искам да си поговорим за

Все същите

Кое от двете злини е за предпочитане, според вас?

аборт
7
58%
оставяне в дом за осиновяване
5
42%

Общо гласове: 12

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
виж сега
грешно ме четеш, но и аз грешно съм се изразил
то ако трябва да кажа всички условности няма да ми стигне большая советская, но имах общо взето предвид следното

това е мое мнение

и аз мисля, че хората четящи и пишещи тук са достатъчно зрели, за да могат да носят поне елементарна отговорност за тайнствата свързани с репродуктивните си функции

но така мисля аз

и категорично мисля, че също аз никога няма да допусна дете от мен да бъде търся някоя ПК дума "отстранено"

иначе принципно и безапелационно си права - да така е никога не казвай никой и никога, дори и това първото никога е грешно
и животът е безкрайно шарен и извилист, и ние сме напълно луди и откачени и без да сме шапкари
но можем да носим поне елементарна отговорност стига наистина да искаме да бъдем отговорни
но това е мое лично мнение

ибо еси нет мною господу богу
:cool:
Не, не те чета грешно, просто гледната ми точка е различна.
Да, би трябвало да имаме тази елементарна отговорност.
Но това за мъжете важи с по-голяма сила.
Една жена никога не знае кога ще попадне в грешното такси, примерно.
И не може да подозира колко голяма глупост ще е това да се окаже в неподходящ момент в театъра на "Дубравка" в Москва, да речем, и пред какви избори ще бъде изправена след това, точно когато е била убедена, че държи всичко в ръцете си.

Предпочитам да не предизвиквам съдбата просто. Това е.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аз бих гласувал за аборта.

Сноу, на теб не знам какво да ти кажа. Не защото си пред дилема или понеже може да направиш грешка. Не знам какво да ти кажа, по причина, че ти си решила. Дръж се за каквото ти е решението и напред. Толкова от мен, аз съм леко в страни от проблема. Има една роднина, за която знаем, че е осиновена. Темата не е табу, но не сме я и разсиквали свободно на маса, да речем. Тази жена е сред близките ми, поддържаме връзка. Готин човек. (Толкова е маловажно, че за секунда се замислих за нея ли ставаше въпрос или беше някой друг. Така е за мен.)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Не, не те чета грешно, просто гледната ми точка е различна.
Да, би трябвало да имаме тази елементарна отговорност.
Но това за мъжете важи с по-голяма сила.
Една жена никога не знае кога ще попадне в грешното такси, примерно.
И не може да подозира колко голяма глупост ще е това да се окаже в неподходящ момент в театъра на "Дубравка" в Москва, да речем, и пред какви избори ще бъде изправена след това, точно когато е била убедена, че държи всичко в ръцете си.

Предпочитам да не предизвиквам съдбата просто. Това е.
Е, да, така е. Аз не говоря за онази македонска сватба...:grin:
А една жена би трябвало да прави разумни избори за разумни таксита и така до безкрай или поне да е с мъж до себе си като реши да се качва на такси и така до безкрай щото имаше един фимл навремето за магазин автобус и двама ъ-ъ магазинери ли бяха, добре че ги озаптиха накрая милиционерите...:grin:
А ако говориш за мъжете в смисъл на отговорни, си права, естествено.
Но Мнемо, така не може всъщност. Правим каквото трябва пък да става каквото става. Защото иначе защо да го пиша сега това, когато в следващия миг може да ни удари комета и да ни изтрие от лицето на Зем.......
:blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Е, да, така е. Аз не говоря за онази македонска сватба...:grin:
А една жена би трябвало да прави разумни избори за разумни таксита и така до безкрай или поне да е с мъж до себе си като реши да се качва на такси и така до безкрай щото имаше един фимл навремето за магазин автобус и двама ъ-ъ магазинери ли бяха, добре че ги озаптиха накрая милиционерите...:grin:
А ако говориш за мъжете в смисъл на отговорни, си права, естествено.
Но Мнемо, така не може всъщност. Правим каквото трябва пък да става каквото става. Защото иначе защо да го пиша сега това, когато в следващия миг може да ни удари комета и да ни изтрие от лицето на Зем.......
:blum:
Да, така е.
Човек трябва да прави каквото може и каквото си представя, че трябва, но все пак аз поне предпочитам да не изпускам това, че реално случващото се може да бъде съвсем неочаквано.
Когато човек бива изправен пред абсурден избор, то никога не е резултат от нормална ситуация, каквото и да значи това.
Иначе си прав, че човек не бива да мисли по начина, по който мисля в момента - но пък това, което казвам, е точно моят начин да не мисля по този начин. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

съгласяваме се един с друг
и така изразяваме различията си
:cool:
всичко е едно
Аватар
Nejimaki-dori

Re: искам да си поговорим за

Мнение от Nejimaki-dori »

snowprincess написа: чудя се дали да потъря БР, за да видя дали все пак са успели да намерят щастието
ще се радвам на всякакви коментари
Не се чуди. :)
Аз също съм осиновена, знам името което са ми дали и дори откъде са родителите ми. Във всеки един момент мога да ги потърся и да ги видя кои са, но никога не ми е минавала такава мисъл. Смятам, че са имали достатъчно основателна за тах си причина да ме оставят, направили са своя избор и живеят с него. За добро или за лошо. А аз живея моя си живот, правя своите избори, нося своите си отговорности и съм това, което съм постигнала до момента като жена, съпруга и майка. Друго не ми е нужно. :bigsmile:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

turist написа:Eee, добре!
Не прочетох цялата тема, но просто не мога да гласувам. Не мога да избера измежду един от двата отговора.
Аборта си е убийство - убиството е грях. Не е хубаво да сторваш грях - още повече, осъзнавайки това.

От друга страна - ако го оставиш в дом - на какво го обричаш. Дали няма да са по-големи мъките му. Дали няма да те проклина че си го родила... Но все пак е получило шанса да живее. Това всъщност е важно. Ето за това ше гласувам.
:yes:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа:Знам, че никого няма да послушаш, Сноу, но не ми се вижда добра идея да търсиш хора, които не искат да знаят за теб. Дори да научиш имената им, какво ще стане? После ще искаш да ги видиш как изглеждат отдалеч, после... Не ти трябва. А ако смяташ, че това е предателство към майка ти, както сама каза, дори и да не й кажеш, как ще я гледаш после в очите? Не е добра идея мисля. Но ти стискам палци да намериш верния път! :kiss:
не съм психопат да искам да им разваля спокойствието, може и да не ги търся след това, но имам потребност от някаква информация
майка ми като бебе са я дали на едно семейство, но без официално осиновяване, на 3-4 години брат и и сестра и са си я прибрали обратно, и вероятно цял живот се е страхувала да не потърся, върна и обикна другата жена повече от нея, което е невъзможно
но в повечето случаи страховете ни са ирационални
ако разбере, поне ще види, че няма от какво да се страхува
благодаря за палците! ще намеря верния път :kiss:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

jazz написа: по-добре да съжаляваш за нещо
което си направила
отколкото за нещо
което не си
и аз така мисля, но нещо все ме е спирало до този момент
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Нефертити написа:
Виждам, че всичко си проучила вече. И си решила да разбереш истината. Явно ти е назрял момента.
Любопитството, особено женското, взимат превес при теб.
Казваш, че те е страх - от кое точно?
Отговори си сама преди да направиш каквото и да било. Премисляла си го години наред, гложди те и все повече не ти дава мира.
Аз те разбирам.
И знам, че каквото и да ти кажем, ти ще направиш каквото си решила.
От нас искаш подкрепа,
от мен я имаш!
Успех!

Но знай, че няма да се спреш само след откритието, че имаш други БР.
Ще искаш да знаеш повече..и повече..и всичко!
А тук вече да не повтарям Ън и Боев.
мисля, че мога да се спра и да не искам повече
аз имам всичко
само информация за един месец липсва в базата данни :lol:
:kiss:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:Аз бих гласувал за аборта.
ъхъ, и това ми било приятел, и как щяхме да се познаваме ако ме бяха фърлили в кошчето :lol:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Nejimaki-dori написа:
Не се чуди. :)
Аз също съм осиновена, знам името което са ми дали и дори откъде са родителите ми. Във всеки един момент мога да ги потърся и да ги видя кои са, но никога не ми е минавала такава мисъл. Смятам, че са имали достатъчно основателна за тах си причина да ме оставят, направили са своя избор и живеят с него. За добро или за лошо. А аз живея моя си живот, правя своите избори, нося своите си отговорности и съм това, което съм постигнала до момента като жена, съпруга и майка. Друго не ми е нужно. :bigsmile:
оооооооо, благодаря ти, че се разписа :kiss:
точно това искам и аз :bigsmile:
много са били смели родителите ти да ти кажат, за онова време, поздравления!
сега повечето ми познати казват на децата, но има и такива, които пазят в тайна осиновяването
на теб сменена ли ти е датата на раждане за по-голяма конспирация :lol:
Изображение
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

snowprincess написа:
Доколкото знам не, но като се замисля - 1-ви април си е доста многозначно, нали? :grin:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

snowprincess написа:...
От друга страна - ако го оставиш в дом - на какво го обричаш. Дали няма да са по-големи мъките му. Дали няма да те проклина че си го родила...
Вероятно не. Явно в момента търсенето е по-голямо от предлагането, така че едно бяло, здраво дете има много добри шансове да бъде осиновено от семейство, в което да бъде обичано. Освен това, осиновяването, за разлика от зачеването, не става случайно.
Наздраве :cool:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Piqndurnik написа:
snowprincess написа:...
От друга страна - ако го оставиш в дом - на какво го обричаш. Дали няма да са по-големи мъките му. Дали няма да те проклина че си го родила...
Вероятно не. Явно в момента търсенето е по-голямо от предлагането, така че едно бяло, здраво дете има много добри шансове да бъде осиновено от семейство, в което да бъде обичано. Освен това, осиновяването, за разлика от зачеването, не става случайно.
точно така е :bigsmile:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Nejimaki-dori написа:
snowprincess написа:
Доколкото знам не, но като се замисля - 1-ви април си е доста многозначно, нали? :grin:
:lol:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

малко цифри като за последно

от 1 100 000 млн. жени в репродуктивна възраст едва 3% използват някакви предпазни средства
по неофициални данни абортите са между 200 000 и 300 000 на година, съобщи проф. Генка Петрова от Фармацевтичния факултет на Медицинския университет в София
6 000 000 са неродените български деца след легализирането на абортите от 1956г. досега
тяхната цена са 300 000 регистрирани в момента български семейни двойки, страдащи от траен стерилитет

кой може да сметне през коя година последният българин ще дръпне шалтера, преди да се пресели в отвъдното

Изображение

Майка Тереза: „Не убивайте заченатите деца!”

От цялото си сърце се обръщам днес към вас – към всеки човек, от всички народи по света: към хората, от които зависи вземането на големите решения, но също и към майките, бащите и децата в големите и малки градове и села.

Всеки от нас днес е жив, защото Бог ни възлюби и сътвори нас и нашите родители, които ни приеха и възпитаха, предавайки ни дара на живота. Живота – това е най-прекрасния дар от Бога. Но живота умишлено се унищожава по време на война, насилия, аборти. Затова именно се сблъскваме с толкова много болка по света. А всъщност сме създадени от Бог, за да обичаме и да сме обичани.

Често говоря, че аборта е основната причина за унищожаване на мира в настоящия свят и съм напълно убедена в това.

Щом една майка може да убие собственото си дете в утробата си, какво може да спре мен или вас от това да се убиваме един друг? Единствено Този, който е създал живота има правото да го отнеме. Никой друг няма това право – нито майката, нито бащата, нито лекарят, нито някоя институция, нито една проведена конференция по света, нито едно правителство.

Убедена съм, че в сърцето си вие знаете, че нероденото дете – това е цялостно човешко същество, възлюбено от Бога така, както сте вие и аз. Как може в такъв случай, някой знаейки за това, съзнателно да унищожава този живот? Ужасявам се при мисълта как тези хора убиват собствената си съвест одобрявайки извършването на аборт. Когато умрем всеки от нас ще застане пред лицето на Бога, Автора на живота. Кой тогава ще се оправдае пред Него за всички тези милиони деца, на които сме отнели шанса за живот, отнели сме им правото да изпитат любов и да я дарят на някой друг?
Бог създаде света достатъчно голям за всички живи същества, които пожела да призове към живот. Единствено нашите сърца не са достатъчно велики, за да пожелаят и приемат всяко дете. Ако всички пари, които се влагаха в изобретяването на средства за убиване на хората, биха се използвали, за прехрана, приютяване и възпитание на тези хора, колко прекрасен можеше да бъде света! Често се страхуваме да направим някаква жертва, която живота изисква. Но където има любов, там винаги има отдаване и саможертва. А ако обичаме, без да забелязваме нараняванията само тогава можем да изпитаме истинска радост и мир.

Ако някъде по света има дете, което вие не желаете, или не можете да отгледате и възпитате, дайте го на мен. Аз няма да отхвърля нито едно дете. Аз му гарантирам дом или други любящи родители. Ние се борим с абортите, чрез осиновяване и вече имаме хиляди деца настанени в щастливи семейства. И е толкова прекрасно да видиш любовта и единството, което детето носи в семейството.

Детето – най-прекрасен подарък от Бог за семейството и народа. Нека никога да не отхвърляме този Божествен дар. Моля се за всеки от вас, винаги да имате вяра, да виждате и обичате Бог във всеки човек, в това число и в неродения.

Бог да ви благослови!

От посланието на Майка Тереза на Международна конференция по проблемите на човечеството и развитието, Каир, 5 септември, 1994г.
Възхвалявана и въздигана, заради грижата й за отхвърлените в едни от най-бедните райони на света и същевременно изключително остро критикувана, заради позицията й относно абортите, Майка Тереза казва :

"Трябва да помним, че любовта започва от семейното огнище, и че бъдещето на човечеството се ражда в семейството край това семейно огнище. Любовта и мира започват от любовта към децата".

"Мисля, че днес света се унищожава най-много от абортите, тъй като това е война против всяко невинно дете, извършваща се от неговата родна майка".
Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Сноу, ако чувстваш вътрешната нужда да действаш, може би е по-добре да го направиш, отколкото цял живот да съжаляваш, че не си го сторила. Не знаеш каква е истината, за да съдиш БР и да не искаш да ги познаваш. Може и на тях да им е много мъчно за случилото се, може да са живели с тревогата за теб и мечтата един ден да те видят. Важното е да обясниш на осиновителите си, че узнаването на истината няма да промени с нищо твоята обич и факта, че си тяхно дете, който и да те е родил.

Успех на теб, каквото и да решиш! :kiss:
Последно промяна от Stranniche на 29.07.10, 03:56, променено общо 2 пъти.
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Не гласувах!

В тази анкета няма по-добра злина. И злината, причинена някому, няма как да е "оправдана" ...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Абортът "по желание" е убийство. Най-безразсъдно и жестоко.
Никога не съм се съмнявала в това. Няма да отворя снимките с убити деца, защото съм виждала и чела достатъчно материали по темата докато следвах. Те само потвърдиха това, в което вярвах.
Мога да приема аборта само в случаи, когато по медицински причини майката не може да износи плода, или ако детето е силно увредено /това би било вид евтаназия/.

По-добре е едно дете да бъде оставено за осиновяване /често осиновителите ценят детския смях вкъщи повече от БР/, отколкото да расте в някое кошмарно семейство или да бъде убито преди да се е родило.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

snowprincess написа: това е статия от преди 4 години
"10 000 семейства чакат за осиновяване, 9 358 са децата в домове за социални грижи
Семействата, подали молби за осиновяване, са 10 000. Това съобщи Иванка Христова, заместник-министър на труда и социалната политика по време на семинар на социалното министерство във Велинград, предаде репортер на Агенция “Фокус”. На срещата стана ясно, че само 2000 от тези деца могат да бъдат осиновени. Причина за това било, че родителите им не са подписали декларация, с която се отказват от попечителството си. Практика било през пет месеца родителите на изоставените деца да ги посещават, за да не загубят правата си над тях."

shshtt, има кой да осинови такива бебета, на кое викаш зародиш, можеш ли да издържиш на гледката след аборт или е по-лесно да не се знае :-)

Тия, дето предпочитат децата им да растат по домовете, вместо да бъдат осиновени от желаещи семейства, са главно цигани, които чакат държавата да им изгледа отрочетата докъм 13-14 години, за да си ги вземат и да ги използват за... разни "бизнеси" - особено момичетата. Това е тъжната истина.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

snowprincess написа: "10 000 семейства чакат за осиновяване, 9 358 са децата в домове за социални грижи
Семействата, подали молби за осиновяване, са 10 000.
че само 2000 от тези деца могат да бъдат осиновени.

На мен честно казано ми писна войнствено да се изтъква благородството на осиновяването срещу едва ли не престъпните опити на много бездетни семейства, които се обръщат към медицината, за да им помогне да имат свои дечица. Все едно им се казва на тези хора: "Толкова нещастни деца имат крещяща нужда от вашите грижи, а вие, егоистите, искате да раждате!"

Щях да го напиша това в отговор на последния пост от темата за сурогатните майки, но се сдържах.

Ами в действителност децата за осиновяване са далеееч далеч по-малко от желаещите семейства. А процедурите по осиновяване са страшно сложни, понякога абсурдни, а за някои са направо невъзможни.

Ето например една петиция:

Гражданска инициатива на Българи живеещи в чужбина за равни права при осиновяването
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

В четенето на темата, едно че тя се разми, друго, че не те разбрах.

Хубаво, осиновена си. Ако искаш, всеки ден ходи на църква и пали свещи за твоите осиновители, обичай ги до дупка, до смърт. Дължиш им всичко в твоя живот, дори самия си живот. Те са го заслужили.
Биологичните ти родители, особено майката - майната им. Не те интересуват. Те са загубили каквото и да е значение и въобще повод за обръщане на внимание с факта, че са те оставили за осиновяване.

На най-малкия ми чичо семейството нямаше деца. Осиновиха си. Семейството ни, голямо и задружно по онова време, го прие детето без про-бле-ми! Отгледахме си го като свое. В една къща сме расли, бях му като много по-голям брат. Много се обичахме. Беше неприкосновен в квартала. Като се загуби веднъж... там 4-5 годишен, ми го доведоха цигани от съседния квартал - знаят чие е детето. Гледат укоризнено майка му. Даже му бях учител по английски и руски от V до VІІ клас в кварталното училище. Аз си го издърпах с мен. Подготвях го по всички предмети, че той си беше леко глуповат. И още е - ега ти кухата лейка си взе за жена.
Никой от родата или от квартала не му каза, че е осиновен, макар това да беше обществена тайна.

Някъде по онова време, към VІ кл., хлапето осъзна, че е съвсем различно като външен вид от цялата рода и кривите и крака и дойде при мен. Още повече - рус, а такива няма в рода.

Дойде с пряк въпрос. Казах му.

- Бате, защо не си ми казал?! Родителите ми крият, ама... разбирам ги.
- А защо ти трябва това?

Все тая. Оправихме въпроса. Пуснах му "легенда" за биологичните му родители, която да му спести драма, срама, както и техния. Всички сме чели средновековни легенди, нали? Съгласувана с реалните му родители, разбира се. И по телефона оповестена на цялата близка рода. Да не стават издънки. Чичо и стринка - много хубави хора. И до ден днешен са разкошни, макар че леко прекаляват с ракията по разни национални и семейни празници. Пускаш в обръщение легенда, която е изгодна за всички и те е срам, че стринка ти се разплаква и тръгва да ти целува ръка за това.

В къщата ни беше настанен един полуидиот от "Софжилфонд" - дисциплинарно уволнен армейски готвач, станал строителен работник. В бившага бакалия на ъгъла на къщата, която е на кьоше. Това е малка площ. Специално преградихме мазето, че плужекът софжилфондовски прекалено често слизаше нощем в мазето от входа от бакалията "да се приобщи" към семейните бъчви вино, туршия и прочая зимнина. Дъщеря му беше явна курветина, настанена на някаква работа в стоителството от баща си. Тя идваше при баща си веднъж на 2-3 години само в напреднала и вече нескриваема бременност. Преди да имам собствени спомени е оставила 2 деца, а по мое време още 3 деца за осиновяване.

Което не е хубаво. Никак. Тя беше тъпа, ниска, кривокрака и грозна. 5 деца за осиновяване. Но от тая класа не ползваха презервативи като бях дете, а за хапчетата за предпазване, като бях пубер, кой знае кво са си мислели...

Тук от края на 70-те вече настана рай на свободното ебане - презервативи се предлагат дори по селските аптеки, хапчета - само в по-големите села и не особено изостаналите градове. Един лекар, отдавна пенсионер, ми разказваше, че противозачатъчните не се доставяли редовно, даже никак в определине региони на страната, където имало "държавен интерес" за увеличаване на популацията.

Бяхме на бригада в пазарджишко село. Към сто и двайсе човека филолози, от които само 10-12 мъже (от които 4-ма са Командния състав). С командировъчно от шефа на бригадата и служебна УАЗка на ТКЗСто отидох в Пазарджик и в една аптека на централния площад поисках да купя 3 кутии презервативи* (по 100 бр.) По онова време на пазара се предлагаха само немски презервативи с талк. Българските с лубрикант се изнасяха за СъвеЦкия съюз. Перфектно облечената и хубава дама фармацевт-магистър леко се втрещи, но.. Разказах и за какво кошмарно меропприятие от комунистическо-принудителен тип става въпрос и тя ме посъветва да отида в кафенето отсреща След половин час да се върна. Беше интересно как я гледаха разните хора на площада, като премина с горда походка и сияйно бяла престилка с трите кашончета под мишница - то си пише ярко на тях какво съдържат.

Имах две колежки-провинциалистки в университета, които бяха набързо опрашени от неспоменати оплодители още в първи курс. Дадоха си бебетата за осиновяване. И направиха големи драми от това, де. Не можеш да превръщаш личния си проблем в точка от дневния ред на заседание на Факултетния комитет на Комсомола. Тъпачки.
И двете прекъснаха, после и отпаднаха от обучение.

Във втори курс пак имаше 2 "трагедии" от този далеч недревногръцки тип. И приятел на бааща ми ми каза за едно люкарство, обичайно използвано за задържане, но като го изпиеш накуп по схема, води до изхвърляне на плода. Краднах си кочан рецепти, подписани и подпечатани, от хирурга в Студентска поликлиника. Действа до 7-10 дни закъснение на мензиса. Споделих го с по-отворените от градската, провинциалната и рабфаковската среда. и вече два факултета знеха за това. На много нежелани деца им се е разминал социалния дом.

Много разхвърляно стана моето, но все пак можеш да откроиш трите ми точки на послание.

windcolours

Мнение от windcolours »

Чета я тази тема и колкото повече чета, толкова по-трудно ми е да отговоря в анкетата. Но то си е така- всеки гледа от собствената камбанария, и също като БоЕВ, смятам, че няма еднозначен отговор. Знам какво бих направила лично аз, ако съм изправена сега пред такава ситуация. Но не мога да дам адекватен съвет на някой в съвсем различно положение.
Така или иначе смятам, че ако си създал един живот, си длъжен да се погрижиш за него. Никой не ни е молил да го раждаме.
Не знам, не знам...
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа:
snowprincess написа: "10 000 семейства чакат за осиновяване, 9 358 са децата в домове за социални грижи

На мен честно казано ми писна войнствено да се изтъква благородството на осиновяването срещу едва ли не престъпните опити на много бездетни семейства, които се обръщат към медицината, за да им помогне да имат свои дечица. Все едно им се казва на тези хора: "Толкова нещастни деца имат крещяща нужда от вашите грижи, а вие, егоистите, искате да раждате!"

Щях да го напиша това в отговор на последния пост от темата за сурогатните майки, но се сдържах.
Съжалявам, че така си ме прочела.
Както и да е...
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Мнемозина написа:
Stranniche написа:

Съжалявам, че така си ме прочела.
Както и да е...
Сори. Нищо лично. Просто различни гледни точки.
:lovekiss:

Разбирам и твоята позиция. Впрочем и двете познаваме едно семейство. :-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа: Сори. Нищо лично. Просто различни гледни точки.

Да, и за тях си мислех през цялото време. Много ми се е забило в главата той казваше за първото си внуче: "Странно, няма капчица моя кръв в това дете, а имам чувството, че прилича на мен".
Връзките между хората са особено нещо.

Всъщност не са толкова различни гледните ни точки, просто исках да ти кажа нещо друго. Но явно тук няма да мога. Като се видим, живот и здраве. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Мнемозина написа:
Stranniche написа: Сори. Нищо лично. Просто различни гледни точки.

Да, и за тях си мислех през цялото време. Много ми се е забило в главата той казваше за първото си внуче: "Странно, няма капчица моя кръв в това дете, а имам чувството, че прилича на мен".
Връзките между хората са особено нещо.

Всъщност не са толкова различни гледните ни точки, просто исках да ти кажа нещо друго. Но явно тук няма да мога. Като се видим, живот и здраве. :bigsmile:
Живот и здраве! :beer:

Аз продължавам да съм си тук. Когато имаш време.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа:
Живот и здраве! :beer:

Аз продължавам да съм си тук. Когато имаш време.
Ще опитам да измисля нещо за другата седмица. Ще се чуем... :kiss:
Panta rhei...
Публикувай отговор