Кви ли са им заплатите

Все същите
І

Кви ли са им заплатите

Мнение от І »

:rotfl24:
леден душ
Ехлинидето, я сподели бре?! Щот тука само от медиите имаме инфо, а то както се сещаш е... :roll:
Бебока дет е малко по-голяма от мен и бащите ни дет ни приписаха един за друг /неразделни приятели- смъртта на единя ги раздели/ с вид на Софи Марсо се омъжи в гръцко.
"Бебока" е от една снимка гат бех на няколко месеца и тя сЪ е навела да ме целива. :winkw: / Е това преди 2-30 години де се омъжи :-) /
После стана една повлекана дето не ползва телефон да си говори от единя край на улицата с другия. Ма ми разправя, че за там било нормално да се крещи из махалата.
Обаче аз смея ли да вярвам на всичко?! :roll:
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Достатъчни, да се приложат мерките и да не им се отрази на стандарта.
Но надали.
Ако се приемат, страната ще се раздере от стачки и правителството ще падне.

В частния сектор се взеха мерки още преди 6-8 месеца.
В държавния (който преди всичко визират мерките) е по-сложно, защото държавния служител е защитен от конституцията. Уволненията на държавни служители ще бъдат обявени от синдикатите за политически. Ще последват съдебни дела и преливане от пусто в празно ...

Тези ги оправя само един нов Пападопулос (21.04.1967),
но надали EU ще позволи да се случи това ...

ПП Иначе от това за "Бебока" нищо не схванах. Сигурно не съм те чела внимателно. Сори :-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Един от "анализите" които чух е че гръцката икономика ще стане конкурентна отново след 10 години. Не че си ги закачам на стената тия анализи, но все ми се свива сърцето. Гърция си беше опора тука на Балканите. Може и да има голяма полза за патриотарски приказки(Боев, не те визирам теб) и за намаляване на гръцкото политическо влияние и т.н. но икономически е много зле за България това което става в Гърция. Мисля си че една нестабилност, финасова политическа, всякаква ще ни удари нас почти толкова зле както и тях. Бяха едничките в региона с които човек можеше да говори за инвестиции или да прави някакъв що годе бизнес.
Как можаха да се вкарат в такова блато!?
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Green Light написа: Как можаха да се вкарат в такова блато!?
Още преди десетина години Нова Демокрация предупреждаваха, че ще се стигне до тук.
Опитваха се да приложат стабилизационни мерки от този тип.
Биваха обвинявани, че правят "бедните по-бедни и богатите по-богати".
Резултатите - стачки, падане на правителството.
Точно ПАСОК набута Гърция в клоаката със "социалната си политика", базираща се на заеми за запушване на дупките.
И ако "десните" там са едри капиталисти, опитващи се да привлекат инвестиции в Гр. и да развият някаква икономика в повече от туризма, то "социалистите" боравеха и боравят само и единствено с популизъм размътващ мозъците на така или иначе неграмотния гръцки народ и си правеше тихомълком "игрите" зад гърба му. Два много характерни примера скандалите - Царевичния от 1999 и скандала "Сименс".
И само това ли?
annonymus

Мнение от annonymus »

Аз друго си мислех - част от мерките (например данъка върху незаконните строежи или данъците върху хазарта) ми изглеждат разумни и приложими и у нас.
Щото и ние сме в криза, пък мерките се свеждат до една говорилня и нищо повече.
И не ми се мисли кво ще стане.

ПП. Добре че не разбирам от макро-, микро-, и въобще от икономика, инак щях сигурно ад съм в тотален стрес. :shy: А и без това съм доста притеснена как се развиват нещата...
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Безобидна, аз смятам, че и данък лукс е напълно приложим (даже необходим) в България.

Нужна си е данъчна ангажираност на всяко лице над 18-годишна възраст и
данъчна полиция (некорумпирана) да следи за събираемостта.
annonymus

Мнение от annonymus »

Ellhnida написа:Безобидна, аз смятам, че и данък лукс е напълно приложим (даже необходим) в България.

Не знам за данък "лукс". На мен, при нашите условия, той ми звучи по-скоро популистки.
Колко хора могат да обложат? Какви приходи ще донесе облагането им? Какви ще са разходите за разработването и стартирането и работата на такава данъчна мярка? Кога ще даде резултат?
Нерентабилно ми изглежда, не друго.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

pocti_bezobidna написа:
Ellhnida написа:Безобидна, аз смятам, че и данък лукс е напълно приложим (даже необходим) в България.

Не знам за данък "лукс". На мен, при нашите условия, той ми звучи по-скоро популистки.
Колко хора могат да обложат? Какви приходи ще донесе облагането им? Какви ще са разходите за разработването и стартирането и работата на такава данъчна мярка? Кога ще даде резултат?
шъ донесе таратанци
апартамента ни има данък 200 лв.
къщата - 40 лв, колко процента лукс данък ще и сложат
повечето къщи са по този начин
Изображение
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Да продават островите. Ще си купим едни за старческия дом.
Наздраве :cool:
annonymus

Мнение от annonymus »

Piqndurnik написа:Да продават островите. Ще си купим едни за старческия дом.
Аз може ли отсега да си запазя ред?
По връзкарска клубна линия :grin:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Какво ще кажеш за фара?
Наздраве :cool:
annonymus

Мнение от annonymus »

Piqndurnik написа:Какво ще кажеш за фара?
Идеалка!!!
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Ще обясня съвсем елементарно:

Декларираш годишен доход 24 000 евро - 4-членно семейство.
При тези доходи ти се полага жилище до 120 кв.м
Лек автомобил до 1600 кб.см.
и никакви други екстри.

Декларираш 24 000 евро годишен доход - 4 членно семейство
живееш на 400 кв.м. - разход - 7 800 евро
имаш помощен персонал - разход мин. 4000 евро
кола над допустимото - разход 2500 евро
частно у-ще за децата - разход 14 000 евро

Сума 28 300!

Следва облагаемост на около 40 000 евро, защото екстрите превишават на 80% възможностите.
След като си поел разходите по този лукс, ти имаш недекларирани доходи.

Примера е принципен, а цифрите са примерни, близки до гръцкото данъчно облагане.
Системата с "данък лукс" там е въведена от години, но не функционира или в частност заради корупцията ...
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

snowprincess написа:
pocti_bezobidna написа:

шъ донесе таратанци
апартамента ни има данък 200 лв.
къщата - 40 лв, колко процента лукс данък ще и сложат
повечето къщи са по този начин
Данък недвижими имоти е едно, данък ползване на имоти и други екстри на база доходи друго ...
Говорим за различни неща явно :)
annonymus

Мнение от annonymus »

Ellhnida написа: Системата с "данък лукс" там е въведена от години, но не функционира или в частност заради корупцията ...
Емиии.... кво повече да говорим. Въведена е, ама ни функционира.
Що да въвеждаме нещо, дето ясно, че няма да функционира?
Освен това - ако се направи някаква социологческа извадка, вероятно процента на попадащите в категория "лукс" у нас ще е твърде малък - и като численост на населението, и ако щеш заради това, че Гърция е била капиталистическа страна, докато ние тука строихме дявол знае какво и съответно хората, които имат градинари, готвачи и прочеее екстри е относително голям.
Тука кого да обложат? Братя Диневи, братя Маргини и Краси Гергов (примерно)
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

pocti_bezobidna написа: Тука кого да обложат? Братя Диневи, братя Маргини и Краси Гергов (примерно)
Всичките ми съседи в радиус от 3-5 километра които не са в криминалните хроники, но това не им пречи да имат недекларирани доходи :grin:

ПП да не прозвучи някак завистливо. Плащам си данъците съвестно в рамките на законодателството на страната по адресна регистрация.
Даже си направих проучване, ако прехвърля данъчните задължения в България ще съм още повече на "далавера" (как я мразя тази дума), именно поради липсата на "текмирио" (ей това не знам как се превежда, но в общи линии е това, което обясних по-горе във връзка с данъка "лукс").
annonymus

Мнение от annonymus »

Ellhnida написа:
pocti_bezobidna написа: Тука кого да обложат? Братя Диневи, братя Маргини и Краси Гергов (примерно)
Всичките ми съседи в радиус от 3-5 километра които не са в криминалните хроники, но това не им пречи да имат недекларирани доходи :grin:
ти къде живееш? :grin: Да взема да дойда на кафе, може да ес харесаме с някой от съседите ти. :grin:

ПП. Шегувам се, да не се вържеш сега :-)
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

pocti_bezobidna написа: да не се вържеш сега :-)
Ами, не се е родило все още това, което да ме "върже" :rotfl24:

ПП Когато кажеш
Наздраве :grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

Ellhnida написа:
pocti_bezobidna написа: да не се вържеш сега :-)
Ами, не се е родило все още това, което да ме "върже" :rotfl24:

ПП Когато кажеш
Наздраве :grin:
Наздраве!

Чух го в една реклама - "Когато Зорбас танцува, винаги знаеш, че можеш да започнеш отначало" и много ми хареса :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ellhnida написа:
Green Light написа: Как можаха да се вкарат в такова блато!?
Още преди десетина години Нова Демокрация предупреждаваха, че ще се стигне до тук.
....
Точно ПАСОК набута Гърция в клоаката със "социалната си политика", базираща се на заеми за запушване на дупките.
...
Ами дано сегашната опозиция подкрепи мерките. Ма надали ( :grin: имаше готин виц такъв)
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Green Light написа:
Ellhnida написа:
Ами дано сегашната опозиция подкрепи мерките.
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

С тракторите?

ПП Давай вица, може и да не го знам :-)
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Елинида написа: Данък недвижими имоти е едно, данък ползване на имоти и други екстри на база доходи друго ...
Говорим за различни неща явно :)
знам, че са различни, но нямах време да се обяснявам
това, което исках да кажа е как се правят и събират тук данъците
например, данъкът за един камион регистриран във варна е 1000 лв., а в аксаково за същия е 100 лв.
та, ще видим какво ще направят с този данък лукс, но вероятно няма и тук да функционира кой знай колко, само за прах в очите на хората ще е
Изображение
Аватар
Semiramis

Re: Кви ли са им заплатите

Мнение от Semiramis »

МЪЖжжж написа::rotfl24:
леден душ
Ехлинидето, я сподели бре?! Щот тука само от медиите имаме инфо, а то както се сещаш е... :roll:
Бебока дет е малко по-голяма от мен и бащите ни дет ни приписаха един за друг /неразделни приятели- смъртта на единя ги раздели/ с вид на Софи Марсо се омъжи в гръцко.
"Бебока" е от една снимка гат бех на няколко месеца и тя сЪ е навела да ме целива. :winkw: / Е това преди 2-30 години де се омъжи :-) /
После стана една повлекана дето не ползва телефон да си говори от единя край на улицата с другия. Ма ми разправя, че за там било нормално да се крещи из махалата.
Обаче аз смея ли да вярвам на всичко?! :roll:

:grin: браво!
поне в 2 теми ти е казано, че не говориш ясно
за малко да кажа къде съм аз, къде сте вий, но ти ще ме настигнеш

:blum:

обаче разбрах за "бебока" :lol:
ама ще си мълча
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Елинида написа:Безобидна, аз смятам, че и данък лукс е напълно приложим (даже необходим) в България.

извинявай, какво имаш предвид под приложим?
да го гласуват или да работи?

щото тук няма да работи

затова пък ще се използва
:lol: слушах, че Милко Калайджиев и не-знам-кой-си-Морената или вафлата, или както там се казваше
щели да си го плащат
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
І

Re: Кви ли са им заплатите

Мнение от І »

Semiramis написа: :grin: браво!
поне в 2 теми ти е казано, че не говориш ясно
:lol: Ми то кат превъртя историята и Лат и безобидното доста често не са разбрали за кво иде реч не само в моите теми :winkw:
/нищо лично към двете мацки, ама ви чета репликите с именно "нищо не разбрах.." :kiss: /
Та ако ще мериш с аршин, гледай да не е румънски. :lol: Кат оня дет си мереха амоняка у въздуха, докато русенци кашляха. :rotfl24:
:kiss:
А "бебока" се омъжи за най-обикновен авто-инструктор. И живее /или живееше/ повече от охолно. Просто си правя сметка с познатите ми подобни професии тук и с онова там, дето знам за него от първа ръка дет се вика. И ми става тъжно за наща държава.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Елинида написа:
- Марийке- вика Иванчо- ще се оженя за тебе, ама начи внимавай, дано да си девствена!
Пък Марийка- с надежда.
- Дано, бе Иванчо, дано! Ма надали.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
Елинида написа:
- Марийке- вика Иванчо- ще се оженя за тебе, ама начи внимавай, дано да си девствена!
Пък Марийка- с надежда.
- Дано, бе Иванчо, дано! Ма надали.
аз го знам с "може би" - "може би, ама надали" :rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

т. 11:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
annonymus

Мнение от annonymus »

Елинида написа:т. 11:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Бе да беше вярна само т.11
:rotfl24:
:shy:
:crying:
Публикувай отговор