Излъгана пролет!

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:
Remmivs написа:
Kent написа:...що ли имам чувството, че много ти се иска да го доживееш Камараде :-)
ами едва ли ще съм от брейв
всъщност не ми се иска
това ще е тотална катастрофа
и, може би, шанс за ново начало
абе трифидите чел ли си
не ми се иска
Аналогията с Хъскли нещо не я вденах.
"Брейв" там в случая е точно като "прекрасен"
И "новия свят" си е точно новия свят (не знам кога се появява като термин) отвъд окена, май...
Brave New World е от Tempest на Шекспир - O! Brave New World, which hat such people in it...
Хъксли мисля, че го е чопна оттам, щото и там това значи. Аз го любя от един албум на Мейдън. И тогава четох що брейв и разбрах това за произхода на фразата.

Тук си играех на думи, малко черногледо, признавам си.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Remmivs написа:ще се влее прясна вода в окените (щото ледниците са прясна вода, понякога на милиони години) и ще промени водно-солевия баланс, а това може би ще промени теченията, които въртят топлината из Гея. И като секнат (примерно Гълфа) и ледът ще слезе до Атина (примерно). Та първо ще са сърфове, после впрягове, а най-вече колапс и Brave New Wolrd. Ама брейв не като прекрасен, а като смел/защото ще оцелеят само смелите дето съдбата ги обичала. Абе мрачни картини витаят в мен от това чудно време навън и твоите снимки с две думи.
Моят сценарии е по-мрачен. Първо ще бъде приливната вълна, огромно цунами, а докато леда се разтопи и настъпят температурните промени ние вече ще сме изпукали от глад и зарази.:crying:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Моят сценарии е по-мрачен. Първо ще бъде приливната вълна, огромно цунами, а докато леда се разтопи и настъпят температурните промени ние вече ще сме изпукали от глад и зарази.:crying:[/quote]

ми нал затуй си купихме Резиденция в Суворово бре....вече и въдички съм си занесъл там :twisted:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
поручик Ржевски

Мнение от поручик Ржевски »

Remmivs написа: Brave New World е от Tempest на Шекспир - O! Brave New World, which hat such people in it...
Хъксли мисля, че го е чопна оттам, щото и там това значи. Аз го любя от един албум на Мейдън. И тогава четох що брейв и разбрах това за произхода на фразата.

Тук си играех на думи, малко черногледо, признавам си.
Иде ледникаааааааааааааа :-)
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа: Хм. От ЕС до последно се дърпаха срещу генномодифицираните храни.
Хубави са ти снимките :-)
да те питам - на тази с ореха, "сърцето на цветето" и люляковата пъпка имаш ли допълнително осветление?
И с какво снимаш?
Те и затова гледат да ги къшират в трети страни дето все още няма забрани.

Не, няма допълнително осветление и обработка, суров материал направо от апарата. Люляковата клонка е до постройка и само едно клонче стърчеше осветено над сянката, орехчето е снимано направо върху земята, а на слъцето му оставаха минути да се скрие зад хълма, лъчите падаха ниско, светлината в цветето се получи по същото време, макро режим и снимане отгоре, обектива прави сянка върху чашката, а слъчевите лъчи осветяват ниско отдолу. Снимам с Панасоник ФЗ-20, но същите характеристики и качество има и ФЗ-5, а е и по-евтин. Марката на апарата ти дава съвсем малко предимство останалото е проби и грешки.:-)
Аватар
Глас в пустиня

Пипилота Шантиклер написа:ох, прекрасни снимки, но разговорите след това ме разстроиха - кофти работа с тия промени в климата
Само предполагаме, а дали ще е точно така...едва ли ще узнаем.:-)
Аватар
Глас в пустиня

Kent написа: П.П. Жалко че няма да има фото, ма тогава ще рисувам :blum:
С въглен върху стената на пещерата, и гравюри с острие върху плешката на елен.:-)
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:
pocti_bezobidna написа: Хм. От ЕС до последно се дърпаха срещу генномодифицираните храни.
Хубави са ти снимките :-)
да те питам - на тази с ореха, "сърцето на цветето" и люляковата пъпка имаш ли допълнително осветление?
И с какво снимаш?
Те и затова гледат да ги къшират в трети страни дето все още няма забрани.

Не, няма допълнително осветление и обработка, суров материал направо от апарата. Люляковата клонка е до постройка и само едно клонче стърчеше осветено над сянката, орехчето е снимано направо върху земята, а на слъцето му оставаха минути да се скрие зад хълма, лъчите падаха ниско, светлината в цветето се получи по същото време, макро режим и снимане отгоре, обектива прави сянка върху чашката, а слъчевите лъчи осветяват ниско отдолу. Снимам с Панасоник ФЗ-20, но същите характеристики и качество има и ФЗ-5, а е и по-евтин. Марката на апарата ти дава съвсем малко предимство останалото е проби и грешки.:-)
Срахотни са. Тази с орехчето прекрасни цветове има.
Аватар
Глас в пустиня

Kent написа:Моят сценарии е по-мрачен. Първо ще бъде приливната вълна, огромно цунами, а докато леда се разтопи и настъпят температурните промени ние вече ще сме изпукали от глад и зарази.:crying:
ми нал затуй си купихме Резиденция в Суворово бре....вече и въдички съм си занесъл там :twisted:[/quote]

На високо, още по-високо, имам имот в едно село на 1200мнмв...по върховете се търкалят вкаменелости на трилобиди, а в долината има мина за въглища, което ще рече, че голямата вода и до там е стигала.:grin:
Аватар
Глас в пустиня

поручик Ржевски написа:
Иде ледникаааааааааааааа :-)
Готови сме да го посрещнем...и на него ще му видим сметката.:twisted:
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
Срахотни са. Тази с орехчето прекрасни цветове има.
Ръчните настройки, тайната е в тях, "Р" режим, а и останалите готови режими много усредняват, цветове, яркост и тнт, бленда/скорост и наблюдаваш хистограмада, понякога се налага да преекпонираш, а понякога недоекпонирана...нали ти казах, много щракане и по метода на проба-грешка.:-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа:
Затруднен съм, въпреки, че отпред има утъпкана пътечка и множество отпечатъци от фини лапи, все си мисля, че е възможно и на язовец(борсук) да е. Имам я и в по-близък план, там си личи че са копали силни нокти, до довечера ще гледам да я кача, предполагам че ще е интересна, поне на мен ми е.

Нормално е, и аз се интересувам от времето, а инфото относно реколта го взимам направо от извора.:-)

пп Уважавам селяците заради труда им, всъщност и аз съм един от тях.
Завиждам ти от цялата си душа и сърце!!! :giveheart:
Аватар
Глас в пустиня

Ето я и в по-близък план, личи си че е обитаема, но по стената се вижда, че тук са дълбали силни лапи със здрави нокти, а лисицата е нежно създание. Твърде вероятно е борсука да спи дълбоко в някоя ниша, а кумичката да се подслонява на готово за през студените нощи.:lol:

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Stranniche написа:
БоЕВ написа:
Затруднен съм, въпреки, че отпред има утъпкана пътечка и множество отпечатъци от фини лапи, все си мисля, че е възможно и на язовец(борсук) да е. Имам я и в по-близък план, там си личи че са копали силни нокти, до довечера ще гледам да я кача, предполагам че ще е интересна, поне на мен ми е.

Нормално е, и аз се интересувам от времето, а инфото относно реколта го взимам направо от извора.:-)

пп Уважавам селяците заради труда им, всъщност и аз съм един от тях.
Завиждам ти от цялата си душа и сърце!!! :giveheart:
Не е необходимо, повярвай ми, всичко си има цена!:-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Излъгана пролет!

Мнение от frisky lioness »

БоЕВ написа:
Лек ден и весел викенд!
Понеже знам, че е януари и по никакъв начин не мога да освободя съзнанието си от тази мисъл, та......ми е криво. Криво ми е, защото сега трябва времето да е друго, криво ми е, защото нямам идея как да се облека ....криво ми е, защото не обичам нещата да се променят....(дърта съм явно:blum::winkw:)

Иначе.....обичам слънцето, топлото, лятото и неща от сорта....ама тва кат му доде времето, пък сега ми се струва, че не е.....:blink::shocked:

П.П. Прекрасни снимки (както винаги).:-) Омръзна ми да ти го казвам:blum:

Ти си знаеш:grin::winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ написа:
Моят сценарии е по-мрачен. Първо ще бъде приливната вълна, огромно цунами, а докато леда се разтопи и настъпят температурните промени ние вече ще сме изпукали от глад и зарази.:crying:
Че той няма да се стопи наведнъж...

Рем е прав. Споделям неговото мнение:blink::shocked: М@мка му. И аз не искам да го доживявам
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

frisky lioness написа:
БоЕВ написа:
Че той няма да се стопи наведнъж...

Рем е прав. Споделям неговото мнение:blink::shocked: М@мка му. И аз не искам да го доживявам
Спокойно, спокойно!!! Само ви се е сторило, че имало някакво затопляне - слухове неверни! Зимата си е снежна и студена, даже по-студена от друг път - питайте "Топлофикация":

http://dnes.dir.bg/2007/01/19/news1206108.html
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Stranniche написа:- питайте "Топлофикация":

http://dnes.dir.bg/2007/01/19/news1206108.html
Нашите още не сме ги вИдели:blink::?
Изображение

Публикувай отговор