latrevw написа: Ако това се дължи на Пътника, моля да остане
Готвят се, не да ни го набият,
Естествено, че винаги има някакво раздразнение и привикване и постепенно опознаване. А и не е нужно да се обичаме до полуда. Важното е да ни е приятно заедно тук. Това, което мен ме дразни е нарочната провокация, търсенето на сеира, изместването но приятния разговор от заяждания и оставяне на миризливи чорапи в средата на хола ни. Соченето с пръст "ето виждаш ли си истинската същност, която се разкрива само като те ядосам". Предпочитам да ме оставят сама да си търся истинската същност и да не ми предлагат услужливо и не дотам любезно изкривени огледала, в които да се огледам.latrevw написа: п.п. за Айвъна и аз съм така. как ме дразнеше само. и сега понякога де. ама ме респектира с това и онова. и не е само той. на мен това ми беше най-трудното, да не съдя за човека по писанията му тук.
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Разбирам те.wild_moon написа:Мнемо....Мнемозина написа: Най-големият ми срам тук е Айвън.
Дълго време се държеше като шут и го мислех за повърхностен.
После обаче прочетох забележителни неща от него.
Тук виждаме много малка част от човека, почти нищо, само това, което той иска да ни покаже или успява да ни покаже. Или ние му оставяме време да ни покаже.
Това е очевидно за всички нас. Дълго време отне и мен да ме приемат. Не става дума за това.
И друг път съм го казвала и ще го повторя. Ако някой иска да го виждам/възприемам като нещо различно от задните му части, най-учтиво моля да ми покаже нещо друго освен тях. Каквото повикало... Всеки сам решава коя своя страна да показва тук. Аз винаги давам шанс. За мен всеки е невинен до доказване на противното. Но когато се опитва нарочно да съботира моята доброжелателност, с намерение да ми покаже лошата ми страна... ами просто му се налага да я види в целия й блясък!
Друго се опитвам да ти кажа, не само на теб всъщност.
Провокативното поведение е често срещано при новодошли, особено пък като усетят неприязън у някого.
Понякога просто е нужно повече време - и да не се поддава човек на провокациите.
Ти не, но имаше други, на които им трябваше много време, за да се отпуснат и да се убедят, че са в доброжелателна среда.
Просто бързаш.
Panta rhei...
разбирам, слънце. напълно съм съгласна с горното.wild_moon написа: Естествено, че винаги има някакво раздразнение и привикване и постепенно опознаване. А и не е нужно да се обичаме до полуда. Важното е да ни е приятно заедно тук. Това, което мен ме дразни е нарочната провокация, търсенето на сеира, изместването но приятния разговор от заяждания и оставяне на миризливи чорапи в средата на хола ни. Соченето с пръст "ето виждаш ли си истинската същност, която се разкрива само като те ядосам". Предпочитам да ме оставят сама да си търся истинската същност и да не ми предлагат услужливо и не дотам любезно изкривени огледала, в които да се огледам.
аз се закачам с Мнемо. По казуса "Пътник" не мога да взема участие, защото не съм му проследила проявите, а нямам време да се връщам назад. Хареса ми картинките дето пуска. Онзи край печката, по престилка, ще го сънувам довечера
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Там е работата, че само си мислиш, че ме разбираш. Иначе нямаше да ми пишеш тези редове.Мнемозина написа: Разбирам те.
Друго се опитвам да ти кажа, не само на теб всъщност.
Провокативното поведение е често срещано при новодошли, особено пък като усетят неприязън у някого.
Понякога просто е нужно повече време - и да не се поддава човек на провокациите.
Ти не, но имаше други, на които им трябваше много време, за да се отпуснат и да се убедят, че са в доброжелателна среда.
Просто бързаш.
И аз казвам, че е нужно време. Имам и търпение и доброжелателност, но не желая някой да ги поставя пред непрестанни изпитания с глупави провокации и перчене. Освен това смятам, че ако някой ме е настъпил по крака е редно да му го кажа, ако случайно иска да се съобрази с мен. Това също е даване на шанс. Ако ли не - здраве! Светът е широк и спасение дебне от всякъде!
Последно промяна от wild_moon на 19.03.10, 13:28, променено общо 1 път.
Добре де, не те разбирам, щом искаш.wild_moon написа:
Там е работата, че само си мислиш, че ме разбираш. Иначе нямаше да ми пишеш тези редове.
И аз казвам, че е нужно време. Имам и търпение и доброжелателност, но не желая някой да ги поставя пред непрестанни изпитания с глупави провокации и перчене. Освен това смятам, че ако някой ме е настъпил по крака е редно да му го кажа, ако случайно иска да се съобрази с мен. Това също е даване на шанс. Ако ли не - здраве! Светът е широк и сасение дебне от всякъде!
Но.
Пътника е тук от... колко, от три-четири дни. Пет да са най-много.
Ще го наритаме и изгоним - и ще дойде някой друг. И така до безкрай.
Няма начин да се избегне това съвсем, освен ако се затвори форумът и регистрацията става след одобрен хороскоп, психопрофил и днк-експертиза.
Механизмите за неизнервяне от подобни неща са само в самите нас. Провокатори винаги ще има. Дай Боже, де, от друга страна.
Отпусни се просто.
Panta rhei...
И от половин ден да е, ако ме дразни бих му го казала без да се притеснявам. Не се стремя да го гоня, ако си останала с такова впечатление, не си чела внимателно. И съм си съвсем отпусната и се чувствам у дома си, иначе не бих защитавала така яростно приятната летаргия в хола. А ключът за добрите отношения не е в безкрайното търпение, а в навременното изглаждане на нещата и напасването. В моят живот това работи чудесно.Мнемозина написа: Добре де, не те разбирам, щом искаш.
Но.
Пътника е тук от... колко, от три-четири дни. Пет да са най-много.
Ще го наритаме и изгоним - и ще дойде някой друг. И така до безкрай.
Няма начин да се избегне това съвсем, освен ако се затвори форумът и регистрацията става след одобрен хороскоп, психопрофил и днк-експертиза.
Механизмите за неизнервяне от подобни неща са само в самите нас. Провокатори винаги ще има. Дай Боже, де, от друга страна.
Отпусни се просто.
Последно промяна от wild_moon на 19.03.10, 13:40, променено общо 1 път.
според мен пък изглаждането става ли по-добре когато в някой момент поспреш да анализираш и аргументираш, и оставиш малко време и възможност на отсрещната страна.wild_moon написа:
И от половин ден да е, ако ме дразни бих му го казала без да се притеснявам. Не се стремя да го гоня, ако си останала с такова впечатление, не си чела внимателно. И съм си съвсем отпусната и се чувствам у дома си, иначе не бих защитавала така яростно приятната летаргия в хола. И ключът за добрите отношения не е в безкрайното търпение, а в навременното изглаждане на нещата и напасването. В моят живот това работи чудесно.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аз изцяло съм оставила "другата страна" да прави каквото си прецени. Нямах никакво намерение да се проточвам в десет страници. Първият ход не беше мой. Това е реакция след търпеливо изчакване и преглъщане на няколко провокации. Ако не се закачвахте по моите постове да ме карате до безкрай да дообяснявам реакцията си, отдавна да бях приключила това дълго изречениеSemiramis написа:
според мен пък изглаждането става ли по-добре когато в някой момент поспреш да анализираш и аргументираш, и оставиш малко време и възможност на отсрещната страна.
Да, при теб явно е така. При мен пък търпението работи доста добре обикновено.wild_moon написа:
И от половин ден да е, ако ме дразни бих му го казала без да се притеснявам. Не се стремя да го гоня, ако си останала с такова впечатление, не си чела внимателно. И съм си съвсем отпусната и се чувствам у дома си, иначе не бих защитавала така яростно приятната летаргия в хола. И ключът за добрите отношения не е в безкрайното търпение, а в навременното изглаждане на нещата и напасването. В моят живот това работи чудесно.
И понеже тук холът е общ, не само мой и твой, нещата просто се съвместяват някак си.
Разбира се, че можеш да кажеш на някого, че те дразни. То зависи и как, разбира се, ти постъпваш много харесващо ми, защото си директна. Другият вариант не го обичам, макар че съм го правила аз пък - като сме се отворили на признания. Много по-гаден и създаващ напрежение е.
Но и аз мога да проявя своето търпение.
И после се оказва, че някой рисувал хубаво, друг пишел едни чудни неща за карамелови торти или за ледени пустини, и така нататък. Виждаш ли колко време сме се напасвали тук, а сега не можем да се разделим.
Panta rhei...
Абе много сте ми интересни! Няма ли човек право да се ядоса? И да бъде спонтанен? И да си каже, ако нещо не му харесва? И престанете да ме успокоявате и да ми говорите като на разплакано дете! Аз не съм изгубила разсъдъка си и не за пръв път влизам в човешки отношения и съм наясно с това, в което ме убеждавате. Аз не изхвърлям целия човек, защото към даден момент ме е подразнил. Виждам и тези неща, които вие ми пишете, нищо че не са изписани в моите постове. Позволете ми да бъда себе си без да е необходимо да се оправдавам за това! Мерси за което!Мнемозина написа:
wild_moon написа: Абе много сте ми интересни! Няма ли човек право да се ядоса? И да бъде спонтанен? И да си каже, ако нещо не му харесва? И престанете да ме успокоявате и да ми говорите като на разплакано дете! Аз не съм изгубила разсъдъка си и не за пръв път влизам в човешки отношения и съм наясно с това, в което ме убеждавате. Аз не изхвърлям целия човек, защото към даден момент ме е подразнил. Виждам и тези неща, които вие ми пишете, нищо че не са изписани в моите постове. Позволете ми да бъда себе си без да е необходимо да се оправдавам за това! Мерси за което!
Ядосвай се, бе! Аз нещо да съм ти казал?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Обяснение:
В нито едно мое мнение тук не съм настъпвал никого по крака, не съм плюл в хола и към никой не съм насочвал негативни мисли или лични обиди.
Ако не е така нека някой ми даде пример неизваден от контекста и да му се извиня.
Нека не говорим за мен, защото темата стана хубава. Хубава като отражение на самите нас като хора.
Може и да имам дребни грешки в поведението си откакто съм тук, но си пожелах тук да прочета точно такива мнения каквито в момента даваме.
Мнения за вътрешното ни състояние и външното ни поведение-жива и истинска реакция на всеки един от нас към това което ни се случва в живота. Защото точно както и тук така и навсякъде в живота ние реагираме и затова е хубаво да се самопознаваме.
Така ние самите формираме и изживяваме целия си живот-нашия живот.
Харесва ми от нищо да направим нещо важно за нас самите и това се случва в момента, съдейки по разговора тук-практическата страна на виртуала.
В нито едно мое мнение тук не съм настъпвал никого по крака, не съм плюл в хола и към никой не съм насочвал негативни мисли или лични обиди.
Ако не е така нека някой ми даде пример неизваден от контекста и да му се извиня.
Нека не говорим за мен, защото темата стана хубава. Хубава като отражение на самите нас като хора.
Може и да имам дребни грешки в поведението си откакто съм тук, но си пожелах тук да прочета точно такива мнения каквито в момента даваме.
Мнения за вътрешното ни състояние и външното ни поведение-жива и истинска реакция на всеки един от нас към това което ни се случва в живота. Защото точно както и тук така и навсякъде в живота ние реагираме и затова е хубаво да се самопознаваме.
Харесва ми от нищо да направим нещо важно за нас самите и това се случва в момента, съдейки по разговора тук-практическата страна на виртуала.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Нищо не си разбрала.wild_moon написа:Абе много сте ми интересни! Няма ли човек право да се ядоса? И да бъде спонтанен? И да си каже, ако нещо не му харесва? И престанете да ме успокоявате и да ми говорите като на разплакано дете! Аз не съм изгубила разсъдъка си и не за пръв път влизам в човешки отношения и съм наясно с това, в което ме убеждавате. Аз не изхвърлям целия човек, защото към даден момент ме е подразнил. Виждам и тези неща, които вие ми пишете, нищо че не са изписани в моите постове. Позволете ми да бъда себе си без да е необходимо да се оправдавам за това! Мерси за което!Мнемозина написа:
През цялото време ти се оправдавам за това, че реагирам различно от теб, а ти изобщо не го оценяваш.
П.П. Май ни резнаха цитатите, видяхте ли сега...
Panta rhei...
Проба, проба...Мнемозина написа:wild_moon написа:Абе много сте ми интересни! Няма ли човек право да се ядоса? И да бъде спонтанен? И да си каже, ако нещо не му харесва? И престанете да ме успокоявате и да ми говорите като на разплакано дете! Аз не съм изгубила разсъдъка си и не за пръв път влизам в човешки отношения и съм наясно с това, в което ме убеждавате. Аз не изхвърлям целия човек, защото към даден момент ме е подразнил. Виждам и тези неща, които вие ми пишете, нищо че не са изписани в моите постове. Позволете ми да бъда себе си без да е необходимо да се оправдавам за това! Мерси за което!Мнемозина написа:
П.П. Май ни резнаха цитатите, видяхте ли сега...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Противоречиш си, но няма да ти доставя повече удоволствие да се занимавам да анализирам казаното от теб. Тънката ирония, която лъха от постовете ти, самият факт, че ти нарочно провокираш и при това харесваш да се прави от нищо нещо го доказва брилянтно. Самият факт, че наново искаш другарски съд за това кой какво е казал и защо доказва още веднъж моето впечатление, че именно ти си инициаторът на гротеската, която се разиграва тук в момента. Помолих те нещо като човек, а ти си показа нечовешката страна. Твоя си воля. И намекът ти, че имаме нужда да те анализираме, за да се чувстваме по-важни е толкова жалък, че не е истина. Това е последният ми пост по темата. Нямам намерение да си развалям повече настроението в петъчния ден.ПЪТник написа:Обяснение:
Ами то няма как да знаеш колко сме препатили от точно такива неща. И как уж всичко ни е ясно, пък животът все ни изненадва.ПЪТник написа:Обяснение:
Тъй че самопознанието е измамно понякога.
Panta rhei...
А може би не съм случайно тук, от кого друг да науча това, което ти сега ми казваш ако не и от препатили?Мнемозина написа:
Ами то няма как да знаеш колко сме препатили от точно такива неща. И как уж всичко ни е ясно, пък животът все ни изненадва.
И отказвам да се въздържам да казвам какво ми харесва и какво не ми харесва тук, каквито условия ми се представят за оставането ми.
Казвам ти го, да. Няма смисъл да опитваш да ни показваш колко е лесно да станем лоши и заядливи и какви ли още не, защото имаше един период, в който много усилено ни го демонстрираха. Дълъг период.ПЪТник написа:А може би не съм случайно тук, от кого друг да науча това, което ти сега ми казваш ако не и от препатили?Мнемозина написа:
Ами то няма как да знаеш колко сме препатили от точно такива неща. И как уж всичко ни е ясно, пък животът все ни изненадва.
И отказвам да се въздържам да казвам какво ми харесва и какво не ми харесва тук, каквито условия ми се представят за оставането ми.
Не съм ти поставяла условия.
Но не може да не си разбрал, че молбата ми за повече време, търпение и доброжелателност е и към теб. Ако, разбира се, искаш грешката от твоята тема да е вярна.
Panta rhei...
ако е вярно това, че си се появил тука защото се е скапал дира, аз честно да ти кажа, ама сериозно се поизплаших...ПЪТник написа: ...Харесва ми от нищо да направим нещо важно за нас самите и това се случва в момента, съдейки по разговора тук-практическата страна на виртуала.
практическата страна на виртуала?! ами да, сега я проумях...ако се скапе световния virtual ще има сериозни последици-САМОУБИЙСТВА на хора, които не могат да чатят, пишат по форуми, twiter, facebook, farmville...
не го казвам само на тебе, а на всички тука (не че не си го знаят предполагам) но ти си добър повод за това...
виртуала е пристрастяване като всяко друго
отказахме цигарите, за да пишем по форумите през работно време, вместо да пушим на въздух
Блажени са бедните духом
Sweety написа: отказахме цигарите, за да пишем по форумите през работно време, вместо да пушим на въздух
не че съм спряла цигарите..
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
- windcolours
- windcolours
две- едното е на 10 години, другото на 1,4Ън написа:windcolours написа:аз понеже не пуша, държа бебето си с пълен памперс по-дълго от обичайното:shy:Sweety написа: отказахме цигарите, за да пишем по форумите през работно време, вместо да пушим на въздух
ама ти и бебе ли имаш?:blink:
не ми личи по акъла нали?:rotfl24:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- windcolours
- windcolours
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- snowprincess
И не е важен пътя, важното е да не се отклоним от него:bigsmile:snowprincess написа:аааа в тази тема ли се обяснявате кой от кого се дразнел![]()
харесвам ви всички, всеки такъв какъвто е, пишете/правете както/каквото си искате
аз съм ви приятел
дори джавкането по мен ми е забавно, много обичам да ми казват любезно какво, кога и как да правя
и търпението ми е почтибезгранично
- snowprincess
Аз наистина съм търпелив и дебелокож. Освен това съм добронамерен и благороден. В допълнение съм красив, умен и адски готин. Няма да ми стигне половин ден да изброявам великолепните си и възхитителни качества на дух, ум и тяло.
Но определено мисля, че ПЪТник показва хлъзгавост, която лично на мен не ми е любимо качество за човек. Прочее, мисля точно като Лейди Дива Луна. Ако иска да му покажем нещо различно от злия вълк в нас, да покаже и той добрия в него. И да е директен. Аз поне за втори път му го казвам.
PS
А Ън е маймуна! Вижте го!
:blum::blum:
Но определено мисля, че ПЪТник показва хлъзгавост, която лично на мен не ми е любимо качество за човек. Прочее, мисля точно като Лейди Дива Луна. Ако иска да му покажем нещо различно от злия вълк в нас, да покаже и той добрия в него. И да е директен. Аз поне за втори път му го казвам.
PS
А Ън е маймуна! Вижте го!