Е951- Аспартам
Е951- Аспартам
От няколко дни тази тема постоянно изниква в съзнанието ми. Проверих хранителните продукти които семейството ми консумира, оказа се че в повечето от тях аспартам неизменно присъства. Сега се опитвам да направя списък с храни свободни от Е951. Това което прочетох ме шокира. Ако някой е запознат с темата бих се радвала да сподели.
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
има ена книга и тя помага на алън кар, "не пуша вече"Баба Яга написа:За сега опитвам с електронна.Kent написа:спри цигарите първо
да ги консумираш:lol:
и сори за офф, ма аспартама не е най злото трънче в петата:lol:
ти можеш да се мобилизираш и да ги спреш
някви фасове миризливи да не са повече от мене
си казах аз, и толкова сульовци се пребориха успешно с тях
а за мене, уникалниия и едниствен ко остава:lol:
и стана:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аспартама изскочи случайно. Наложи се да отида на лекар и след прегледа човекът ми обясни че цигарите и аспартама са едни от главните виновници за ситуацията. Аз не бях информирана и се разрових да видя за какво става дума. От тогава косата ми не признава земното притегляне.
и аспартама ти се видя като по малко предизвикателство:lol:Баба Яга написа:Аспартама изскочи случайно. Наложи се да отида на лекар и след прегледа човекът ми обясни че цигарите и аспартама са едни от главните виновници за ситуацията. Аз не бях информирана и се разрових да видя за какво става дума. От тогава косата ми не признава земното притегляне.
мани я електронната, узрей че има живот без тях бе
знам че си търпелива, затва не бързай
узрей бавно за няколко месеца да речем
и после хеццц:lol:
има за какво определено:-)
Ще опитам, не мога да обещая, но за себе си съм решила да пробвам, ти в това отношение си ми голям стимул. Ако успея ще отразим една "Аксаковска панорама".Kent написа:и аспартама ти се видя като по малко предизвикателство:lol:Баба Яга написа:Аспартама изскочи случайно. Наложи се да отида на лекар и след прегледа човекът ми обясни че цигарите и аспартама са едни от главните виновници за ситуацията. Аз не бях информирана и се разрових да видя за какво става дума. От тогава косата ми не признава земното притегляне.
мани я електронната, узрей че има живот без тях бе
знам че си търпелива, затва не бързай
узрей бавно за няколко месеца да речем
и после хеццц:lol:
има за какво определено:-)
пробвай, само не бързай според менЩе опитам, не мога да обещая, но за себе си съм решила да пробвам, ти в това отношение си ми голям стимул. Ако успея ще отразим една "Аксаковска панорама".
колкото повече /в разумен период/
мислиш и се навиваш толкова по-лесно ше ги чукнеш после
дет са вика, имаш един сериозен опит
после става по марк твен:lol:
отмъщението е като спагетите, най-вкусно е студено:lol:
отмъщението към сигарите тоже:-)
п.п. ся от филип морис ше ме издирят сигурно
и ше ми видят сметката:lol:
- сър Айвънхоу
- сър Айвънхоу
Напиши тогава къде си го срещнала най-вече, а не къде липсва.Баба Яга написа:Ще го напиша Верче, само се плаша от дължината му.vyara написа:Ако направиш подобен списък, метни го на нас мързеливите, плийз!
Аз за соевия лецитин генно модифициран заключих - без вафли и колбаси. Това не е никак малък списък.
Re: Е951- Аспартам
Тия теми са любими за форуми като бг.мама.
Там са се побъркали.
Истината е, че ако искаме да избягваме всякакви токсини- нито ще има къде да жимеем, нито какво да ядем...
Там са се побъркали.
Истината е, че ако искаме да избягваме всякакви токсини- нито ще има къде да жимеем, нито какво да ядем...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

нито какво да пиемЪн написа:Тия теми са любими за форуми като бг.мама.
Там са се побъркали.
само ше можем да
..................
така де:lol:
Верче, намерих го в дъвки "Орбит" и производните им ментови дражета, в "натуралните" сокове, в газираните напитки- там е направо страшно като количество, в плодовите млека, в "3 в 1" и "2 в 1", сигурно има и много други, но за сега тези ми привлякоха вниманието.
Ън, сигурно е така, но не искам повече да си затварям очите и се опитвам да избегна колкото се може повече от този вид "полезни" вещества.Ън написа:Тия теми са любими за форуми като бг.мама.
Там са се побъркали.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аспармата е ГМ подсладител и се намира във всички сладки в магазина и във всички безалкохолни напитки.Баба Яга написа:От няколко дни тази тема постоянно изниква в съзнанието ми. Проверих хранителните продукти които семейството ми консумира, оказа се че в повечето от тях аспартам неизменно присъства. Сега се опитвам да направя списък с храни свободни от Е951. Това което прочетох ме шокира. Ако някой е запознат с темата бих се радвала да сподели.
През 94 успоредно американски и английски институти са провили изследвания за въздействието му върху човека и учените са излезли с категорично заключение, че аспармата уврежда човешкото тяло мозъчната функция, рак, ,кръвоносна, половата, нервната, отделителната система система и много други. Опитите са правени и с мишки, които са отказвали да поемат храната и са хранени насила.
Производителите твърдят, че това не е вярно и бизнеса им се е наложил.
В България аспармата се ползва от дълго време.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Б@си, сигурно зат'ва сме такива мутанти:lol::lol:ПЪТник написа: В България аспармата се ползва от дълго време.
Шегата настрана
Всъщност е доста притеснително
Днес цял ден чета разни здравни сайтове
Това не го препоръчвам на никой да го прави
Косата ми се изправи овсякъде
Чувствам се много притеснена и изнервена...
К'во ли ми трябваше

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Самоубиваме се със сигурност. Само смяна на ценностната ни система може да ни спаси, но надеждата ми е малка.frisky lioness написа:Б@си, сигурно зат'ва сме такива мутанти:lol::lol:ПЪТник написа: В България аспармата се ползва от дълго време.
Шегата настрана
Всъщност е доста притеснително
К'во ли ми трябваше
![]()
![]()
Не мисля за себе си.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Напълно споделям мнението ти, но и аз нямам надежда скоро нещо да се промениПЪТник написа: Само смяна на ценностната ни система може да ни спаси, но надеждата ми е малка.
Не мисля за себе си.
Не смятам, че количествените натрупвания са достигнали онази степен, в която да започнат да предизвикват качествени изменения:(

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Няма как да зная каква е идеята, може Битието да е решило да ни модифицира, чрез ГМО за устойчивост?frisky lioness написа:Напълно споделям мнението ти, но и аз нямам надежда скоро нещо да се промениПЪТник написа: Само смяна на ценностната ни система може да ни спаси, но надеждата ми е малка.
Не мисля за себе си.
Не смятам, че количествените натрупвания са достигнали онази степен, в която да започнат да предизвикват качествени изменения:(
По метода на естествения подбор, който оцелее.
Какво значи тук някаква си личност?:bigsmile:
Аспартама
Ама няма да има къде.Kent написа:нито какво да пиемЪн написа:Тия теми са любими за форуми като бг.мама.
Там са се побъркали.
само ше можем да
..................
така де:lol:
Panta rhei...
- windcolours
спри да четеш такива неща.има кой да го прави вместо теб...казвам ти го от позицията на опита си като тежък случай на хипохондрияfrisky lioness написа:
К'во ли ми трябваше
![]()
![]()
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
ахаЪн написа:Тия теми са любими за форуми като бг.мама.
Там са се побъркали.
ако знаете какво има в любимите ви нискомаслени маргарини примерно.....
или в олиото, или в пшеницата, или в царевицата, или в кренвиршите....
яжте, пийте и си носете новите дрехи
наздраве!
Вторият ми тест за интелигентност /след оня виц за щрауса и циментовия под с разбираемост средно около 15%/ е:Remmivs написа: яжте, пийте и си носете новите дрехи
наздраве!
-пиете ли 0.01% "фитнес мляко"
щот промилите май му идват нещо множко...
Наздраве!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Така еwindcolours написа:
спри да четеш такива неща.има кой да го прави вместо теб...казвам ти го от позицията на опита си като тежък случай на хипохондрияе...превъзмогнах я де,но определено четенето на медицинска литература сериозно разклаща психическата устойчивост ....
и става още по-зле когато четем за близките си:shy::shy::(
Мисля, че ми е някакъв род пристрастеност:roll::blink:

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не, но главния герой прочете един медицински справочник и му стана много мъчно, че не боледува само от някаква изключително екзотична болест на капачката на коляното. И отиде при лекаря си (ОПЛ явно) да му се оплаче от тази вопиюща несправедливост и онзи му написа рецепта, с която го изгониха от аптеката.frisky lioness написа:Дори и там ли има аспартам:shocked:
Рецептата беше нещо от сорта:
Пържоли, вино и жени!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това сигурно си го видяла, но все пак.Баба Яга написа:Ън, сигурно е така, но не искам повече да си затварям очите и се опитвам да избегна колкото се може повече от този вид "полезни" вещества.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1% ... 0%B0%D0%BC
Ако шпрехаш друг език има колона отляво с езиците, обикновено рашън, джърман и денглиш са доволно по-подробни от нашенския.
Не е ГМ определено. И не мисля, че е страшно количеството, което поемаме неизбежно. Вярвай на Кента. В цигареният дим, който вдишваш има над 200 съединения, спрямо които аспартама е невинно пеленаче. Проблемът със захарите, изкуствените тоже в това число, е в инсулиновата реакция на организма. Захарите са лошо нещо. Много лошо. Яжте мазнини и се движете колкото може повече. Машината ни не е проектирана да си седи само на задника.
Слизам от щайгата за сапун. Благодаря за вниманието.
кат на онез кукли мамини килокалориите и порядъците....МЪЖжжж написа:Вторият ми тест за интелигентност /след оня виц за щрауса и циментовия под с разбираемост средно около 15%/ е:
-пиете ли 0.01% "фитнес мляко"
щот промилите май му идват нещо множко...
Наздраве!![]()
ма имаха хубави ботушки де...
Наздраве!