Запълването на "дупките"-2

Все същите
І

Запълването на "дупките"-2

Мнение от І »

Всъщност, тази тема ми се щеше да я отворя още по времето, когато питах "кво баш искат жените".
Говоря за градацията.
Първо запълваме най-належащите "дупки". Тея дето ни изпиват душицата. После ни се вижда крайно недостатъчно и почваме следващите по значимост /докато запълнените вече не са нито приоритет, нито ги забелязваме/. Но и тея следващите минават в графа "въпиющи".
Няма чуденка.. Просто във всеки момент имаме нужда и празнина, която е очевадно по-голяма от другите. И след "запълването и", следващата по редицата празнина става приоритетна.

Нееее, Laughting темата не е за "сексуалното любопитство", "новата съседка" или там нататък /обърнете го от към женска страна със съответният предпочитаем пол Laughting /.
Говоря за това, което движи света от хиляди години.
Нуждата и някой дето предлага "задоволяването и". И да не влизаме в руслото на "Лъвов мост", "Оряхово", "околовръсното" и прилежащите им подробности, не. Не става въпрос за това. Laughting По-скоро за Маркс и Енгелс. Big Grin
Нищо, че се отричат напоследък...ма са писали и доста верни неща /явно са били на градус кат нас де ROTFL/

Нещо от сорта на:
-ако един мъж иска нещо, ще плати 2 лева да го има независимо, че то струва лев или под лев.
-жената ще си купи нещо струващо 1 лев, само защото са го намалили на 0,5 лв. Няма значение, че не и трябва.

Това е обичайната търговска статистика /не случайно 99% от рекламите са насочени към жените, а останалите са за бира :Blum: /
Обаче с градацията, празнините и въпиющата нужда да се запълнят какво правим?

Питам за градацията. На търсещия и на предлагащия запълването.
И си е май чисто икономическа тема. Или финансова. Или ...ба ли я ква е?! :roll:
Питам поради "антикризисните мерки" на правителството, което спасява държавата... а на тези дето ще я спасят им натиска главите под водата.
Питам и за междуличностните отношения. Щото държавата се прави и от някакви личности. Които запълват дупки...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Дупките ли? Фандъкова щяла да ги запълни до края на Април.:bigsmile:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

снощи гледах филм, романтичен се води, по диема фемили
не сте гледали, знам :lol:
един образ точно преди сватбата забеляза, че му се е отворила огромна дупка
по-огромна от оная, която щеше да му се запълни с женитбата.
сам е предложил брака, живее с мацката от години ..

обаче като настана една паника готов ли съм, не съм ли
ей сега като изпусна всички хубави жени наоколо
и му се привижда, че всяка му се натиска, а то си е обратното.
появи се и старо гадже на нашия, че му се видя и супер
тоя, естествено, се върза, уж за един път
ама го гризе отвътре онова, заедното за цял живот, което го чака

дойде време за сключване на брака в гражданското и нашия каза Да
самата сватбата с гостите /в Париж се развива действието/ щеше да е след дни
междувременно тоя образ взе да си изпуска нервите в къщи, накрая си каза какви ги е свършил и мацката /съпругата/ го изгони
той отиде при приятел и взе да опитва сдобряване
звъня, звъня ... видя се в чудо, не знае ще има ли тържество или няма
събра кураж да отиде да види ще ли дойде за целемонията тая жена
тя пък дойде. празнуваха.
на сутринта жената му му каза да си събира багажа, защото тя иска развод, просто е спестила неудобството по отмяната

разделиха се
нашия човек първо беше при старото си гадже, но не се получи
сигурно защото старите дупки са му били по-големи и по-важни.
взеха да се наместват приоритетите в главата му..
пробва да се върне при жена си, но той 2 свестни приказки не може да каже
та живяха отделно една година /срока за получаване на развод без усложнения, поне във филма/
разведоха се наистина
...
после той се сети какво да направи и какво да каже.

:bigsmile: градацията е сложно нещо.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
І

Мнение от І »

Semiramis написа: :bigsmile: градацията е сложно нещо.
Някакви аналогии ли правиш? :lol:
Винаги има 2 страни. :winkw:

А сега сподели ако имаш идея за икономическия модел у БГ,
Дупките, /после кажи, че не е прав/ запълването им и житието и страданието на грешного Софрония.
Днес пътувах до Пирдоп. Бях като Сена на писта Монтоя. Вдясно на пътя подминах едно 7-8 автомобила от леки до джипове със сменящи си джантите и на предница и задница изтормозени шофьори.
Мен ангелите ме пазят. Както и ниската скорост. Но по пътя имаше не дупки, а ровове и ями, дето затъваш до кръста.

Вдигни очи!
Нека бъде светлина
Последно промяна от І на 23.03.10, 01:19, променено общо 2 пъти.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Semiramis написа:снощи гледах филм, романтичен се води, по диема фемили
.....
:bigsmile: градацията е сложно нещо.
sweety благодари на Semiramis за този пост!!!
:lol:
супер! успях да изгледам цял един фим за 2 минути:-)
...
това значи бил виртуала! ахаааа

П. С. Велико е това, Семи, велико!:lol:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

МЪЖжжж написа:
да
например ако ти самия си в една голяама дупка и се сетиш, че искаш да излезеш от нея...

тогава започваш да изкачваш върхове!
:rem2:
Блажени са бедните духом
Неф

Мнение от Неф »

БоЕВ написа:Дупките ли? Фандъкова щяла да ги запълни до края на Април.:bigsmile:
Републиканската пътна инфраструктура в момента е в окаяно състояние, вафла-трепач. Дупки-кратери са зейнали след отминаването на зимата и шофирането си е направо приключение. Тук-там се срещат хвръкнали тасове, което е по-малката беда. Масово огънати джанти и спукани гуми.

Леко и безаварийно шофиране! :-)

п.п. Как да види щъркел шофЕра, ЪПсурТ! :grin:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа: sweety благодари на Semiramis за този пост!!!
:lol:
супер! успях да изгледам цял един фим за 2 минути:-)
...
това значи бил виртуала! ахаааа

П. С. Велико е това, Семи, велико!:lol:
Само да не се пристрастиш! :blum:

Ей тук на ще кажа добро утро, не съм ядосвала Мъжжжж скоро. Даже не си спомням да съм успявала досега. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:снощи гледах филм, романтичен се води, по диема фемили
един образ точно преди сватбата забеляза, че му се е отворила огромна дупка
по-огромна от оная, която щеше да му се запълни с женитбата.
сам е предложил брака, живее с мацката от години ..

...
ама го гризе отвътре онова, заедното за цял живот, което го чака
Прав е бил човекът, тая мисъл за заедното цял живот не знам кой я е измислил, много е блокираща.
Ако не си мислех едно време, че се омъжвам за малко, изобщо нямаше да се престраша. :lol:

Та - да се върна към темата - и с дупките е така, Мъжжже, все за малко се запълват. Сигурно е от икономическия модел, няма начин.
Всичко е от икономическия модел. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Къде я виде тая държава пак бе? :blink::shocked::blink:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Айде пак тюрлю гювеч - дупки, нужди, градации, лъвов мост, маркс, енгелс, държавата, антикризисни мерки и междуличностни отношения и... направо съм така: :blink:
Бе не можеш ли да формулираш един ясен въпрос?! За да получиш ясен отговор, разбира се.

"Питам за градацията. На търсещия и на предлагащия запълването."
И какво по-точно питаш, моля? Кой е търсещия, кой предлагащия и какви са дупките? Каква е ролята на държавата в междуличностните отношения?
Бе вопщееее... :un:

Сега да дам един отговор, па кат не ти хареса, ще питаш по-конкретно. :un:

Желанията при хората се непрекъснат поток, правилно забелязваш. Като вълни на море са - тъкмо отмине едната и те перне следващата. Въпросът е как да укротиш морето и да го успокоиш. Подчертавам - твоето лично море вътрешно с многото му немирни вълни. Щото и това е тежка задача, пък какво остава да укротяваш чужди морета или пък недай си боже да се изправяш врещу всяка тяхна вълна и да запълваш чужди дупки (щото, ако правилно схващам, има варианти в питането ти, при които друг запълва и посреща нечии нужди, което според мен е чиста глупост, но както и да е). Та! Пак ти казвам - спри да се преструваш на златна рибка в затруднение, ами си гледай рахатлъка и собствените нужди и желания. На първо време драстично ги намали и полека-лека се отървай от всякакви излишни и затормозяващи желания, дето се пръкват от нищото само за да ти тровят жувотя.

И следващия път по-конкретно, нали? Щото трябва да има полза и да се удовлетвори нуждата ти на човек, търсещ отговори. Иначе ще си останеш неудовлетворен откъм. :winkw:
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

МЪЖжжж написа:

А сега сподели ако имаш идея за икономическия модел у БГ,
понякога и повече от 2.

:blink::lol: защо не предупреждаваш, че си допълнил първата версия на темата
ако не бяха споменати жените на 5-6 места... както и да е.

Приеми, плс, че филмът все едно съм го разказала в оная тема
пък в тази съм казала
Semiramis написа: кой знае за какво е тая тема пък :roll::lol:
на онова с капиталите, са почнали да му викат мрежи
някои хора
щото то не е само пари-стока-пари прим
ми има също и символнен капитал-власт- нам-какво-си
и някъде пъхнат растежа
даже четох спор стремежа към растеж ли е двигател, или дефицита провокира
за икономическия модел в Бг, за съжаление, нищо не мога да кажа
Последно промяна от Semiramis на 23.03.10, 10:18, променено общо 1 път.

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Sweety написа: sweety благодари на Semiramis за този пост!!!
аз благодаря!
:bigsmile: толкова си сърдечна винаги!

:bigsmile: добро утро и :coffee:

Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Уффф с тези дупки ме вкара в размисъл!
но на блондитата не е препоръчително да мислят,
защото само глупости измислят ...

Няма да чета нататък :shocked:
І

Мнение от І »

vyara написа:Айде пак тюрлю гювеч

И следващия път по-конкретно, нали? Щото трябва да има полза и да се удовлетвори нуждата ти на човек, търсещ отговори. Иначе ще си останеш неудовлетворен откъм. :winkw:
Добре де... :lol:
Теорията ми е просто следната:
Винаги се стремим да запълним празнината, дето най-ни пречи. Но в следващия момент тя става друга, щото тая вече сме я запълнили.- това е увод!
Въведение:
Въпроса е, че тук се появява и "търговеца", който ще предложи "цената" на запълването.
Хипотеза:
Те тук идва и есенцията на въпроса и оня цитат за "кво и как дава мъжа и кво и как жената".
Заключение:
Е те тук беше на вас мястото... :lol:
Неф

Мнение от Неф »

ПАДАЙ И СТАВАЙ, ДОКАТО СИ ЖИВ!

Един ученик попитал своя наставник-суфий:
-Учителю, какво би казал, ако узнаеш за моето падение?
-Стани!
-А следващия път?
-Стани!
-И колко може да продължава това, непрекъснато да падаш и да ставаш?
-Падай и ставай, докато си жив! Този, който падне и не успее да стане, е мъртъв!

Ставай, отупай се, излизай от дупката и напред и нагоре!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

брех
без да знам съм бил и суфист
:blink::shocked:
Неф

Мнение от Неф »

Remmivs написа:брех
без да знам съм бил и суфист
:blink::shocked:
:bigsmile:
:kiss:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

МЪЖжжж написа:
vyara написа:Айде пак тюрлю гювеч

Добре де... :lol:
Теорията ми е просто следната:
Винаги се стремим да запълним празнината, дето най-ни пречи. Но в следващия момент тя става друга, щото тая вече сме я запълнили.- това е увод!
Въведение:
Въпроса е, че тук се появява и "търговеца", който ще предложи "цената" на запълването.
Хипотеза:
Те тук идва и есенцията на въпроса и оня цитат за "кво и как дава мъжа и кво и как жената".
Заключение:
Въпроса с търговеца и цената не го разбирам. Не е конкретен.
Въпроса какво дава мъжа на жената за запълване на нейните празнини и какво дава жената на мъжа за неговите го разбрах.
Отговор: не може да се претеглят и разпределят нещата. В едно семейство е като при комунизма - даваш според възможностите си и получаваш според нуждите си. Затова е семейство, за да оцелее по-лесно, да си помага, да отгледа челяд и т.н. В началото на връзката с мъжа ми аз бях тази, която даваше повече. Повече имах, повече можех и повече давах. Така се е случило. Не съм правила сметки. Дойде време, след години, когато той смени работа, нещата се промениха и сега той прави повече неща. Не трябва да се казва - аз съм дотук, ти си дотук, теглим чертата и изискваме. Така цялата връзка е обречена. Интересното е, че колкото повече човек изисква, толкова по-малко получава. Така става на практика. Има един момент, който ми се струва важен в една връзка - и двамата трябва да са достатъчно независими като личности - да имат и свобода, да имат и финансова стабилност всеки за себе си. Сиреч, да не лягат на гърба на другия като паразити, било финансово, било емоционално. А съвместното им съжителство трябва само да увеличава тези им плюсове. Това е общо взето, ако съм те разбрала правилно....
Ама ти тези неща си ги знаеш. Какво те притеснява конкретно?
Изображение
І

Мнение от І »

vyara написа:Въпроса с търговеца и цената не го разбирам.
Въпроса с мъжа и жената е само частен случай на търсещия и предлагащия. Много малък частен случай.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

МЪЖжжж написа:
vyara написа:Въпроса с търговеца и цената не го разбирам.
Въпроса с мъжа и жената е само частен случай на търсещия и предлагащия. Много малък частен случай.
Разбрах, разбрах. Питаш и отговор не искаш. Отговорите си ги знаеш. Правилно разбрах. Извинявай, че ти отговорих на въпросите. Сори, повече няма. :winkw:
Изображение
І

Мнение от І »

vyara написа: Разбрах, разбрах. Питаш и отговор не искаш. Отговорите си ги знаеш. Правилно разбрах. Извинявай, че ти отговорих на въпросите. Сори, повече няма. :winkw:
Т.е. не щеш да си сверявам чЕсовника!? :-)

"-ако един мъж иска нещо, ще плати 2 лева да го има независимо, че то струва лев или под лев.
-жената ще си купи нещо струващо 1 лев, само защото са го намалили на 0,5 лв. Няма значение, че не и трябва. "
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

МЪЖжжж написа:
vyara написа: Разбрах, разбрах. Питаш и отговор не искаш. Отговорите си ги знаеш. Правилно разбрах. Извинявай, че ти отговорих на въпросите. Сори, повече няма. :winkw:
Т.е. не щеш да си сверявам чЕсовника!? :-)

"-ако един мъж иска нещо, ще плати 2 лева да го има независимо, че то струва лев или под лев.
-жената ще си купи нещо струващо 1 лев, само защото са го намалили на 0,5 лв. Няма значение, че не и трябва. "
Аз не правя така. Свери ли си го? :winkw:
Изображение
І

Мнение от І »

vyara написа: Аз не правя така. Свери ли си го? :winkw:
Да. Изключенията също носят послание... :kiss:
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

МЪЖжжж написа:[Теорията ми е просто следната:
Въведение:
Хипотеза:
Заключение:
:bigsmile:Заключението би трябвало да е, че решаването на един проблем не е нищо друго освен предпоставка за появата на нов проблем.
По някакви си закони новия проблем е винаги по- сериозен от стария.
Остава ни да се научим да задържаме на ниво стария проблем, да му се радваме:bigsmile: и да се хвалим на другите, че сме открили рецептата за щастие.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

да
редуктио носят изключенията

иначе
индивиди, братчет :grin:
І

Мнение от І »

ПЪТник написа: :bigsmile:Заключението би трябвало да е, че решаването на един проблем не е нищо друго освен предпоставка за появата на нов проблем.
По някакви си закони новия проблем е винаги по- сериозен от стария.
Остава ни да се научим да задържаме на ниво стария проблем, да му се радваме:bigsmile: и да се хвалим на другите, че сме открили рецептата за щастие.
А!
Позна накъде води въпроса ми. Иначе мисълта не е моя.
Цитирам холандския си началник отпреди 15 години.
"Саше, винаги съм се чудил на източноевропейците. Вие все се борите с проблемите. И решавайки 1 проблем, хвърляйки сумати усилия, на негово място се появяват други 10. Било като следствие било като нещо срешнато по пътя за решаването... И започвате да се борите и с тях. И така все се мултиплицират нещата.
А вместо да се вглеждате в проблемите, може всъщност да се вгледате във възможностите."

Безкрайно разумен беше този мъж. От тогава девиза си ми стои "Когато няма друг изход, потърси друг вход!"
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

МЪЖжжж написа: А вместо да се вглеждате в проблемите, може всъщност да се вгледате във възможностите."
Много вярно!

И дан съм чула повече да мрънкаш и да се оплакваш! :lol:
Изображение
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

МЪЖжжж написа: А вместо да се вглеждате в проблемите, може всъщност да се вгледате във възможностите."

Безкрайно разумен беше този мъж. От тогава девиза си ми стои "Когато няма друг изход, потърси друг вход!"
Много е интересно ако се вгледаме във възможностите какво ще видим?
Интересна тема може да се получи, предполагам всеки ще види различни неща.
Мъдър девиз, за хора с дебели глави.:bigsmile:
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Неф

Мнение от Неф »

vyara написа:
Много вярно!

Дърводелец починал и Бог го посрещнал в Рая с думите:
-Майсторе, как ти завиждам!
-Защо, Господи? - изненадал се дърводелецът.
-Защото създадените от теб табуретки не тичат след теб на тълпи и не хленчат ежеминутно: "Дай пари, дай здраве, дай щастие ..."

http://vbox7.com/play:c754ef55
:-)
І

Мнение от І »

vyara написа: Много вярно!
Този мъж ме направи милионер /с платени данъци/ в продължение на 2-3 години. Както и няколко люде около мен. :-) Не, че и аз не помогнах. :lol:
Бачках по 17-18 часа на ден, бившата харчеше кинтите. :grin: След това прогледнах, видях резултатите от забогатяването и не се очаровах.
Не се оплаквам. :-) Просто си окачих обица за това какво се случва с нещата наготово. Този мъж не ме научи тогава какво да правя със сбъднатите си желания. Знаел е много добре, че стените за трошене с глава са си мои. :-)
Но видях, че приятелите и преди и тогава и сега са си все едни и същи. :cool:
Добре поднсени уроци, а? :winkw:
І

Мнение от І »

Мнемозина написа: Ей тук на ще кажа добро утро, не съм ядосвала Мъжжжж скоро. Даже не си спомням да съм успявала досега. :lol:
Избягвах да ти отговоря. Щото щеше да е спам. :lol: Няма и да успееш. Но то и сега си е спам. :rotfl24:
Просто тази вечер съм Фанфан-лалето. :lol:
До днешният момент са успели да ме ядосат 2 жени. Бившата и..една друга. По 3 пъти.
:beer: въпреки, че не пиеш. :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

МЪЖжжж написа:
Мнемозина написа: Ей тук на ще кажа добро утро, не съм ядосвала Мъжжжж скоро. Даже не си спомням да съм успявала досега. :lol:
Избягвах да ти отговоря. Щото щеше да е спам. :lol: Няма и да успееш. Но то и сега си е спам. :rotfl24:
Просто тази вечер съм Фанфан-лалето. :lol:
До днешният момент са успели да ме ядосат 2 жени. Бившата и..една друга. По 3 пъти.
:beer: въпреки, че не пиеш. :lol:
Наздраве! Аз пия, но само духовно. :lol:
Не ми се гледа в колко часа си го писал това...
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа: Не ми се гледа в колко часа си го писал това...
живее в друг часови пояс :winkw:
just perfect
Публикувай отговор