искам да си поговорим за

Все същите

Кое от двете злини е за предпочитане, според вас?

аборт
7
58%
оставяне в дом за осиновяване
5
42%

Общо гласове: 12

Аватар
snowprincess

искам да си поговорим за

Мнение от snowprincess »

нежеланите деца

не отговорих в темата за сурогатните майки, но аз съм за, за съм и за инвитро
а на моя въпрос - съм за оставяне за осиновяване
не включих възможен отговор за отглеждането само от майка, защото тях все пак някой ги иска

всички имаме приятелки и познати, кото са правили аборт или такива, които са осиновили дете
но някой познава ли жени, които са си оставили бебето!?

през този празничен ден търся отговори и прошка в себе си
благодарна съм, че все пак са ме родили, имах късмет някой да ме поиска и да ме обича
чудя се дали да потъря БР, за да видя дали все пак са успели да намерят щастието
ще се радвам на всякакви коментари
Изображение
Аватар
anhela

Re: искам да си поговорим за

Мнение от anhela »

snowprincess написа:нежеланите деца

не включих възможен отговор за отглеждането само от майка, защото тях все пак някой ги иска

всички имаме приятелки и познати, кото са правили аборт или такива, които са осиновили дете

благодарна съм, че все пак са ме родили, имах късмет някой да ме поиска и да ме обича
чудя се дали да потъря БР, за да видя дали все пак са успели да намерят щастието
Когато не си изпитал лично някакъв проблем, понякога е тъпо да даваш оценки за или против си! Мненията се менят в зависимост от ситуацията!
Та по повод нежеланите деца! Аз лично като гледам разни репортажи за инвитро, за сурогатни майки и други такива проблеми, понякога се питам защо тези жени, които твърдят , че искат да бъдат майки, не са направили да си осиновят дете! Една от тези жени твърдеше , че от десетина години прави опити за инвитро. За тези години щеше да има един отгледан вече тийнейджър ,макар и небиологичен продължител на рода! пък и познавам достаста хора, осиновили породи проблем, а после отледали и собствени деца! Господ гледа с добро око на добрите дела!
пък и раждането ли те прави майка, и то във време, когато едва ли не всяка втора ражда секцио не поради медицински проблем! Което пък не аз приемам - сякаш дето е някакъв тумор!
не знам как аз бих реагирам при подобна ситуация, но ако искаш да бъдеш наистина родител можеш да го осъществиш и по други начини!
Тук обаче идва другия проблем - повечето от децата в домовете са от малцинството! А българинът е претенциозен! По повод промени в в Семейния кодекс навремето Златка Русева беше казала нещо от сорта: "Българинът е готов да осиновява, ама детето да е българче, майката да е млада и ако може да и е било за първи път, когато е забременяла!"
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

anhela написа: Тук обаче идва другия проблем - повечето от децата в домовете са от малцинството! А българинът е претенциозен! По повод промени в в Семейния кодекс навремето Златка Русева беше казала нещо от сорта: "Българинът е готов да осиновява, ама детето да е българче, майката да е млада и ако може да и е било за първи път, когато е забременяла!"
Че какво лошо има в това?
Етносите живеят на принципа на естествения подбор - защо трябва да им разваляме рахатлъка?!:roll:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

snowprincess написа:...
Няма начин да се отговори на въпроса ти еднозначно Сноу!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Не знам дали изборът е между тези двете точно.
Не, не познавам такава жена, поне не ми е известно.

С късмет си родена, в това поне няма спор. :kiss:
И не знам защо си убедена, че е ставало дума за щастие и за пречене. Може просто да е било безизходица.
В наши дни да отгледаш детето си сама е съвсем нормално, но тогава далеч не е било така.
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

никога аборт
това мога аз да кажа
обичам децата
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

anhela написа:
повечето от децата в домовете са от малцинството
благодаря ти, че ми отговори!
но това не е съвсем така
България е на първо място сред европейските страни по брой изоставени бебета и деца до тригодишна възраст
статистиката е - около 1500 деца всяка година постъпват в домовете, 1100 идват директно от родилния дом
сериозна група от децата са с увреждания, заболявания, малоформации или са от малцинството, но има много майки, които изоставят здрави деца
аз лично познавам около 7-8 семейства с осиновени бели деца (едното даже си взе близнаци), което осначава, че бели момичета в училищна или студенска възраст са ги изоставили (но това е такава тайна и никой освен родителите им може да не знае)
защо трябва да е така, правят нещо и то да е скрито-покрито
законът вече разрешава след като навършиш 21 години да разбереш кои са БР
как ще се почувстват когато след време тайната им излезе наяве

от няколко дни чета в един форум - http://www.baoo-bg.org/index.php
ето част от две мнения:

"нашите деца ни укоряват, че сме ги оставили и затова те трябва да научат истината за онова време. Нашата болка от толкова години и времето, в което сме живели, са ни направили предпазливи - да не говорим за тогава. Поздравления, че се осмели да говориш. Защото ние все още живеем със страха от миналото. Погледнете във форума - има ли дори една БМ, която се представи с истинското си име? Това е страхът, който ни сковава, срамът, който са ни натрапили като че ли сме най-големите престъпници. Отхвърлени от обществото преди толкова години, дори от най-близките ни хора, ние се затворихме сами с болката. Стига толкова омраза! Защо осиновените деца не могат да разберат, че за тях е било много по-добре да бъдат осиновени, отколкото цял живот да бъдат дамгосани с етикета "к-о-п-е-л-е-т-а"? Да са и те изолирани от другите, "праведните"? Нека заедно да поразмислим. Кой е виновен за това, което се е случвало в ония времена? Сигурно сте се запитвали -
1. Колко деца има за осиновяване и едновременно с това колко хора чакат да си осиновят деца?
2. Защо в онези времена е имало толкова оставени деца? Имаше дори към всяка болница специален правен кабинет /точно така се казваше/ за документното уреждане на осиновяванията. Беше добре организирано като едно производство! " - (в този правен кабинет са сменяли имената и рожденните дати, за да е по-голяма конспирацията)

"сега си представете следното.Вие сте младо момиче ,не ученичка-там нещата са ясни от кого зависят ,а сте на 18-20 год.,може би студентка ,която все още никога не е работила никъде.Живеете не в наши дни а през 60-те 70-те год по времето на социализма , време на "ВИСОК МОРАЛ" ,време в което раждането и отглеждането на незаконни деца беше най-голямият позор за едно семейство и за обществото.
И така, след като сте се подчинили на хормоните (всички минаваме оттам), един ден разбирате ,че сте бременна.Казвате това на мъжа от когото сте забременяла ,но на него му е лесно-той "няма нищо общо" и ви обръща гръб.И тогава разбирате ,че сте съвсем сама, но въпреки това сте решена да се борите до край ,за да задържите детето при себе си.Готова сте да понесете упреците на обществото,това че ще ви сочат с пръст и ще ви наричат уличница, това ,че ще сочат и детето ви и ще го наричат ****** ,даже и това ,че никога няма да имате семейство и можете да станете най-много чистачка ,нищо че сте умна и имате висше образование.
И ето идва денят в който се ражда вашето дете.След няколко дни ще трябва да напуснете болницата.Ами сега,къде да отидете с това малко същество? В къщи при мама и татко не може-те са първите които ще ви изгонят защото ще опетните името на родата.Нямате пари за да наемете квартира, не получавате обезщетение за майчинство защото никъде не сте работила до сега и с тези пари да купувате храна за детето,дрехи ,лекарства.Държавата не само че няма да ви подкрепи ,както се опитва в момента ,но и тя ще ви "Каже" че сте уличница.Когато детето стане достатъчно голямо за да може да ходи на детска градина ,а вие да работите тогава изхода се вижда ,но до тогава?....какво? И тогава разбирате ,че ако искате ДЕТЕТО ви да оцелее трябва да го оставите."

така, това е за тогава, а сега все още продължава, сега какво ли е оправданието им
и въпреки всичко съм за оставяне в дом и против аборта
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

БоЕВ написа:
Няма начин да се отговори на въпроса ти еднозначно Сноу!
добре, може да не се отговаря в анкетата, а само в темата
за кое ти е проблем да отговориш еднозначно
аз, например, съм против аборта, лично за мен това е убийство
имам две бременности - две раждания и винаги сама съм се пазила
не съм разчитала някой друг да го прави
но винаги съм била подкрепа за приятелките ми, които още на 15-16 правиха аборти
придружавах ги до едни смрадливи зелени бараки, а родителите им не идваха, само даваха разрешението си
Последно промяна от snowprincess на 04.04.10, 19:36, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа:
Не знам дали изборът е между тези двете точно.
Не, не познавам такава жена, поне не ми е известно.

С късмет си родена, в това поне няма спор. :kiss:
И не знам защо си убедена, че е ставало дума за щастие и за пречене. Може просто да е било безизходица.
В наши дни да отгледаш детето си сама е съвсем нормално, но тогава далеч не е било така.
какъв друг избор имат жените ако не желаят бебето
аз познавам само една, която си е оставила момиченцето, защото било с умствена недостатъчност (как ли са го разбрали като е били новородено не знам)
с късмет съм родена :bigsmile::kiss:
но и децата, които познавам също имат късмет, и те са попаднали в добри семейства
само един на наша възраст, когато научи към 16г., че е осиновен се пропи, сега е развалина, а родителите му са толкова добри, те са от блока на майка и татко
Изображение
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Мнение от majemela4ka »

...

не са нежелани, а са невъзможни откъм обкръжение, обществено мнение, ресурси

познавам
страдат

всеки случай си е сам за себе си
раждала жена, може да си позволи аборт
девойките не бива да поемат риска да останат без детенце в по-добър етап от живота си

лирично отклонение, извинявай, ако не виждаш връзка с въпроса ти
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Remmivs написа:никога аборт
това мога аз да кажа
обичам децата
ти, вероятно, заради задочната медицина знаеш какво е аборт, но много хора не знаят, дори да са претърпели манипулацията
закачам се за твоето мнение, за да пусна нещо

"Рискът по време на аборт е не-малък, а процедурата е потресаващо гадна. Според мен абортът е обоснован по медицински причини, но да абортиираш дете само защото смяташ, че не можеш да се грижиш за него е пълно безхаберие, и за да не бъда голословен ще ви разкажа как протича аборт, а тези които са със слаби сърца или историята не им понася ДА НЕ ЧЕТАТ СЛЕД ТОЗИ РЕД

ето и снимката, която оставям да не се показва умишлено: http://www.nationallifecenter.com/images/abortion.jpg

Ето и текста под снимките:

Снимка 1: Лекарят направляван от ултразвук намира крачето на ембриона и го захваща с форцепс
Снимка 2: Лекарят изтегля бебешкото краче в родилния канал
Снимка 3: Лекарят изважда цялото тяло на бебето без главата
Снимка 4: Лекарят забива ножиците в черепа на бебто и ги разтваря за да увеличи дупката(в главата на бебто)
Снимка 5: Ножиците се изваждат и с помоща на смукателен кактър се изсмуква мозъкът на бебто в резултат на което черепът се смачква и мъртвото бебе се изважда.

Това разбира се е по-сложната процедура - при напреднала бременност. Въпреки това смятам, че колкото и да е гадна трябва да се прилага при опасност да се роди бебе с увреждания."
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

majemela4ka написа:

...

не са нежелани, а са невъзможни откъм обкръжение, обществено мнение, ресурси

познавам
страдат

всеки случай си е сам за себе си
раждала жена, може да си позволи аборт
девойките не бива да поемат риска да останат без детенце в по-добър етап от живота си

лирично отклонение, извинявай, ако не виждаш връзка с въпроса ти
не се притеснявай, всичко можеш да кажеш/напишеш
сега ще прочета това, което си пуснала
моя позната от училище има две деца и три аборта (не е циганка), накрая я заведох в аптеката и лично и купих спирала
това е някакво пълно безхаберие
разкажи за жената, която си е оставила бебето - без имена, без факти, само за чувствата и
Изображение
Неф

Мнение от Неф »

оставяне в дом за осиновяване
първосигнално отговорих веднага

виждам само още един отговор.
Темата не е подходяща за празника,
сигурно идните дни ще отговорят и останалите.
А да си говорим - днес и аз не желая по този въпрос.

snowprincess, родена си под щастлива звезда! :kiss:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Нефертити написа:оставяне в дом за осиновяване
първосигнално отговорих веднага

виждам само още един отговор.
Темата не е подходяща за празника,
сигурно идните дни ще отговорят и останалите.
А да си говорим - днес и аз не желая по този въпрос.
какъв е смисъла по коледа и великден да се събират помощи за деца от домовете, но да не е подходящо да се говори за тях, когато другите са щастливи по празниците
аз също съм щастлива със семейството си - и ние се сборихме с шарените яйца още снощи след 12, днес ходихме на разходка, малката обиколи всички атракции в морската, голямата кара кола извън варна (татко и я учи)

нямаше да има проблем дори никой да не беше отговорил
липсата на отговори също щеше много да говори
мислих преди да пусна темата, мислих и затова, че не е подходяща за днешния пазник
вие може да отговаряте след празниците или да я прескачате
но за мен беше важно да я пусна днес
:kiss:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:
с късмет съм родена :bigsmile::kiss:
но и децата, които познавам също имат късмет, и те са попаднали в добри семейства
само един на наша възраст, когато научи към 16г., че е осиновен се пропи, сега е развалина, а родителите му са толкова добри, те са от блока на майка и татко
То никак не е случайно, че в древните времена подхвърлените деца или тези с неясен баща са били подозирани, че са заченати от някой бог. :lol:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа:
То никак не е случайно, че в древните времена подхвърлените деца или тези с неясен баща са били подозирани, че са заченати от някой бог. :lol:
като бях малка си мислех/фантазирах, че слънцето ми е баща, а луната майка :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:
Мнемозина написа:
като бях малка си мислех/фантазирах, че слънцето ми е баща, а луната майка :lol:
Ето, виждаш ли?
Ама тях ли смяташ да търсиш сега? :blum:

Аз пък си мислех, че съм хваната от гората. :lol:
Panta rhei...
Неф

Мнение от Неф »

snowprincess написа:
Мнемозина написа:
И това е така за всички нас!

За теб е важно, разбрах го,
и не само за теб- житейски важна е темата, което изисква задълбочени мисли,
но днес влизат само няколко съфорумци и не всички имат време и желание изобщо да пишат.
Празник е!
Наздраве принцесо!

Нека Бог да е с теб, с нас, с всички!
Неф

Мнение от Неф »

Мнемозина написа:
:lol:
Хехе, аз тая реплика дори съм я чувала по мой адрес. :grin:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа:
Ето, виждаш ли?
Ама тях ли смяташ да търсиш сега? :blum:

тях ще е трудно, ще имам право само на две виждания, първо с едното око през далекогледа, после с другото, и до там

още си мисля дали да го направя и в какъв филм ще се вкарам сама, защото всяко нещо, което правим има някакви последици
а вече е лесно, отива се в съда и се търсят делата по осиновяване, там пише всичко - как си се казвал, кога точно си се родил, имената на бр
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Нефертити написа: Празник е!
Наздраве принцесо!

Нека Бог да е с теб, с нас, с всички!
Наздраве, Нефертити! :bigsmile:
днес пих малко бира :beer:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа: :lol:
тях ще е трудно, ще имам право само на две виждания, първо с едното око през далекогледа, после с другото, и до там

още си мисля дали да го направя и в какъв филм ще се вкарам сама, защото всяко нещо, което правим има някакви последици
а вече е лесно, отива се в съда и се търсят делата по осиновяване, там пише всичко - как си се казвал, кога точно си се родил, имената на бр
Не знам.
Зависи какво искаш да постигнеш. И дали мислиш, че това би ти помогнало с нещо.
Не те питам, просто казвам.
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа: Не знам.
Зависи какво искаш да постигнеш. И дали мислиш, че това би ти помогнало с нещо.
Не те питам, просто казвам.
много хора казват, че е важно за тях родословното дърво
на мен не ми трябват родители, имам си
но искам да знам коя съм и кога съм родена
сякаш тогава кръгът ще се затвори и всичко ще си дойде на мястото
Изображение
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Мнение от majemela4ka »

разкажи за жената, която си е оставила бебето...
какво да ти кажа, освен че не искаше да го оставя
беше ученичка, без баща, с по-голяма сестра и болна майка
по една случайност бях в АГ болницата, когато тя беше родила, иначе нямаше да разбера
не съм я виждала отдавна, наша обща приятелка ми разказва
търсила го е безуспешно, било осиновено
смята, че си заслужава всичките последващи беди, които й се случват, защото си е оставила детенцето - мъжът й почина от рак, сама си отгледа двете ситни дечица, нямаше къде да живее...

дали е по-лесно за невръстната майка на осиновеното детенце на Шарън Стоун, защото знае къде е то?!
доста има да порастваме като съзнание и още повече като закони

п.п. щом е лесно, направи го. едва ли ще имаш още много време да се чудиш
за филма не се притеснявай, има къде и при кого да се прибереш
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

да, сноу, знам какво е аборт, но не в чак такива подробности, по-точно не съм искал да навлизам дотам
за мен също е убийство
две бременности - две деца и ние сме така
колкото до БР
всичко зависи от това какво ще намериш
наскоро разбраз за мой много близък в миналото човек, че е научил, че е осиновен със сменено име и дата на раждане
отишъл в съда да провери и наистина така било
в момента
майката е сама с двете им деца
не знам
не знам
не знам
светлина и топлина и сила ти желая на този светъл ден
а ти имаш от тях и то по много
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Нефертити написа:
Мнемозина написа:
Хехе, аз тая реплика дори съм я чувала по мой адрес. :grin:
пък аз съм гората :blum:
І

Мнение от І »

snowprincess написа: но искам да знам коя съм и кога съм родена
Няма. Като решиш тоя казус, ще се юрнеш към друг. :lol:
А ти си това дето си. Ни повече, ни по-малко. Ама ти си решаваш коя си.
А децата са си деца. За мен родителя е този, който ги отглежда. Дори се хващам, че съм по-отговорен за "чуждите" деца понякога, повече от за моите. :shy:
Държавата не е родител. Затова ми е странно защо са всички тези дълги пречки пред осиновяването.
За анкетата... не искам да отговоря. Просто не мога да раждам /по физиология/ и съответно не мога да дам мнение, за нещо непреживяно. Ние имаме "бащин" инстинкт, не "майчин". :roll: Знам обаче как трудно са преживявали аборта приятелки. Не познавам оставили деца в дом. Нямам и идея какво е да оставиш детето си /макар да имам 3 примера за такива майки, оставили децата на бащите си и зачезнали/. Мъжете зарязали децата си са повече според статистиката. Не познавам лично ни 1 такъв, но познавам девойките. И си правя изводи независимо от статистиката.
Аз за мен..не мога да си го представя. Сигурно друго възпитание имам. Нито аз мога да се откъсна от децата си, нито тях могат да откъснат от мен. Второто го пробваха безрезултатно /добре, че бързо се усетиха и не им навредиха повече/.
Не знам, Сноу. :roll: Май мъжете не трябва да се изказваме по тая тема. Та ние ни веднъж дори не сме пили "постинор" или "ескапеле"... как да влезем под кожата и да знаем какво е?!
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Чета ви и наистина не проумявам как е възможно да смятате че е по-добре да родиш и оставиш в приют дете, отколкото да убиеш зародиш?!
По-голяма мизерия, нещастие, обреченост и безперспективност не знам къде има повече от домовете за деца. Как някой с акъла си може да поеме такъв риск за детето си и да го остави не знам. Защото може и да не го осиновят.
Аз съм за аборта. Ако не можеш да го махнеш, трябва да го гледаш - пак по-зле от дом не може да е.
Абе да пази господ, че на теория всичко е лесно.

П.П. Сноу, щом искаш да знаеш нещо, научи го - вече си голямо момиче и студен вятър няма да те разболее.
Неф

Мнение от Неф »

Никой от тук списващите/последната година/ не би родил дете, което да остави в дом!

п.п. Няма злина, която да е за предпочитане!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа: много хора казват, че е важно за тях родословното дърво
на мен не ми трябват родители, имам си
но искам да знам коя съм и кога съм родена
Ами ако мислиш, че това, което ще научиш, ще ти даде отговор на въпроса коя си - направи го.
Макар че според мен в случая Мъжжжж е прав.
Основната и сигурна полза, която виждам от една такава твоя акция, е пълен и точен хороскоп. :lol:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

majemela4ka написа: п.п. щом е лесно, направи го. едва ли ще имаш още много време да се чудиш
за филма не се притеснявай, има къде и при кого да се прибереш
мерси за подкрепата, имах нужда да прочета такова нещо :kiss:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Нефертити написа:Никой от тук списващите/последната година/ не би родил дете, което да остави в дом!

п.п. Няма злина, която да е за предпочитане!
Никога не казвай "никога".

За каквото съм се зарекла, че никога няма да направя, съм била заставяна да го направя.

Не се заричай ти заради мен, моля. За себе си - както решиш.

Има една ужасяваща книга - "Изборът на Софи".
Да пази Господ и... толкова.
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Remmivs написа:да, сноу, знам какво е аборт, но не в чак такива подробности, по-точно не съм искал да навлизам дотам
за мен също е убийство
две бременности - две деца и ние сме така
колкото до БР
всичко зависи от това какво ще намериш
наскоро разбраз за мой много близък в миналото човек, че е научил, че е осиновен със сменено име и дата на раждане
отишъл в съда да провери и наистина така било
в момента
майката е сама с двете им деца
не знам
не знам
не знам
светлина и топлина и сила ти желая на този светъл ден
а ти имаш от тях и то по много
коя майка гледа децата
засега искам само документи да търся
а ако се захвана - ще намеря
дали не е предателство към родителите ми
те не трябва да знаят
ти си голямо съкровище :kiss:
Изображение
Неф

Мнение от Неф »

Връщам се да изтрия поста си, но виждам, че е вече късно.

Мнемо, Никога не казвай никога! е и мой израз.

Не искам да ставам гарант за бъдещи действия на някого.
Перефразирам изречението си:
Не мисля, че човек на нашата възраст, родител вече, би родил и изоставил дете! По скоро би избрал вариант 1. Какво и аз!
Пази Боже!

Въпросът в анкетата не бе с такъв уклон мисля обаче.
А и не е питане- вие какво бихте направили?
Последно промяна от Неф на 05.04.10, 17:44, променено общо 1 път.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

МЪЖжжж написа: Няма. Като решиш тоя казус, ще се юрнеш към друг. :lol:
дали :lol:
още съм в чуденка дали да започна, мира нямам

написах, изтрих, пак написах
как бихте реагирали (общо към клубарите) ако неочаквано се сдобиете с брат или сестра
едно време се е раждало на поразия и всички деца сега (30-40 годишни) си търсят бр
много тайни има да излизат
законът разрешаващ да научиш имената е от две години
Изображение
Неф

Мнение от Неф »

snowprincess,
веднъж като те е зачовъркало, няма да ти даде мира, докато не разбереш истината. Заложено е у нас, неизбежно е!

А това да откриеш братя и сестри на тази възраст е по-скоро хубаво, отколкото лошо.

А от своите защо да криеш. На тях им е пределно ясно, че рано или късно ти ще искаш да намериш биологичните.

Обичаш ги, уважаваш ги, те са майка и баща за теб;
това, че искаш да знаеш всичко за себе си, не означава, че по-малко ще обичаш хората, които са те отгледали.

Успех snowprincess!
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

shshtt написа:Чета ви и наистина не проумявам как е възможно да смятате че е по-добре да родиш и оставиш в приют дете, отколкото да убиеш зародиш?!
По-голяма мизерия, нещастие, обреченост и безперспективност не знам къде има повече от домовете за деца. Как някой с акъла си може да поеме такъв риск за детето си и да го остави не знам. Защото може и да не го осиновят.
Аз съм за аборта. Ако не можеш да го махнеш, трябва да го гледаш - пак по-зле от дом не може да е.
Абе да пази господ, че на теория всичко е лесно.

П.П. Сноу, щом искаш да знаеш нещо, научи го - вече си голямо момиче и студен вятър няма да те разболее.
това е статия от преди 4 години
"10 000 семейства чакат за осиновяване, 9 358 са децата в домове за социални грижи
Семействата, подали молби за осиновяване, са 10 000. Това съобщи Иванка Христова, заместник-министър на труда и социалната политика по време на семинар на социалното министерство във Велинград, предаде репортер на Агенция “Фокус”. На срещата стана ясно, че само 2000 от тези деца могат да бъдат осиновени. Причина за това било, че родителите им не са подписали декларация, с която се отказват от попечителството си. Практика било през пет месеца родителите на изоставените деца да ги посещават, за да не загубят правата си над тях."

shshtt, има кой да осинови такива бебета, на кое викаш зародиш, можеш ли да издържиш на гледката след аборт или е по-лесно да не се знае :-)
по-горе пуснах само скици, сега ще пусна снимки как изглежда убитите бебета (не отваряйте линка ако имате слаби нерви, грозна картинка е - http://freeevangelismcds.com/Documents/ ... ortion.htm)
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа:
Ами ако мислиш, че това, което ще научиш, ще ти даде отговор на въпроса коя си - направи го.
Макар че според мен в случая Мъжжжж е прав.
Основната и сигурна полза, която виждам от една такава твоя акция, е пълен и точен хороскоп. :lol:
интересно дали този, който прави хороскопите щеше да разбере, че му давам грешна дата или моята дата си е тази, когато съм се родила наново за друг живот и другата, месец преди това не е важна :lol:
Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

отворих линка, гледката е отвратителна и покъртителна
ще ме преследва
но това не променя мнението ми

п.п. сурогатна майка се става по желание
Публикувай отговор