Днешният цитат

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Днешният цитат

Мнение от Gaspode »

Сам Ваймс написа:Бе забелязал и известна прилика между секса и готварското изкуство. Хората се увличат и по двете, понякога си купуват дебели книги, пълни със сложни рецепти и занимателни картинки, и огладнеят ли достатъчно, започват да творят невероятни пиршества… във въображението си. А за вечеря се задоволяват с пържени яйца и картофки, стига да са свястно приготвени и да има малко салатка от домати.
ПреДпрочитам си една книжка. И попаднах на тази мисъл на сър Самюел Ваймс. Реших да я споделя :bigsmile:

ПП. И наздраве пропуснах да кажа май: :drink:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

хахахахахаха

бе има си и гастрономи :winkw:

освен това, да ядеш и да готвиш не е едно и също

май....

:grin:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Днешният цитат

Мнение от bead_ »

Gaspode написа:
Сам Ваймс написа:Бе забелязал и известна прилика между секса и готварското изкуство. Хората се увличат и по двете, понякога си купуват дебели книги, пълни със сложни рецепти и занимателни картинки, и огладнеят ли достатъчно, започват да творят невероятни пиршества… във въображението си. А за вечеря се задоволяват с пържени яйца и картофки, стига да са свястно приготвени и да има малко салатка от домати.
ПреДпрочитам си една книжка. И попаднах на тази мисъл на сър Самюел Ваймс. Реших да я споделя :bigsmile:

още един цитат за храната, но този път във връзка с потеклото

"ако мексиканците сме синове на царевицата, то и американците вече са изяли достатъчно царевични пуканки, за да ни бъдат роднини" лаура ескивел, съкровени вкуснотии
just perfect
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мноо мъдрост има в думите на командира на градската стража...
:bigsmile:

Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Gaspode написа:
Сам Ваймс написа:А за вечеря се задоволяват с пържени яйца и картофки, стига да са свястно приготвени и да има малко салатка от домати.
и мадона да обели картофите :lol:
http://frognews.bg/news_18329/Madona_st ... domakinia/
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:

Петият слон.
Да покажа ерудиция малко, нищо, че съм чела цифром и словом пет-шест книжки от него.

Добро утро! :lol:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

и аз да метна един цитат:
За да имаш успех сред противоположния пол, кажи й, че си импотентен. Тя няма да има търпение да те опровергае. Кари Грант :bigsmile:
наздраве :wine:
Изображение
І

Мнение от І »

Мда... Животът е тежко начинание.. :lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Gaspode написа:

Ето защо - по-малко мечтай, по-малко позволявай да те хранят с илюзии и повече действие и практика. То сякаш не е ясно. Но хората кой знае защо винаги се тикат в розовите облаци и се страхуват да ходят по земята и да реализират себе си и вътрешния си мир навън.

Гасподчоу!... :kiss:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Петият слон.
Да покажа ерудиция малко, нищо, че съм чела цифром и словом пет-шест книжки от него.

Пет-шест! Ма кво са пет-шест ся само от него?! Ни-що.
Повече ерудиция, повече! :blum:

Мнемозиноу!... :kiss::lol:

Дубрютър! :bigsmile:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Петият слон.

Пет-шест! Ма кво са пет-шест ся само от него?! Ни-що.
Повече ерудиция, повече! :blum:

Мнемозиноу!... :kiss::lol:

Дубрютър! :bigsmile:
Дубър! :lol:

Ми нищо не е, срамота, гледай колко е написал:

Изображение

И знаеш ли какви вещици е измислил... истински. :roll:

:blum:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:

наздраве за различните кухни, подходи към готвене и желание да се опита нещо ново :rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Дубър! :lol:

Ми нищо не е, срамота, гледай колко е написал:

И знаеш ли какви вещици е измислил... истински. :roll:

:blum:
Това твоя колекция ли е? :roll:

Е и? Заслужава ли си?

В къщи е пълно с Пратчет, примерно - мъжа ми основно това чете. Обичам да запълвам празнини в познанията си, ама те много пишат тез хора, бе! :?:winkw:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Това твоя колекция ли е? :roll:

Е и? Заслужава ли си?

В къщи е пълно с Пратчет, примерно - мъжа ми основно това чете. Обичам да запълвам празнини в познанията си, ама те много пишат тез хора, бе! :?:winkw:
А, не, тази колекция е на Уикипедията. :grin:
Ами аз го харесвам, да, но нали знаеш кога какво казало кучето. :lol:
Обаче той е от тази, дето умеят да формулират нещата по странни пътища и би трябвало да ти хареса.
И в смешките му има дълбочина.
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:Петият слон.

Да, "Петият слон", с. 285, "Вузев", С., 2000 г.

Сред БКСЮ (безкрайните километри скапан Юбервалд) на тази книга си имам и друг любим цитат от забележките под черта:

* Веднъж си поприказва с Керът що е то „демокрацията" на ефебианците. Особено любопитна му се стори възможността всеки** да гласува. Скоро обаче установи, че както самият той би имал глас, нищо не би попречило и на Ноби Нобс да упражни същото право. Ваймс веднага стигна до извода, че системата страда от неизлечим недъг.
** С изключение на жените, децата, робите, идиотите и хората, които не са „наши хора".

Това е от километър 291. :-) Пардон, "страница" исках да кажа

Не се чудете! Имам "Петият слон" и "Стражите! Стражите!" и в офиса.:blum:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Петият слон е, да. На позналите - честито :bigsmile:
Мен лично много ме кефи начинът, по който казва нещата. "Шовинист" е ... и "Малки богове" и "Ерик" и ... абе всичките са :)
Странното е, че като ги преДпрочитам по някое време, откривам сумати нови неща, сюжетни линии и тънки заиграфки, които съм пропуснал предният(те) път(и).
Ма аз съм си пристрастен де :)

И за да не пускам друга тема:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:
Да, "Петият слон", с. 285, "Вузев", С., 2000 г.

Сред БКСЮ (безкрайните километри скапан Юбервалд) на тази книга си имам и друг любим цитат от забележките под черта:

* Веднъж си поприказва с Керът що е то „демокрацията" на ефебианците. Особено любопитна му се стори възможността всеки** да гласува. Скоро обаче установи, че както самият той би имал глас, нищо не би попречило и на Ноби Нобс да упражни същото право. Ваймс веднага стигна до извода, че системата страда от неизлечим недъг.
** С изключение на жените, децата, робите, идиотите и хората, които не са „наши хора".

Това е от километър 291. :-) Пардон, "страница" исках да кажа

Не се чудете! Имам "Петият слон" и "Стражите! Стражите!" и в офиса.:blum:
О, да, наскоро обяснявах на Дивата луна точно това - колко му харесвам бележките под черта, ето обяснение сега... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа: Изображение
Наближава му времето... че и навън може вече.
Петък.
Преди Цветница. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Наскоро много се смях на една "готварска" книга - "Супата на Кафка - история на литературата в 14 рецепти". :grin:

Препоръчвам я нажежено!

Ето как изглежда: Супата на Кафка
Публикувай отговор