Много як снукър
- Green Light
тази неделяGreen Light написа:Бе тва не го разбрах. Съспенса на снукъра ми е малко като на кърлинг. Разбирам че се тормозят хората, но не иде към мен нищо.
Са за останалата публика ще поясня, че това го казвам, понеже с Ремиус няма да се виждаме скоро. А до другия понеделник ще му е минало.
в грешка си
ма нали си приятел
то ако не беше....
каквато красива жена имаш.....
- Green Light
- Green Light
Re: Много як снукър
и аз погледах малко тези дни - жесток е! Кеф...Remmivs написа:само да отбележа
световното е в разгара си
Иначе аз съм изгледал стотици часове 90-95-та... Ала сега има нови лица. Иначе играта и тръпката е същата!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
И аз. Това за кафето. Иначе снощи ми се скъса сърцето. Хигинс ми е любимец на мен.АВе написа:Нощес бившият шестократен шампион от 80-те г. Дейвис (52 г.) скъса от бой настоящия световен шампион Хигинс.
Направо му изнесе урок по майсторство със стика, рийш.
Голям кеф!
Ама сега ми се спи. Ш'зема да си направя още едно кафе аз...![]()
Но Дейвис беше класен, вярно е.
Бе джентълменска игра е това снукъра. Кефи ме!
малко останаха джентълмените... само мутри и мутреси наоколо... е - почти самоRemmivs написа:И аз. Това за кафето. Иначе снощи ми се скъса сърцето. Хигинс ми е любимец на мен.АВе написа:Нощес бившият шестократен шампион от 80-те г. Дейвис (52 г.) скъса от бой настоящия световен шампион Хигинс.
Голям кеф!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аз не му разбирам хич на този билярд. За първи път гледах снощи. Даже не зная какво значи "той направи два поредни снукъра" и какви ползи носи това на играча...Remmivs написа:И аз. Това за кафето. Иначе снощи ми се скъса сърцето. Хигинс ми е любимец на мен.АВе написа:Нощес бившият шестократен шампион от 80-те г. Дейвис (52 г.) скъса от бой настоящия световен шампион Хигинс.
Голям кеф!
Сори за твоя любимец, но Дейвис беше наистина чудесен!
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
и малко истински дами и лейди-та... а навремето какви имашеRemmivs написа:мда
и освен онез дет ти ги писа
останаха много джентъли и метровци
и малко мени
така е то
да си празнуват
е-мар-ци-пан-ци-я-та
Така е. Страхотно игра и много ми хареса!АВе написа:Аз не му разбирам хич на този билярд. За първи път гледах снощи. Даже не зная какво значи "той направи два поредни снукъра" и какви ползи носи това на играча...
Сори за твоя любимец, но Дейвис беше наистина чудесен!
Всеки може да печели. Да губиш е въпрос на чест и достойнство. А това в снукъра го има и то много.
Да видим какво ще покажат днешните им шпаги. И онази палавница Съдбата...
PS
Практически това е единствената игра, която аз познавам, в която след като единия играч формално е спечелил повече точки, отколкото остават в играта, другият може да продължи да играе и да спечели. Вчера в 8-я фрейм Дейвис премина тази линия, но Хигинс го накара да сбърка и така Хигинс поведе и можеше на свой ред да спечели фрейма, но на свой ред направи фал като вкара бялата и така. Снукър е когато нямаш пряка видимост по топката мишена. И ако не я уцелиш това носи точки на противника. Най-малко 4, най-много 7 (ако удариш черна примерно или пък ако трябва да удариш нея, а пропуснеш). И така.
Днес отколко ще ги дават? от 21 ч. ли?Remmivs написа:Така е. Страхотно игра и много ми хареса!
Всеки може да печели. Да губиш е въпрос на чест и достойнство. А това в снукъра го има и то много.
Да видим какво ще покажат днешните им шпаги. И онази палавница Съдбата...
PS
Практически това е единствената игра, която аз познавам, в която след като единия играч формално е спечелил повече точки, отколкото остават в играта, другият може да продължи да играе и да спечели. Вчера в 8-я фрейм Дейвис премина тази линия, но Хигинс го накара да сбърка и така Хигинс поведе и можеше на свой ред да спечели фрейма, но на свой ред направи фал като вкара бялата и така. Снукър е когато нямаш пряка видимост по топката мишена. И ако не я уцелиш това носи точки на противника. Най-малко 4, най-много 7 (ако удариш черна примерно или пък ако трябва да удариш нея, а пропуснеш). И така.
Мерси за урок първи от "Въведение в снукъра"!
14:30
Довечера ще гледам Машината от Мелбърн (Робъртсън)
Урок - глупости. Тука е всичко (ако ти се занимава де, аз го научих с гледане - далеч по-забавно е така, дали не съм и месар се чудя?!?
).
http://www.worldsnooker.com/rules_of_snooker.htm
Урок - глупости. Тука е всичко (ако ти се занимава де, аз го научих с гледане - далеч по-забавно е така, дали не съм и месар се чудя?!?
колкото пъти видя заглавието
и го чета
като скунър
schooner - http://en.wiktionary.org/wiki/schooner
не че съм по бирата много де
наздраве
и го чета
като скунър
наздраве
Мдааа... Хавстралийският снукър супермен с ултраоръфана прическа днес си купува обратен билет за Хавстралията. Отпадна от шампионата.Remmivs написа:14:30
Урок - глупости. Тука е всичко (ако ти се занимава де, аз го научих с гледане - далеч по-забавно е така, дали не съм и месар се чудя?!?).
И да го бие библиотекарче, рийш, взело случайно курс по билярд...
Както и да е... още нищо не разбирам от тая игра и нейното бизнес.
Скунър не се превежда като търговски кораб или шхуна* на български.jazz написа:колкото пъти видя заглавието
и го чета
като скунър
наздраве
А като героят на австралийски филм или роман** каже "Schoomer!" или просто вдигне ръка с поглед към бармана, преводът е "Той си поръча още една голяма бира."
# Czech: škuner cs(cs)
# Danish: skonnert da(da) c.
# Dutch: schoener nl(nl)
# Estonian: kuunar et(et)
# Finnish: kuunari fi(fi)***
# French: goélette fr(fr) f
** Австралийците имат ли и романи? Щот досега само филми съм виждал техни в България и един сборник тъпи разкази.
*** Вижте примерите от Уикипедия колко лесно се проследява верността на правилото, че носители на смисъла в думата са съгласните - от босненския до естонския. Даже във финланския, който е неиндоевропейски език. А французите както винаги - всички наопъки, те на кестерме.
а бе, мъже! това да гледаш снукър е мъжкарско, нали? ...юберсексуално:lol:напълни ми се душата някак си, като го видях малкия да се заглежда по тоя 'билярд' 
амиии...аз малко се зачудвам от време на време, щото всичките му приятели са приятелки, аз сега ще пее в хора, и на country dancing се записа, и е единственото момче там...
Как е според вас за 8 годишен?:
Значи първо трябва да вкараш червените топки, после жълтата, после кафявата, зелената, синята, розовата, и черната е най-накрая...и от време на време вкарват цветните, защото са им 'удобни':-) и носят точки, ако вкара черната не му дават точки, ама така може да си премества мястото на бялата...
а аз рабрах, че като вкараш червената ти дават една точка, а другите цветове са по 6, 4 и други точки:-)
ахххх, като си помисля, че на дърти години, може джа ми се наложи и по крикет да се заглеждам, като почнем secondary school (прогимназията):lol:
амиии...аз малко се зачудвам от време на време, щото всичките му приятели са приятелки, аз сега ще пее в хора, и на country dancing се записа, и е единственото момче там...
Как е според вас за 8 годишен?:
Значи първо трябва да вкараш червените топки, после жълтата, после кафявата, зелената, синята, розовата, и черната е най-накрая...и от време на време вкарват цветните, защото са им 'удобни':-) и носят точки, ако вкара черната не му дават точки, ама така може да си премества мястото на бялата...
а аз рабрах, че като вкараш червената ти дават една точка, а другите цветове са по 6, 4 и други точки:-)
ахххх, като си помисля, че на дърти години, може джа ми се наложи и по крикет да се заглеждам, като почнем secondary school (прогимназията):lol:
Блажени са бедните духом
- Green Light
Птиците умират сами, бе риш! Романа трепач на 80те и 90те дет удари в земята Ана Каренина и Севера и Юга барабар! Отец Ралф де Брикасар можеш ли сбърка? По- як поп да знаеш?АВе написа:
** Австралийците имат ли и романи? Щот досега само филми съм виждал техни в България и един сборник тъпи разкази.![]()
Голяма работа е Австалията
много ми е гадно
много
хигинс по всичко изглежда, че ще се окаже задник
харесвам нийл
но хигинс ми беше
бе, гадно е
суити, виж линка дето го дадох на АВе
снукърът е велика игра
и 8 не е хич рано, хич
един виц, защото е адски мръсен ще го кажа на инглиш па той си е и инглишки и без тва
The similarity between sex and snooker is that there always comes time when you can go for the easy pink or for the tough brown....
много
хигинс по всичко изглежда, че ще се окаже задник
харесвам нийл
но хигинс ми беше
бе, гадно е
суити, виж линка дето го дадох на АВе
снукърът е велика игра
и 8 не е хич рано, хич
един виц, защото е адски мръсен ще го кажа на инглиш па той си е и инглишки и без тва
The similarity between sex and snooker is that there always comes time when you can go for the easy pink or for the tough brown....
да, бе да го /:=%! То и книга имало с това заглавие. Хе-хе!:-)Green Light написа:Птиците умират сами, бе риш! Романа трепач на 80те и 90те дет удари в земята Ана Каренина и Севера и Юга барабар! Отец Ралф де Брикасар можеш ли сбърка? По- як поп да знаеш?
Голяма работа е Австалията
все едно да сравняваш ШЛ мач на Барса или Юнайтед с постановка на театро... Де ти снукър, де ти кърлинг...Green Light написа:Бе тва не го разбрах. Съспенса на снукъра ми е малко като на кърлинг. Разбирам че се тормозят хората, но не иде към мен нищо.
Са за останалата публика ще поясня, че това го казвам, понеже с Ремиус няма да се виждаме скоро. А до другия понеделник ще му е минало.