Наздраве с... !!!

Все същите
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Наздраве с... !!!

Мнение от Stranniche »

Когато човек живее, какво ли не доживява!
Онзи ден бяхме канени на гости и - както си му е редът - занесохме бутилка вино. :wine:
Тъкмо да го отворим и домакинята, възрастна жена, каза че имало изстудено и отворено червено вино в хладилника, извади го и посегна към чашите.
Тогава съзрях върху бутилката етикет: "Vinagre de vino rojo".
Имам много скромни езикови познания - и индианците говорят испански по-добре от мен :winkw:, обаче нали и аз правя салати и колкото и да мразя винен оцет, заради съпруга си го употребявам...
Тогава се намеси внукът на домакинята и каза, че предната седмица, когато довел в къщата годеницата си, баба му извадила същата тази бутилка и наляла във винените чаши за гостите. Те вдигнали тост: "Наздраве и сладък съвместен живот на младите! :m+luna: ", отпили... Тук момчето замълча и погледна тъжно...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Наздраве!

Друг вариант е табиетлийски да сипеш на върл и обидчив ракиджия миниатюрна чашка отлично охладена чиста чешмяна вода. :grin:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Re: Наздраве с... !!!

Мнение от vyara »

Stranniche написа:Когато човек живее, какво ли не доживява!
Онзи ден бяхме канени на гости и - както си му е редът - занесохме бутилка вино. :wine:
Тъкмо да го отворим и домакинята, възрастна жена, каза че имало изстудено и отворено червено вино в хладилника, извади го и посегна към чашите.
Имам много скромни езикови познания - и индианците говорят испански по-добре от мен :winkw:, обаче нали и аз правя салати и колкото и да мразя винен оцет, заради съпруга си го употребявам...
Тогава се намеси внукът на домакинята и каза, че предната седмица, когато довел в къщата годеницата си, баба му извадила същата тази бутилка и наляла във винените чаши за гостите. Те вдигнали тост: "Наздраве и сладък съвместен живот на младите! :m+luna: ", отпили... Тук момчето замълча и погледна тъжно...
Това да не е някакъв странен обичай по техните земи?:roll:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Мнемозина написа:Наздраве!

Друг вариант е табиетлийски да сипеш на върл и обидчив ракиджия миниатюрна чашка отлично охладена чиста чешмяна вода. :grin:
е така стават убииствата
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

caliostro написа:
Мнемозина написа:Наздраве!

е така стават убииствата
:rotfl24:
Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

vyara написа:
Опазил ги/ни/ме Бог! :rotfl24:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Stranniche написа:
vyara написа:
Опазил ги/ни/ме Бог! :rotfl24:
Бе де да знам - свят широк, хора разни. :shy: Сигурно не е довидяла нещо жената, или?... не вярвам да е нарочно :blink:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

защо трябва да се опитваме да оправдаваме простотията а :cool:

на един приятел двама поканени амвериканци в тях му бяха изяли здравеца
от вазичката на масата ....
и го изяли
аман от диваци :cool:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

vyara написа: Бе де да знам - свят широк, хора разни. :shy: Сигурно не е довидяла нещо жената, или?... не вярвам да е нарочно :blink:
Със сигурност не е нарочно - много е добра женицата.
Вижда добре за нейните 80 години. (Майка й е на 101 и още вижда добре, макар и със силни очила :grin:.)
Просто не знаеше разликата между винен оцет и вино.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

caliostro написа:защо трябва да се опитваме да оправдаваме простотията а :cool:

и го изяли
Защото всяко нещо си има обяснение и причина. Дали ще го наречеш простотия или не, фактите остават - можеш да си ги обясниш, а можеш и просто да ги сложиш в някоя графа и да не се главоболиш повече :cool:
Наздраве (с вино... и без здравец):-)
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Stranniche написа:
vyara написа: Бе де да знам - свят широк, хора разни. :shy: Сигурно не е довидяла нещо жената, или?... не вярвам да е нарочно :blink:
Вижда добре за нейните 80 години. (Майка й е на 101 и още вижда добре, макар и със силни очила :grin:.)
Видя ли, бре, Калиостро :blum:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

vyara написа:
Stranniche написа:
Видя ли, бре, Калиостро :blum:
видях :cool:
всъщност какво трябваше да видя?
винен оцет?
не
благодаря
не пия :cool:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

vyara написа:
caliostro написа:защо трябва да се опитваме да оправдаваме простотията а :cool:

и го изяли
Защото всяко нещо си има обяснение и причина. Дали ще го наречеш простотия или не, фактите остават - можеш да си ги обясниш, а можеш и просто да ги сложиш в някоя графа и да не се главоболиш повече :cool:
Наздраве (с вино... и без здравец):-)
нищо не пречи да се опасе и здравеца :cool:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Навремето помня, как баба готвеше и един ден вместо бутилката С олиото, взе бутилка ОТ олио, но пълна с ракия... Хубава манджа беше станала... Дядо дълго я споменаваше... :roll: ...ама защо ли не с добро....
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

сър Айвънхоу написа:Навремето помня, как баба готвеше и един ден вместо бутилката С олиото, взе бутилка ОТ олио, но пълна с ракия... Хубава манджа беше станала... Дядо дълго я споменаваше... :roll: ...ама защо ли не с добро....
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

Практично! Вместо да налива ракийката отделно и после да мие чашки... :blum:
3meu

Мнение от 3meu »

На един му сменили виното с оцет.
Опитал го той рано сутринта и се обадил на всички приятели:
- Идвайте да изпиваме виното, че се е появила една кисела жилка ...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

сър Айвънхоу написа:Навремето помня, как баба готвеше и един ден вместо бутилката С олиото, взе бутилка ОТ олио, но пълна с ракия... Хубава манджа беше станала... Дядо дълго я споменаваше... :roll: ...ама защо ли не с добро....
Пък на мен това ми припомни, как една сутрин (бях още студентка), още спяща, грабнах от хладилника бутилка от "Ябълка" пълна с люта домашна ракия. Такова плюене падна :shy: Дали от тогава не обичам ракия???
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Не я е споменавал с добро, защото ракията е отишла зян. Яденето едва ли е било лошо.:grin::winkw:
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

сър Айвънхоу написа:Дядо дълго я споменаваше... :roll: ...ама защо ли не с добро....
Странное, защото в много рецепти се предписва алкохолец! Пък и все пак баба ти не тръгнала да пържи картофи в дебел "слой" ракия и то пред очите на гостите като една моя колежка :rotfl24:
Последно промяна от anhela на 23.01.07, 13:11, променено общо 1 път.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Mila написа:
Не я е споменавал с добро, защото ракията е отишла зян. Яденето едва ли е било лошо.:grin::winkw:
Мдаааа, гювеча беше супер!... Ама все пак не се слага половин кило ракия, нали ;)
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

сър Айвънхоу написа:
Mila написа:
Мдаааа, гювеча беше супер!... Ама все пак не се слага половин кило ракия, нали ;)
То и половин кило олио не се слага :winkw:
Ржевски

Мнение от Ржевски »

На една палатка, след събуждане сутринта към 12:30 :winkw: един от компанията по погрешка вместо от шишето с вода пи от шишето с олио. Представяте ли си ква гнус - хем ти е махмурлук, хем ти е жадно и изведнъж тая гадост.... беше много бърз зад едно дърво да драйфа :lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Ржевски написа:На една палатка, след събуждане сутринта към 12:30 :winkw: един от компанията по погрешка вместо от шишето с вода пи от шишето с олио. Представяте ли си ква гнус - хем ти е махмурлук, хем ти е жадно и изведнъж тая гадост.... беше много бърз зад едно дърво да драйфа :lol:
Като се има предвид, че олиото се пие и за разхлабително... Горкият човечец! :grin:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ржевски написа:На една палатка, след събуждане сутринта към 12:30 :winkw: един от компанията по погрешка вместо от шишето с вода пи от шишето с олио. Представяте ли си ква гнус - хем ти е махмурлук, хем ти е жадно и изведнъж тая гадост.... беше много бърз зад едно дърво да драйфа :lol:
Те руснаците пият олио... ама преди да почнат с водката...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

anhela написа:
сър Айвънхоу написа:
Mila написа:
То и половин кило олио не се слага :winkw:
Слага се, ако е твърде сухо месото. Например на дивеч. ;)
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

anhela написа:
сър Айвънхоу написа:Дядо дълго я споменаваше... :roll: ...ама защо ли не с добро....
Странное, защото в много рецепти се предписва алкохолец! Пък и все пак баба ти не тръгнала да пържи картофи в дебел "слой" ракия и то пред очите на гостите като една моя колежка :rotfl24:
Пожарната ли изпрати гостите? :grin:
Наздраве :cool:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

4avdar4e написа:
Като се има предвид, че олиото се пие и за разхлабително... Горкият човечец! :grin:
По време на кризата в началото на 90-те една приятелка приготвяла с майка си торта :bday: . И вместо пудра захар (друга захар не намерили), сложила от английската сол, която се намирала на същия рафт. Усетила се, когато опитала сместа, но й дожаляло за похабените дефицитни продукти и сложила и повечко пудра захар. Поднесли тортата на гостите без да им кажат за "съдържанието", изяли я... :lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Stranniche написа: По време на кризата в началото на 90-те една приятелка приготвяла с майка си торта. И вместо пудра захар (друга захар не намерили), сложила от английската сол, която се намирала на същия рафт. Усетила се, когато опитала сместа, но й дожаляло за похабените дефицитни продукти и сложила и повечко пудра захар. Поднесли тортата на гостите без да им кажат за "съдържанието", изяли я... :lol:
Тия гости да не са били (бъдещи) свекър и свекърва :rotfl24::rotfl24:

П.П. Пък аз веднъж дейно участвах в направата на "Гараш" със сол :shy: На един купон, ама я правихме сто маймуни в три през нощта, та простено ни беше :winkw:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

4avdar4e написа: П.П. Пък аз веднъж дейно участвах в направата на "Гараш" със сол :shy: На един купон, ама я правихме сто маймуни в три през нощта, та простено ни беше :winkw:
Е, и вкусно ли беше? :winkw::rotfl24::rotfl24:
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

Piqndurnik написа:
anhela написа:
Пожарната ли изпрати гостите? :grin:
Казх "тръгнала да пържи", , не "пържила" :blum:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Присетихте ме за два случая... горе-долу по едно и също време - преди години наште се бяха отворили да правят сироп от джанки. С една руска соковарка. Ставаше гъст имноооого кисел... щото наште не му слагаха захар - по натурален да бъдел. Разфасоваха го в бирени бутилки. Тва всичко на село, в най-горещото лятно време... Сядаме на масата, вадим от хладилника по бира на човек и почваме да оцеляваме с квото там има на масата :grin: Вуйчо ми (що добрите хора първи си отиват, мамка му :mad:) си отваря бирата по всички правила с вилицата, надига бутилката и отваря едно ми ти гърло... за него една (бира) беше малко, а две много, ма като се напънел си изпивал две - така казваше... В бутилката, разбира се, сироп от зжанки... замалко да му изхвръкнат очите :grin::grin:

И пак със същия сироп майка ми и вуйна направили "малко френска" манджа - кисело-сладка. Сипали в манджата от сиропа преди да се усетят и после захар за да убие малко вкуса. Всичко се изяде до последната лъжица и чак тогава си признаха гадините :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Gaspode написа: И пак със същия сироп майка ми и вуйна направили "малко френска" манджа - кисело-сладка. Сипали в манджата от сиропа преди да се усетят и после захар за да убие малко вкуса. Всичко се изяде до последната лъжица и чак тогава си признаха гадините :grin:
Нещо не разбрах - какво са искали първоначално да сготвят? Или и до днес историята мълчи по въпроса?
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Stranniche написа:
Gaspode написа: И пак със същия сироп майка ми и вуйна направили "малко френска" манджа - кисело-сладка. Сипали в манджата от сиропа преди да се усетят и после захар за да убие малко вкуса. Всичко се изяде до последната лъжица и чак тогава си признаха гадините :grin:
Нещо не разбрах - какво са искали първоначално да сготвят? Или и до днес историята мълчи по въпроса?
Балига 5
Демек - кой ще ти помни
Манджа неква. Лятна. По много от всичко без месо. Май тва беше. И вместо изварен доматен сос, щото и него го разфасоваха в бирени бутилки, сипали джанков... и се усетили, ама късно :)
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Gaspode написа:Присетихте ме за два случая... горе-долу по едно и също време - преди години наште се бяха отворили да правят сироп от джанки. С една руска соковарка. Ставаше гъст имноооого кисел... щото наште не му слагаха захар - по натурален да бъдел. Разфасоваха го в бирени бутилки. Тва всичко на село, в най-горещото лятно време... Сядаме на масата, вадим от хладилника по бира на човек и почваме да оцеляваме с квото там има на масата :grin: Вуйчо ми (що добрите хора първи си отиват, мамка му :mad:) си отваря бирата по всички правила с вилицата, надига бутилката и отваря едно ми ти гърло... за него една (бира) беше малко, а две много, ма като се напънел си изпивал две - така казваше... В бутилката, разбира се, сироп от зжанки... замалко да му изхвръкнат очите :grin::grin:

И пак със същия сироп майка ми и вуйна направили "малко френска" манджа - кисело-сладка. Сипали в манджата от сиропа преди да се усетят и после захар за да убие малко вкуса. Всичко се изяде до последната лъжица и чак тогава си признаха гадините :grin:
Винаги съм твърдял, че сокът от джанки трябва да се консумира след ферментация и дестилация.
Наздраве :cool:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Gaspode написа:
Stranniche написа:
Балига 5
Демек - кой ще ти помни
Манджа неква. Лятна. По много от всичко без месо. Май тва беше. И вместо изварен доматен сос, щото и него го разфасоваха в бирени бутилки, сипали джанков... и се усетили, ама късно :)
Е, звучи като японска манджа.:blum: (Там често слагат един гаден сладък сос на месото - слабееш, слабееш, но накрая прояждаш и това:lol:.)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

anhela написа:Странное, защото в много рецепти се предписва алкохолец! Пък и все пак баба ти не тръгнала да пържи картофи в дебел "слой" ракия и то пред очите на гостите като една моя колежка :rotfl24:
Мдаа, Звеневия на почти всяко мЯсо лисва по малко водка, пък аз редовно ги "поливам" с червено винце (свинското в кебапите). Което, ъф коурс, не пречи и при консумирането на маджите да се пийнат тез вълшебни напитки :grin:
Публикувай отговор