя да спомена).Мнемозина написа: За мен това е страхотен урок и е страшно освобождаващо - да загубиш чувството за собствената си значимост.
според мен си ти се разбира, но пък защо да подхранваме чувството за разбиране наистина.
разлика между твърденията имаvyara написа:Практически няма разлика между двете твърдения. Не се казва, че си изгубил значимостта си, а само чувството (разбирай илюзията) за нея. Това е равносилно на придобиване на другото чувство, далеч по-адекватно, чувството на собствената ти незначителност, което си е яснота (макар и субективна, но както казахме много по-адекватна) по въпроса. Тъй, че все същото е. За мен ( да не забравя да спомена).Мнемозина написа: За мен това е страхотен урок и е страшно освобождаващо - да загубиш чувството за собствената си значимост.
затова са и различни думи с противоположното значение...
собствената незначителност от моя скромен опит е стъпка напред, свобода и гордост
по-голямо самочувствие...
но най-много се кефя когато всички от панаира на суетата ми се изнизват като зелен на цвят програмен код
(the Matrix)
Блажени са бедните духом
За да регистрираме факта на собствената си значимост, как защо!?Semiramis написа: според мен си ти се разбира, но пък защо да подхранваме чувството за разбиране наистина.
Странно.Kent написа:Аде да си говориме за гробища и за умрели
на гробищата ходя рядко
такива ми ти работи.
Днес е годишнина от смъртта на един много важен за мен човек, един от определящите в живота ми. Но тогава имах нужда да ходя на гроба му, докато не ми се пренаместиха нещата в главата.
Сънувала съм го може би един-два пъти и ми казваше важни работи.
Баба и дядо ги сънувам само в будно състояние.
Panta rhei...
или обратнотоvyara написа:За да регистрираме факта на собствената си значимост, как защо!?Semiramis написа: според мен си ти се разбира, но пък защо да подхранваме чувството за разбиране наистина.
поне за 2 линии може да се отнесе..хехе
Жена ми казва че чела някъде как в Мексико празнуват тяхната Задушница, нали религията им е поразителна смес от католицизъм и езичество....та в деня зема ядене и пиене и китари там и тамбури и се замъкват сички на гробищата, децата ги обличат като скелетчена с черни дрехи или като малки смърт и се отпочва един купон до зори...Странно.
Днес е годишнина от смъртта на един много важен за мен човек, един от определящите в живота ми. Но тогава имах нужда да ходя на гроба му, докато не ми се пренаместиха нещата в главата.
мислели че техните умрели като ги гледали от небето да се радват и веселят и били спокойни горе. това много ми допада. няма сълзи и сополи и влажни кърпички
Последно промяна от Kent на 19.03.10, 15:02, променено общо 1 път.
Не, не, как обратното! Да си подхранваш значимостта, че да те разберат?!Semiramis написа:или обратнотоvyara написа:За да регистрираме факта на собствената си значимост, как защо!?Semiramis написа: според мен си ти се разбира, но пък защо да подхранваме чувството за разбиране наистина.
поне за 2 линии може да се отнесе..хехе
сериозна работа стана. мдам.
Бе не те разбирам, да ти кажа, примири се и толкоз!
Не знам... за мен разковничето не е в себеуважението, а в някакво приемане на себе си. В това число и на случаите, в които ситуацията те заставя да се държиш така, сякаш се мислиш за значим.windcolours написа: На мене също ми се е случвало да губя чувство за собствената си значимост, и то неведнъж...тогава обаче попадам в ситуации,където действам от свое име в чужда полза. Лошото е,че в такива случай често "значимост" се равнява на "същност"-това е унищожително, а още не съм успяла да прокарам тънката граница между двете. Може би разковничето е в себеуважението
...вчера прочетох нещо от Хорхе Букай
"Всичко започна в онзи сив ден,когато ти престана да казваш гордо:
АЗ СЪМ!...
Когато,засрамен и уплашен, сведе глава и замени думите и делата си с една мисъл:
ТРЯБВА ДА БЪДА..."
Не е мое това на Букай. Всичко е в това, което следва след "аз съм".
Panta rhei...
Е, че то и при нашите погребения накрая се е стигало до купон, те крайностите се събират и истината е във виното.Kent написа: Жена ми казва че чела някъде как в Мексико празнуват тяхната Задушница, нали религията им е поразителна смес от католицизъм и езичество....та в деня зема ядене и пиене и китари там и тамбури и се замъкват сички на гробищата, децата ги обличат като скелетчена с черни дрехи или като малки смърт и се отпочва един купон до зори...
мислели че техните умрели като ги гледали от небето да се радват и веселят и били спокойни горе. това много ми допада. няма сълзи и сополи и влажни кърпички
Мислата ми е, че не можеш на някого да забраниш да скърби, когато той има нужда да преживее и това.
Panta rhei...
Фройд го няма тук, иначе щях да го попитам, а да ти отговоря какво би видял Фройд трябва най- малко да съм Господ.wild_moon написа: Интересно чичко Фройд какво би видял зад този уж невинен лапсус, който без да иска показва кой какво се опитва
Мога да ти отговоря за мнението ми какво ти виждаш в темата, ако не те притеснява, че имам и такова мнение.
В темата ти виждаш виновен лапсус, без да уточняваш каква е вината му и че някой се опитва да направи нещо, пак без да обясняваш кой, какво и как, като са обосноваваш, че чичко Фройд знае "който без да иска показва кой какво се опитва"
А личното ти мнение какво е?
е да щото със сълзите излизат някой емисии вредниЕ, че то и при нашите погребения накрая се е стигало до купон, те крайностите се събират и истината е във виното.
Мислата ми е, че не можеш на някого да забраниш да скърби, когато той има нужда да преживее и това.
един вид клапана се отпушва
да не пергрееш
сага ставам значима, точно щото съм толкова неразбрана!vyara написа:[
Не, не, как обратното! Да си подхранваш значимостта, че да те разберат?!
Бе не те разбирам, да ти кажа, примири се и толкоз!
тези дни по НГ мярнах пък някаво африканско племе какъв купон правеше за погребениеKent написа:Жена ми казва че чела някъде как в Мексико празнуват тяхната Задушница, нали религията им е поразителна смес от католицизъм и езичество....та в деня зема ядене и пиене и китари там и тамбури и се замъкват сички на гробищата, децата ги обличат като скелетчена с черни дрехи или като малки смърт и се отпочва един купон до зори...Странно.
и роднините ги налагаха с пръчки
изпуснах защо
..
- windcolours
приемането на себе си е като основа за самоуважението си мисля аз....различни неща са, но едното е необходимо условие за другото.Мнемозина написа:
Не знам... за мен разковничето не е в себеуважението, а в някакво приемане на себе си. В това число и на случаите, в които ситуацията те заставя да се държиш така, сякаш се мислиш за значим.
а за мен пък самоуважението и приемането на себе си са по-скоро едно, отколкото условия.windcolours написа:приемането на себе си е като основа за самоуважението си мисля аз....различни неща са, но едното е необходимо условие за другото.Мнемозина написа:
Не знам... за мен разковничето не е в себеуважението, а в някакво приемане на себе си. В това число и на случаите, в които ситуацията те заставя да се държиш така, сякаш се мислиш за значим.
нещо не разбрах Букай.
Последно промяна от Semiramis на 19.03.10, 15:13, променено общо 1 път.
много са напред хората /с обичаите/приемането на себе си е като основа за самоуважението си мисля аз....различни неща са, но едното е необходимо условие за другото.
или назад /когато светът е бил млад/
Последно промяна от Kent на 19.03.10, 15:17, променено общо 1 път.
Sweety написа: ако ти пиша колко взима 25 годишен dentist тука ...знаеш ли какъв импулс ще придобиеш
Оооо, няма нужда, знам много добре.
Твърде късно ми е да-

- windcolours
ако съм клептоман, имам зависимост от опиати или си падам по насилие над животни, може да приемам факта,че съм такъв,но чак да се уважавам .....Semiramis написа:
а за мен пък самоуважението и приемането на себе си са по-скоро едно, отколкото условия.
windcolours написа:ако съм клептоман, имам зависимост от опиати или си падам по насилие над животни, може да приемам факта,че съм такъв,но чак да се уважавам .....Semiramis написа:
а за мен пък самоуважението и приемането на себе си са по-скоро едно, отколкото условия.
ми като не се уважаваш, започваш да търсиш признание от другите и стигаш до такива ексцесии.
примерно.