Да се преброим

Все същите

Трябвя ли комунизмът да бъде осъден като престъпен и античовешки режим, а архивите разсекретени и виновните за заробването на България наказани макар и със задна дата?

Анкетата свършва на 08.05.10, 17:08

Да
10
63%
Не
3
19%
Е**си м*****а тъпо копеле, ходи се лекувай некъде
3
19%

Общо гласове: 16

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа:
Remmivs написа: холи, ако той само плюеше, както досега
нямаше да ме питаш сега този въпрос
но като извади меч
ще срещне меч
като иска кръв
ще получи кръв
нали това иска
Меч?! Кръв?!
Празни приказки и нищо повече. :bigsmile:
Ти пък ме разсмиваш сега.
В крайна сметка това е тонът, който БоЕВ задава в подобните свои теми и той просто го иска.
Защо укоряваш тези, които му го дават?
В края на краищата темата беше коментирана в много посоки и не можеш да кажеш, че не ни интересува.
Да, и за двамата говоря. И по-горе казах да се гледат делата на хората от историята, а не тона на Боев в някакъв форум.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа:Меч?! Кръв?!
Празни приказки и нищо повече. :bigsmile:
такъв съм си аз
въздушен
Твърде много говориш за себе си. Думи. :winkw:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа: Празни приказки и нищо повече. :bigsmile:
Ааа, празни приказки... :bigsmile:
От дума на дума Вяра, от празни приказки, говорене, говорене, говорене - години наред - до интересни резултати може да се стигне, вЕрвай ми... Ама от тия интересните, дето идват с китайските проклятия.
И се чудиш после - живели си хората сума ти време врата до врата, пък сега се гледат лошо.
За наш късмет не сме изтрещели дотолкова тука, в милата ни рОдина. Засега.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Твърде много говориш за себе си. Думи. :winkw:
Да. Така е. Думите са дела.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа:Твърде много говориш за себе си. Думи. :winkw:
Да. Така е. Думите са дела.
Твоите думи може би. Дай Боже всекиму! :winkw:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Твоите думи може би. Дай Боже всекиму! :winkw:
Амин!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:Ти как би коментирал наличието на третия възможен отговор? Все пак Боев сам си го е формулирал...
не лошо го е формулирал. Провокация, целяща да си проличат идиотите и онези, които защитават престъпни режими. Цели 2-ма в този "интелигентен" форум.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:Във всички случаи темата беше коментирана в много посоки и не можеш да кажеш, че не ни интересува.
Въпросът е - дали тези, които коментираха прочетоха материалите, дадени от БоЕВ? А тези, които го наругаха - също ли четоха?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:
Мнемозина написа:Във всички случаи темата беше коментирана в много посоки и не можеш да кажеш, че не ни интересува.
Въпросът е - дали тези, които коментираха прочетоха материалите, дадени от БоЕВ? А тези, които го наругаха - също ли четоха?
Да те питам, мислиш ли, че ми е нужно да чета, отново, само да вметна, подобни неща, за да знам аз от коя страна на линията съм? Зверствата нямат партия, Елби. Тя, заедно с племето, религията, нацията, наречиготи, винаги е била параван на човешката мерзост и низост.

PS
И не мисля, че съм го ругал, ако визираш мен, щото определено съм измежду тези, които не са чели нещата.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Виж сега.
За мен самата тема и поведението на БоЕВ в подобни теми са две различни неща.
И мисля, че реакцията срещу второто си има своите основания, защото тя също е в контекст и не е изолирана. Но в момента нямам сили да влизам в този спор.

Аз по принцип смятам, че най-добро е да не се ограничава нечие поведение, изобщо тук напоследък имам усещане за засилване на тенденцията да се казва как и какво трябва да се пише.
Или иначе казано - ако БоЕВ е свободен да пише както реши, няма как да няма реакции - каквито той всъщност търси.
Но за мен е важно да няма лични нападки, защото... е няма пък да обяснявам защо.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
pocti_bezobidna написа:Ти как би коментирал наличието на третия възможен отговор? Все пак Боев сам си го е формулирал...
не лошо го е формулирал. Провокация, целяща да си проличат идиотите и онези, които защитават престъпни режими. Цели 2-ма в този "интелигентен" форум.
Защо?
Ако аз да кажем - се дразня от Боев и от агресията му и цъкна на третия бутон?
Ей тъй на, в пристъп на яд?
Защитавам престъпен режим? Аз самата съм престъпник?
Щото от логиката това следва...

Ауууу! Представяш ли си?
Може да съм внедрен агент на партийната върхушка в свободното интернет пространство.
кътам досиета в папчици и по скайпа - клик-клик - директно на "Позитано" - и там сме модерни, да не мислиш, че тънем в прашни папки?! Неее :bigsmile:
Ами ако боев сам си е цъкнал бутона, за да му седи темата на върха, а?
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:
Да те питам, мислиш ли, че ми е нужно да чета, отново, само да вметна, подобни неща, за да знам аз от коя страна на линията съм? Зверствата нямат партия, Елби. Тя, заедно с племето, религията, нацията, наречиготи, винаги е била параван на човешката мерзост и низост.

PS
И не мисля, че съм го ругал, ако визираш мен, щото определено съм измежду тези, които не са чели нещата.
не - не е нужно, но няма да знаеш истината. Да си от дадена страна на нещата - супер. Но да знаеш защо точно и да видиш факти, които съвсем те убеждават да си от тази страна - лошо няма. Щото си чел доста факти за другата страна - най-логично е да отделиш поне 1/5 от времето, отделени за другата страна - да погледнеш и тези факти. Ще видиш, че са любопитни, ще ти дадат мисли и знания, които са ти липсвали.

И аз не мисля, че ти си го ругал. И не съм те визирал теб. А и не ми пука дали еди кой си точно го е ругал, но го давам като исторически факт, че от тук стоящите 2 душиизбраха опцията да напсуват на майка един от клуба. Просто факт. Да не разсъждавам, дали и те си нямат защитници и защо... щото става дълго и сложно.

Рем, темата бе проста. Аз лично за теб нямам каквито и да са съмнения. Е ...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:
ELBI написа:
Защо?
...
има разлика между престъпници и защитаващи престъпен режим. Голяма. Ако не я виждаш - сори - не мога да ти я обясня.

Ако си толкова невъздържана и те е яд за нещо - да стигнеш до псуване на БоЕВ - жалко за теб.

Ако БоЕВ сам си цъка - жалко за него - влиза в този кюп от жалки хора.

То е много просто всичко. Зависи дали може и искаш да четеш и видиш истината :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:не - не е нужно, но няма да знаеш истината. Да си от дадена страна на нещата - супер. Но да знаеш защо точно и да видиш факти, които съвсем те убеждават да си от тази страна - лошо няма. Щото си чел доста факти за другата страна - най-логично е да отделиш поне 1/5 от времето, отделени за другата страна - да погледнеш и тези факти. Ще видиш, че са любопитни, ще ти дадат мисли и знания, които са ти липсвали.

И аз не мисля, че ти си го ругал. И не съм те визирал теб. А и не ми пука дали еди кой си точно го е ругал, но го давам като исторически факт, че от тук стоящите 2 душиизбраха опцията да напсуват на майка един от клуба. Просто факт. Да не разсъждавам, дали и те си нямат защитници и защо... щото става дълго и сложно.

Рем, темата бе проста. Аз лично за теб нямам каквито и да са съмнения. Е ...
казах ти - отново
защото съм изчел достатъчно
дори на дядо си четях някои неща, вече не можеше сам малко преди да умре, но това е друга тема въобще
но помня как ми казваше
сине, това не може да е вярно, той (Сталин) ни спаси от немците, той спечели войната, това не може да е истина
нищо не е просто, Елби, когато става въпрос за жертви и човешки съдби
минали, бъдещи и настоящи
но да речем, че аз пак съм в грешка и не съм чел достатъчно
готов съм да прочета всичко, което ми дадеш
това едва ли ще ме промени обаче
Последно промяна от Remmivs на 30.04.10, 13:37, променено общо 1 път.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

pocti_bezobidna написа:
ELBI написа:
Защо?
Щото от логиката това следва...

Ауууу! Представяш ли си?
Може да съм внедрен агент на партийната върхушка в свободното интернет пространство.
кътам досиета в папчици и по скайпа - клик-клик - директно на "Позитано" - и там сме модерни, да не мислиш, че тънем в прашни папки?! Неее :bigsmile:
Ти ли си вторият? Първият беше Йон...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

vyara написа:
Remmivs написа:
Тези неща не са въпрос на вяра, Вяра. А на чест и достойнство.

Първо, защо само той да има емоции?

Второ, подминаването на призиви за нови зверства в името на възмездието е точно целта оправдава средствата и точно кръстоносните походи и зверствата с божието име на уста.

За подобни неща не бива да се мълчи.

И аз мисля, че БоЕВ трябва да се извини.

Пък аз ще се извиня заради Партията.
Съжалявам, че съм се родил в България през 1972 година и съм част от режима. Ако можете - простете ми! Ако не можете - да завъртим за пореден път кървавото колело.
Амин!
Използваш някаква ситуация, за да намекваш за неизвестно какви чест и достойнство.

Жалкото в тази тема е знаеш ли какво - че обръщате внимание на тона на Боев и това ви вълнува много повече от загиналите малтретирани жертви. Вас не ви занимава въпроса за това кой какво е изстрадал или какви са били делата на престъпниците, чиито наследници и до днес ви гледат мазно от телевизора, вие се интересувате от тона на един потребител във форума.
И ми говориш в този контекст за чест и достойнство!
Кога ще започнете да гледате достойството и недостойнството на делата пред думите?!
о, как иначе да бъде! ти 100 % знаеш най-добре.
а тези, които са вие ще се защитават, оправдават и накрая ще се извинят.
какви хора, да им се не начудиш.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Определено е болен мозъка, който си мисли, че Вартоломеевите нощи и избиването на всички "врагове" на бе народа трябва да е, на какво друго, до крак е начин да се създаде нещо друго освен арийска или българска версия на рая чиста до последната благословена капка кръв.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Йон написа:Много се вживяваш в ролята на жертва на някакъв режим. Търсиш реваншизъм, но дори и ти не знаеш от кого. Позволяваш си и да обиждаш на кръв, непознати за теб хора. Правиш го в интернет, точно по описания от теб начин с радиото - готов съм да те изслушам и наживо.

След като комунистите са разстреляли прадядо ми, една жена ятак/антифашист и т.н. е носила хляб на прабаба ми и децата и.
Години наред, мои роднини са били репресирани в една или друга степен от разни комунисти - и при опит да получат образование, при започване на работа. И това не е единствен случай. Имало е и хора, които са комунисти, но за разлика от някакви дребни надъхани мишки или от търсещите реваншизъм или заклеймяване са се отнасяли човешки с тях.
Така, че си в грешка.

Тия, които са били хора са си останали хора. Тия дето са говеда, винаги са си били говеда. Има и много други, които просто са се носели по течението.
За да е един режим престъпен и античовешки, нужни са му говеда. Всичко друго е заглавие.

И сега, ти искаш да изловим говедата? Не става!
Защото за тия 45 години, говедата са били много повече от хората. И да обявим всички, които не са били в лагерите за престъпници, няма да е редно.
Трудно ще отсеем, тия дето са били твърдо вярващи и изпълняващи заръките на партията(за съжаление, този профил май ти пасва) от тия, които са вярвали в идеята, но са запазили акъла си и не са виждали нещата като червено ..и черно.
Играта на доброто и лошото ченге не е измислена от комунистите, но все пак върши работа.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа: Да изтрием ли "Зайченцето бяло"? Понеже е писано през 1947 г. за социалистическа детска програма по радиото, което пък е реформирано тогава така, че да пропагандира знаем какво?
Няма нужда да се изтрива Зайченцето, нито пък авторката му, но трябва да се знае, че някой други са "изтрити" точно защото не са искали да напишат Зайченцето.

Когато се разхождаш следващият път из Борисова градина си спомни, че синът(брилянтен музикант междудругото) на човека създал тая хубавина е убит със сопи в Ловеч само защото някакви селяндури са го имали за упадъчен елемент.
Още консумираме благините създадени от и през омразния профашистки режим преди всенародната революция от 9.9.44 Какво ни даде режима Мнемо? Жителствата и ограниченото право за избор на място за живеене. Панелките, като алтернатива или пък като бонус на това, че отнеха на хората поминъка чрез колективизацията и насилственото им превръщане в пролетариат. А да кажеш, че кооперирането е измислено то тях(режима/комунистите) не е 9.9.44 заварва хиляди кооперативни сдружения на земеделци, занаятчии и всякакви други предприемачи, дори и взаимоспомагателната земеделска каса която е създадена и функционира с цел отпускане на безлихвени кредити за закупуване на инвентар и посадъчен материал е национализирана и превърната в ДСК-а бъдещата банка "на народа". Тука ако искаш можем и да поспорим колко точно като брой училища затръшват врати по села и паланки, за да бъдат отворени нови в новите бетонни квартали и да ги броим като невиждано достижение...Много може да се говори и спори по въпроса, но истината е една - няма нищо, освен лагерите, измислено от режима на комунистите.
Аватар
Глас в пустиня

Semiramis написа:аха.
а на Боев може само да му се ръкопляска,...
И защо не? Аз обичам да ми се ръкопляска.:-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа: Да изтрием ли "Зайченцето бяло"? Понеже е писано през 1947 г. за социалистическа детска програма по радиото, което пък е реформирано тогава така, че да пропагандира знаем какво?
Няма нужда да се изтрива Зайченцето, нито пък авторката му, но трябва да се знае, че някой други са "изтрити" точно защото не са искали да напишат Зайченцето.

Когато се разхождаш следващият път из Борисова градина си спомни, че синът(брилянтен музикант междудругото) на човека създал тая хубавина е убит със сопи в Ловеч само защото някакви селяндури са го имали за упадъчен елемент.
Още консумираме благините създадени от и през омразния профашистки режим преди всенародната революция от 9.9.44 Какво ни даде режима Мнемо? Жителствата и ограниченото право за избор на място за живеене. Панелките, като алтернатива или пък като бонус на това, че отнеха на хората поминъка чрез колективизацията и насилственото им превръщане в пролетариат. А да кажеш, че кооперирането е измислено то тях(режима/комунистите) не е 9.9.44 заварва хиляди кооперативни сдружения на земеделци, занаятчии и всякакви други предприемачи, дори и взаимоспомагателната земеделска каса която е създадена и функционира с цел отпускане на безлихвени кредити за закупуване на инвентар и посадъчен материал е национализирана и превърната в ДСК-а бъдещата банка "на народа". Тука ако искаш можем и да поспорим колко точно като брой училища затръшват врати по села и паланки, за да бъдат отворени нови в новите бетонни квартали и да ги броим като невиждано достижение...Много може да се говори и спори по въпроса, но истината е една - няма нищо, освен лагерите, измислено от режима на комунистите.
Боев, ако все още консумираме благините, създадени във времето преди всенародната революция, това означава също така, че тези благини не са били досъсипани от режима.
А в последните 20 години - когато сме заети основно с това всичко да зачеркваме - виждаме колко лесно би им било да направят и това и колко бързичко става.
Това с урбанизацията и със закриването на селски училища сега като го няма режимът промени ли се? И защо не успя? Кооперирането защо отпадна тъй фатално от държавните политики?
Ако е имало хора, които са се усетили, че не всичко трябва да бъде разрушено, това също е добре да им се признае. Точно толкова, колкото и престъпленията са огласявани.

Тоест с това мнение не успяваш да ме убедиш, че всичко е било престъпно и погрешно тогава. Съжалявам.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Re: Да се преброим

ПЪТник написа: НАЗДРАВЕ!
Наздраве и ти благодаря!
Изглежда целият съм една черна дупка.:bigsmile:
Трябвало е навремето май, палачите комунистически да си свършат добре работата, да свитнат и баща ми, нищо че е бил само пеленаче, така сега нямаше кой да наранява крехки душици с искането си за възмездие, а ако не мъст/вендета. Така е било и така ще бъде, от както свят светува, нямам намерение пръв да обръщам и другата буза. А всичко може/ше да се размине само с думите на оня ловешки сатрап - не е хубаво това което вършехме, но навремето не мислехме така за което съжаляваме.:bigsmile:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

БоЕВ написа:А всичко може/ше да се размине само с думите на оня ловешки сатрап - не е хубаво това което вършехме, но навремето не мислехме
така за което съжаляваме.:bigsmile:
не може обикновения човек, дето е в неведение за всичко това, да бъде обвиняван какво е правил някой си сатрап
обикновеният човек е бил учен на ценности, които са валидни и днес със добавка да бъде послушен, да работи, да произвежда...
колко хора знаеха за тия лагери - малцина
не може за тях да обвиниш всички живели по онова време и да ги набедиш за съучастници
не помниш ли след 10 ноември заглавията и статиите във вестниците, от които хората се шокираха, че е съществувало такова нещо
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

ДА, ДА и пак ДА. Боев, ако зависеше от мен, щеше да има мнооого трупове. И танковете щяха да са дошли, и кървава, а не нежна революция щеше да краси историята ни, и сега нямаше агент Гоце да се подвизава като президент....но не зависи. Ако ще и на милион такива анкети да отговря с ДА. Тва е положението.

Чудя ти се наистина ли вярваш, че нещо скоро ще се промени в тая дупка, дето наричаме наша държава?:shocked:

Апропо, гледах "Мисия Лондон". Смях през сълзи. Абсурд отвсякъде. Ей в такива времена живеем.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа: (по телеграма до Димитров, един местен от ЦК признава, че през февруари/март 45-та е имало 2 хиляди и нещо...), още толкова ятаци и техни близки.
Трябва да се отбележи обаче, че не всички партизани са И комунисти - партизанските отряди са шарени, има хора с различни политически убеждения и парадокса е, че не малко партизани намират смъртта си точно в комунистическите лагери. Но друга ми беше идеята - виж каква забележителна ефективност 3 000 партизани/комунсти = 30 000 избити през първите 100 дни след 9.9.44. Едно към десет и иди после ми разправяй, че имало и идеалисти които нищо не са знаели за действията на саратниците си. Да, бе, да!
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:
холи, ако той само плюеше, както досега
нямаше да ме питаш сега този въпрос
но като извади меч
ще срещне меч
като иска кръв
ще получи кръв
нали това иска
Ето, видя ли, с нищо не си по-добър от мене!:bigsmile:
Само дето прагът ти на търпимост е малко по-висок, или пък просто си по прикрит - знам ли?
Изтреще тотално само при споменаването на "кръв" и "мъст", а кво ли чудо щеше да е, ако бяха и убили някой от твойте. Но на мене ми викаш - "търпи и ще си спасиш душата". Е, търпял съм толкова много - мога да търпя и още. Извинявал съм се също за много неща които не съм извършил. Мога да се извиня отново - нали това искаш - ето:

Рем, друже, моля да ме извиниш за това, че съпартийците на баща ти убиха мой родител, моля да ме извиниш също и за факта, че съпартийците на баща ти не ми дадоха добра характеристика и никога не ми позволиха да напусна страната за международен лагер или пък състезание, моля да ме извиниш и за това, че в разцвета на силите си съпартийците на баща ти ме изпратиха да чукам камъни и да копая канали вместо да усвоявам военното дело и да служа и да бдя над родината си, моля да ме извиниш за желанието ми някой, някъде да поеме вината за цялата тая неправда !
Но едва ли ще се съгласиш с мен, защото, убеден съм, ти проблеми от подобно естество не си имал.:bigsmile:

А, относно честта и достойнството, ще ти кажа това - никой не избира сам родителите си, нито пък родината си, но достойният човек има силата да признае грешките им, а не сляпо да ги защитава.:bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

holi_day написа:
БоЕВ написа:А всичко може/ше да се размине само с думите на оня ловешки сатрап - не е хубаво това което вършехме, но навремето не мислехме
така за което съжаляваме.:bigsmile:
не може обикновения човек, дето е в неведение за всичко това, да бъде обвиняван какво е правил някой си сатрап
обикновеният човек е бил учен на ценности, които са валидни и днес със добавка да бъде послушен, да работи, да произвежда...
колко хора знаеха за тия лагери - малцина
не може за тях да обвиниш всички живели по онова време и да ги набедиш за съучастници
не помниш ли след 10 ноември заглавията и статиите във вестниците, от които хората се шокираха, че е съществувало такова нещо
Из документа на разследвалите престъпленията в лагера Ловеч в далечнатааааа 1961-ва г:
3. Факти за тежкия режим в трудовата група са били известни, както на редица служебни лица, така и на не малко граждани от град Ловеч и окръга, което е предизвиквало сред последните недоумение, недоволство и даже чувство на симпатия към въдворените.
Линк -> www.wilsoncenter.org/topics/va2/docs/11_620405bg.pdf
Значи знаело се е в Ловеч и околията, респективно в Белене и околията, Ботевград и околията и тн, и това всред простолюдието, непосветените, а дали не се е знаело и сред парт. членове или те са слепци с очи както беше казал поета???!

Мислиш ли, че ще се изтъпани който и да било и ще каже - аз знаех за лагерите и убийствата ама си мълчах щото такава беше партийната линия?! Особено като виждаш какво става с доносниците, ти му вадиш документите, че е бил доносник, а той се кокори и ти вика - гордея се че съм служил на слежбите нема вие да ми задавате морални порядки.
Аватар
Глас в пустиня

Пенчо Заека написа:ДА, ДА и пак ДА. Боев, ако зависеше от мен, щеше да има мнооого трупове. И танковете щяха да са дошли, и кървава, а не нежна революция щеше да краси историята ни, и сега нямаше агент Гоце да се подвизава като президент....но не зависи. Ако ще и на милион такива анкети да отговря с ДА. Тва е положението.

Чудя ти се наистина ли вярваш, че нещо скоро ще се промени в тая дупка, дето наричаме наша държава?:shocked:

Апропо, гледах "Мисия Лондон". Смях през сълзи. Абсурд отвсякъде. Ей в такива времена живеем.
Атака, кажи им го, белким те чуят! :rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Тоест с това мнение не успяваш да ме убедиш, че всичко е било престъпно и погрешно тогава. Съжалявам.
Нямам намерение да те убеждавам в каквото и да е!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Ето, видя ли, с нищо не си по-добър от мене!:bigsmile:
Само дето прагът ти на търпимост е малко по-висок, или пък просто си по прикрит - знам ли?
Изтреще тотално само при споменаването на "кръв" и "мъст", а кво ли чудо щеше да е, ако бяха и убили някой от твойте. Но на мене ми викаш - "търпи и ще си спасиш душата". Е, търпял съм толкова много - мога да търпя и още. Извинявал съм се също за много неща които не съм извършил. Мога да се извиня отново - нали това искаш - ето:

Рем, друже, моля да ме извиниш за това, че съпартийците на баща ти убиха мой родител, моля да ме извиниш също и за факта, че съпартийците на баща ти не ми дадоха добра характеристика и никога не ми позволиха да напусна страната за международен лагер или пък състезание, моля да ме извиниш и за това, че в разцвета на силите си съпартийците на баща ти ме изпратиха да чукам камъни и да копая канали вместо да усвоявам военното дело и да служа и да бдя над родината си, моля да ме извиниш за желанието ми някой, някъде да поеме вината за цялата тая неправда !
Но едва ли ще се съгласиш с мен, защото, убеден съм, ти проблеми от подобно естество не си имал.:bigsmile:

А, относно честта и достойнството, ще ти кажа това - никой не избира сам родителите си, нито пък родината си, но достойният човек има силата да признае грешките им, а не сляпо да ги защитава.:bigsmile:
Нищо не си разбрал, БоЕВ, друже. Или поне аз не виждам да си разбрал. Може аз да бъркам пак. Всъщност, аз винаги търся грешките първом в себе си. Защото аз не защитавам нищо, най-малкото грешките, освен идеята, че всеки трябва да отговаря за себе си. А проблеми съм имал, вярно не с магнитуда на твоите, но съм бил сочен с пръст и съм бил враг. Палачинката се обърна отдавна и добрите станаха лоши и децата им - също. И може и да съм изтрещял, както казваш, но идеята ти да оправиш нещата по начина по който са били изкривени не ми допада и никога няма да ми. Това е. Пък кой както го учи ум, сърце и душа.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
Добре, недей.
Няма да се питам какво ли ще ме правиш тогава. :lol:
Panta rhei...
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

БоЕВ написа:
ПЪТник написа: НАЗДРАВЕ!
Наздраве и ти благодаря!
Изглежда целият съм една черна дупка.:bigsmile:
Трябвало е навремето май, палачите комунистически да си свършат добре работата, да свитнат и баща ми, нищо че е бил само пеленаче, така сега нямаше кой да наранява крехки душици с искането си за възмездие, а ако не мъст/вендета. Така е било и така ще бъде, от както свят светува, нямам намерение пръв да обръщам и другата буза. А всичко може/ше да се размине само с думите на оня ловешки сатрап - не е хубаво това което вършехме, но навремето не мислехме така за което съжаляваме.:bigsmile:
За другата буза!
Щото в този смрадлив гнилоч трябва да се запазиш непокътнат, ние заради това живеем за да покожем, че не сме като тях.
Не се сваляй на нивото им, само една крачка ни дели.
Нека не изпълняваме идеалите си както те са го правили навремето, заслепени от невежество и страст.
Ще отмине време и ще поолекне, ще видиш.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ПЪТник написа: За другата буза!
Щото в този смрадлив гнилоч трябва да се запазиш непокътнат, ние заради това живеем за да покожем, че не сме като тях.
Нека не изпълняваме идеалите си както те са го правили навремето, заслепени от невежество и страст.
А кои сте вие и кои са другите? Питам щото сред тия други може да се окажа и аз изневиделица и без да знам. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
А кои сте вие и кои са другите? Питам щото сред тия други може да се окажа и аз изневиделица и без да знам. :lol:
Беше ли член на партията, Мнемо? :winkw::bigsmile:
П.П. И да си била, аз няма да те мразя :lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

Мнемозина написа:
Можеш да бъдеш от които си пожелаеш, моето мнение не те прави някаква каквато и да е.
А "другите" имах предвид онези които отмъстително са осъждали и убивали други животи и хора... и са съдействали с отношението си към това.
Не не си от другите, освен ако не пожелаеш сега да бъдеш като тях.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Аватар
Йон

Мнение от Йон »

Елби, писал си, че виновен е Режима, а тоталитаризма е властта. Не ми е ясно, как точно правиш разграничението между Властта и всичките хора, които не са се борили активно срещу нея, а дори са я поддържали под една или друга форма, съзнателно и дейно или напротив.
Да осъдим, без виновник? Да си създадем виртуален такъв? За мен, това е ненужно.

Много писах, много философия...а'ре нема нужда.

Боев - справедливост, няма да получиш, никой няма да ти върне възможностите, които може би си имал. Не и по форумите.
Може би, едно разсекретяване на досиета ще ти даде нужната цел и ще намериш някой дъртак, на който да му видиш сметката.
Ако това ти е идеята, окей. Око за око, не е цивилизован и демократичен принцип, но е разбираем за мен.
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

кой прав
кой крив
съгласен съм с Боев
но трябваше да стане в началото
сега май е късно
но какво да очакваш
от народ свикнал да търпи с векове
други бяха активни и хората ритат под всички режими
и резултати са на лице
а ние хрисимите и добрите и търпеливите
духаме супата
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:... Палачинката се обърна отдавна и добрите станаха лоши...
Не разбрах само кои са "добрите" в твоя филм! Иначе си прав - всеки трябва да отговаря за себе си и за делата си.
Който е бил чист няма причини да се срамува/страхува.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
Добре, недей.
Няма да се питам какво ли ще ме правиш тогава. :lol:
Няма и да те разубеждавам!:lol:
Аватар
Глас в пустиня

Хех, право казваш!
Публикувай отговор