според мен
съсипването на образованието ни далеч не е случаен процес
нито хаотичен
наскоро си говорихме с един родител
на една родителска за това какво имахме като предимство пред запада
и какво точно правеше тук сорос още преди официалните промени
Да отворим ли очите на жените?
- windcolours
е... заради един биг брадър... бях се подготвила да приключа темата с тезата, че вкъщи не се гледа (света истина) и точкаwindcolours написа:стига бе!:shocked: Директно изключвам хлапето от училище..Биг Бадър! Как ли пък не!:shocked:TerE написа: аз в 5 клас се втрещих, като видях в учебника по английски тема за Биг Брадър
учителката, обаче, я подмина
пък и учителката я подмина
бе, ще взема да го потърся тоя учебник, забравила съм как беше поднесена темата и какво щяха да разискват...
Проблемът е колкото в учебниците, толкова и в програмата. Даже много повече.
Бях писала, че сегашният министър на образованието беше първият, който каза нещо разумно в тази посока, но засега само го каза. И като се знае за какво става дума, едва ли ще се мине към действия.
Всичките тези БигБрадъри и прочие глупости, между другото, са резултат от идеята за "достъпност и привлекателност на учебниците". За понятност, приближаване до децата и за свързване на учебния материал с реалния живот.
Честито на печелившите...
Бях писала, че сегашният министър на образованието беше първият, който каза нещо разумно в тази посока, но засега само го каза. И като се знае за какво става дума, едва ли ще се мине към действия.
Всичките тези БигБрадъри и прочие глупости, между другото, са резултат от идеята за "достъпност и привлекателност на учебниците". За понятност, приближаване до децата и за свързване на учебния материал с реалния живот.
Panta rhei...
- windcolours
Вече почвам да се чудя коя е по-малката злина - неразбираемите писания като това за "хигиенните правила в компютърните игри" или достъпността на материала в лицето на помии като Биг БрадърМнемозина написа:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
що трябва да избираш между 2 злини? Има и не-злиниwindcolours написа:Вече почвам да се чудя коя е по-малката злина - неразбираемите писания като това за "хигиенните правила в компютърните игри" или достъпността на материала в лицето на помии като Биг БрадърМнемозина написа:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- windcolours
О, няма по-малка тук. И двете са големи, че не можеш и да си ги избираш, ами са ти ги избрали.windcolours написа:Вече почвам да се чудя коя е по-малката злина - неразбираемите писания като това за "хигиенните правила в компютърните игри" или достъпността на материала в лицето на помии като Биг БрадърМнемозина написа:
Panta rhei...