snowprincess написа:
добре, може да не се отговаря в анкетата, а само в темата
за кое ти е проблем да отговориш еднозначно
аз, например, съм против аборта, лично за мен това е убийство
имам две бременности - две раждания и винаги сама съм се пазила
не съм разчитала някой друг да го прави
но винаги съм била подкрепа за приятелките ми, които още на 15-16 правиха аборти
придружавах ги до едни смрадливи зелени бараки, а родителите им не идваха, само даваха разрешението си
Не ми се пише в твоята тема Сноу - грешен път си избрала, ако питаш мене!
Я ми кажи при изнасилване, при доказана деформация на плода, при риск за майката и тн кое е за предпочитане?
Или по-добре не ми казвай!:bigsmile:
На дъщеря ми съученичка роди в 11-ти клас, до последно се стягаше с корсети, пушеше и пиеше по купони, беше категорична че ще го остави за осиновяване защото беше закъсняла за аборт, всичко станало случайно след запивка без силни чувства и тн. Истинско чудо е, че се роди здраво и хубаво момченце. Две седмици социалните служби водиха преговори с нея и родителите й докато се съгласи да си го остави и гледа. Сега как са, просто не зная.
Имам в махалата една старица, бездетна, живееха с дядото на края на село и се погаждаха добре. Почина дядото и бабата остана сама, наобикаляха я роднини и я врънкаха за доглеждане срещу имот, но не се получи. Случайно от нея разбрахме, че имала на младини оставено дете и чак сега се сети да го търси, когато остана сама и сирота и й натежаха годините. Намериха се бързо някакви, които лично аз смятам за шарлатани, но положението за сега ги устройва. нейната версия за "изоставянето" е, че била прекалено млада, мома, никой нямало да я взема, изпроводили я на нива един ден, а когато се върнала вечерта бебето го нямало, родителите й го били предали на някого си. Зрън-дрън, но това е нейната версия след толкова мното време.
Едни други съседи имат осиновено момиче, а след това и собствено. голямата разбра по някакъв начи и се идизнесе, дълго време се лута да търси себе си, какво е открила не знам, но сега вече си гостуват и се изат отново.
Всичко това е много лично и драматично, как може човек да дава мнения за неща които не са му минали през главата?
Да пази Бог и да даде всекиму топъл дом и любящо семейство!