Гответе се!

Все същите
Аватар
сър Айвънхоу

Гответе се!

Мнение от сър Айвънхоу »

С новите поправки в НК и НПК вероятността това да ви се случи нараства сериозно... :wand:
Аватар
ELBI

Re: Гответе се!

Мнение от ELBI »

сър Айвънхоу написа:С новите поправки в НК и НПК вероятността това да ви се случи нараства сериозно... :wand:
това е кофти наистина, но такива неприятни случаи ги има и в държави с много уредена законова база. И е ужасно и не трябва да се случват. Обаче не може 20 години под подобни предлози мафиоти, мошенници и политици да грабят и да стоят ненаказани и неосъдени. Не може всеки ден около нас да има мутри, обикновени идиоти и всякакви други с коли за десетки и стотици хиляди евро и за това да не се говори. Не може ежедневно да се сблъскваме с втората държава в държавата - мафия ли е, какво ли е и ... всеки да хленчи, че нямало как да я хванат и арестуват. Не може всеки ден да чуваме как разни престъпници са се разболяли тежко и са едва ли не били болни цял живот...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ELBI написа:
това е кофти наистина, но такива неприятни случаи ги има и в държави с много уредена законова база. И е ужасно и не трябва да се случват. Обаче не може 20 години под подобни предлози мафиоти, мошенници и политици да грабят и да стоят ненаказани и неосъдени. Не може всеки ден около нас да има мутри, обикновени идиоти и всякакви други с коли за десетки и стотици хиляди евро и за това да не се говори. Не може ежедневно да се сблъскваме с втората държава в държавата - мафия ли е, какво ли е и ... всеки да хленчи, че нямало как да я хванат и арестуват. Не може всеки ден да чуваме как разни престъпници са се разболяли тежко и са едва ли не били болни цял живот...
да де, ама въпросният човек не са го свалили от мерцедеса му, нали?

я, кажи колко мутри са вкарани в затвора? и направи справка колко "кокошкари" са опандизени...
не е проблемът толкова в НПК, колкото в продажността и неграмотността на разследващите и правораздаващите органи...

я виж какво става по пътищата... да не би закона за движение по пътищата да е лош? да не би, като вдигнат глобите за превишена скорост, ще спрат катастрофите?

не е лош закона, а е лошо спазването му...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

ми за това говоря - мутри, лечковци, други са в настоящите закони и са недосегаеми. Единственото, за което изглежда че ББ наистина прави и което сякаш никой друг не го е правил до сега е да се опита да разкара тези недосегаеми. Иначе е гола вода да гради нещо, но къщата трябва да се разчисти от тези сраснали се с държавата мафиоти, политици и шмекери. ББ не е моят герой, но поне за момента заедно с прокуратурата прави нещо, което може би ще ни направи правова държава. Има още време и ще видим, но дано. А недоволни и критикари - винаги ще има. Това си е и български национален спорт - кусур да се намери.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
сър Айвънхоу написа:С новите поправки в НК и НПК вероятността това да ви се случи нараства сериозно... :wand:
не може съдебна система, контролирана от управляващиде да може да осъжда на база таен свидетел, СРСта и подменен служебен защитник. Това е крачка към диктатура и разни популиски аргументи за вкарвана не "разбойниците" в затвора хич не ми минават.
Честито да ни е! [/b]
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

всички станахме експерти по съдебни процеси. Както и по образование. И по футбол. И в политиката, да не забравя... За науката пък хич да не споменавам...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ELBI написа:ми за това говоря - мутри, лечковци, други са в настоящите закони и са недосегаеми. Единственото, за което изглежда че ББ наистина прави и което сякаш никой друг не го е правил до сега е да се опита да разкара тези недосегаеми. Иначе е гола вода да гради нещо, но къщата трябва да се разчисти от тези сраснали се с държавата мафиоти, политици и шмекери. ББ не е моят герой, но поне за момента заедно с прокуратурата прави нещо, което може би ще ни направи правова държава. Има още време и ще видим, но дано. А недоволни и критикари - винаги ще има. Това си е и български национален спорт - кусур да се намери.
гледсй сега... аз определено съм ЗА промяна. и на мен ми е писнало от простотии...

само че... кучето е заровено другаде... повсеместна е корупцията... не е само на високите етажи...
бил си в "бели" държави и много добре знаеш, че всички спазват закона... дори не могат да си помислят де не го спазват... е, има една съвсем малка групичка от свръхбогати, дето не им пука много и могат да си паркират колите, където сварят, но те са пренебрежимо малко и могат да бъдат "преглътнати", нали? а тук в милата ни рОдина всеки е велик... всеки може да прави каквото си иска и както си иска, защото знае, че ще бутне на някой и ще се урЕди... те тва е проблемът...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

те за това говоря и аз. До момента, до който ще се спре с уреждането, трябва да има жестоки мерки за мутри, мутреси, кметове, политици и всякакви подобни. Иначе и аз съм и за свобода и за зачитане на права. Но не виждам кой ще подлага на срс-та обикновенните граждани и защо. Нито има ресурс, нито интерес. Някой безобиден - за какво ще го подслушват? Щото той се мисли за велик ... е ... нелогично и нелепо е. А като разкарат мафията и техните защитници - законите пак може да се променят. Не съм експерт и не разбирам много от тези неща, но разбирам, че адвокати и мафиоти до момента се измъкват и са ненаказани. Повечето де. Почти всички - с малки изключения.
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:те за това говоря и аз. До момента, до който ще се спре с уреждането, трябва да има жестоки мерки за мутри, мутреси, кметове, политици и всякакви подобни. Иначе и аз съм и за свобода и за зачитане на права. Но не виждам кой ще подлага на срс-та обикновенните граждани и защо. Нито има ресурс, нито интерес. Някой безобиден - за какво ще го подслушват? Щото той се мисли за велик ... е ... нелогично и нелепо е. А като разкарат мафията и техните защитници - законите пак може да се променят. Не съм експерт и не разбирам много от тези неща, но разбирам, че адвокати и мафиоти до момента се измъкват и са ненаказани. Повечето де. Почти всички - с малки изключения.
Е, аз за себе си хич не се притеснявам. Поне към момента. нито има кой да ми слага СРС-та, нито за аккво да ме арестуват. Въпроса е принципен, и ти, като човек, който има сериозни интерес в областта на историята, би трябвало да си наясно, че контрола върху съдебната власт е силен инструмент. Срещу политически противници, медии, за икономически интереси. Което, в крайна сметка, рефлектира върху мен, като безобиден обикновен гражданин.
Всяка диктатура казва че ще промени законите, като осъди виновните.

За протокола - нито в политиката съм експерт, нито в науката, от футбол изобщо не се интересувам.
Незнам защо се впрегна толкоз от оня постинг с неразгаданите неща, не ми е била цента нито да уязвя някого, нито да демонстрирам нещо си.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

свободата е отвъд всякаква цена
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:свободата е отвъд всякаква цена
така е - в момента у нас няма свобода каквато има другаде (в други уредени, цивилизовани страни), защото има хора над закона, има хора отвъд правилата и такива, които се гаврят със свободата. А те нямат такива права и ми писна този факт да се пренебрегва и да говорим за фалшивите мустаци на Жоро-Пеперудата с прякор Японеца и как нещо си щяло да му наруши спокойствието... Като се разкара мафията или поне като държавата престане да е собственост на мафията, може да поговорим за законите на държавата.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

гадно е! бъррр! но пък по същата тази система - съди ги, разбива ги и работят за него до края на живота си.
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Remmivs написа:свободата е отвъд всякаква цена
*изчоплено с ножче от вътрешната страна на леглото в килия 432, ет.3, дясно крило /бел.ред./
just perfect
Публикувай отговор