не всичко е разгадано от науката

Все същите
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
pocti_bezobidna написа:
ELBI написа: правилно - трябва да не се отлепяме от телевизора и биг бръдъра :rotfl24:
така ли :shocked: как ти харесва сезона?
мистериозен ми е - още не съм го гледал, но вярвам че ти е харесал :rotfl24:
В сравнение с досегашните сезони, както и на база идентичния сезон в Англия, Швейцария и западна Видржиния, бива.

ПП. Пошегувах се. Всъщност гледам "Перла".
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:
vyara написа:
ELBI написа:Струва ми се малко бла-бла този списък.
Не малко, ами много бла-бла е. :lol:
обяснете ми нАучно (с линкове към диаграми и цитати от авторитетни източници):

- защо се вълнуваме, когато очакваме среща с любим човек (как и кои хормони се увеличават, с къкъв интензитет, колко секунди работят)
- кожата има ли памет за допир от пръстите на точно определен човек? (съответствие на химическия кой точно изпускан секрет е отговорен за това? Има ли си латинско име? Химическата фолмула, пл-)
- как и кои точно ноти в любима песен ни въздействат емоционално (сигурно има някаква математическа зависимост)
- как миризмите, цветовете и въобще всички сетивни възприятия могат да събудят спомени - миризмата на дъжд, на косена трева, на огън, на нагорещен пясък, на дим, на сняг, някакъв си нюанс на червеното, оранжевото или който и да е цвят видян някъде на съвсем друго място- кои жлези се възбуждат? кои клетни на мозъка се задействат? В лявото или в дясното полукълбо?

ПП. Да не вземете сега верно да търсите статии... Сигурно си има обяснения, и в някой момент дори може би би ми било интересно да ги прочета. Ама със сигурност няма да е днес.
В сп. Knowledge (онова с М. Твен на корицата, където четох за измеренията) има статия за музиката и как тя въздейства на хората. Знаеш ли примерно, че има вече разработен софтуер, който може да ти каже дали дадено парче ще стане хит. И познава с голяма вероятност.

Миризмите будят спомени, заради невронните връзки. Като преживеш нещо, то е свързано с образ, звук, миризма. Някаква емоция едновременно установява невронни връзки с тези сетива и информацията се навързва. После едното предизвиква асоциации. Мисля, че това всички го знаят.
Вълуваме се и се изчервяваме пак поради определени химии, които качват пулс, променят цялото ни тяло в посока на мислите ни. Изобщо тялото винаги послушно следва мислите ни, затова не трябва да го водим в лоша посока. А защо е така свързано ли? Ами питай Създателя. :lol: Науката не може да ти каже защо едно цвете е именно такова, а не друго. Защо има на пръв поглед толкова безполезен аромат или цвят. А! Някои цветя миришат на мърша - месоядните, за да привличат мухите. Те например си знаят защо. :lol:
Ама защо му е на пауна такава красива опашка, примерно?! Може причината да е в паунките, трябва те да се изследват. Взех да се лигавя нещо... :lol::shy:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа: Знаеш ли примерно, че има вече разработен софтуер, който може да ти каже дали дадено парче ще стане хит. И познава с голяма вероятност.
:-) А може ли да ми каже коя песен ще ме разплаче?

ОК. Събуждам ес аз сутрин, поглеждам през прозорецаи навалелия сняг ми напмня за някакво такова събуждане на Мальовица преди 15 години. (прмерно)

От къФ зор някой си трябва да ми обясни какви неврони се включват, за колко време правят връзката, кога престават да действат?
Не подценявам науката, нито пък омаловажавам постиженията на хората, които се занимават с изследвания. Що емоциите да не си останат емоции. За мен поне. За научния сътрудник нека са химични процеси.

Той списък ми изскочи във фейсбука. Стана ми приятно - понеделник, напрежение, работа, простотии, и както си цъкам за разтоварване - "няма обяснение за усмивката, за порива за творчество, споко, има още тайни които не сме опаковали във формули, мистерия, загадка."
Затова го и пуснах. :shy:

Карай, моя грешка, сбърках таргета, дето се вика.

ПП. Харесваш ли Итън Хоук и Джуд Лоу?
Може и Ума Търман

ПП2. Джуд Лоу мен по ме кефи :-)
Последно промяна от annonymus на 21.04.10, 13:16, променено общо 2 пъти.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:
vyara написа: Знаеш ли примерно, че има вече разработен софтуер, който може да ти каже дали дадено парче ще стане хит. И познава с голяма вероятност.
Това и ти не можеш да кажеш със сигурност. :lol:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:
ПП2. Джуд Лоу мен по ме кефи :-)
И мен.
Сега не ми се отваря, но се сещам само за един филм, където играеха тримата заедно. :bigsmile:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа:
Това и ти не можеш да кажеш със сигурност. :lol:
За щастие. :-)
І

Re: не всичко е разгадано от науката

Мнение от І »

pocti_bezobidna написа: В контекста на Мъжжж изобщо не звучи така.
абе това е лаф още от ученическите ми години бре?! :blink: беше преди повече от 30-40..
Публикувай отговор