Стивън Хокинг: Има извънземни, но е опасно да се говори с тя

Все същите
Аватар
ELBI

Стивън Хокинг: Има извънземни, но е опасно да се говори с тя

Мнение от ELBI »

Извънземен разум почти сигурно съществува, но вместо да търси контакт с него, човечеството трябва да прави всичко възможно да го избягва.

Това заявява известният физик и математик Стивън Хокинг в сериала "Вселената", който започва на 9 май по Discovery Channel. 68-годишният учен е работил 3 години върху проекта.

Лондонският "Сънди таймс" съобщава, че този път Хокинг ще представи личните се виждания за някои от най-големите загадки на Вселената. Според него живот най-вероятно съществува и на други места, при това не само на планети, а и във вътрешността на звезди или дори носещ се в междузвездното пространство.

Логиката му е съвсем елементарна - във вселената има 100 милиарда галактики, всяка от които съдържа стотици милиони звезди. В такова огромно пространство Земята едва ли е единствената планета, на която се е развил живот.

"Според математическия ми мозък дори цифрите са достатъчни, за да приема съвсем рационално идеята за извънземни. Истинското предизвикателство е да познаем как изглеждат те."

Отговорът на Хокинг е, че повечето извънземен живот вероятно е еквивалентен на микробите или на животни с елементарно устройство - подобно на формите, господствали на Земята през по-голямата част от историята й.

В документалния сериал с анимации се показват няколко хипотетични варианта на извънземни, които - макар и спекулативни - повдигат много важен въпрос: само някои от тези форми ще са интелигентни и може да представляват заплаха.

За Хокинг контактът с това малцинство е опасен и може да има разрушителни последици за хората. Според него не е изключено някои от тях просто да унищожат ресурсите на планетата и да си заминат. "Нека просто се вгледаме в самите нас - как една интелигентна форма на живот може да се развие в нещо, което не бихме искали да срещнем. Наистина си ги представям в огромни кораби, напуснали изтощената от самите тях родна планета. Такива развити извънземни вероятно ще са се превърнали в номади, търсещи да завземат и колонизират която и да е планета."

Затова, смята Хокинг, да се търси контакт с извънземни е доста рисковано. "Ако те някога ни посетят, мисля си, че последиците може да са като тези след откриването на Америка от Христофор Колумб, което не се е развило доста добре от гледна точка на индианците."

източник: http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/04/25/ ... se_govori/
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Няма да си говоря с тях, защото не знам как се говори с микроби.
Обаче ми е интересно как микроби са построили космически кораб, че да се пренесат на друга планета.
Еквивалентни, еквивалентни, ама... по-еквивалнетни от нас. :roll::winkw:
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:Няма да си говоря с тях, защото не знам как се говори с микроби.
Обаче ми е интересно как микроби са построили космически кораб, че да се пренесат на друга планета.
не знам. Просто Стив е доста умен и като така - заслужава си да се чуе негово мнение. А дали е така, дали иначе - истина си е, че на среща с цивилизация (нова) най-вероятно ще станат сакатлъци - точно както измира 90% от местното индианско население в Америка от вируси/болести, пренесени от европейците. Факт.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ELBI написа:
не знам. Просто Стив е доста умен и като така - заслужава си да се чуе негово мнение. А дали е така, дали иначе - истина си е, че на среща с цивилизация (нова) най-вероятно ще станат сакатлъци - точно както измира 90% от местното индианско население в Америка от вируси/болести, пренесени от европейците. Факт.
Да, бе, умен е, разбира се. Аз се бъзикам. Кой знае какво е имал предвид човека, но така написано от нашите журналисти... А и смяташ ли, че бихме имали избор?! Те вирусите могат да си ги пръснат, когато пожелаят, предполагам. Аз повече, дори много повече, се притеснявам от вируси, контролирани от земните.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

не можем да се скрием
индианците са били перфектно скрити
даже не са ги търсили тях
а ние лъчим от поне 100 години
на 100 светлинни години е фронта на вълната

ps
аре, банда, хубава, усмихната и успешна седмица

аз съм на бойното поле
уиш ми викторийс
грасия
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:
ELBI написа:
Да, бе, умен е, разбира се. Аз се бъзикам. Кой знае какво е имал предвид човека, но така написано от нашите журналисти... А и смяташ ли, че бихме имали избор?! Те вирусите могат да си ги пръснат, когато пожелаят, предполагам. Аз повече, дори много повече, се притеснявам от вируси, контролирани от земните.
не знам. Хората най-често се избиваме неконтролируемо, но все пак има някакви механизми за контрол - хубави или не (на базата на силата са - това е). Докато това-другото - от тук хич няма да може ад го контролираме. Просто възможен апсект. То е възможен и някой вулкан или комета да ни прасне. Следователно - да си говорим, да изпиваме хубавото вино, да се радваме на живота, когато ни поднася хубави моменти. Примерно аз имах едни такива скоро и ... прекрасното усещане още ме държи :) И в такива моменти не мислиш ни за вируси, ни за каквото и да е :cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:не можем да се скрием
индианците...
грасия
уишинг ю виктори - Рем-викториус! Аве Ремус!!!
Аватар
ПЪТник

Re: Стивън Хокинг: Има извънземни, но е опасно да се говори

Мнение от ПЪТник »

ELBI написа:Извънземен разум почти сигурно съществува, но вместо да търси контакт с него, човечеството трябва да прави всичко възможно да го избягва.

Това заявява известният физик и математик Стивън Хокинг в сериала "Вселената", който започва на 9 май по Discovery Channel. 68-годишният учен е работил 3 години върху проекта.

Лондонският "Сънди таймс" съобщава, че този път Хокинг ще представи личните се виждания за някои от най-големите загадки на Вселената. Според него живот най-вероятно съществува и на други места, при това не само на планети, а и във вътрешността на звезди или дори носещ се в междузвездното пространство.

Логиката му е съвсем елементарна - във вселената има 100 милиарда галактики, всяка от които съдържа стотици милиони звезди. В такова огромно пространство Земята едва ли е единствената планета, на която се е развил живот.

"Според математическия ми мозък дори цифрите са достатъчни, за да приема съвсем рационално идеята за извънземни. Истинското предизвикателство е да познаем как изглеждат те."

Отговорът на Хокинг е, че повечето извънземен живот вероятно е еквивалентен на микробите или на животни с елементарно устройство - подобно на формите, господствали на Земята през по-голямата част от историята й.

В документалния сериал с анимации се показват няколко хипотетични варианта на извънземни, които - макар и спекулативни - повдигат много важен въпрос: само някои от тези форми ще са интелигентни и може да представляват заплаха.

За Хокинг контактът с това малцинство е опасен и може да има разрушителни последици за хората. Според него не е изключено някои от тях просто да унищожат ресурсите на планетата и да си заминат. "Нека просто се вгледаме в самите нас - как една интелигентна форма на живот може да се развие в нещо, което не бихме искали да срещнем. Наистина си ги представям в огромни кораби, напуснали изтощената от самите тях родна планета. Такива развити извънземни вероятно ще са се превърнали в номади, търсещи да завземат и колонизират която и да е планета."

Затова, смята Хокинг, да се търси контакт с извънземни е доста рисковано. "Ако те някога ни посетят, мисля си, че последиците може да са като тези след откриването на Америка от Христофор Колумб, което не се е развило доста добре от гледна точка на индианците."

източник: http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/04/25/ ... se_govori/
А може би вече са превзели част от нас и ползват физическите ни тела?
И ги има и в този клуб.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Като пише за черните дупки е по-интересно. Това като за първолаци ни го снася, игати. :blum:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

maggot написа:Като пише за черните дупки е по-интересно. Това като за първолаци ни го снася, игати. :blum:
ако ти снесе от другото - нищичко няма разбереш...

Гениалният може да обясни сложни неща като за първолаци. И като цяло - повечето хора за жалост - не могат да обясняват с прости думи и прости концепции. Той и за черните дупки пише просто и ясно.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

ПЪТник написа: А може би вече са превзели част от нас и ползват физическите ни тела?
И ги има и в този клуб.
да бе, да... и от къф зор да ползват разни позастарели тела и да се мотат в некъв клуб на пияници и (щях да кажа простаци, но тук има някои мнооо деликатни и щото ще скочат и писнат, та няма да го казвам) ... други едни :rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

бе и аз мисля като БОФХ
нещо на старини изперка
не, че не го уважавам
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

ELBI написа:

Гениалният може да обясни сложни неща като за първолаци. И като цяло - повечето хора за жалост - не могат да обясняват с прости думи и прости концепции. Той и за черните дупки пише просто и ясно.
Мислата ми беше, че до този извод и аз съм стигнала - не е необходимо да се казвам Стивън Хокинг :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

maggot написа:
ELBI написа:

Мислата ми беше, че до този извод и аз съм стигнала - не е необходимо да се казвам Стивън Хокинг :lol:
баси, старият Стив пише под ник "магот".

Наздраве за българския гений - най-гениалният на Земята. И по всички черни дупки!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:бе и аз мисля като БОФХ
нещо на старини изперка
не, че не го уважавам
почвам да се чудя, като изперкваме дали всъщност не ставаме нормални и преди да сме били изперкали. И коя е точно границата. Особено, ако по нея не минава ток или не е с бодлива тел.
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

ELBI написа:
ПЪТник написа: А може би вече са превзели част от нас и ползват физическите ни тела?
И ги има и в този клуб.
да бе, да... и от къф зор да ползват разни позастарели тела и да се мотат в некъв клуб на пияници и (щях да кажа простаци, но тук има някои мнооо деликатни и щото ще скочат и писнат, та няма да го казвам) ... други едни :rotfl24:
Ами да кажем търсят си нови тела за братовчедите и останалите без тела роднини.
Не могат да се множат с тела и си ги крадат, разкодирват, гонят собственика и влизат в ново тяло, каквото има такова, по- добре от нищо.
В Библията е описано, че по няколко наведнъж влизат и че много обичат да е почистено преди да влезат.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

ELBI написа:баси, старият Стив пише под ник "магот".

Наздраве за българския гений - най-гениалният на Земята. И по всички черни дупки!
ПУдиграФчия! :blum:
Говорим ти за изводите относно съществуващите извънземни, бре! А че съществуват - още Карл Сейгън го е казал - инак би било загуба на пространство.

Ай, наздраве!
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

maggot написа:
ELBI написа:баси, старият Стив пише под ник "магот".

ПУдиграФчия! :blum:
Говорим ти за изводите относно съществуващите извънземни, бре! А че съществуват - още Карл Сейгън го е казал - инак би било загуба на пространство.

Ай, наздраве!
помня го и чичо Карл. Още тогава - в Космос (или кво беше) изчисли вероятността, че сигурно има. Но не каза нищо за имунизация и ваксини :rotfl24:

И не забеляза, че БоЕВ се бе вселил в мен. Като извънземно. В цял ред! Баси - умна си, ама не си по-по-най...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

ELBI написа: помня го и чичо Карл. Още тогава - в Космос (или кво беше) изчисли вероятността, че сигурно има. Но не каза нищо за имунизация и ваксини :rotfl24:

И не забеляза, че БоЕВ се бе вселил в мен. Като извънземно. В цял ред! Баси - умна си, ама не си по-по-най...
:blum:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

плезла такава. Неинтегрирана. може би. Едва ли не...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

диференцирана? :grin:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Направо диференциална. И перспектива бих могла да стана, ку има достатъчно бира и е слънчево, мамицата му! :roll:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

ELBI написа:ако ти снесе от другото - нищичко няма разбереш...

Не е нужно да си баш гений, за да можеш да обясняваш сложните неща простичко, според мен. Достатъчно е да си добър учител. Или просто... компетентен човек, който знае, че обяснява на некомпетентни.

Или не съм прав?
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

:lol: не са построили кораб.
размножили са се прекалено много, променили са масата :grin:, съответно и траекторията, на някой астероид в пояса на Кайпер
и са кацнали тук.
това са по-нееквивалентните, които не са дошли със силата на мисълта
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Semiramis написа:
размножили са се прекалено много, променили са масата :grin:, съответно и траекторията, на някой астероид в пояса на Кайпер
и са кацнали тук.
Не, бе! Според мен той говори за нерегламентирани контакти от трети вид, един вид. Щото ако тупне астероид с микроби и зарази някой водоизточник, как ние ще избегнем контакта?! А той говори да избягваме контакт. Значи ние имаме избор. Идва еквивалентния и предлага контакт от трети вид. И ние му отказваме поради риск от зараза. И той естествено си заминава откъдето е дошъл. Аз поне така разбрах. :dunno:
Изображение
Неф

Мнение от Неф »

ЕЛБИ,
явно ти е актуална темата днес,
след като в службата я коментират,
а не са 3о4овци

Извънземни
земни
неземни
подземни
наземни

ай, слезте на земята :lol:

Довечера ще прочета темата
евентуално
обещавам :-),
ако след театъра не ме отвлече някой извънземен всъщност! :rotfl24:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

той казва трайте си
ничком
тихо-тихо
че като дойдат конкистадорите.....
и това не е от вчера да го казва
ама не може тихо-тихо, няма как просто дори и да спрем на минутата всички радиа, лелевизии, сателити и интернети
и затова на мен ми е чудно защо точно го казва това аджеба

I see bad things are rising
The crowd crowns him king which the Romans would ban
I see blood and destruction
Our elimination because of one man (fine, because of many beams)
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

:bigsmile:
тази тема винаги ще е актуална
още тази вечер може да се случи
да дойдат

всъщност сме една мънинка мънинка песъчинка
за която почти нищо не ни е известно
и в страха си си казваме, че сме сами
и господари

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Да, вероятно не трябва да търсим контакт с тях АКО сме идианци. Хората не трябва да търсят знание безцелно и безконтролно, обаче ...
Дали трябва или не трябва, кво да ти кажа. Дъжда не трябва да прониква през покрива но иди му го кажи.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Remmivs написа:той казва трайте си
ничком
тихо-тихо
че като дойдат конкистадорите.....
и това не е от вчера да го казва
ама не може тихо-тихо, няма как просто дори и да спрем на минутата всички радиа, лелевизии, сателити и интернети
и затова на мен ми е чудно защо точно го казва това аджеба
може би точно защото човекът си запушва ушите и си повтаря
сам съм, сам, сам...
няма такова нещо, ще се случи много по-нататък...
на всякакво ниво
с изключение на изключенията

Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

Видяхте ли сега, ааа!?
Казах ви аз да внимавате в картинката и да не ме заговаряте, ама вие - не, та не!
Сега вече е късно да избегнете близките срещи с .... трийсе и третия вид :cool:
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

vyara написа:
Semiramis написа:
и са кацнали тук.
Не, бе! Според мен той говори за нерегламентирани контакти от трети вид, един вид. Щото ако тупне астероид с микроби и зарази някой водоизточник, как ние ще избегнем контакта?! А той говори да избягваме контакт. Значи ние имаме избор. Идва еквивалентния и предлага контакт от трети вид. И ние му отказваме поради риск от зараза. И той естествено си заминава откъдето е дошъл. Аз поне така разбрах. :dunno:
Вярно че не е така! Тогава иначе:
а може би крещим из вселената. може би знае нещо, което ние не знаем.
:lol: нали се сещаш как във филмите с нашествия има една луда група ентусиасти, които стоят на някой небостръгач с плакати "Добре дошли"...
тях ги убиват първи.
Последно промяна от Semiramis на 26.04.10, 15:46, променено общо 1 път.

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

wild_moon написа:Видяхте ли сега, ааа!?
Казах ви аз да внимавате в картинката и да не ме заговаряте, ама вие - не, та не!
Сега вече е късно да избегнете близките срещи с .... трийсе и третия вид :cool:
:grin: ее..като си дошла на третия камък като броим от слънцето..
играй от нашия отбор деее

Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

Semiramis написа: :grin: ее..като си дошла на третия камък като броим от слънцето..
играй от нашия отбор деее

Ами аз играя де!
....ама понякога в тъмното бъркам отборите.... или отборите ме бъркат... :cool:
А ти от кой отбор си? Ти гониш! :blum:
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ами аз съм хващала някоя и друга серия от "На гости на третата планета"..
и се смях от сърце, когато Дик /извънземния/ и Мери /нормалната/ си намериха приятелско семейство, с което да излизат вечер. ресторанти, кино ... супер, всички щастливи
обаче смейството в един момент взе да отбягва срещите
и Дик накрая реши да пита защо, заради мен ли ... и няма да су учуди, ако му кажат да
а хората казаха Не се сърди Дик, ти си супер точен, но не можем да понасяме Мери..
тя говори само за ..елитарни неща и е превзета, и т.н.., а ти си толкова по-истински и с теб ни е толкова приятно :blink::lol:

:grin: но Дик, като истински мъж на място, предпочете Мери пред приятелите
и по характерния си отчайващо безобразен начин на споделяне на чувства каза
обичам те, въпреки че си превзета, обичам те, въпреки че си досадна и ..не знам каква си..

:lol: не знам, не знам..

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Semiramis написа:...

всъщност сме една мънинка мънинка песъчинка
за която почти нищо не ни е известно
...
Сетих се че знаем почти нищо за самата Земя. Дори модела с ядро, мантия и кора не е нито доказан, нито сигурен по никакъв начин. Това е просто теория за по- лесно възприемане от учениците. Възрастните хора не трябва да приемат това за реалност. Същото е с модела на Ръдърфорт за атома. Планетарен е наречен съвсем условно. Това дето е увековечен в сграда е един от примерите за късата памет и за грандоманията по отношение на знанията на човечеството. Как е възможно да си мислим че познаваме света и да претендираме че формулираме законите на физиката, без всъщност за знаем какво е свелината или защо когато натиснем ключа лампата светва. PN прехода е открит преди 60 години и сега си пиша с човейк от австралия и един от германия и те получават писанието ми веднага. Какво ли ще стане ако открием защо тропическото създание еволюирало на екватора се чувства чудесно и създава популация на полюса или защо съществува живот във вулканите и на забравена за 2 години фотокамера на Марс.
Не познаваме дори половината флора и фауна, същестава които ни заобикалят са ни тотално неидентифицирани обекти. Китове, морски костенурки, бръмбари, пустинни създания и бозайници правят абсолютно необясними неща, а ние ги слагаме в семейство род и вид и ги квалифицираме като "познати"
Ние живеем в непознатото, всичко около нас е неоткрито.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

точно това си мислех...
а слънчевата система нима съдържа просто 9 планети...

Изображение

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

слънчевата система е дотам, докъдето гравитацията на слънцето е по-голяма от другите хм гравитации
съвсем скоро беше като я напусна викингът първи
бе много ми харесва сега още повече че са го кръстили викинг
поети са това астрохората

иначе искам да кажа и това

Fires At Midnisht

I stood out here once before
With my head held in my hands
For all that I had known of this place
I could never understand…

On the hills the fires burned at midnight
Superstition plagued the air
Sparks fly as the fires burn at midnight
The stars are out and magic is here…

I wished on the seven sisters
Bring to me wisdom of age
All that's locked within the book of secrets
I longed for the knowledge of a sage…

Stars are out the magic is here
The stars are out the magic is here…

So, the sisters smiled to themselves
And they whispered as they shone
And it was from that very instant
I knew I would never be alone…

While on the hills
The fires burned at midnight
Sparks fly as the fires burned at midnight
Stars are out and magic is here
The stars are out and the magic is here…
Many stars were forgotten
Many faded and became ghosts
Still my sisters glittered down from heaven
Always there when I needed them most…

And on the hills the fires burned at midnight
The stars are out and magic is here…

I stood here once before
With my head in my hands
For all that I had known of this place
I could never understand

І

Мнение от І »

И ги има и в този клуб.
Край! Фана ме! :rotfl24: Ще трябва пак да си сменявам аватара.. :lol:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

А всъщност слуховете за наличие на разум на планетата Земя са силно преувеличени! (анонимен блогър):winkw:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Публикувай отговор