10 необясними неща в човека
не всичко е разгадано от науката
- windcolours
Re: не всичко е разгадано от науката
"Целувката. Потребността да се целуваме не ни е заложена генетично, защото хората в не всички общества се целуват. Повечето учени смятат, че желанието за целувка произхожда от кърменето в бебешка възраст. "
В устните са разположени много, ама много нервни окончания. Това ги прави толкова чувствителни. Мисля, че някои общества или не са открили този факт или не знаят как да се възползват от него!:lol:
"Алтруизмът. Биолозите все още не открили логична причина всеотдайността и себераздаването на околните ни доставя удоволствие. "
Тука очаквам Рем да се включи.
Изкуството. Хората имат нужда от него, за да дадат израз на таланта си. То е еквивалентно на изначалната нужда на пауна да разпери опашката си... просто така. За да я видят другите.
За мене има други необясними неща. Но не ги намерих в списъка. Например мазохизма. Необходимостта да се самонараняваме. И нямам предвид физическата болка....
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Ода за мазохизма и съдизмаwindcolours написа:
За мене има други необясними неща. Но не ги намерих в списъка. Например мазохизма. Необходимостта да се самонараняваме. И нямам предвид физическата болка....
Добър човек ,Лош човек!
Задавали ли сте си въпросa: „Кои и кога определя кой е добър?” „Кой и кога казва ,че някой е лош?”
Добър е този, който спазва правилата.....Чии правила?
Добър е този ,който е любезен.....На практика страх го е да не обиди някого и постоянно си мери думите ,за да е угоден.Тоест подтиска спонтаността си.
Добър е човек ,който помага на другите! ...А кога помогна на себе си?
Добър е този ,който дава ,не се щади!....А как се зарежда ?Как консумира удоволствие то ,след като е вечно в преразход?
Добър е тихият човек?....Да говориш тихо ,не означава доброта .Понякога змията съска доста тихо.
Добър е този ,който не иска конфликти!...Прекрасно , но как си защитава територията?
Добър е този ,който иска живота да е „цветя и рози”.....По дяволите ,той много често не е..
Добър е този ,който като му „ударят едната буза подлага и втората”...Хора за Бога ,стига с този мазохизъм.
Добър е този ,който не си позволява забранената любов ?.....ама любовта не е рационална ,не може да бъде добре пресметнат ,нито планирана къде ще се появи .Тя просто е любов .
Добър е този който не лъже ? Та ние лъжем десетки пъти на ден .И може би ако си признаем ,че лъжем бихме станали по-честни спрямо себе си хора .И има една честност ,тази спрямо себе си.Дайте да не се самозалъгва ме.
Добър е смиреният човек? ...Да ако не бъркаме смиреност с примиреност.
Добър е отговорният човек?.... Пред кого и за какво ?Отговорност та е по скоро пред нас самите .Отговорност за това ,как ще изживея дните си тук ,сега и на тази Земя.
Добър е работливият човек?....А почиващият,човек е добър към себе си.
Добър е този ,който не убива ?....А убийците на собствените си души ?
Да си добър ,не винаги означава доброта .Да си угоден ,да се примиряваш ,да се подтискаш.Съзнавам ,колко е важно за нашето общество ,да има точно така форматирани хора .
Но хора ,така никой не е добър за себе си ,а парадоксът е ,че така не можем да бъдем и добри за другите .
Защото всеки е добър и лош ,всеки е светец ,но е и страст .Всеки е вода ,но и огън.
Не можем да отсечем ,части от себе си .
Никой не си представя ,човек да отсича части от тялото си ? Светът щеше да е пълен с инвалиди .Защо тогава се учим да отсичаме части от душата си ,инвалидизираме я доброволно .
Може би отговорът е ,защото ни е страх ,че няма да сме обичани?
А кой обича да е инвалид?
"Спаси си деня!" - Green Light
неврозите и пмс-то:lol: също
при целувката ясно
обменят се аромати телесни
вкл. и феромони
при целувката към малко дете е като облизването от котките на котенцата
ма няма да седнеш да го ближеш я
човешката плюнка е ибаси отровата
тъй като изилиза от най мръснота кухина в тялото
остата
при целувката ясно
вкл. и феромони
остата
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
windcolours написа:
Изкуството. Хората имат нужда от него, за да дадат израз на таланта си. То е еквивалентно на изначалната нужда на пауна да разпери опашката си... просто така. За да я видят другите.
Е какво сега, значи писателите и художниците са преди всичко ексхибиционисти?
И то какви
ПС. Вероятно за всичко може да се намери нАучно обяснение. Ама от какъв зор?
Абе ей!Kent написа:неврозите и пмс-то:lol: също
при целувката ясно
вкл. и феромони
остата
- сър Айвънхоу
кво се цупиш на истината?pocti_bezobidna написа:Абе ей!Kent написа:неврозите и пмс-то:lol: също
при целувката ясно
вкл. и феромони
остата
- windcolours
ПМСто, драги - хормонални причини. Ай ся не се прави, че не знайшKent написа:неврозите и пмс-то:lol: също
при целувката ясно
вкл. и феромони
остата
а защо не при всички се демонстрира:lol:ПМСто, драги - хормонални причини. Ай ся не се прави, че не знайш
и мен някой сутрин ме цепи тиква
ма си мълча
и усмихвам се даже:lol:
- windcolours
Личен опит - наложил се е прием на хормони. В резултат - 4 менструации в рамките на 2 месеца. Я ми кажи кой организъм е подготвен да издържи подобна хормонална атака??? Вие, мъжете, като не знаете що е ПМС, ич не вземайте думата по въпроса.Kent написа:а защо не при всички се демонстрира:lol:ПМСто, драги - хормонални причини. Ай ся не се прави, че не знайш
и мен някой сутрин ме цепи тиква
ма си мълча
и усмихвам се даже:lol:
значи хормоните ако са приемани след конс. с гинеколог-ендокринолог биваЛичен опит - наложил се е прием на хормони. В резултат - 4 менструации в рамките на 2 месеца. Я ми кажи кой организъм е подготвен да издържи подобна хормонална атака??? Вие, мъжете, като не знаете що е ПМС, ич не вземайте думата по въпроса.Айде, ти си доктор, значи не те слагам съвсем в групата на мъжете:lol:
ма ако ... щото на някой не му отърват капутите е гадория
и МСwindcolours написа:ПМСто, драги - хормонални причини. Ай ся не се прави, че не знайшKent написа:неврозите и пмс-то:lol: също
при целувката ясно
вкл. и феромони
остата
и СМС
при някои жени
бе оправдания
- windcolours
кондомите понякога се пукат и опираме до спешните хормони, за да спим спокойни.Kent написа:значи хормоните ако са приемани след конс. с гинеколог-ендокринолог биваЛичен опит - наложил се е прием на хормони. В резултат - 4 менструации в рамките на 2 месеца. Я ми кажи кой организъм е подготвен да издържи подобна хормонална атака??? Вие, мъжете, като не знаете що е ПМС, ич не вземайте думата по въпроса.Айде, ти си доктор, значи не те слагам съвсем в групата на мъжете:lol:
ма ако ... щото на някой не му отърват капутите е гадория
аааааа ако е от мързел на използване на качествени и скъпи капути си е престъпление към организма женски, с жена ми експериментирахме за три месеца навремето, ма и жом желязния и организъм не издържа, що да се мъчиме...капути сякакви има вече дори и тефлонови двупластни пък помежду марля с хлорна вар, а пробвай да го скъсаш:lol:кондомите понякога се пукат и опираме до спешните хормони, за да спим спокойни.
п.п. а как ше спите ноща да не е за спане, като бях малък..искама да кажа млад, не спяхме през ноща спокойни, спяхме през деня като сме разделени:rotfl24:
- windcolours
скива ли ся какъв спам натворихме в научната темаKent написа:
тва за хлорната вар ще го експериментилам. Ма не върху себе си, върху мъж некъв. Само да ми падне някой:rotfl24:
- windcolours
Някои изследвания[2] показват, че ПМС се среща при приблизително при 55-60% от жените над 30 години. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1% ... 0%BE%D0%BCНефертити написа: и МС
и СМС
при някои жени
бе оправдания
Ако ти си от другите 45-40%, мога само да ти завиждам.
благородно, налиwindcolours написа:Някои изследвания[2] показват, че ПМС се среща при приблизително при 55-60% от жените над 30 години. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1% ... 0%BE%D0%BCНефертити написа: и МС
и СМС
при някои жени
бе оправдания
Ако ти си от другите 45-40%, мога само да ти завиждам.
п.п. Сигурно щот съм повече мъж вече
- windcolours
няма благородна завист между жените, щом иде реч за ПМСНефертити написа:
благородно, нали
А, току що добави още една точка към тематаwindcolours написа:няма благородна завист между жените, щом иде реч за ПМСНефертити написа:
благородно, налиВсички трябва да сме в кюпа
ко е това кой спами и кой не:mad:скива ли ся какъв спам натворихме в научната тема
тва за хлорната вар ще го експериментилам. Ма не върху себе си, върху мъж некъв. Само да ми падне някой:rotfl24:
ти ще намериш ли КЛЮЧА ОТ ВЛАЖНАТА ДУПКА кажи
или да носиме дългото желязо с особената форма
- windcolours
Утре звъня на моя човек. То ключа-лесно. Ама да видим да намеря кой ще ни води. Народът забегнал в чужбина или вече не ходи по дупки. Можем да влезем и аз да водя на спомени отпреди 7-8 години. Казват, че някои неща не се забравяли. Тамън ще разберем дали важи и за товаKent написа:ко е това кой спами и кой не:mad:скива ли ся какъв спам натворихме в научната тема
Споко-там сме!
ПС Е тука сега всички ще са в потрес от това, което пишем. Щото няма да зацепят от раз
А ти кога пристигаше по тия краища? Че ЕГН, забравям...Kent написа: или да носиме дългото желязо с особената форма
Kent написа:ко е това кой спами и кой не:mad:скива ли ся какъв спам натворихме в научната тема
ама сте направили темата много неразгадаема
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
windcolours написа:
Е какво сега, значи писателите и художниците са преди всичко ексхибиционисти?
чичко Фройд вече се е произнесъл
това е гадния инстинкт към смъртта
като искаш да върнеш времето назад
а защо ли са ги подредили така?
Ми не знае, че целувката е най близкото растояние, от което хората си плюят в устите.сър Айвънхоу написа: кво се цупиш на истината?
Пу, пу..
Ако така гледаш на нещата, не са ти криви жените, пич.МЪЖжжж написа:Ми не знае, че целувката е най близкото растояние, от което хората си плюят в устите.сър Айвънхоу написа: кво се цупиш на истината?
Пу, пу..![]()
Почти си права.pocti_bezobidna написа:Ако така гледаш на нещата, не са ти криви жените, пич.МЪЖжжж написа:Ми не знае, че целувката е най близкото растояние, от което хората си плюят в устите.сър Айвънхоу написа: кво се цупиш на истината?
Пу, пу..![]()
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
плюли са си в устите не е ли израз за върховно разбирателствоpocti_bezobidna написа:Ако така гледаш на нещата, не са ти криви жените, пич.МЪЖжжж написа:Ми не знае, че целувката е най близкото растояние, от което хората си плюят в устите.сър Айвънхоу написа: кво се цупиш на истината?
Пу, пу..![]()
В контекста на Мъжжж изобщо не звучи така.Semiramis написа:плюли са си в устите не е ли израз за върховно разбирателствоpocti_bezobidna написа:Ако така гледаш на нещата, не са ти криви жените, пич.МЪЖжжж написа:Ми не знае, че целувката е най близкото растояние, от което хората си плюят в устите.сър Айвънхоу написа: кво се цупиш на истината?
Пу, пу..![]()
:lol:
Струва ми се малко бла-бла този списък. Първо - науката тепърва почва да разбира много неща за животните. И дали знае дали и кога животните не правят неща от списъка, който хората изброяват за себе си като уникални. Скоро гледах някакво предаване, където обясняваха поведение на животни, защото за първи път през 21 век са успели да направят по-подробно и ясно наблюдение. В списание ГЕО имаше миналия или по-миналия месец страхотна статия за лъвовете, където един пич, на базата на десетилетие/я наблюдения (от разстояние - без да се вижда дали лъвиците се изчервяват или хилят) престави напълно нови, обосновани с факти твърдения за животът на този вид. Освен от видовете в зоопарка, което наподобява живот в затвор, за останалите животни хората няма подробна и ясна представа дали, какво и как. То и за хората нямаме кой знае каква представа, но е истина, че самонаблюденията ни са се подобрили. Все пак да не забравяме, че допреди 2-3 столетия мозъкът се е считал ... за напълно излишен орган.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Абе хора, идеята беше, че и малко мистерия е нужна.ELBI написа:Струва ми се малко бла-бла този списък. Първо - науката тепърва почва да разбира много неща за животните. И дали знае дали и кога животните не правят неща от списъка, който хората изброяват за себе си като уникални. Скоро гледах някакво предаване, където обясняваха поведение на животни, защото за първи път през 21 век са успели да направят по-подробно и ясно наблюдение. В списание ГЕО имаше миналия или по-миналия месец страхотна статия за лъвовете, където един пич, на базата на десетилетие/я наблюдения (от разстояние - без да се вижда дали лъвиците се изчервяват или хилят) престави напълно нови, обосновани с факти твърдения за животът на този вид. Освен от видовете в зоопарка, което наподобява живот в затвор, за останалите животни хората няма подробна и ясна представа дали, какво и как. То и за хората нямаме кой знае каква представа, но е истина, че самонаблюденията ни са се подобрили. Все пак да не забравяме, че допреди 2-3 столетия мозъкът се е считал ... за напълно излишен орган.
Ей тъй на - за разкош.
Аман от формули и теореми.
правилно - трябва да не се отлепяме от телевизора и биг бръдъраpocti_bezobidna написа:Абе хора, идеята беше, че и малко мистерия е нужна.ELBI написа:Струва ми се малко бла-бла този списък. Първо - науката тепърва почва да разбира много неща за животните. И дали знае дали и кога животните не правят неща от списъка, който хората изброяват за себе си като уникални. Скоро гледах някакво предаване, където обясняваха поведение на животни, защото за първи път през 21 век са успели да направят по-подробно и ясно наблюдение. В списание ГЕО имаше миналия или по-миналия месец страхотна статия за лъвовете, където един пич, на базата на десетилетие/я наблюдения (от разстояние - без да се вижда дали лъвиците се изчервяват или хилят) престави напълно нови, обосновани с факти твърдения за животът на този вид. Освен от видовете в зоопарка, което наподобява живот в затвор, за останалите животни хората няма подробна и ясна представа дали, какво и как. То и за хората нямаме кой знае каква представа, но е истина, че самонаблюденията ни са се подобрили. Все пак да не забравяме, че допреди 2-3 столетия мозъкът се е считал ... за напълно излишен орган.
Ей тъй на - за разкош.
Аман от формули и теореми.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ELBI написа:Струва ми се малко бла-бла този списък. Първо - науката тепърва почва да разбира много неща за животните. И дали знае дали и кога животните не правят неща от списъка, който хората изброяват за себе си като уникални. Скоро гледах някакво предаване, където обясняваха поведение на животни, защото за първи път през 21 век са успели да направят по-подробно и ясно наблюдение. В списание ГЕО имаше миналия или по-миналия месец страхотна статия за лъвовете, където един пич, на базата на десетилетие/я наблюдения (от разстояние - без да се вижда дали лъвиците се изчервяват или хилят) престави напълно нови, обосновани с факти твърдения за животът на този вид. Освен от видовете в зоопарка, което наподобява живот в затвор, за останалите животни хората няма подробна и ясна представа дали, какво и как. То и за хората нямаме кой знае каква представа, но е истина, че самонаблюденията ни са се подобрили. Все пак да не забравяме, че допреди 2-3 столетия мозъкът се е считал ... за напълно излишен орган.
а мен ме впечатли как е изследвано само 5% от морското дъно. Сега се удивляват на видове, живеещи в условия, в които 100% гарантирано не може да има живот, щото ние не можем да слезем до там, какво остава за други видове...
да - и тези ги гледах и ми направи впечатление, че тепърва откриваме съществуването на видове...Semiramis написа:ELBI написа:Струва ми се малко бла-бла този списък. Първо - науката тепърва почва да разбира много неща за животните. И дали знае дали и кога животните не правят неща от списъка, който хората изброяват за себе си като уникални. Скоро гледах някакво предаване, където обясняваха поведение на животни, защото за първи път през 21 век са успели да направят по-подробно и ясно наблюдение. В списание ГЕО имаше миналия или по-миналия месец страхотна статия за лъвовете, където един пич, на базата на десетилетие/я наблюдения (от разстояние - без да се вижда дали лъвиците се изчервяват или хилят) престави напълно нови, обосновани с факти твърдения за животът на този вид. Освен от видовете в зоопарка, което наподобява живот в затвор, за останалите животни хората няма подробна и ясна представа дали, какво и как. То и за хората нямаме кой знае каква представа, но е истина, че самонаблюденията ни са се подобрили. Все пак да не забравяме, че допреди 2-3 столетия мозъкът се е считал ... за напълно излишен орган.по последното изречение - това като че ли са най-новите тенденции, но все пак.
а мен ме впечатли как е изследвано само 5% от морското дъно. Сега се удивляват на видове, живеещи в условия, в които 100% гарантирано не може да има живот, щото ние не можем да слезем до там, какво остава за други видове...
обяснете ми нАучно (с линкове към диаграми и цитати от авторитетни източници):vyara написа:Не малко, ами много бла-бла е.ELBI написа:Струва ми се малко бла-бла този списък.
- защо се вълнуваме, когато очакваме среща с любим човек (как и кои хормони се увеличават, с къкъв интензитет, колко секунди работят)
- кожата има ли памет за допир от пръстите на точно определен човек? (съответствие на химическия кой точно изпускан секрет е отговорен за това? Има ли си латинско име? Химическата фолмула, пл-)
- как и кои точно ноти в любима песен ни въздействат емоционално (сигурно има някаква математическа зависимост)
- как миризмите, цветовете и въобще всички сетивни възприятия могат да събудят спомени - миризмата на дъжд, на косена трева, на огън, на нагорещен пясък, на дим, на сняг, някакъв си нюанс на червеното, оранжевото или който и да е цвят видян някъде на съвсем друго място- кои жлези се възбуждат? кои клетни на мозъка се задействат? В лявото или в дясното полукълбо?
ПП. Да не вземете сега верно да търсите статии... Сигурно си има обяснения, и в някой момент дори може би би ми било интересно да ги прочета. Ама със сигурност няма да е днес.