Tърпение

Все същите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:ний огън сме всеизгарящ
понякога топли, ласкае и приютява
и приказни песни-живот ни напява
понякога лумва в пожар и прокоба
изпълва ни лудост
изпълва ни злоба
изпепелява
бушува, руши
но знам
докато не затворим очи
ний огън сме
и това ни остава
Ти па си егати, начи.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:
Green Light написа: Много се чудя за себе си силен ли съм аз, като човек или съм слаб.
за какво точно ти е да го знаеш? Защо и кога се чудиш?
Ами четеш примерно нещо. И си викаш тва е лесно, бе и аз бих постъпил така. И после си викаш. Чакай, чакай, бе аз така ли бих постъпил?
Такива работи.
:-)
когато нещо ти хареса, когато виждаш хубав път/пример (за тебе де) - просто го следваш. Ако случайно не можеш - избираш нещо друго. В живота изборите са наистина сложни неща. Вероятно най-сложно е да оцениш дали нещо е постижимо или не. Ако е - на каква цена. Ако и това откриеш - готов ли си да платиш цената (не говоря само за пари). И ... ако да ... на вратата ти се появява Г-ца Решителност. Има много хора с хубави идеи, добро мислене, но ... без решителност. Може би някъде там се мотае и г-н Сила - просто различни термини. Животът е това, което си. Околните и обществото може да изкара още нещо от теб, още някоя решителност или сила, но светът и животът си оставаш ТИ.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

Stranniche написа:Днес ругаех цялото си търпение години наред.
Дългото чакане и търпение доведе тази сутрин до една от най-гадните вести в живота ми.
Да бях действала по-рано.
Сега се чудя за какво ми е този живот.
Ехей! Не така! Горе главата! Нещо да помагаме?
Те добрите мисли се подразбират, ама освен тях?
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Stranniche написа: Докато търпиш и чакаш, животът може да си е минал покрай теб...
как ли пък не? няма такъв филм. освен, ако не си в некво супер гадно задръстване по цариградско:winkw:
just perfect
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:
ELBI написа:
Green Light написа: Много се чудя за себе си силен ли съм аз, като човек или съм слаб.
Ами четеш примерно нещо. И си викаш тва е лесно, бе и аз бих постъпил така. И после си викаш. Чакай, чакай, бе аз така ли бих постъпил?
Такива работи.
Истината е, че можеш да разбереш само, когато ти се случи. Само стресовите ситуации са катализатор за установяването на същността на човека.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Истината е, че можеш да разбереш само, когато ти се случи. Само стресовите ситуации са катализатор за установяването на същността на човека.
Дори и тогава понякога не можеш.
annonymus

Re: Tърпение

Мнение от annonymus »

shshtt написа:Търпението за мен винаги е било добродетел, но напоследък съм разколебана и ми е на изчерпване.
Убедена съм, че в момента не трябва да правя резки движения, а само да чакам, да чакам.
Трудно ми е с новата работа - не е за мен и аз не съм за нея.
И ме е яд на кризата и на мен си, че допуснах да се озова умножена по нула и пак на старта.
Хората в новата фирма са готини и разбрани, но работата не е за мен, колкото и да се опитвам да се мотивирам.
Няма да свикна да играя по чужда свирка.
Надявах се че кризата ще бъде по-кратка, но сега виждам че поне още година трябва да съм под вода и се отчайвам.
Освен ако не стане чудо или не ме осени гениална идея. Моля те, Господиии!!!!

А вие търпение имате ли си, трябва ли ви?
Ми имам си. Като се налага. Е, избиват ми балансите понякога, ама на всеки се случва. И ме е страх, и се депресирам понякога, ама няма да си даваме, я на едната депресия.
Защо те е яд, че пак си на старта? По-голямо удовлетворение от силата да започнеш отначало - накъде?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа:Истината е, че можеш да разбереш само, когато ти се случи. Само стресовите ситуации са катализатор за установяването на същността на човека.
Дори и тогава понякога не можеш.
Не говорим за цялата същност на човека, а за това силен ли си или слаб, смел или страхлив. При една стресова ситуация, където нямаш време да мислиш и да се халосваш, се вижда какъв си. Няма грешка!
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

аз съм хипопотамски търпелив
но това не е непременно висшата китайска добродетел
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

vyara написа:
Green Light написа:
ELBI написа:
Такива работи.
Истината е, че можеш да разбереш само, когато ти се случи. Само стресовите ситуации са катализатор за установяването на същността на човека.
наеш колко си права!!! само допреди два дни си мислех, че не се страхувам от мишки. даже бях напълно убедена, че некви пискливи женоря дет се катерят по масите и изпадат в истерия при среща с тях са актриси от класа и всъщност малките гризачи са си толкова невинни и обикновени същества...
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Не говорим за цялата същност на човека, а за това силен ли си или слаб, смел или страхлив. При една стресова ситуация, където нямаш време да мислиш и да се халосваш, се вижда какъв си. Няма грешка!
да, да, съгласен съм
права си, за ситуацията конкретна в конкретния момент си този, който си

аз просто си дървенофилисофствам следобедно
не ми забелязвай
кат казах обяд
ти нали не си гладна вече

:blum:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа: кат казах обяд
ти нали не си гладна вече

:blum:
Абе ей! :lol:
Чакай поне да дойде време за следобедна закуска.
Ама да не съгрешиш нещо преди това! :lol:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
наеш колко си права!!! само допреди два дни си мислех, че не се страхувам от мишки. даже бях напълно убедена, че некви пискливи женоря дет се катерят по масите и изпадат в истерия при среща с тях са актриси от класа и всъщност малките гризачи са си толкова невинни и обикновени същества...
Мишки как да е. Ти да видиш какво е да срешнеш КОЗА!!! Една година съм се будел в пот
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
Мишки как да е. Ти да видиш какво е да срешнеш КОЗА!!! Една година съм се будел в пот
виж, избери си едно от двете, за да звучиш достоверно. или е била коза и не си се будел в пот. или е бил козел и си се будел в пот. ок?
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

е аз понеже съм говедо
най-много страх съм брал от биволица
една ограда огромна прескочих като лъв
после съм се опитвал пак без онова с червените очи и кривите рога и огромните копита наоколо
ма бая мъка беше докато се покатеря
а сърцето ми беше от другата страна преди мен
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Remmivs написа: после съм се опитвал пак без онова с червените очи и кривите рога и огромните копита наоколо
в отговор на въпросите, които си задава грийн смел ли е или напротив :kiss:

си.
сте.
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:аз съм хипопотамски търпелив
но това не е непременно висшата китайска добродетел
да - има малко китайски хипопотами...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:е аз понеже съм говедо
най-много страх съм брал от биволица
една ограда огромна прескочих като лъв
после съм се опитвал пак без онова с червените очи и кривите рога и огромните копита наоколо
а сърцето ми беше от другата страна преди мен
което ми напомня оня виц дето завършва: "Абе то и мойта е едно животно, но не съм сигурен точно какво"...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа:
виж, избери си едно от двете, за да звучиш достоверно. или е била коза и не си се будел в пот. или е бил козел и си се будел в пот. ок?
Козев му беше джинса, пола е неустановим, откъде да разбера. То стана шеметно бързо. Най- спокойно си вървя по улицата, никому нищо не правя и се обръщам така да видя гледа ли ме някой и кво аз за кво се мотам тука без никой да ми обръща внимание и НА ЕДНА КРАЧКА ме гледа това. Рога, диви черни очи, крива муцуна с брада. Зъби риш като бръсначи, от ноздрите огън и на мене ми причерня и натам не помня, спасили са ме сигурно някак, някой ме е измъкнал или не знам. Или па да съм силен човек и подсъзнателно да съм се опънал и излязъл с чест. Ма не помня.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:...опънал и излязъл с чест. Ма не помня.
герой кат теб не мож всички си геройства да помни - да не си с терабайт диск, я?
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: Рога, диви черни очи, крива муцуна с брада. Зъби риш като бръсначи, от ноздрите огън и на мене ми причерня и натам не помня, спасили са ме сигурно някак, някой ме е измъкнал или не знам. Или па да съм силен човек и подсъзнателно да съм се опънал и излязъл с чест. Ма не помня.
уф, така кажи бе! тва е била попадията на селото :rotfl24:

п.п. на страха очите са големи, явно за сметка на паметта
just perfect
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
bead_ написа:
Green Light написа:
Козев му беше джинса, пола е неустановим, откъде да разбера. То стана шеметно бързо. Най- спокойно си вървя по улицата, никому нищо не правя и се обръщам така да видя гледа ли ме някой и кво аз за кво се мотам тука без никой да ми обръща внимание и НА ЕДНА КРАЧКА ме гледа това. Рога, диви черни очи, крива муцуна с брада. Зъби риш като бръсначи, от ноздрите огън и на мене ми причерня и натам не помня, спасили са ме сигурно някак, някой ме е измъкнал или не знам. Или па да съм силен човек и подсъзнателно да съм се опънал и излязъл с чест. Ма не помня.
Ясноооо. Казали са хората - пийни бутилка, пийни две, ама не се оливай.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Търпението определено не е добродетел, но пък и бурната реакция също.
Избиха ми чивиите днес и сега отново съм редник в армията на безработните.
Баси, как па баш така стана че реагирах импулсивно не мога да разбера, по принцип съм кротък човечец, но си е истинско щастие че се размина без строшени зъби, кости и трупове.:bigsmile:
Нищо!
И това ще мине.:bigsmile:
Неф

Мнение от Неф »

БоЕВ написа:Търпението определено не е добродетел, но пък и бурната реакция също.
Баси, как па баш така стана че реагирах импулсивно не мога да разбера, по принцип съм кротък човечец, но си е истинско щастие че се размина без строшени зъби, кости и трупове.:bigsmile:
Нищо!
за кроткото- не си кротък

за работата-съжалявам

но по-важното е ти да не съжаляваш

успех в търсенето на нова
и да е за по-добро
и ще е!
няма случайни неща
след лошото следва хубаво
нали знаеш

наздраве Боев

другото се подрежда

да, и това ще мине,
ще го преодолееш!
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Значи просто отдавна е трябвало да я смениш тая работа. Не си струва да се косиш.
Наздраве :cool:
TerE

Мнение от TerE »

БоЕВ написа:Търпението определено не е добродетел, но пък и бурната реакция също.
Нищо!
И аз се чувствам гадно като избухна. После изпитвам чувство за вина и ме е яд (най-вече на себе си). :shy:
Пожелавам ти скоро да се радваш, че така се е случило. :-)
А ще мине със сигурност. :cool:

А търпението... сега го имам в изобилие... за някои неща, за други - хич го нямам.
Но пък колкото по-често го ползвам (търпението), толкова повече ми остава от него.
Мистерия няква... :roll::winkw:
І

Мнение от І »

Най-вероятно много хора ще пропуснат това.
Но за да си говорим в момента и да можем въобще да съществуваме, понякога търпението, железните нерви, възпитаваната интуиция и куп други неща и най-важното вярата, че не може света да свърши баш днес, баш сега и баш по тоя начин ни е спасявала гъзовете.

На прага на..

Същото инфо имаме за такива случаи, колкото и за инж. Иван Иванов /моят идол/ и стотици и хиляди други разумни хора. След десетки години на забвение. Рачили да понесат на плещите си тоя свят да съществува или да премислят, преди да строшат нечии зъби. Не, че не могат или няма да им се отдаде.
Боев, това е към теб. Не те видях в такава светлина на оная тераса преди 3-4 години и не искам да повярвам в измисления образ, дето ни налагаш за теб тук.
Аз също си имам своята интуиция.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

МЪЖжжж написа:
На прага на..
Наградата представлява кристална статуетка „Ръка държаща земното кълбо“ с надпис „На човека, който предотврати ядрената война“.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Неф

Мнение от Неф »

Ън написа:
МЪЖжжж написа:
На прага на..
Наградата представлява кристална статуетка „Ръка държаща земното кълбо“ с надпис „На човека, който предотврати ядрената война“.
"Небето е пълно с изненади"

Човекът е бил наказан,
колко логично!
"Спаси си деня!" - Green Light
АВе
Обратна връзка:

Re: Tърпение

Мнение от АВе »

shshtt написа:Търпението за мен винаги е било добродетел, но напоследък съм разколебана и ми е на изчерпване.
Убедена съм, че в момента не трябва да правя резки движения, а само да чакам, да чакам.
Трудно ми е с новата работа - не е за мен и аз не съм за нея.
И ме е яд на кризата и на мен си, че допуснах да се озова умножена по нула и пак на старта.
Хората в новата фирма са готини и разбрани, но работата не е за мен, колкото и да се опитвам да се мотивирам.
Няма да свикна да играя по чужда свирка.
Надявах се че кризата ще бъде по-кратка, но сега виждам че поне още година трябва да съм под вода и се отчайвам.
Освен ако не стане чудо или не ме осени гениална идея. Моля те, Господиии!!!!

А вие търпение имате ли си, трябва ли ви?
Търпението е добродетел само за тези, които нямат с какво друго да се похвалят.:-)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Нищо!
успех в намирането на нова работа, БоЕВ!
ако днес Господ ти затваря врата - утре ти отваря порти
:kiss:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Нефертити написа:
без да го познавам реално, убедена съм, че е кротък :bigsmile:
Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Нищо!
кофти брато, ма поне добре че са ти избили чивиите
ако останат в тебе е направо трагично
успех, ше се справиш мисля и с това:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Глас в пустиня

snowprincess написа:
Нищо!
успех в намирането на нова работа, БоЕВ!
ако днес Господ ти затваря врата - утре ти отваря порти
:kiss:
Мерси Принцесо!:bigsmile:
Чувствам се спокоен, даже щастлив - успях да опазя душата и съвестта си чисти и този път.
Аватар
Глас в пустиня

Kent написа:
кофти брато, ма поне добре че са ти избили чивиите
ако останат в тебе е направо трагично
успех, ше се справиш мисля и с това:-)
Благодаря Кент-е!
Животът е за това - да се справяме с него.:bigsmile:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

БоЕВ написа:
Мерси Принцесо!:bigsmile:
Чувствам се спокоен, даже щастлив - успях да опазя душата и съвестта си чисти и този път.
Боев, и от мен -успех!
Сноу добре ти го каза- и аз си повтарям тези думи всеки път щом изгубя нещо в живота си. И действа.
Ако имаш свободно време за запълване докато търсиш работа- ела да гледаш малкия...:grin:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Глас в пустиня

snowprincess написа:
Нефертити написа:
без да го познавам реално, убедена съм, че е кротък :bigsmile:
:bigsmile:

Сашо ме е виждал за най-кратко, а има най-вярна представа.:bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

windcolours написа: Ако имаш свободно време за запълване докато търсиш работа- ела да гледаш малкия...:grin:
Хич и не го споменавай, че ш`съ видиш в чудо, с децата се разбирам щото се вдетинявам и ставаме на един акъл.:grin:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

БоЕВ написа:
windcolours написа: Ако имаш свободно време за запълване докато търсиш работа- ела да гледаш малкия...:grin:
Хич и не го споменавай, че ш`съ видиш в чудо, с децата се разбирам щото се вдетинявам и ставаме на един акъл.:grin:
тогава ще го гледаш у вас си! Нема после наново да строя блока, в който живеем:rotfl24:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Глас в пустиня

МЪЖжжж написа:Най-вероятно много хора ще пропуснат това.
Но за да си говорим в момента и да можем въобще да съществуваме, понякога търпението, железните нерви, възпитаваната интуиция и куп други неща и най-важното вярата, че не може света да свърши баш днес, баш сега и баш по тоя начин ни е спасявала гъзовете.

На прага на..

Същото инфо имаме за такива случаи, колкото и за инж. Иван Иванов /моят идол/ и стотици и хиляди други разумни хора. След десетки години на забвение. Рачили да понесат на плещите си тоя свят да съществува или да премислят, преди да строшат нечии зъби. Не, че не могат или няма да им се отдаде.
Боев, това е към теб. Не те видях в такава светлина на оная тераса преди 3-4 години и не искам да повярвам в измисления образ, дето ни налагаш за теб тук.
Аз също си имам своята интуиция.
Благодаря ти!:bigsmile:
Тоя човек наистина е герой!
Какво да ти кажа, "образът ми" някак си се наложи от самосебе си. :bigsmile: Иначе аз знам кой съм, имам търпение в изобилие, верска и етническа търпимост, непоносимост към скандалите и демонстрациите на каквото и да било. Радвам се че си успял да видиш всичко това!:bigsmile:
Публикувай отговор