Папата прости на Бийтълс
Папата прости на Бийтълс
Главата на Римокатолическата църква издаде специална индулгенция
Ватиканът опрости греховете на една от най-известните поп и рок групи в света - британците Тhe Beatles.
В продължение на десетилетия католическата църква осъждаше порочното влияние на ливърпулската четворка, заради девиза "секс, наркотици и рок-н-рол" и ги заклеймяваше като служители на сатаната.
Папа Бенедикт XVI обаче е издал индулгенция, с която прощава прегрешенията на великобританската група, включително и изказването на Джон Ленън, че е по-известен и от Исус.
След дългогодишни спорове служителите на Светия престол са се съгласили, че творчеството на групата представлява "културна ценност" и са признали, че Джон, Пол, Джордж и Ринго не са най-лошите представители на рок поколението.
в-к "Новините", 13.04.2010, с. 13
За мен това е пълна смехория.
За вас не зная как е. И ако има католици в клуба, дали не са слушали Битълс, поради проклеймение нихнего яко служители сатанинови.[namigam]
Ватиканът опрости греховете на една от най-известните поп и рок групи в света - британците Тhe Beatles.
В продължение на десетилетия католическата църква осъждаше порочното влияние на ливърпулската четворка, заради девиза "секс, наркотици и рок-н-рол" и ги заклеймяваше като служители на сатаната.
Папа Бенедикт XVI обаче е издал индулгенция, с която прощава прегрешенията на великобританската група, включително и изказването на Джон Ленън, че е по-известен и от Исус.
След дългогодишни спорове служителите на Светия престол са се съгласили, че творчеството на групата представлява "културна ценност" и са признали, че Джон, Пол, Джордж и Ринго не са най-лошите представители на рок поколението.
в-к "Новините", 13.04.2010, с. 13
За мен това е пълна смехория.
За вас не зная как е. И ако има католици в клуба, дали не са слушали Битълс, поради проклеймение нихнего яко служители сатанинови.[namigam]
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
- сър Айвънхоу
Re: Папата прости на Бийтълс
котолическо лицемерие
- windcolours
- Piqndurnik
- сър Айвънхоу
Нали?[повръщам]Ън написа:Божееее.....
С толкова власт, влияние и, най-вече, пари можеш да си позволиш да си лицемерен до полуда.сър Айвънхоу написа:котолическо лицемерие
Що бе хора... размислил е, променил си мнението... да не говорим, че от полит. гл.т. това си е направо хитър ход 
Политиката е лицемерие. Лицемерието е политика. Както казва Ремов - всичко е едно (не важи за всички случаи, обаче - първа поправка на ЕЛБИ).
Политиката е лицемерие. Лицемерието е политика. Както казва Ремов - всичко е едно (не важи за всички случаи, обаче - първа поправка на ЕЛБИ).
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
кръгчеАВе написа:All You Need Is Love
като ореол на светец
щото на Бог е триъгълник както разбрах наскоро
Басси, ква ли е модата за мъжки ореоли, демисезонна, в Централна Европа, пък да говорим за местната мода на Балканите....Remmivs написа:кръгчеАВе написа:All You Need Is Love
като ореол на светец
щото на Бог е триъгълник както разбрах наскоро
- Piqndurnik
Освен това е къде по-добре да се говори за бръмбари, отколкото за педофили.ELBI написа:Що бе хора... размислил е, променил си мнението... да не говорим, че от полит. гл.т. това си е направо хитър ход
Наздраве