Превръщение

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:И аз я имам тази. :lol:
Но "Мира нямам" е много по-добра и полезна. :bigsmile:
А Мира има ли Мира?

Щом ти имаш Вяра... :grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа:И аз я имам тази. :lol:
Но "Мира нямам" е много по-добра и полезна. :bigsmile:
А Мира има ли Мира?

Щом ти имаш Вяра... :grin:
Аз освен Вяра имам и Миро. :lol:
Изображение
Аватар
ELBI

Re: Превръщение

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:
ELBI написа: ами ако не си вярваща, защо да палиш свещ? За можене - можеш. Ала - защо?

Разбира се, че ако има хубав хор за слушане - влизай заради хора. Ала това няма нищо общо с темата за вярата и религиозността.
А защо не? Аз не мога да ти обясня рационално защо го правя. Иска ми се - правя го.
Защо трябва да има отговор на "защо"?
Бас държа, че същия хор ако го чуя в някоя от залите на НДК например, изобщо няма да ми въздейства толкова.
ами щото паленето на свещ в църква е изцяло с религиозно съдържание и смисъл. Няма лошо и да не влагаш такова, но то е все едно да идеш на мач и да не те интересува футбола, да влезеш на концерт и да не те интересува музиката, да идеш на театър и да не ти пука за пиеси...що не си палиш свещи в кухнята или на двора, ако ти е до палене на свещи? Църквата е построена като храм на Господ и не виждам смисъл хем да не вярваш и отричаш Господ (друг е въпросът какво точно се отрича), хем да влизаш вътре и да му принасяш дар (свещите са си вид дар).

Иначе - всеки (в свободни общества) може да си прави каквото иска.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Не знаех. Интересно много.

В колата вчера се замислих за църквата. Аз май извън колата не мисля напоследък. Кой кво прави всичко ми хрумва все в колата. Както и да е. Пак добре че е така, все е нещо. Кво ли правят тия които нямат коли, начи, може от там да ни идат проблемите. Пешеходците са виновни.
За църкватаааа.
Диктора, който чете новините по дарик направи лапсус. "религиозните- рече и се поправи после- регионалните власи в някаква община оправят руслото на някаква река заради строителни безобразия. Засмя се така на грешката си. Глупаво. Да набъркаш религиозни власти в оправяне на русло и чистене от отпадаци.
И защо- мисля си по- късно, защото аз бавно мисля. Защо пък да е глупаво? Защо църквата не участва в такива неща? Няма ли позиция, не вижда ли че има неща за вършене? Има разни нередости, има объркани неща в образованието, в здравеопазването, защо не чувам никаква идея от тия хора? Нали са умни, има знание при тях, старо, събрано, златно... Какво биха казали, как мислят че е правилно да върви това общество? Българското, в София, в Перни, в някое конкретно село. Какво мислят за Лечков?
Когато стане дума за конкретна работа споменаването на църквата може да стане само ако някой направи лапсус.
annonymus

Re: Превръщение

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
pocti_bezobidna написа:
ELBI написа: ами ако не си вярваща, защо да палиш свещ? За можене - можеш. Ала - защо?

Разбира се, че ако има хубав хор за слушане - влизай заради хора. Ала това няма нищо общо с темата за вярата и религиозността.
А защо не? Аз не мога да ти обясня рационално защо го правя. Иска ми се - правя го.
Защо трябва да има отговор на "защо"?
Бас държа, че същия хор ако го чуя в някоя от залите на НДК например, изобщо няма да ми въздейства толкова.
ами щото паленето на свещ в църква е изцяло с религиозно съдържание и смисъл. Няма лошо и да не влагаш такова, но то е все едно да идеш на мач и да не те интересува футбола, да влезеш на концерт и да не те интересува музиката, да идеш на театър и да не ти пука за пиеси...що не си палиш свещи в кухнята или на двора, ако ти е до палене на свещи? Църквата е построена като храм на Господ и не виждам смисъл хем да не вярваш и отричаш Господ (друг е въпросът какво точно се отрича), хем да влизаш вътре и да му принасяш дар (свещите са си вид дар).

Иначе - всеки (в свободни общества) може да си прави каквото иска.
Кой е казал, че отричам. Между невярване и отричане има разлика.
Как да ти обясня защо го правя, като и аз не знам.
И изобщо не приемам църквата единствено и само като храм на Господ.
Ако щеш - може да е място насред шумен град, където да можеш за две минути да влезеш и дори не да си събереш мислите, ами ей така - да постоиш на тихо.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: И защо- мисля си по- късно, защото аз бавно мисля. Защо пък да е глупаво? Защо църквата не участва в такива неща? Няма ли позиция, не вижда ли че има неща за вършене? Има разни нередости, има объркани неща в образованието, в здравеопазването, защо не чувам никаква идея от тия хора? Нали са умни, има знание при тях, старо, събрано, златно... Какво биха казали, как мислят че е правилно да върви това общество? Българското, в София, в Перни, в някое конкретно село. Какво мислят за Лечков?
Когато стане дума за конкретна работа споменаването на църквата може да стане само ако някой направи лапсус.
На мен ми е криво това. Мисля си, че църквата трябва да е коректив. Да се намесва, да насочва, да помага, без да пита ти вярваш ли, не вярваш ли или отричаш. А нея я нямаааа. Никаква почти. Или само когато трябва да се освещават банки и да се правят коментари за концерта на Мадона.

ПП. Пешеходците мислим в софиийския адски. Аз мисля и като разхождам кучето.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа: ПП. Пешеходците мислим в софиийския адски. Аз мисля и като разхождам кучето.
Аз доскоро мислех с цигара на балкона и там ми щукваха разни неща. Откак ги спрях, нямам време за мислене. :rotfl24:
Изображение
Публикувай отговор