чудесна пародия на много неща със забавни моменти - лично на мен цялостно "Светът е голям..." повече ми хареса, но този филм бе с наистина забавни моменти и ако човек иска да убие я в смях, я в друго 2 часа - заслужава си...
Мисия Лондон
Мисия Лондон
е филм, строго забранен за националистически формации, образования и ... необразовани 
чудесна пародия на много неща със забавни моменти - лично на мен цялостно "Светът е голям..." повече ми хареса, но този филм бе с наистина забавни моменти и ако човек иска да убие я в смях, я в друго 2 часа - заслужава си...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- сър Айвънхоу
Re: Мисия Лондон
благодаря, ще го видя... непременно...ELBI написа:е филм, строго забранен за националистически формации, образования и ... необразовани
не очаквайте някакво голямо послание (освен една забавна теория на числата като нещо е объркано - наистина е като нишка и е любопитна) или кой знае какъв смисъл, но пък ще гледате една/много мили родни картинки... Директно, без цензура и наистина с чувство за хумор...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
точно снощи ми го хвалеха...

http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
гледах го, сега се прибираме от киното. впечатли ме, хареса ми, хубав български филм, само дето ми беше много тъжно затова как народа умираше от смях на най-тъжните за мен моменти. всички отиват, за да се заливат от смях и го правят и аз се смях де, има много добри попадения, т.е. много добра актьорска игра. но оставам с горчивото чувство, че всички се хилят и сочат с пръст, без никой да види себе си в образите от екрана.ELBI написа:е филм, строго забранен за националистически формации, образования и ... необразовани
сигирно аз съм сбъркана. много ми е тъжно.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- windcolours
Ми..па да поФторя на Сноу приказката.latrevw написа: но оставам с горчивото чувство, че всички се хилят и сочат с пръст, без никой да види себе си в образите от екрана.
Филмите са фабула. Не се коркай толкова.
Е ти например как не разбра "Аватар"
хаха, хареса ми това, че не съм разбрала Аватар80% vs 80% написа:Ми..па да поФторя на Сноу приказката.latrevw написа: но оставам с горчивото чувство, че всички се хилят и сочат с пръст, без никой да види себе си в образите от екрана.За онова дет мразим у себе си и намираме в другия. А нали смеха и надсмиването било най-силното оръжие срещу нещо, дето не можем да преборим.
Филмите са фабула. Не се коркай толкова.Внушението което се опитват авторите им да предадат е само за тези, дето може да ги опознаят и разберат.
За другите си е просто зрелище.
Е ти например как не разбра "Аватар"
а за приказката на сноу въоПще не съм съгласна или поне още не съм стигнала за това познание. за мен важи друго - склонна съм да прощавам на хората недостатъци, които знам, че и аз притежавам. това не е хубаво де, просто съм забелязала, че проявявам разбиране към нещо, което знам, че и на мен ми куца.
ти гледа ли я мисията?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Не, мисията не съм, но и аз ще се литна след тези препоръки.latrevw написа: хаха, хареса ми това, че не съм разбрала Аватарякооо!
ти гледа ли я мисията?
Ще ми обясниш ли какво видя в "Аватар".
нищо не видях в Аватар, дори приказка не видях. като идея всеки елемент сме го гледали хиляди пъти в други американски филм. предполагам, че предимството му са ефектите, ок - нищо не мога да кажа за това.80% vs 80% написа: Ще ми обясниш ли какво видя в "Аватар".Ако искаш и аз ще обясня аз какво видях. Така ще станат 2 мнения и ще имаме 2 идеи вместо по 1 ябълка.
но че носел послание и тем подобни... дори и да го носи, то е поднесено по толкова плосък начин.
целта на филма е слава и пари, това срещу което уж е насочено посланието. представи си тези стотици милиони долари да бяха вложени поне половината в истинска кауза за опазване на околната среда, или поне парите за рекламата на филма
айде ти си на ред
Странно, но Боев току що отговори вместо мен!latrevw написа: айде ти си на ред
За мен там фабулата беше именно Любовта. Останалите хитови ефекти, приказката за борбата на доброто и злото, вечните ценности и т.н. са просто ордьовъра към идеята.
Това да се влюбиш в някой толкова различен като форма и вид, но с твоите ценности или дори само потенциал за тях, въпреки първоначалното неразбиране.
И ако не беше представена като "външен медиатор" на истината, да са го колнали главния герой барабар с кръшната девойка още в първите 10 минути и нямаше да потрошат толкова пари за филма.
Щото и ние все чакаме някъде отвън да ни дойде истината. И всичко необяснимо е "дар свише" или някои дет му викат.."чувам ги"
Съвсем елементарен пример. Пак казвам...аз съм елементарен и идеите са ми плоски, затова и прости. Не многопластови като лука и Шрек.
Ти ако си 4-метрова уомънка...би ли вървяла из улиците с 3 пъти по-нисък мъжкарин, който поддтичва покрай теб? ;-)
Още повече, когато си го узнала едва в последните 3 минути на историята, течаща месеци или години.
Просто споделям гледна точка. Мен този филм ме просълзи. И не бяха ефектите за милиони.
Последно промяна от І на 28.04.10, 03:10, променено общо 13 пъти.
- Глас в пустиня
...Малко е тъжно обаче, че за да се смеем от сърце, трябва да си покажем кирливите ризи. Ключовата реплика – без конкуренция – е: „От всичко на света най-много мразя българите”, отправена от българин към българин. Ужасяващо адекватна, тя обяснява и ситуацията в киното ни. Когато се чудим защо български филм стои „фалшиво” на действителността, това е най-често, защото авторът му не я харесва – нито средата си, нито принудата да работи в нея, нито дори себе си. И все иска да е някой друг или поне критично да констатира отстрани, сякаш се срамува от идентичността си. Главният герой в „Мисия Лондон”, Варадин, е уж от „читавите” българи, но и той е малко несимпатичен сноб, защото стои и презира безучастен. Точно като създателите си. А от филма си тръгваш хем развеселен, хем с неприятно чувство към собствения си произход, за да притуриш още комплекси към онези, на които досега си се смял.

Още едно сиво гълъбче на сивия небосклон на родното кино.
Както казва един приятел- България е прекрасна страна, но за съжаление е претъпкана с българи...БоЕВ написа:...Малко е тъжно обаче, че за да се смеем от сърце, трябва да си покажем кирливите ризи. Ключовата реплика – без конкуренция – е: „От всичко на света най-много мразя българите”, отправена от българин към българин. Ужасяващо адекватна, тя обяснява и ситуацията в киното ни. Когато се чудим защо български филм стои „фалшиво” на действителността, това е най-често, защото авторът му не я харесва – нито средата си, нито принудата да работи в нея, нито дори себе си. И все иска да е някой друг или поне критично да констатира отстрани, сякаш се срамува от идентичността си. Главният герой в „Мисия Лондон”, Варадин, е уж от „читавите” българи, но и той е малко несимпатичен сноб, защото стои и презира безучастен. Точно като създателите си. А от филма си тръгваш хем развеселен, хем с неприятно чувство към собствения си произход, за да притуриш още комплекси към онези, на които досега си се смял.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

да, точно това е, някой го е написал хубавоБоЕВ написа:...Малко е тъжно обаче, че за да се смеем от сърце, трябва да си покажем кирливите ризи. Ключовата реплика – без конкуренция – е: „От всичко на света най-много мразя българите”, отправена от българин към българин. Ужасяващо адекватна, тя обяснява и ситуацията в киното ни. Когато се чудим защо български филм стои „фалшиво” на действителността, това е най-често, защото авторът му не я харесва – нито средата си, нито принудата да работи в нея, нито дори себе си. И все иска да е някой друг или поне критично да констатира отстрани, сякаш се срамува от идентичността си. Главният герой в „Мисия Лондон”, Варадин, е уж от „читавите” българи, но и той е малко несимпатичен сноб, защото стои и презира безучастен. Точно като създателите си. А от филма си тръгваш хем развеселен, хем с неприятно чувство към собствения си произход, за да притуриш още комплекси към онези, на които досега си се смял.
Мъжжж, ти си неспасяем80% vs 80% написа: За мен там фабулата беше именно Любовта.
Що не се влюби пича в някоя друга бе. Те всичките бяха с такива ценности. Що се влюби в най-хубавата, най-умелата, принцесата?
искам да гледам на кино реалния живот, скалъпените приказки ме дразнят.
но ти си на друга вълна и затова гледаме различно
latrevw написа: Що не се влюби пича в някоя друга бе. Те всичките бяха с такива ценности. Що се влюби в най-хубавата, най-умелата, принцесата?
Щото не е толкова ефектно, затова. И освен това в битието си на Пандора и той беше четириметров.
Да не говорим, че извън Пандора беше обречен на инвалидната си количка и живуркането като инвалид на каузата.
Мъжжжжж иска всеотдайна жена, ама такива има само във филмите.
За "Мисията" - хубаво е, че можем да се надсмеем над себе си, над недостатъците си, над глупостта си.
За посолството в Лондон се говори, че е може би най-зле управляваната БГ мисия по света.
И то от времето, когато Алек Попов е писал романа. Защо нищо не се променя?
Да не сме само ние дето правим филми, които поглеждат с хумор към тези неща?
Айде бе, за първи път от години да излезе нещо наистина "зрителско" и пак критики...
нееее, аз филма много го харесахpocti_bezobidna написа:
Айде бе, за първи път от години да излезе нещо наистина "зрителско" и пак критики...
не ми харесва реакция на хората, защото почти всички ми го представяха като лековата комедия
филма ме впечатли много, просто мисля, че по-скоро трябва да ние тъжно, отколкото смешно
Това му е целта на филма - да кара хората да се смеят, пък който може да мисли - да мисли.latrevw написа:нееее, аз филма много го харесахpocti_bezobidna написа:
не ми харесва реакция на хората, защото почти всички ми го представяха като лековата комедия
филма ме впечатли много, просто мисля, че по-скоро трябва да ние тъжно, отколкото смешно
Предполагам обаче, че Сноу е имала предвид недостатъците,latrevw написа:
а за приказката на сноу въоПще не съм съгласна или поне още не съм стигнала за това познание. за мен важи друго - склонна съм да прощавам на хората недостатъци, които знам, че и аз притежавам. това не е хубаво де, просто съм забелязала, че проявявам разбиране към нещо, което знам, че и на мен ми куца.
ти гледа ли я мисията?
за които не знаем, че притежаваме. Именно тях осъждаме най-силно у другите, и те се явяват един вид "сигнал".
Уф, не исках да пиша точно това в тази тема,
ъъъъ, а, да - не съм гледала "Мисия Лондон", но ще - как иначе, след толкова много препоръки.
абе може и така да е, щом всички така мислите, явно аз не съм го усетила обачеАмаранта написа: Предполагам обаче, че Сноу е имала предвид недостатъците,
за които не знаем, че притежаваме. Именно тях осъждаме най-силно у другите, и те се явяват един вид "сигнал".
от днес почвам да следя какво най-много ме дразни у другите, за да си разбера скритите за мен недостатъци
ама не съм убедена, че е така, ама въобще не съм
Начи, ако го бяха колтнали барбар с кръшната девойк в първите 10 минути и след това "лошият" генерал (ама как може такова безобразие - лошият герой да е с белег - да не би някой зрител полуидиот случайно да не го разпознае като такъв, да е толкова елементарен, еднопластов, срамота!) вземеше, че се обърнеше срещу своите и накрая бъдеше убит, щото такъв обрат скъпо се плаща филмът по-щеше да става.80% vs 80% написа: И ако не беше представена като "външен медиатор" на истината, да са го колнали главния герой барабар с кръшната девойка още в първите 10 минути и нямаше да потрошат толкова пари за филма./ Е, нямаше да ги дадат и за природа също.
/
ПП. Камерън си върна парите.
ПП2. Ама филма на жена му е по-добър
хихи, супер си го написалаpocti_bezobidna написа: Начи, ако го бяха колтнали барбар с кръшната девойк в първите 10 минути и след това "лошият" генерал (ама как може такова безобразие - лошият герой да е с белег - да не би някой зрител полуидиот случайно да не го разпознае като такъв, да е толкова елементарен, еднопластов, срамота!) вземеше, че се обърнеше срещу своите и накрая бъдеше убит, щото такъв обрат скъпо се плаща филмът по-щеше да става.
ти гледа ли го филма на жена му? има ли го сваляне, че много искам да го гледам
Е, разбира се - не е задължително да имаш всеки недостатък, който те дразни,latrevw написа:абе може и така да е, щом всички така мислите, явно аз не съм го усетила обачеАмаранта написа: Предполагам обаче, че Сноу е имала предвид недостатъците,
от днес почвам да следя какво най-много ме дразни у другите, за да си разбера скритите за мен недостатъци
ама не съм убедена, че е така, ама въобще не съм
но ако нещо определено ти се напрапва и те изкарва от нерви задълго, струва си да си зададеш някой и друг въпрос. И пак не е казано, че ти идва отвътре, де, но има голям шанс. Поне аз така си мисля.
Има го. За заглавието доста мислех - непреводимо е, поне аз не мога да намеря еквивалент.latrevw написа:хихи, супер си го написалаpocti_bezobidna написа: Начи, ако го бяха колтнали барбар с кръшната девойк в първите 10 минути и след това "лошият" генерал (ама как може такова безобразие - лошият герой да е с белег - да не би някой зрител полуидиот случайно да не го разпознае като такъв, да е толкова елементарен, еднопластов, срамота!) вземеше, че се обърнеше срещу своите и накрая бъдеше убит, щото такъв обрат скъпо се плаща филмът по-щеше да става.
ти гледа ли го филма на жена му? има ли го сваляне, че много искам да го гледам
@@@???? къде точно пък успя в драконовския да се просълзиш?!? като глътнаха най-малкото драконче, дето успя да донесе само една скаридка ли?Remmivs написа:нищо не разбирам от филми
ма то аз и на други филми съм се просълзявал
последния беше детския
за драконите
нищо не разбирам от филми
just perfect
тцbead_ написа:@@@???? къде точно пък успя в драконовския да се просълзиш?!? като глътнаха най-малкото драконче, дето успя да донесе само една скаридка ли?
1. като пусна беззъб
2. диалога с Ингрид ли й беше името, преди да тръгне да го спасява
3. не ми забелязвай, живея в приказки
ps
4. и май станаха интимни твърде нещата
що? Мисля, че повечето хора виждат до някъде и себе си и близките си и проявяват чувството за хумор. Всеки усеща, че е българин във филма - дали точно той самия, дали тъщата на съседа, дали друг близък, но всичко е толкова познато, че няма как да не е част от гледащия.latrevw написа:гледах го, сега се прибираме от киното. впечатли ме, хареса ми, хубав български филм, само дето ми беше много тъжно затова как народа умираше от смях на най-тъжните за мен моменти. всички отиват, за да се заливат от смях и го правят и аз се смях де, има много добри попадения, т.е. много добра актьорска игра. но оставам с горчивото чувство, че всички се хилят и сочат с пръст, без никой да види себе си в образите от екрана.ELBI написа:е филм, строго забранен за националистически формации, образования и ... необразовани
сигирно аз съм сбъркана. много ми е тъжно.
Родната ни картинка е тъжна, но какво от това. Фактът, че главните/повечето англичани бяха представени кат сводници, пияници и развратни не ти дава идеята, че всички са такива. Руснаците бяха мафиоти, макето - шовинист, сърбите - също пияндета - абе пародията си бе на ниво и не бе насочена към нашенското... е- като за главни действащи лица - нямаше как да не сме в центъра на събитието
В арената не го намирам.ELBI написа:е филм, строго забранен за националистически формации, образования и ... необразовани
ЕЛБИ, ти от къде го свали?
Ellhnida написа: В арената не го намирам.
ЕЛБИ, ти от къде го свали?
ееее, не го е свалил де
това е филм дето трябва да се гледа в кинозала - dolby digital
ПолучавашRemmivs написа:http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?t=8350