продажба

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Re: продажба

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Видял съм достатъчно та да разбера кога някой си затваря очите.
И аде молим да не ми прайш психоанлиза и портрети.
Дали е злоба, реваншизъм или пък нещо друго - няма значение, важното тук е, че никой няма право да затрива с гумичката и да казва - тури му пепел на миналото, дай да гледаме напред и да градим общ дом, защото дом върху калпава основа не се вдига.
Защо пък да не правя? Само ти ли може да правиш? Само твоята линия на, коя беше партия? Кои очи са затворени? :grin:
Бъркаш адски, човече. И това само показва, че зло не поправя зло и зло не прави добра основа.
Само за протокола ще цитирам Маричков аз не съм комунист и никога няма да бъда. Но ти си мисли каквото искаш.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Аз ти го желая от цялото си, как беше, аналноподатливо комунистическо сърце. :-)
гъз на гърди ако успееш да завариш
инжинерно
щото нали в гърдите бие сърцето
а близко са циците
равен няма да имаш реме:lol:
п.п. за дамски анатомични артефакти става дума:-)
п.п боев май се е разлютил
изчислява кой ше го попържи най-много
има такива моменти
и при мене имало
:lol:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа: Малко уточнение - нищо ми няма на детството, то си е мое и аз си го харесвам. Отношението ми към тия дето са на всеки километър ми е принципно. Ти да си видяла разкаял се комунист? Някой на когото да му е трепнало нещо при споменаването на Ловеч, Белене, Скравена....? Всички до един са убедени в правотата и безпогрешността на партията и ръководителите й!
така е, не знам дали има, за съжаление трябва да призная, че наистина са убедени в правотата на партията, ей това ме е вбесявало у баща ми винаги, а иначе уж умен човек
но майка ми например, е склонна да поглежда и от другата страна

но както и да е, принципно може да си прав, но така заклеймяваш и поставяш етикети, че направо тръпки ме побиват. не знам на каква основа трябва да градим, но и да "избием" всички комуняги, мислиш ли, че това е подходящата основа. аз лично загубих надежда, че нещо може да се построи. чета сега в новия брой на Еуропео как мафията помогнала на САЩ и на света да победят нацистите. всичко се ръководи от пари и интереси
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

добре, че уточни за пола на анатомията
щото веднага почти се бях сетил за едно инженерно
и нелицеприятно решение
тръбно
:grin:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

latrevw написа: всичко се ръководи от пари и интереси
анджък. и що трябва да се плюеме и да се биеме?!? седнали миналия век едни дебелаци, разчертали картата на европа, оставили българия в съветската зона на влияние и тва е. ние какво общо имаме?!?!
just perfect
annonymus

Мнение от annonymus »

Омразата до нищо добро не води.
Днешният германец кво общо има с тоя, дето е пускал газ в Аушвиц?
Аз какво общо имам с тия, дето са преименували по селата?
Американецът днес ли е пуснал бомбата или някой в някакъв кабинет е взел решение?
Децата не трябва да плащат за родителите си.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
Remmivs написа:
@БоЕВ
мисля, че се пооля ма то кой ли не се поолива в днешно време
с цел на експеримента обаче ще ти кажа аз съм комунистическо дете
кога идваш да ме гръмнеш
Найс а?
Как се чувстваш сега, като знаеш, че някой-някъде те мрази и иска да те свитне не за това което си, а за това което са били предците ти?:bigsmile:
Винаги съм подозирал, че си с червени корени. Никога не се изказа против комунистическия режим и никога не порица престъпленията му, не взе позиция относно лагерите, инквизицията, жертвите и така нареченият народен съд. Или поне аз не видях такова нещо. Разбирам те!:bigsmile: За теб комунизмът е безгрижен спомен, безметежно детство в което не си се сблъскал с нито една затворена врата благодарение на парт. принадлежност на род. тела.:bigsmile:
А мене са ме били, учители, треньори и квартални доносници, защото си нямам тате с партиен билет, нещо повече - живеех с дамгата че съм отрок на врагове на народа.:bigsmile: Та за тва сега славенето на тоя строи ми иде малко множко. Докато не престанат комунягите да се държат като секта, да замитат и прикриват следите си един друг, докато не се разкаят публично и не разсекретят>>> архивите за лагерите, национализацията, народния съд - все ще има ищях за отмъщение и трупане на злоба.:bigsmile:
Не мисля, че е логично да насочваш гнева и омразата си към хора, които нямат много общо с комунизма. Това, на кой какъв е бил баща му, майка му- няма никакво значение. Никой не си избира родителите и никой не може да носи отговорност за тях. Както бъдещите поколения не носят вина за предишните. Не може да се търси отговорност от днешните германци за престъпленията на нацистите, нито от днешните руснаци за престъпленията на чекистите и т.н.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

bead_ написа:
анджък. и що трябва да се плюеме и да се биеме?!? седнали миналия век едни дебелаци, разчертали картата на европа, оставили българия в съветската зона на влияние и тва е. ние какво общо имаме?!?!
Ми, всъщност най- вече трябва да мразим Чърчил :lol:

Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

latrevw написа:
БоЕВ написа: Малко уточнение - нищо ми няма на детството, то си е мое и аз си го харесвам. Отношението ми към тия дето са на всеки километър ми е принципно. Ти да си видяла разкаял се комунист? Някой на когото да му е трепнало нещо при споменаването на Ловеч, Белене, Скравена....? Всички до един са убедени в правотата и безпогрешността на партията и ръководителите й!
аз съм видял
а ти кога
забрави веселин андреев:cool:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Ън написа:
bead_ написа:
Ми, всъщност най- вече трябва да мразим Чърчил :lol:
май това казвам
just perfect
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

БоЕВ написа:
сър Айвънхоу написа:
:shocked: чакай, че нещо не разбрах...
къде видя да се работи по магистрала от лятото на миналата година?
какво точно е направило Държавен Фонд "Земеделие" през последните 9 месеца?
метрото? какво метрото, бре? това са пари, докарани от миналото правителство!
...
Пич, ти си латентен комуняга!:shocked:
Бегай да се прегледаш - спешно е.:-)
БоЕВ, имаш ли факти за обратното?
Не само за магистралата стоят така нещата Всички програми боксуват. Отникъде пари. Общините са фалирали. Искат им вече 15 процента съфинансиране по ОП (това вече го коментирахме тук), то не, че и кой знае колко програми и мерки са отворени. Пишат се проекти, дават се пари за експерти, а резултат няма на мегдан. Изчерпани са бюджетите. Общината е държавата в държавата. Ми поинтересувай се за институциите - как стоят нещата. Ае остави големите. Вземи училищата, детските градини, читалищата. Знаеш ли колко училища макс до третото тримесечие ще имат пари за заплати и издръжка? Субсидията на читалища е резната с 10 процента. Едно читалище няма кой знае къф бюджет - ако на 4хил се резнат 400 лв, на 25хил - 2500 - малко пари ли е, като се има предвид, че МК не виждам да е пуснало програми, п о които да може да кандидатстват за средства за ремонти и разни-разнообразни.
Доказаха се. Че не стават.
БоЕВ, като влизаш в спор, не тръгвай с това кой какъв е, а с доводи. Ку нямаш такива, измисли ги:blum:
Тия дни, докато си пиша моите си глупотии във форума и докато пиша някви скучни неща, просех пари за едно момче. Засега му е осигурен обяд за месец и половина и допълнителна строителна работа за баща му на две места. Преди година с тия хора нямаше да се и познавам. Става зле и за обикновения човек, като тоя баща, като мен... Ама мине се, не мине, излезе ББ от ТВ-то и почне - дадох на болниците толку милиона ли, милиарда ли... Вече не обръщам внимание на числата - щото от тях са останали само нулите.
Да дойде някой да ме убеди, че сега е по-добре.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
І

Мнение от І »

Remmivs написа: Ако си мислиш, че си първия, който ме мрази, съжалявам, че ще те разочаровам, но не си. :cool:
А ако си мислиш, че си разбрал нещо за мен, очевидно и там нещата са далеч от истината.
И това ще се пропусне.
Верно ми е прав никнейма.
80% съвпадение, срещу 80% неразбиране. :roll:
Или наистина да взема да го направя на 100% неразбиране?! :roll:
:crying:
Рем изкуфя от провокациите на Боев. Айвън също. Боев си е изкуфял по принцип по провокациите.
А на мен ми е тъжно, защото търпението не е добродетел ДНЕС, още повече като се премине границата и от едната и от другата страна.
А бомбите и кланетата стават от именно тези озлобени от нещо си персонажи /с белег за да ги отличават американците по филмите/ и да не стават грешки у фабулата.
Не мога да разбера кое точно те кефи бе Боев?! Да извадиш от равновесие /противника/ и да използваш силата му е прийом в Айкидото. Но Айкидото е танц, религия, равновесие и примирение, обезоръжавайки противника с неговата сила. И никога прилагайки своята, освен за защита и то само до нивото на отказ от нападение.
Ти да се почувства нападнат?!
Де виждаш "противници" тук?! Или просто.. :roll: като извадиш на показ онея скритите ъгли от "тъмната" страна на приятелите си, ще ги научиш да са себе си или да са това, дето ти виждаш в тях?! Лакмуса също се полага на хартия. Такива са и тестовете...нетрайни. Утре на въздуха са изветряли и няма да се запомнят резултатите.
Единствено горчилката ще остане. :(

Всеки има тъмна страна. Започни с мен.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

80% vs 100% написа:
Remmivs написа: Ако си мислиш, че си първия, който ме мрази, съжалявам, че ще те разочаровам, но не си. :cool:
А ако си мислиш, че си разбрал нещо за мен, очевидно и там нещата са далеч от истината.
И това ще се пропусне.
Верно ми е прав никнейма.
80% съвпадение, срещу 80% неразбиране. :roll:
Или наистина да взема да го направя на 100% неразбиране?! :roll:
:crying:
Рем изкуфя от провокациите на Боев. Айвън също. Боев си е изкуфял по принцип по провокациите.
А на мен ми е тъжно, защото търпението не е добродетел ДНЕС, още повече като се премине границата и от едната и от другата страна.
А бомбите и кланетата стават от именно тези озлобени от нещо си персонажи /с белег за да ги отличават американците по филмите/ и да не стават грешки у фабулата.
Не мога да разбера кое точно те кефи бе Боев?! Да извадиш от равновесие /противника/ и да използваш силата му е прийом в Айкидото. Но Айкидото е танц, религия, равновесие и примирение, обезоръжавайки противника с неговата сила. И никога прилагайки своята, освен за защита и то само до нивото на отказ от нападение.
Ти да се почувства нападнат?!
Де виждаш "противници" тук?! Или просто.. :roll: като извадиш на показ онея скритите ъгли от "тъмната" страна на приятелите си, ще ги научиш да са себе си или да са това, дето ти виждаш в тях?! Лакмуса също се полага на хартия. Такива са и тестовете...нетрайни. Утре на въздуха са изветряли и няма да се запомнят резултатите.
Единствено горчилката ще остане. :(

Всеки има тъмна страна. Започни с мен.
:goodpost:

П.П. Боев, прав си, че трябва да има справедливост и да се търси отговорност от комунистите, но тук комунисти няма. Само приятели. Нали?

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ън написа:
П.П. Боев, прав си, че трябва да има справедливост и да се търси отговорност от комунистите, но тук комунисти няма. Само приятели. Нали?
Според мен не е даже въпроса тук какви има, а какво го топли Боев, дори всички да му кажат в един глас - Боев, друже, много си прав!
Нищо няма да го стопли, защото историята няма да се промени, защото 3о4ото не пише закони, а е плямпалник, защото умрелите (били те комуняги или жертви по лагерите) пак ще си останат мъртви и само близките им ще ги помнят с добро или лошо и т.н. и т.н. Реална полза никаква, освен дето ще си късате виртално нервите, а това е вредно за реалното здраве.
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

holi_day написа:
БоЕВ написа:
сър Айвънхоу написа:
:shocked: чакай, че нещо не разбрах...
къде видя да се работи по магистрала от лятото на миналата година?
какво точно е направило Държавен Фонд "Земеделие" през последните 9 месеца?
метрото? какво метрото, бре? това са пари, докарани от миналото правителство!
...
Пич, ти си латентен комуняга!:shocked:
Бегай да се прегледаш - спешно е.:-)
БоЕВ, имаш ли факти за обратното?
Не само за магистралата стоят така нещата Всички програми боксуват. Отникъде пари. Общините са фалирали. Искат им вече 15 процента съфинансиране по ОП (това вече го коментирахме тук), то не, че и кой знае колко програми и мерки са отворени. Пишат се проекти, дават се пари за експерти, а резултат няма на мегдан. Изчерпани са бюджетите. Общината е държавата в държавата. Ми поинтересувай се за институциите - как стоят нещата. Ае остави големите. Вземи училищата, детските градини, читалищата. Знаеш ли колко училища макс до третото тримесечие ще имат пари за заплати и издръжка? Субсидията на читалища е резната с 10 процента. Едно читалище няма кой знае къф бюджет - ако на 4хил се резнат 400 лв, на 25хил - 2500 - малко пари ли е, като се има предвид, че МК не виждам да е пуснало програми, п о които да може да кандидатстват за средства за ремонти и разни-разнообразни.
Доказаха се. Че не стават.
БоЕВ, като влизаш в спор, не тръгвай с това кой какъв е, а с доводи. Ку нямаш такива, измисли ги:blum:
Тия дни, докато си пиша моите си глупотии във форума и докато пиша някви скучни неща, просех пари за едно момче. Засега му е осигурен обяд за месец и половина и допълнителна строителна работа за баща му на две места. Преди година с тия хора нямаше да се и познавам. Става зле и за обикновения човек, като тоя баща, като мен... Ама мине се, не мине, излезе ББ от ТВ-то и почне - дадох на болниците толку милиона ли, милиарда ли... Вече не обръщам внимание на числата - щото от тях са останали само нулите.
Да дойде някой да ме убеди, че сега е по-добре.
Така е, права си Холи, но, мисля, всинца знаем кое що е!
Лично мен ме взриви последното изречение в поста на Айвън, защото не мисля, че предното правителство е "докарало" каквито и да е пари, а по скоро е "изкарало", та за тва ни спряха финансиранията и сега ситото за много проекти ще е не само голямо.
Аватар
Глас в пустиня

Ън написа:
БоЕВ написа:
Remmivs написа:
@БоЕВ
мисля, че се пооля ма то кой ли не се поолива в днешно време
с цел на експеримента обаче ще ти кажа аз съм комунистическо дете
кога идваш да ме гръмнеш
Найс а?
Как се чувстваш сега, като знаеш, че някой-някъде те мрази и иска да те свитне не за това което си, а за това което са били предците ти?:bigsmile:
Винаги съм подозирал, че си с червени корени. Никога не се изказа против комунистическия режим и никога не порица престъпленията му, не взе позиция относно лагерите, инквизицията, жертвите и така нареченият народен съд. Или поне аз не видях такова нещо. Разбирам те!:bigsmile: За теб комунизмът е безгрижен спомен, безметежно детство в което не си се сблъскал с нито една затворена врата благодарение на парт. принадлежност на род. тела.:bigsmile:
А мене са ме били, учители, треньори и квартални доносници, защото си нямам тате с партиен билет, нещо повече - живеех с дамгата че съм отрок на врагове на народа.:bigsmile: Та за тва сега славенето на тоя строи ми иде малко множко. Докато не престанат комунягите да се държат като секта, да замитат и прикриват следите си един друг, докато не се разкаят публично и не разсекретят>>> архивите за лагерите, национализацията, народния съд - все ще има ищях за отмъщение и трупане на злоба.:bigsmile:
Не мисля, че е логично да насочваш гнева и омразата си към хора, които нямат много общо с комунизма. Това, на кой какъв е бил баща му, майка му- няма никакво значение. Никой не си избира родителите и никой не може да носи отговорност за тях. Както бъдещите поколения не носят вина за предишните. Не може да се търси отговорност от днешните германци за престъпленията на нацистите, нито от днешните руснаци за престъпленията на чекистите и т.н.
Постът ми трябваше да бъде леко ироничен, та затова започва с оная култовата реплика от култовият филм, а също така бъка и от емотикони които би трябвало да предполагат разговор неглиже на достатъчно порасли и осъзнати индивиди, ама нейсе.

пп Проблемът е, че много от хората вършили зверства са все още живи и си получават големите пенсии и се радват на внуци и правнуци - гушкат ги със същите тия ръце с които преди не много години са трошили черепи със сопи и то защо, защото "другите/чуждите/враговете" са имали друго по-различно виждане за живота.:bigsmile: Ей сега даже ще стъкна и темичка
Аватар
Глас в пустиня

80% vs 100% написа:...
Не мога да разбера кое точно те кефи бе Боев?!...
Да ти кажа ли! Добре.
Не ме кефи, а ме боли и единственото нещо което искам в тоя момент е отсреща болката да е също толкова силна
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
пп Проблемът е, че много от хората вършили зверства са все още живи и си получават големите пенсии и се радват на внуци и правнуци - гушкат ги със същите тия ръце с които преди не много години са трошили черепи със сопи и то защо, защото "другите/чуждите/враговете" са имали друго по-различно виждане за живота.:bigsmile: Ей сега даже ще стъкна и темичка
Това е така. И точно затова трябва да има поне морално заклеймяване. Да се обяви БКП за престъпна организация или нещо подобно.
Защото може да има и друга версия на историята. Като във "Фатерланд"
Гледал ли си филма "Отечество" С Рутгер Хауер? Екранизация по едноименната книга.

С две- три думи- Германия печели втората световна. Англичаните са принудени да подпишат унизителен мирен договор, САЩ също след като немците взривяват атомна бомба над Ню Йорк, руснаците са изтикани зад Урал и продължават да водят партизанска война, а в цяла Европа властват нацистите.
Третия райх се готви да празнува 75- годишнината на Хитлер и да посрещне американския президент на официална визита в Германия.
Холокост не е имало, концентрационни лагери- също, нямало е зверства, СС е почтенна, елитна организация- стожер на реда и просперитета на Райха. Това знаят съвременните немци- 1964г.
И тогава висш нацист от старият ешелон е убит. С разследването се заема офицер от СС (героят на Хауер)
Постепенно разплита историята и се оказва, че нацистката върхушка си чистяи името, като избива старите си другари провеждали политиката на расово прочистване. Лъсва истината и за лагерите и за масовите изтребления.
И т.н.
Последно промяна от Ън на 29.04.10, 10:40, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

БоЕВ написа:Така е, права си Холи, но, мисля, всинца знаем кое що е!
Лично мен ме взриви последното изречение в поста на Айвън, защото не мисля, че предното правителство е "докарало" каквито и да е пари, а по скоро е "изкарало", та за тва ни спряха финансиранията и сега ситото за много проекти ще е не само голямо.
ми що не те взривява ББ като земе да се обяснява, че предишните управления са виновни за липсата на пари?!
а, замисли се, като се кандидатира той, не бе ли трябвало да ги преценил тези неща
виновни-невиновни се ено се е явил на работа, кандидатствал е за нея, рекламирал се е, че е човекът, дето може да я върши
а сега - ми той предишният не е работил добре
без тия
работата бе обявена публично, той се кандидатира при всеизвестните ни условия - държава България, действителност - българска, а не Швейцария
като се е надценил, всички сме потърпевши

за взривяването
винаги съм твърдяла, че когато двама се карат и единият повиши тон, той вече става виновен независимо от доводите, които има
още повече пък, ако вземе да дава квалификации на опонента си и да отправя директни обиди
е, що така можем с теб да си обсъждаме такива неща, като сме на различни мнения, а като ти каже някой нещо и допускаш такива взривове
помисли ги тия неща
Ф.Песоа

jazz

Мнение от jazz »

като сбъркам
гледам да извлека поуки
и слагам в графа житейски опит
не се самобичувам
и с държавите би трябвало да е така
І

Мнение от І »

БоЕВ написа: Така е, права си Холи, но, мисля, всинца знаем кое що е!
И си прав и не си.
Защото не правителството, а експертите дето си вършат работата докарват. И обикновено тях не смеят да ги пипнат от никое правителство...щот няма кой да "докарва". А си прав...щото обикновено правителствата "изкарват". И ония и тия и следващите. :-)
Проблема е, че от глупост не оставят на експертите да докарат наистина някой лев, който е в полза, а там дето нещо се е промъкнало /процентите на усвояване ги знаете/ се разметва по "наши" и после по джобовете.

"-Тоя мост виждаш ли го?
-Мммне. :roll:
-Ми ..как ше го видиш бе?! :rotfl24:"
от виц :winkw:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

jazz написа:като сбъркам
гледам да извлека поуки
и слагам в графа житейски опит
не се самобичувам
и с държавите би трябвало да е така

:goodpost:
като те прочета, почвам да се чудя - що казах същото, ама с толкова много думи :-):lol:
Ф.Песоа

Публикувай отговор