Е това вече е по темата!Нефертити написа:Жена се задържа с много секс и пари, но само с много секс не е достатъчно.
Къде ли се "изпаряват"
Re: Къде ли се "изпаряват"
Аз имам гърнета, здрави. Вчера намерих едно със счупено дъно даже.МЪЖжжж написа:Не от нея а В нея.vyara написа: Пък като искат да разсейват светлината от нея, па що са я направИли прозрачна, бе!:lol:
Чакай да ти покажа едно слонче да се разведриш още малко. Вчера си го направих на село от две пънчета.
Това в пъновете е незабравки.Явно и корените требе да имат от светлината.
"слонските крачета" са страхотни.Вервай, невервай, докато обикалям из страната все се оглеждам из онея магазинчета за спукано голямо търне /като от оная снимка отпреди 2-3 години с разлятите сини цветенца. И не намирам. Накрая ще взема едно здраво и внимателно ще му пръсна манерката с некой чук и ще ти го пратя.
Или първо с няколко отворчета за да очертая дупката...
След 8 стр. спам и локуми,МЪЖжжж написа:Е това вече е по темата!Нефертити написа:Жена се задържа с много секс и пари, но само с много секс не е достатъчно.
рекох да ти го рекна тематично.
Да спинкаш спокойно тая нощ, или следващия ден по точно при теб.
"Спаси си деня!" - Green Light
Да приключиме викам, а? 
И песента дето търсех, ненадейно ми я прати 1 приятелка.
Знаех си, че няма нищо случайно у тоя живот.
Kenny Rogers - The Gambler (превод)
И песента дето търсех, ненадейно ми я прати 1 приятелка.
Знаех си, че няма нищо случайно у тоя живот.
Kenny Rogers - The Gambler (превод)
е да, ама кои сме ние, кои са другите...жените ли ги дразни това, че мъжете са мръсници... или мъжете ги дразни това, че жените са мръсници:lol:МЪЖжжж написа:... че най-много ни дразни в другите това, което присъства в нас, обаче или се страхуваме от него или го мразим. Ма то си стояло в нас.
Игра на думи е вица.
нещо като кокошката или яцето
еееее, още няма 10 страници, няма как, ще трябва още да чукаме (по клавиатурите):lol:МЪЖжжж написа: А за психоанализата...аре моля те недей.Или поне дай в скайпа.
..и защо по скайпа? там не си пазиш хисторито..май
нали казваше, че затова харесваш форумите...всичко си стои на сървъра
Блажени са бедните духом
Разбирам, че искаш да приключиш темата, но тук повдигаш два важни въпроса, които не мога да подмина.МЪЖжжж написа:...
Но иначе...сигурно не ставам за партньор. Въпроса обаче тук не беше да ми правите анализ на мен. А странно защо почти всички в това се впуснахте?!
Това не ти ли говори нещо?!
Willie Nelson - She Is Gone /Превод/
(а, да, и песента е хубава, и много красноречиво стои точно под горния линк, но няма да я коментирам, просто я оставям в поста)
Първият въпрос си задавам и аз, още от оня ден, откак се включих в темата. Защо женурята в клуба се впуснахме в анализи?
За другите не знам, но мога да отговоря за себе си - ами, почувствах се нападната, защото ти в тази тема говориш обидни неща за жените като общ случай, и когато някоя се опита да се защити, ти на драго сърце я обявяваш за изключение. Ако погледнем статистически - в клуба имаме 10-15 изключения и един общ случай (твоя собствен). Но не е само това - тук ти се държиш и леко вампирски....хм, как да го обясня?! - обикновено аз и мъжът ми на това поведение му казваме "изпий мозък" - хем нападаш, хем после се отдръпваш бързо и се правиш на разсеян, или пък изваждаш болката си и я развяваш като бяло знаме..., така че, когато някой се опита да ти отвърне достойно, или остава да размахва смешно ръце из въздуха, или се принуждава да влезе в ролята на обилно съчувстващ и изслушващ. ( пак да повторя - за себе си, и за моите чувства говоря само, не ангажирам никой друг).
Не знам дали си даваш сметка, но много умело контролираш реакцията на другите към теб. Всъщност, сигурна съм, че не си даваш сметка, затова ти го казвам ето тук сега - доста добър манипулатор си, независимо дали ти харесва или не.
Другото, за партньорството - не се наемам да коментирам конкретната случка (за да е коректно, трябва да изслушам и двете версии),
но това, което знам от собственият си опит е, че истинският партньор умее не само да дава, а и да получава,
И когато дава, го прави за собствено удоволствие и за удоволствието на получаващия, а не защото очаква едикакваси реакция в някакъв момент, или конкретна отплата.
Също и като получава, получава пак за собствено удоволствие и за удоволствието на даващия, а не пита през цялото време колко е сметката и кога да я плати.
И всъщност не е лесно, но си струва. Трудното е да приемеш, че другият е отделен човек, със собствени мечти и приоритети. Но няма по-хубаво нещо на този свят.
И последното, което искам да ти кажа (вече наистина последно:-)):
всичко е в теб - и желанията, и чувствата, и погледа, и интерпретациите. В твоята история ти си главният герой и ти определяш правилата. За теб става въпрос - не за комшията, за Рем, Грийн, или за бат' Бойко, даже не и за жена ти (бившата:winkw:).
- Green Light
Откъде да знам.vyara написа:Всъщност прав си, че няма смисъл. Но в друг смисъл няма смисъл. Не защото той иска изслушване, а защото не му пука кой какво ще му каже. Той наистина не иска решение. Убедена съм, че не иска. Аз казах по-горе какво иска - иска да е прав. Повечето хора искат не да са щастливи, а да са прави. Не искат решения, искат "разбиране". Ако ти разбереш, че някой е затънал в една дупка, в която ти си затъвал, какво правиш? Седиш си отгоре и му викаш - ах, колко добре те разбирам. Много си прав, да, да. Много си готин също. Бе дупките са виновни, че се намират на пътя, тва е! Цапни му едно и не му мисли. А аз кво правя - ситня около дупката и му викам - ей тъй на, ако стъпиш там, ще си подадеш главата малко, ще видиш следващото съпало и има шанс да излезеш. Даже пръчки му подавам, не сламки. Ама човека не ще. Иска само да се съглася с него. Ето - Съгласявам се, мъжжж, с теб! Проблемите са просто повод за напиване, не повод за търсене на решение.Green Light написа: Какъв е смисъла от такова мнение? Защо когато някой ни поиска само изслушване, ние трябва да го обелваме все едно е картоф? Е тва не мога да разбера.
Излизам например пред тебе аз с лицето си и казвам чувствам се голямо дърво. А ти казваш я не се лигави, не може да си дърво. Ако беше дърво щях е така да забивам в теб ножчета. И вадиш едно ножче, и започваш да мяташ по мен, и забиваш, докато не се раздвижа. Тва пак е помощ, даже сигурно е голяма и супер умно измислено и преценено, ама отначло аз съм искал само да споделя. Не е било зор да ми помагаш.
Така, Грийн, как е?
Злобарско е. Подаваш ръка на приятел. Честно. Дребнаво. Поучително. Остроумно. Злорадо. Слагащо в рамки и лепщяо етикети. Прозорливо и дедуктивно. Правилно. Вън от темата. Умно.
Нещо такова.
- Green Light
Не знам. Мисля чене съм настроен за спор. Дали сега съм конструктивен? Идея нямам. Но според мен това е най- поттискащото нещо което съм чел. Идея нямам как може да го харесвате. Може би гледам много плосло на тия поуки.Remmivs написа:snowprincess написа:ученикът намразва учителя, пациентът-лекаря, клиентът-терапевта, приятел-приятеля само, щото си го видял слаб и в неизгодна позицияjazz написа:няма ненаказано добро
но въпреки това трябва да се прави добро
ОБИКНОВЕН ПЪТ
Надпис на стената Шишу Баван, дом за деца в Калкута
Хората са упорити, алогични и егоцентрични.
обичай ги ВЪПРЕКИ ТОВА!
Правиш ли добро, ще те обвинят
в егоизъм и задни мисли.
Прави добро ВЪПРЕКИ ТОВА!
Успееш ли, ще се сдобиеш с фалшиви приятели
и истински врагове.
Стреми се към успеха ВЪПРЕКИ ТОВА!
Доброто, което правиш ще бъде забравено утре.
Най-големите хора с най-велики идеи
могат да бъдат
убити от най-дребните хора
с най-дребните съзнания.
Не ограничавайте мислите си ВЪПРЕКИ ТОВА!
Хората са благосклонни към губещите,
но следват само победителите.
Борете се за победените ВЪПРЕКИ ТОВА!
Каквото си градил с години, може да се срине
само за една нощ.
Не спирай да градиш ВЪПРЕКИ ТОВА!
Дай на света най-доброто от себе си
и той ще те отритне.
Дай му го, ВЪПРЕКИ ТОВА!
Не би ли трябвало да кажеш(на детето си или на ученика си)
Дори да си упорит, алогичен каквато и гадост да е това и егоцентричен.
ще намериш обич ВЪПРЕКИ ТОВА!
Дори да направиш зло и да си
егоист със задни мисли.
ще получиш добро ВЪПРЕКИ ТОВА!
Не се страхувай. Ще се спасиш, ще се измъкнеш, горе главата живота е готино нещо, почвай с радост, ти си най- правилното и най- хубавото нещо на цялата земя и ако се харесваш, харесва те целия свят.
Какви са тия зорове, камъни и дървйе риш, по шекспир? Тва вашто като го прочетеш и директно търсиш черепа на Йорик та да се заговорите по по- весели теми.
- сър Айвънхоу
- snowprincess
там пишеGreen Light написа:Не знам. Мисля чене съм настроен за спор. Дали сега съм конструктивен? Идея нямам. Но според мен това е най- поттискащото нещо което съм чел. Идея нямам как може да го харесвате. Може би гледам много плосло на тия поуки.Remmivs написа:snowprincess написа:ученикът намразва учителя, пациентът-лекаря, клиентът-терапевта, приятел-приятеля само, щото си го видял слаб и в неизгодна позицияjazz написа:няма ненаказано добро
но въпреки това трябва да се прави добро
ОБИКНОВЕН ПЪТ
Надпис на стената Шишу Баван, дом за деца в Калкута
Хората са упорити, алогични и егоцентрични.
обичай ги ВЪПРЕКИ ТОВА!
Правиш ли добро, ще те обвинят
в егоизъм и задни мисли.
Успееш ли, ще се сдобиеш с фалшиви приятели
и истински врагове.
Стреми се към успеха ВЪПРЕКИ ТОВА!
Доброто, което правиш ще бъде забравено утре.
Най-големите хора с най-велики идеи
могат да бъдат
убити от най-дребните хора
с най-дребните съзнания.
Не ограничавайте мислите си ВЪПРЕКИ ТОВА!
Хората са благосклонни към губещите,
но следват само победителите.
Борете се за победените ВЪПРЕКИ ТОВА!
Каквото си градил с години, може да се срине
само за една нощ.
Не спирай да градиш ВЪПРЕКИ ТОВА!
и той ще те отритне.
Дай му го, ВЪПРЕКИ ТОВА!
Не би ли трябвало да кажеш(на детето си или на ученика си)
Дори да си упорит, алогичен каквато и гадост да е това и егоцентричен.
ще намериш обич ВЪПРЕКИ ТОВА!
Дори да направиш зло и да си
егоист със задни мисли.
ще получиш добро ВЪПРЕКИ ТОВА!
Не се страхувай. Ще се спасиш, ще се измъкнеш, горе главата живота е готино нещо, почвай с радост, ти си най- правилното и най- хубавото нещо на цялата земя и ако се харесваш, харесва те целия свят.
Какви са тия зорове, камъни и дървйе риш, по шекспир? Тва вашто като го прочетеш и директно търсиш черепа на Йорик та да се заговорите по по- весели теми.
Прави добро
Стреми се към успеха
Не ограничавайте мислите си
Борете се за победените
Не спирай да градиш
защо не ти харесва написаното, защото не е включена наградата ли - какво ще получиш след като дадеш

- windcolours
Искам да започна с това, че се подписвам под поста на Амаранта.
Аз каквото имах да кажа по темата, го казах. Който ме чул-чул, за негово добро е. Който не- ми да не пуска такива теми след като не иска да слуша
Пиша този пост с една едничка цел. И той е не толкова предназначен за Мъжжж, а за хората, които се изпотрепаха в опити да му отворят очите, а усилията им отидоха на вятъра. За пореден път. Знам, че всички го правим от добри чувства (а както казва Амаранта и заради това, че се чувстваме несправедливо нападнати). Но също така разбрах, че няма ефект. Той наистина не е готов да проумее чуждата правота. И си дадох сметка, че чупейки пръсти да пишем в подобни теми, ние само го радваме и го караме да се чувства център на вниманието. Аз лично смятам да спра да пиша в теми, пуснати от него, с тази тематика /нека пуска други-там няма проблем да пиша/. Апелът ми към вас е и вие да спрете. Може би в тишината, настанала край него, той все пак ще се сепне и...кой знае...може пък това да го извади от вцепенението, в което е изпаднал. ДАНО!!!
Мъжжж, предлагам ти по-малко време да прекарваш пред компа по нощите в опити да запълниш "дупките" си и по-често да живееш в реала. Поне ти имаш тази възможност за разлика от някои от нас. Идвай с нас по баирите - познаваш хората от "Кол и въже" вече години и знаеш, че там ВСИЧКИ са "изключение от общия случай". Може би, ако се вслушаш в съвета ми, ще се излекуваш.
Аз ти го пожелавам с най-добри чувства. Зашото съм минала по този път. Не за друго!
Успех!
Аз каквото имах да кажа по темата, го казах. Който ме чул-чул, за негово добро е. Който не- ми да не пуска такива теми след като не иска да слуша
Пиша този пост с една едничка цел. И той е не толкова предназначен за Мъжжж, а за хората, които се изпотрепаха в опити да му отворят очите, а усилията им отидоха на вятъра. За пореден път. Знам, че всички го правим от добри чувства (а както казва Амаранта и заради това, че се чувстваме несправедливо нападнати). Но също така разбрах, че няма ефект. Той наистина не е готов да проумее чуждата правота. И си дадох сметка, че чупейки пръсти да пишем в подобни теми, ние само го радваме и го караме да се чувства център на вниманието. Аз лично смятам да спра да пиша в теми, пуснати от него, с тази тематика /нека пуска други-там няма проблем да пиша/. Апелът ми към вас е и вие да спрете. Може би в тишината, настанала край него, той все пак ще се сепне и...кой знае...може пък това да го извади от вцепенението, в което е изпаднал. ДАНО!!!
Мъжжж, предлагам ти по-малко време да прекарваш пред компа по нощите в опити да запълниш "дупките" си и по-често да живееш в реала. Поне ти имаш тази възможност за разлика от някои от нас. Идвай с нас по баирите - познаваш хората от "Кол и въже" вече години и знаеш, че там ВСИЧКИ са "изключение от общия случай". Може би, ако се вслушаш в съвета ми, ще се излекуваш.
Аз ти го пожелавам с най-добри чувства. Зашото съм минала по този път. Не за друго!
Успех!
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- Green Light
И в да бъдеш или не, също пише прави добро и се стреми да бъдеш добър, обаче само се огледай наоколо и ще видиш колко е трудно. Настроението не ми харесва. Може да кажеш: прави добро защото така е весело, фън и ще се почувстваш добре. Или прави добро въпреки че всеки път ще получиш по два шамара. Ти какво казваш на тийнката?snowprincess написа:
там пише
Прави добро
Стреми се към успеха
Не ограничавайте мислите си
Борете се за победените
Не спирай да градиш
защо не ти харесва написаното, защото не е включена наградата ли - какво ще получиш след като дадеш
Аз- казах на очертаващия се като добродушен Терминатор 1 "Добрите хора живеят лесно и весело" Мисля че съм прав(макар че тия поуки даже не достигат до него, започна да говори за друго преди да съм свършил фразата). Учителката му ми каза че е добър и му е мъчно и иска да успокои ако някой се кара или ако страда. Каза че всички са му приятели. Не съм се почувствал горд, ами радостен. Дано.
Вече убедили се, че човек сам се ражда, сам живее и сам си отива.МЪЖжжж написа:Е това вече е по темата!Нефертити написа:Жена се задържа с много секс и пари, но само с много секс не е достатъчно.
Другото са някакви заблуди.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
МЪЖжжж, разбра ли още, че ракията е по- хубава от уискито:bigsmile:
Сега е моя ред за сливоваа ракия с ирландска музика http://www.youtube.com/watch?v=RsnSeLSc ... re=related
Сега е моя ред за сливоваа ракия с ирландска музика http://www.youtube.com/watch?v=RsnSeLSc ... re=related
Разбрах. Разбрах и що не пием уиски.ПЪТник написа:МЪЖжжж, разбра ли още, че ракията е по- хубава от уискито:bigsmile:
Разбрах и Йоще дека ни една от тукашните девойки не би ме зарязала заради пари. А само заради хилядите ми кусури, в чиито изобилие се къпе моето софийско говедно агрегатно състояние.
Те зат`ва смятам тезата си в питанката за оборена, и всичките материални простотии са само незначително последствие или някаква малка част от пъзела за раздялата.
Наздраве.
Наздраве, не ги слушай, нищо ти няма, точно си си 6 отвсякъде.МЪЖжжж написа:Разбрах. Разбрах и що не пием уиски.ПЪТник написа:МЪЖжжж, разбра ли още, че ракията е по- хубава от уискито:bigsmile:
Разбрах и Йоще дека ни една от тукашните девойки не би ме зарязала заради пари. А само заради хилядите ми кусури, в чиито изобилие се къпе моето софийско говедно агрегатно състояние.
Те зат`ва смятам тезата си в питанката за оборена, и всичките материални простотии са само незначително последствие или някаква малка част от пъзела за раздялата.
Наздраве.До сега бях на 3 в 1, но минавам на нискомаслена бира.
Ами капризанките много телевизия гледат и са се моделирали обществено, като са си лепнали представи и изиквания което със сигурност ги правят нещастни, че няма истински мъже за тях.
Такива жени-такова заслужават, докато се научат че мъжът е фин инструмен с който жената трябва да си служи.
Боцнала се с вилицата по нослето вилицта и виновна...
Да не си мислят че сме вилица и ще ги търпим безкрайно
Наздраве МЪЖжжж...хвана ме вече настроението.
Ако можеш
да съществуваш -
без да се срамуваш...
Ако можеш
да дишаш
без въздишки..
Ако се потискаш
без да знаеш
защо...
Ако намираш
без да търсиш...
Ако си ял
без да си гладен...
Ако си познал
любовта
без да я докосваш -
може би
не си живял
въобще...
Изобщо ли?!
Лилия Ресенска
да съществуваш -
без да се срамуваш...
Ако можеш
да дишаш
без въздишки..
Ако се потискаш
без да знаеш
защо...
Ако намираш
без да търсиш...
Ако си ял
без да си гладен...
Ако си познал
любовта
без да я докосваш -
може би
не си живял
въобще...
Изобщо ли?!
Лилия Ресенска
"Спаси си деня!" - Green Light
- windcolours
айде стига бе!!!!!:shocked: Аз я познавам! що бира сме изпили с нея:lol:....ходихме заедно 3-мата с нея и един познат художник няколко дена из Пирин...тя е невероятен човек!!!Нефертити написа:Ако можеш
да съществуваш -
без да се срамуваш...
Ако можеш
да дишаш
без въздишки..
Ако се потискаш
без да знаеш
защо...
Ако намираш
без да търсиш...
Ако си ял
без да си гладен...
Ако си познал
любовта
без да я докосваш -
може би
не си живял
въобще...
Изобщо ли?!
Лилия Ресенска
Има издадена стихосбирка с много ценни неща...Именно този художник, за когото споменах, направи половината от илюстрациите към книжката.
http://svobodenpisatel.org/member.php?id=28
Толкова се зарадвах, виждайки неин стих в 3о4о!:bigsmile:
Имаше я на първото ми клипче във V-бокса, до "лагерния огън" на поляните до яз. "Голям Беглик" ако не се лъжа де, че много вода изтече от тогава. Светът е тесен.windcolours написа: Толкова се зарадвах, виждайки неин стих в 3о4о!:bigsmile:
Новое сердце
Небо звездное, метель августа
На дороге - машин канетелица
Возят засуху, а мне радостно -
Знаю точно, погода изменится.
Я смотрю наверх, там где мы живем,
Так все тихо, сухо, да правильно.
Я ж из тех, кому нет победы днем,
Я как степь дышу сном неправедным.
Я по засухе ведро полное,
Между фар листвой живьем пламени.
Я так мал, а вокруг все огромное,
И плевать, что не ружья да не знамени.
Hебо звездное, серде августа,
Оглянись - расцветает пророчество.
Тело - степь мое, одиночество,
Смерти нет, но всегда пожалуйста.
Hовое сердце взорвется над нами,
Hовая жизнь позовет за собой.
И освященный седыми богами,
Я, как на праздник, пойду за тобой.
Hебо звездное, руки августа,
Hа дороге машин - метелица.
Что пожнем, когда пыль рассеется,
Степь красна, как чернила Фауста.
Hочь светла, как круги от времени,
Что забросил я в смерть уставшую.
Все дороги растут из семени,
Hедошедшего да недоставшего.
Жду от нового века белого,
Продолжения, понимания,
Что мы часть всего безответного,
Что мы ночь всего ожидания.
Я, как на праздник пойду за тобой.
Hовое сердце взорвется над Вами,
Я, как на праздник пойду в этот бой.
- windcolours
като гледам колко ДДТ има по темите тия дни...Да вземем направо да обявим Седмица на ДДТМЪЖжжж написа:
Новое сердце
Небо звездное, метель августа
На дороге - машин канетелица
Возят засуху, а мне радостно -
Знаю точно, погода изменится.
Я смотрю наверх, там где мы живем,
Так все тихо, сухо, да правильно.
Я ж из тех, кому нет победы днем,
Я как степь дышу сном неправедным.
Я по засухе ведро полное,
Между фар листвой живьем пламени.
Я так мал, а вокруг все огромное,
И плевать, что не ружья да не знамени.
Hебо звездное, серде августа,
Оглянись - расцветает пророчество.
Тело - степь мое, одиночество,
Смерти нет, но всегда пожалуйста.
Я, как на праздник, пойду за тобой.
Hебо звездное, руки августа,
Hа дороге машин - метелица.
Что пожнем, когда пыль рассеется,
Степь красна, как чернила Фауста.
Hочь светла, как круги от времени,
Что забросил я в смерть уставшую.
Все дороги растут из семени,
Hедошедшего да недоставшего.
Жду от нового века белого,
Продолжения, понимания,
Что мы часть всего безответного,
Что мы ночь всего ожидания.
Я, как на праздник пойду за тобой.
Hовое сердце взорвется над Вами,
Я, как на праздник пойду в этот бой.
- snowprincess
охххх, малки са ти още, затова така приказваш, какво ще правиш като фърли труд за нещо и го скъсат, не победи или се провали, и те попита що не е забавноGreen Light написа:
И в да бъдеш или не, също пише прави добро и се стреми да бъдеш добър, обаче само се огледай наоколо и ще видиш колко е трудно. Настроението не ми харесва. Може да кажеш: прави добро защото така е весело, фън и ще се почувстваш добре. Или прави добро въпреки че всеки път ще получиш по два шамара. Ти какво казваш на тийнката?
Аз- казах на очертаващия се като добродушен Терминатор 1 "Добрите хора живеят лесно и весело" Мисля че съм прав(макар че тия поуки даже не достигат до него, започна да говори за друго преди да съм свършил фразата). Учителката му ми каза че е добър и му е мъчно и иска да успокои ако някой се кара или ако страда. Каза че всички са му приятели. Не съм се почувствал горд, ами радостен. Дано.
ти как се чувстваш и какво правиш като загубиш от някоя сделка
кой е казал, че трябва да е фън и лесно, със зор се раждаме, със зор живеем и със зор умираме
на тийнката казвам, че въпреки не е получила по нещо 6ца, че въпреки не е получила следващ златен медал, че въпреки... да става и да почва отначало
и моята обясняваше как всички са и приятели (а трябва тя на тях да е) и казах, че един от следващите уроци в живота ще е - как я предават хората, които смята за най-близки и на които е помагала, и въпреки това трябва да продължи да обича

не и тях. Някой, ако сериозно те е предал (е - тук е деликатното - кое е сериозно, кое е грешка, кое да се пренебрегне) - кво да го обича - има други, които може да обича...snowprincess написа:...и моята обясняваше как всички са и приятели (а трябва тя на тях да е) и казах, че един от следващите уроци в живота ще е - как я предават хората, които смята за най-близки и на които е помагала, и въпреки това трябва да продължи да обича
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Като на пазара.ELBI написа:не и тях. Някой, ако сериозно те е предал (е - тук е деликатното - кое е сериозно, кое е грешка, кое да се пренебрегне) - кво да го обича - има други, които може да обича...snowprincess написа:...и моята обясняваше как всички са и приятели (а трябва тя на тях да е) и казах, че един от следващите уроци в живота ще е - как я предават хората, които смята за най-близки и на които е помагала, и въпреки това трябва да продължи да обича
А защо да не обича тези които не я обичат?
Ще ли е по-различна от тях ако така постъпи?
Всички така правим , търгуваме с чувствата си, продаваме, купуваме, заменяме , търсим, даваме за да извлечем полза от даването си, което не е даване, а взимане.
Така учим и следващите ни, творим света в който сами живеем...и после не харесваме сътвореното от нас, като намираме причината у другите.
Битак.
- Green Light
МЪЖжжж написа:
Наздраве! Няма да се видиме вероятно скоро с тебе скоро. Не се наканихме, макар е не един и два пъти си бил на масата до мене, без да те има. Оттогава когато ме да погледам течащата вода за да видя как ще ми подейства.
Сядаме, значи- ти на шопска салатa и сливова, аз на финландия и суджук. Ти ми викаш че се лигавя с тия вносотии, аз ти викам че ти се лигавиш с тия цигари и аре да ги спираш. После те подхващам с проектите. Стига си работил- ми викаш- около тая маса на 2 метра наоколо не искам да се работи. Наум си викам, че аз с това си живея, това ми е на мен приятелството и интересното, и ти ги съвместяваш и двете. Това ми е начина. Споко - викам си наум- после ще го подхванеш. Наздраве, наздраве. И така се свършват чашите, мезето, водата и по вълшебството на кръчмите столовете внезапно стават удобни, масата се отрупва с любими хапки, питиетата отново изникват пред нас, а музиката става руска и позната. Ей сега ще запеем, само преди това да ти кажа нещо важно, което съм мислил отдавна да ти кажа. Ти ме прекъсваш и ми го казваш същото. И пак сме на една вълна. Живота си върви. И е готин и е труден. И майната му на живота, копеле, и обичам го тоя живот. И майната им на жените, и те са най- важното, губим смисъла и важите неща, когато са наоколо, а без тях нищо няма смисъл. И наздраве, и тва е! Пък после пеем. Кой според колкото си може.
Не знам аз друго какво да ти кажа. Според мен е защото идея си нямам какво ти е и едновременно с това идеално разбирам всичко. Но може и да бягам от отговорност. Еба ли му майката?
- Green Light
Виж. Ъъъ. Клишето казва че "добрите" губят и живеят трудно. Но замисли се! Добрите, незавиждищите, доволните от света около себе си, добронамерените и дори - доверчивите хора беззадни мисли живетя по- лесно и с повече радост. Не кроят планове, не ги е страх от измами, смятат че другите ги харесват, мислят че успеха ще дойде рано или късно. Раните им зарастват и макар да вървят без брони те получавата точно толкова удари и рани колкото и пресметливите и недовечивите. Добродушните живеят по- лесно. Искам мойте хора да са добри. Няма да им давам съвети да внимават. Пък каквото стане- стане.snowprincess написа:охххх, малки са ти още, затова така приказваш, какво ще правиш като фърли труд за нещо и го скъсат, не победи или се провали, и те попита що не е забавноGreen Light написа:
И в да бъдеш или не, също пише прави добро и се стреми да бъдеш добър, обаче само се огледай наоколо и ще видиш колко е трудно. Настроението не ми харесва. Може да кажеш: прави добро защото така е весело, фън и ще се почувстваш добре. Или прави добро въпреки че всеки път ще получиш по два шамара. Ти какво казваш на тийнката?
ти как се чувстваш и какво правиш като загубиш от някоя сделка
кой е казал, че трябва да е фън и лесно, със зор се раждаме, със зор живеем и със зор умираме
на тийнката казвам, че въпреки не е получила по нещо 6ца, че въпреки не е получила следващ златен медал, че въпреки... да става и да почва отначало
и моята обясняваше как всички са и приятели (а трябва тя на тях да е) и казах, че един от следващите уроци в живота ще е - как я предават хората, които смята за най-близки и на които е помагала, и въпреки това трябва да продължи да обича
Впрочем- грешка е да смятаме себе си за последна инстанция. Мойте момчета получават 90% от уроците си навън от къщи. Това е друга тема.
Мисля че грешиш като и говориш за предателства. Близките ни и приятелите ни трябва да ги приемаме безрезервно. Добротата трябва да бъде премерена и адресирана, но да бъде безрезервна. Премереността е заради това, че иначе ще навредим, а не защото сме недовечриви. Така мисля аз.
а - да - като на битака - може всичко за всеки. Аз много не виждам смисъл да обичаш някой, дето е сторил нещо кофти. Но който вижда - да го прави. И има разлика между това да мразиш и това просто да не обичаш.ПЪТник написа:Като на пазара.ELBI написа:не и тях. Някой, ако сериозно те е предал (е - тук е деликатното - кое е сериозно, кое е грешка, кое да се пренебрегне) - кво да го обича - има други, които може да обича...snowprincess написа:...и моята обясняваше как всички са и приятели (а трябва тя на тях да е) и казах, че един от следващите уроци в живота ще е - как я предават хората, които смята за най-близки и на които е помагала, и въпреки това трябва да продължи да обича
А защо да не обича тези които не я обичат?
Ще ли е по-различна от тях ако така постъпи?
Всички така правим , търгуваме с чувствата си, продаваме, купуваме, заменяме , търсим, даваме за да извлечем полза от даването си, което не е даване, а взимане.
Така учим и следващите ни, творим света в който сами живеем...и после не харесваме сътвореното от нас, като намираме причината у другите.
Битак.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Огромна!ELBI написа:И има разлика между това да мразиш и това просто да не обичаш.
И аз не смятам, че трябва да обичам всички. Но пък не си заслужава човек да мрази. Файда няма. По-добре му хвърли един бой без омраза, отколкото да го мразиш, пък той хабер да няма.
възможно ли е още?vyara написа:Огромна!ELBI написа:И има разлика между това да мразиш и това просто да не обичаш.
И аз не смятам, че трябва да обичам всички. Но пък не си заслужава човек да мрази. Файда няма. По-добре му хвърли един бой без омраза, отколкото да го мразиш, пък той хабер да няма.И освен това омразата ни прави намръщени, а това води до бръчки. Нали, Елби?
А трябва да сме красиви.
Да, и според мен има разлика между да мразиш и да не обичаш.ELBI написа:
а - да - като на битака - може всичко за всеки. Аз много не виждам смисъл да обичаш някой, дето е сторил нещо кофти. Но който вижда - да го прави. И има разлика между това да мразиш и това просто да не обичаш.
Аз му предавам смисъл, но трудно го правя.
А хубавото е, че всеки е свободен да прави каквото прецени.
Доколкото сме свободни.Трудно е да обичаме без смисъл, най- трудното.
Да оправдаем другия без смисъл, да не го осъждаме без смисъл, да уважим неговото и свободата да го притежава без смисъл, също е Любов.
Толкова ли е трудно наистина?
Тук и аз мисля като теб.Green Light написа:
Виж. Ъъъ. Клишето казва че "добрите" губят и живеят трудно. Но замисли се! Добрите, незавиждищите, доволните от света около себе си, добронамерените и дори - доверчивите хора беззадни мисли живетя по- лесно и с повече радост. Не кроят планове, не ги е страх от измами, смятат че другите ги харесват, мислят че успеха ще дойде рано или късно. Раните им зарастват и макар да вървят без брони те получавата точно толкова удари и рани колкото и пресметливите и недовечивите. Добродушните живеят по- лесно. Искам мойте хора да са добри. Няма да им давам съвети да внимават. Пък каквото стане- стане.
Впрочем- грешка е да смятаме себе си за последна инстанция. Мойте момчета получават 90% от уроците си навън от къщи. Това е друга тема.
Мисля че грешиш като и говориш за предателства. Близките ни и приятелите ни трябва да ги приемаме безрезервно. Добротата трябва да бъде премерена и адресирана, но да бъде безрезервна. Премереността е заради това, че иначе ще навредим, а не защото сме недовечриви. Така мисля аз.
Само с последното не съм съгласна, че добротата трябвало да бъде премерена и адресирана -
такава може да бъде само преднамерената "доброта", а не тази, която идва от сърцето.
Просто човек трябва да знае какви са личните му цели, и да преследва тях, а да не се разпилява.
- snowprincess
истината е в баланса между доброто и лошотоGreen Light написа: Виж. Ъъъ. Клишето казва че "добрите" губят и живеят трудно. Но замисли се! Добрите, незавиждищите, доволните от света около себе си, добронамерените и дори - доверчивите хора беззадни мисли живетя по- лесно и с повече радост. Не кроят планове, не ги е страх от измами, смятат че другите ги харесват, мислят че успеха ще дойде рано или късно. Раните им зарастват и макар да вървят без брони те получавата точно толкова удари и рани колкото и пресметливите и недовечивите. Добродушните живеят по- лесно. Искам мойте хора да са добри. Няма да им давам съвети да внимават. Пък каквото стане- стане.
първите 20 години бях само послушна и добра, следващите 20 се научих да бъда лоша
забраниш ли на децата да бъдат на моменти агресивни, ти ги лишаваш от важен инструмент за самозащита
те трябва да познават гнева си и всички негативни чувства и емоции, които изпитват, само така ще бъдат добри
а ако непрекъснато се потискат, това може да се превърне в автоагресия
приемам безрезервно приятелите, но единственото сигурно е какви чувства изпитвам аз, за другите не е сигурно, нали
затова ставам приятел, а не да търся и искам приятели, а враговете ми - ако искат, могат да изпробват добротата ми
Цената на доверието
Така съм създадена,
Че предпочитам
Да се усмихна, вместо да се намръщя,
Да погаля — вместо да ударя,
Да повярвам — щом ме погледнат в очите.
Много пъти са ме лъгали.
Дори най-скъпите, най-близките.
Обичта ми са тъпкали
С думи са ме оплитали —
И пак ме гледаха в очите.
Може още сто пъти да ме излъжат.
Нека.
Едно не искам: заради стоте измами
Веднъж да не повярвам само
На очите, които наистина
Са били искрени.

И във виното.snowprincess написа: Цената на доверието
Така съм създадена,
Че предпочитам
Много пъти са ме лъгали.
Обичта ми са тъпкали
С думи са ме оплитали —
Нека.
На очите, които наистина
Са били искрени.
ИзвинетИ, че се намесвам в разговора ви,snowprincess написа:истината е в баланса между доброто и лошотоGreen Light написа: Виж. Ъъъ. Клишето казва че "добрите" губят и живеят трудно. Но замисли се! Добрите, незавиждищите, доволните от света около себе си, добронамерените и дори - доверчивите хора беззадни мисли живетя по- лесно и с повече радост. Не кроят планове, не ги е страх от измами, смятат че другите ги харесват, мислят че успеха ще дойде рано или късно. Раните им зарастват и макар да вървят без брони те получавата точно толкова удари и рани колкото и пресметливите и недовечивите. Добродушните живеят по- лесно. Искам мойте хора да са добри. Няма да им давам съвети да внимават. Пък каквото стане- стане.
първите 20 години бях само послушна и добра, следващите 20 се научих да бъда лоша
забраниш ли на децата да бъдат на моменти агресивни, ти ги лишаваш от важен инструмент за самозащита
те трябва да познават гнева си и всички негативни чувства и емоции, които изпитват, само така ще бъдат добри
а ако непрекъснато се потискат, това може да се превърне в автоагресия
приемам безрезервно приятелите, но единственото сигурно е какви чувства изпитвам аз, за другите не е сигурно, нали
затова ставам приятел, а не да търся и искам приятели, а враговете ми - ако искат, могат да изпробват добротата ми
Цената на доверието
Така съм създадена,
Че предпочитам
Много пъти са ме лъгали.
Обичта ми са тъпкали
С думи са ме оплитали —
Нека.
На очите, които наистина
Са били искрени.
но вие говорите за различни неща -
той - за вътрешната нагласа,
а ти - за преднамереност.
ПП Послушанието не е доброта, и непослушанието не е лошотия.
- snowprincess
Гостите от миналото очакват спор...snowprincess написа:знаеш, че можеш да кажеш всичко, очакваш спор лиАмаранта написа: ИзвинетИ, че се намесвам в разговора ви,
съгласна съм
написах, че съм била само послушна и добра, което означава, че разбирам, че са различни
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- snowprincess
Двете няма да могат да летят ми се струваЪн написа:Ми, хубаво. Не съм ти казал да не я харесваш.snowprincess написа:недей такаЪн написа: Гостите от миналото очакват спор...
аз я харесвам, но тя може да се страхува от мен, понякога хич не съм цвете за мирисане
Казвам какви са ми очакванията
Няма ли да се намери място за мен между две летящи с по едно крило...snowprincess написа:недей такаЪн написа: Гостите от миналото очакват спор...
аз я харесвам, но тя може да се страхува от мен, понякога хич не съм цвете за мирисане