1-ви май.

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

1-ви май.

Мнение от Kent »

1 май.

1980 г. Първи май.
Аз - Дядо, дядо.../питам като се връщам запотен в къщи с бялата риза и червената връзка на първи май/ .... защо с Баба не ходите на манифестацията, много е тържествено, има много пионери, червени знамена и усмихнати чичковци с костюми ни махат от трибуната.
Дядо мисли малко, после се изсеква старателно в раирана кърпа /има огорамна колекция, прилежно сгънати, чисти кърпи/ и казва...

Дядо Васил - То сега празнуване ли е.... ех навремето как празнувахме... излизахме на някой поляна, барабар с яденето и пиенето и чергите... а, да.... и с Жените и Децата. Па, като го отпочвахме ... голямо наяждане, голямо напиване, че някой път и насиране...
Аз - Бабо, верно ли ма...?
Баба Йонка /плете поредните вечни чорапи/...- еми да, да... Васе...... ама то тогава беше друго .. фашистско... /после се замисля, лицето и грейва от спомени и... май не ще да е било толкова фашистско, загрявам пък аз с третокласния си мозък и червената връзка зема да ми стяга.../

Тва е спомен от детството ми. Свещен и неприкосновен....:-)

Тъй като не се мятам за последовател на религии емблиматични разни, духовни и философски школи, а че и на партии разни... леви десни и средни .... но , само за внук на Дядо си - спокоен, търпелив и много работлив мъж от старата „стопанска” закалка, със страхотна способност да оцелява, без да направи на никого нищо лошо, решавам и ние да отпразнуваме подобаващо. Хем са и два почивни дни. Ама, без напиването де, че шофирам....

2010 г. Първи май:lol:
На 01.05. първо мръдваме до село. На местноста Орман Бунар /Горски кладенец/ се вихри феста на Суворово. Някой му викат събор.
Децата преяждат със захарен памук и такива петлета. Жена ми се губи покрой сцената, да слуша народните песнопения /не си падам/, пък аз правя няккоя и друга снимка... Атмосферата е ток, няма много пияни, ама има бая търговци на всичко възможно...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Продава се всичко... дето викат руските матроси - ”от пушки до гайки”.. Панаиринг ибаси и пазарна ниша или нещо такова...

Изображение

Има мъже от временна заетост, ангажирани със общинската охрана. Ако видят някой попрекалил с високооктановите напитки, го замъкват на тихо в храстите. Като МВР-то през комунизЪма. Повече никой не вижда алкохолните дисиденти:lol:

Изображение

Щъкат и униформени полицаи, които вместо да избият рибата от изпилите по една бира шофьори, любезно насочват трафика из поляните, да не стават задръствания, щото колите са наистина много .... а , че и услужват всякак на посетитителите с инфо и съвети, точно като в стара цивилизована Европа. /присъствал съм на бирени фестове във Варна - манджа с грозде:blink:, тука са много по-напред..../ Всичките ни съседи са на сбора естествено....

После още веднъж минаваме тежко покрай сергиите и поздравяваме познати от Суворово... Много сме доволни. Мястото е като оазис извън всичката простотия, свързана с голямо присътвие на хора по тукашните земи...
Скоро естествено ни писва шумотевицата и поемаме в посока - след Разделна, където съм чувал, че има скални ниши и дори по-големи килии на средновековни отшелници.

Стигаме до мястото и се опъваме под една сянка.

Изображение

Изображение

Комарите ми свалят гащите точно след десет минути и и хуквам да търся килиите....:lol: Съвсем наблизо са - една при основата на венеца и една малко нагоре /до нея има дървена стълба/...

Изображение

Връщам се, вземам децата и се изкатерваме на смени до „стая с прозорче„...

Изображение

Изображение

Много е свежо, зелено и жизнено наоколу.

Изображение

А, долу от гората се чува чалга и нетрезвеен вой. Явно не сме единствени тук...

Слизаме успешно от дупката, наливаме си вода от една чешма с три чучура, поздравяваме съседните компании които се оказват съвсем нормални..../т.к воят го издал един говедар, който се присламчил към тях и те го почерпили естествено хората малко:lol:/, Радко пробва якоста на един гнил клон и отпрашваме към Варна. Към дома, а не към неврохирургия понеже клона издържа...

Изображение

На другия ден 2 май, мой много близък приятел има РД. Традиционно си го празнува на зелено. Вече май 19 години се събираме на различни поляни извън града. Поразмножили сме се, де. Шест семейства с деца и двама-трима индивидуални пича, дето още не ги е огряла женската пазва форевър... обшо към 25 човека:-)
Много е весело.
Така си възпитаваме децата ние. Едно младо другарче е маниак на седенето в стари огнища.

Изображение

Изображение

Никой не му пречи, само отвереме наврема Мама го извлича и го поизчиства, да не цапа околните.
Апокалипто ибаси...
Така се създават железни Мъже...

Изображение

- О, миг поспри... – вика мойта Кака:lol:

Изображение

...но, :lol: МИГ-ът уплашен, отлита в майската стратосфера:grin:

Изображение

После на още един РД, но детски. В Морската градина. Шапката е Руска хахаххаха..... фланелката – Хърватска, но сърцето юнашко и Българско.

Изображение
Ами това е.
Последно промяна от Kent на 02.05.10, 18:43, променено общо 6 пъти.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Неф

Мнение от Неф »

:bigsmile:
много си увлекателен КЕНТ
благодаря
усмихна ме
отново :lol:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

А, забравих. Докато си течеше РД-то на поляната,
беше и посторен на големия Варненски Мол
и въобще Мол-а на всички времена
треперете софиянци с всичките си подземни МЕТРО-убежища:rotfl24:

Изображение
отзад е склада на Мол-а
:cool:
Неф

Мнение от Неф »

Kent написа:А, забравих. Докато си течеше РД-то на поляната,
беше и посторен на големия Варненски Мол
и въобще Мол-а на всички времена
треперете софиянци с всичките си подземни МЕТРО-убежища:rotfl24:

Изображение
отзад е склада на Мол-а
:cool:
:grin:
:rotfl24::rotfl24:
А така! :bigsmile:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Благодаря! :lol:

Много е сладък този страшния нарисуван малък мъж, обаче сигурен ли си, че не е момиче? :roll:

Тези с носиите от някакъв състав ли са?
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Мнемозина написа:Благодаря! :lol:

Много е сладък този страшния нарисуван малък мъж, обаче сигурен ли си, че не е момиче? :roll:

Тези с носиите от някакъв състав ли са?
момче е определено има пишка,
и там кото трява
наще приятели имат абстрактно разбиране
за дамските и мъжсите прически
на отроци от сякакъв пол на към
преди три годишна възраст:lol:
п.п. имаше шампионат по надпяване в суворово
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Да живей-живей....купона!
Дято ти, Кент-е, е мъдър човек! Трябвало е повече да го слушаш.:bigsmile:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

май, зелено, небе, синъо, широко и дълбоко, светлина, българското село, поляна....Рай...
оная приказка за България, дето господ събрал в шепа земя всичките красоти от цял свят...и това е България; истинските лица на хората свързаните със земята и съхранили в очите си простотата на земния живот и всичкия неочакван смисъл на човешкото съществуване...
...и носталгията която събудиха в мене снимките ти за едно детсво и отминало време и една земя, далече от мене сега
толкова са истински снимките Кент!
за 5 мин изживях емоците за цял един минал и бъдещ 1-ви май!
...
снимката на този начернения малкия направо разплаква от умиление:-)
а къде е курбана?:winkw:
Блажени са бедните духом
І

Мнение от І »

Е как а тъ не Убича човек?! :cool:
Чакам и от Уинди поредният пътепис. В 9 вечерта се бях вече притеснил, че не се е прибрала. :shy:
Ама след къпането на бебока явно силите не са и стигнали. Поне се обади, че се е върнала.
И аз щях да съм...ама се успах :rotfl24: Както се вика... "простак, пияница, извратеняк" :rotfl24:
:winkw:
Все едно аз съм бил там, дето разказвате. :bigsmile: От малък си обичам приказките. :-)
:kiss: ма Кента по върха на носа...за да не ни излезе приказка. :rotfl24:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аз бях в Копривщица. Готино много. Хем патриотично, хем весело, шарено. Копривщица си има дух, харесват си се, обичат си и града и историята и какви са и какви са били. Чествания имаше на първата пушка, знаете там как го правят. Дойдоха заптиетата, за малко да арестуват Каблешков, той се измъкна, събраха се, атакуваха конака, убиха мидюрина и написаха писмото. Мойте хора направиха заптиетата на решето още като влезнаха отначало, така че имаше не първа пушка ами първи два пистолета, но възстанието тръгна, свободни станахме ура, а не рая и така.
Мислех си колко е трудно тия копривщенци да залитнат към политика или евангелисти някакви или подлизурщина заради някаква регионална полза. Те си се харесват такива. Готин град.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Малкото другарче в старото огнище бе супер - невероятни снимки на това дете. Опитай в някой конкурс!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:Аз бях в Копривщица. Готино много. Хем патриотично, хем весело, шарено. Копривщица си има дух, харесват си се, обичат си и града и историята и какви са и какви са били. Чествания имаше на първата пушка, знаете там как го правят. Дойдоха заптиетата, за малко да арестуват Каблешков, той се измъкна, събраха се, атакуваха конака, убиха мидюрина и написаха писмото. Мойте хора направиха заптиетата на решето още като влезнаха отначало, така че имаше не първа пушка ами първи два пистолета, но възстанието тръгна, свободни станахме ура, а не рая и така.
Мислех си колко е трудно тия копривщенци да залитнат към политика или евангелисти някакви или подлизурщина заради някаква регионална полза. Те си се харесват такива. Готин град.
Нали трябва да съм ти винаги контра... нищо, че ич нямам време :bigsmile:

Разправях преди, че ходихме до Клисура. И уредничката на музея ни разправя за града. Трябваше да я чуеш... В Копривщица реално възстание не е имало. Големците се изплашили и затворили баш организаторите в училището. Освободили ги бягащи четници, като излъгали големците, че възстанието е успяло навсякъде, та те отворили училището и баш организаторите успели да избягат накъмто Клисура. След това Копривщенските богаташи откупили града си - затуй там нямало ни една къща ограбена, разрушена, опожарена. Клисура пък била срината до основи - писал съм май, че и черчеветата на джамовете изнесли турците от там. Щото там местните големци се присъединили към възстанието. Много жертви, много разрушения. След това града са го строили на ново. А в Копривщица си стоят всички стари къщи. И, разбира се, е най-подходящото място за възстановки, пукотевици и размахване на саби. Мдам :bigsmile:

Разбира се, напълно възможно е уредничката има свекърва в Копривщица и да си измисля всичко това от едната злоба. Човек никогаш не знае... :bigsmile:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Green Light написа:Аз бях в Копривщица. Готино много. Хем патриотично, хем весело, шарено. Копривщица си има дух, харесват си се, обичат си и града и историята и какви са и какви са били. Чествания имаше на първата пушка, знаете там как го правят. Дойдоха заптиетата, за малко да арестуват Каблешков, той се измъкна, събраха се, атакуваха конака, убиха мидюрина и написаха писмото. Мойте хора направиха заптиетата на решето още като влезнаха отначало, така че имаше не първа пушка ами първи два пистолета, но възстанието тръгна, свободни станахме ура, а не рая и така.

Разправях преди, че ходихме до Клисура. И уредничката на музея ни разправя за града. Трябваше да я чуеш... В Копривщица реално възстание не е имало. Големците се изплашили и затворили баш организаторите в училището. Освободили ги бягащи четници, като излъгали големците, че възстанието е успяло навсякъде, та те отворили училището и баш организаторите успели да избягат накъмто Клисура. След това Копривщенските богаташи откупили града си - затуй там нямало ни една къща ограбена, разрушена, опожарена. Клисура пък била срината до основи - писал съм май, че и черчеветата на джамовете изнесли турците от там. Щото там местните големци се присъединили към възстанието. Много жертви, много разрушения. След това града са го строили на ново. А в Копривщица си стоят всички стари къщи. И, разбира се, е най-подходящото място за възстановки, пукотевици и размахване на саби. Мдам :bigsmile:

Разбира се, напълно възможно е уредничката има свекърва в Копривщица и да си измисля всичко това от едната злоба. Човек никогаш не знае... :bigsmile:
Амии, де да знам, май не си ми контра тоя път. В смисъл че тва просто е интересна гледна точка. Готино е да ги знаем тия неща. Но това което съм написал си важи с пълна сила. Готин град с дух, и хора които си го харесват и тачат. Какво лошо?
Ефес също са го откупвали, хем два три пъти, пък какво му е?
Аватар
snowprincess

Re: 1-ви май.

Мнение от snowprincess »

за да заведем някъде нашата кака трябва да сме я вързали и запушили устата, не ще дори в морската вече с нас, не става ни с подкуп, ни насила :lol:
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Амии, де да знам, май не си ми контра тоя път. В смисъл че тва просто е интересна гледна точка. Готино е да ги знаем тия неща. Но това което съм написал си важи с пълна сила. Готин град с дух, и хора които си го харесват и тачат. Какво лошо?
Ефес също са го откупвали, хем два три пъти, пък какво му е?
Нищо лошо, разбира се. Просто се замислих, още докато бяхме в Клисура, че като се каже нещо за възстание, турци и прочее, веднага се сещам за Копривщица. И като стане дума "къде ще водим чужденците" пак за там се сещам - близо и готино. На мен също ми харесва градчето. И това, че намират време и желание за възстановки ме радва (трябваше да звъннета тръгвайки нананатам). Тъжно ми стана за Клисура тогава... а сигурно и други забравени има.
Абе не ми обръщай фнимание...
На един успял сигур има стотина провалили се. Но историята помни успелите. Размисли просто некви...
Аре, гългъм въздуф и се потапям Изображение

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:

не е злоба - така си е. С малко допълнение, че не са били редовни войски - турци, а башибозуци, които са сбрани всякакви от кол и въже. Това с черчеветата - много съмнително - някой на кон ще мъкне черчеве - аре молим... Да убива, пали и изнасилва - да, но да се занимава с черчевета... Хората не мислят особено, като пресъздават историята.

Прочетете труда на Хаджийски за Априлското възстание. Разговори с очевидци и автентични истории.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:... Прочетете труда на Хаджийски за Априлското възстание. Разговори с очевидци и автентични истории.
Аз бих го прочел с удоволствие. Как се казва и къде да го търся? В библиотеките ли?
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

ELBI написа: не е злоба - така си е. С малко допълнение, че не са били редовни войски - турци, а башибозуци, които са сбрани всякакви от кол и въже. Това с черчеветата - много съмнително - някой на кон ще мъкне черчеве - аре молим... Да убива, пали и изнасилва - да, но да се занимава с черчевета... Хората не мислят особено, като пресъздават историята.

Прочетете труда на Хаджийски за Априлското възстание. Разговори с очевидци и автентични истории.
Право думаш друже, обаче леко си се предоверил на буквите!
Да помислим реално. Башибозук>>> - Набирали са се от представители на най-воинствените мюсюлмански народности в империята, най-често от Мала Азия и Албания. Държавата осигурява на башибозуците само оръжие без да дава заплата и башибозукът се издържа от грабеж и мародерство.
В нашият случай башибозукът е предимно от доспатските помаци - шаяци от класа, бедни и гладни като ... джамийски мишки, ако някой от тях са имали коне, то това са били единици, но пък задължително са си тръгвали с коне, волове и препълнени талиги.

Изображение

Изображение

И след тях обикновено е оставало това

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Кенте, много ме разсмя :rotfl24:
Утре и аз ще пусна един пътепис, но направо е постен в сравнение с твоя...:roll:
А детето в огнището направо изби рибата верно :grin:
:kiss:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

След Освобождението, масата черкези която съставлявала башибозушката ядка в Суворово /тогава Козлуджа/ се изселва в Турция /защо ли :lol:/, а обикновените турци остават тука. Те и ся са си тука. Ама явно не всички черкези са точно били "лоши черкези"...В историята на село Орехово /в Родопите/ пише.../цитирам неточно/...."Руските войници и офицери бяха настанени в християнски къщи , а няколкото черкезки офицери /в състава на Руската армия/ приети бяха в най-видните мюсулмански къщи. Това е по Освобождението де...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:
ELBI написа: не е злоба - така си е. С малко допълнение, че не са били редовни войски - турци, а башибозуци, които са сбрани всякакви от кол и въже. Това с черчеветата - много съмнително - някой на кон ще мъкне черчеве - аре молим... Да убива, пали и изнасилва - да, но да се занимава с черчевета... Хората не мислят особено, като пресъздават историята.

Право думаш друже, обаче леко си се предоверил на буквите!
Да помислим реално. Башибозук>>> - Набирали са се от представители на най-воинствените мюсюлмански народности в империята, най-често от Мала Азия и Албания. Държавата осигурява на башибозуците само оръжие без да дава заплата и башибозукът се издържа от грабеж и мародерство.
В нашият случай башибозукът е предимно от доспатските помаци - шаяци от класа, бедни и гладни като ... джамийски мишки, ако някой от тях са имали коне, то това са били единици, но пък задължително са си тръгвали с коне, волове и препълнени талиги.
не мога да кажа нещо по този въпрос, щото до колкото знаех (но не съм проучвал по-сериозно) башибозуците са били от Мала Азия. Ала не е невъзможно да е имало и от Родопите, защото се сещам, че единият от главатарите на башибозуците е съден в Отоманската империя и след излежаване на присъдата си е екстрадиран у нас! Тук обаче не го съдят, щото не може да се съди човек за 1 и също нещо 2 пъти. И май си е доживял живота (за него са си оставали душевните терзания, ако е имал такива). Та - щом е бил върнат тук - най-вероятно този главорез е бил от тук по произход...

И все пак - от едно бедно село да взимаш черчевета на прозорци - много ме съмнява. Ала може и да е било така (ако някой го е описал). Да грабиш злато и ценности - съвсем е за вярване. Животни - също могат да се продадат за пари.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:... Прочетете труда на Хаджийски за Априлското възстание. Разговори с очевидци и автентични истории.
Аз бих го прочел с удоволствие. Как се казва и къде да го търся? В библиотеките ли?
аха, но май го имаше он-лайн или поне аз си го бях изтеглил преди време. Ще погледна и ще ти пусна линк/файла. Пратих ти вече файла - на имейла!!!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Kent написа:След Освобождението, масата черкези която съставлявала башибозушката ядка в Суворово /тогава Козлуджа/ се изселва в Турция /защо ли :lol:/, а обикновените турци остават тука. Те и ся са си тука. Ама явно не всички черкези са точно били "лоши черкези"...В историята на село Орехово /в Родопите/ пише.../цитирам неточно/...."Руските войници и офицери бяха настанени в християнски къщи , а няколкото черкезки офицери /в състава на Руската армия/ приети бяха в най-видните мюсулмански къщи. Това е по Освобождението де...
не само черкези - много от турците също се изселват - плашели се от саморазправяне, а по време на войната е имало и такива случаи. За щастие, тези дето останали в България са живели като цяло мирно и са били лоялни граждани на страната ни (е - имало е откъслечни проблеми с имена, религия). Докато стигнем до идиотизма на бай-Тошо...

Обаче споменавайки и черкези и горната статия, просто няма как да не цитирам И. Хаджийски: "Докато последните пет линии засягаха отделни части от населението, първата засегна мнозинството от народа било пряко, било по пътя на нравствения протест, на
патриархалното негодувание. Всъщност тя завъртя останалите в бурята на въстанието. Във всяко въстанало място поставях ясно и разбрано въпроса: «Без черкезките обири щяхте ли да въстанете?» Отговорът навсякъде бе един: «Никога.»
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

ELBI написа: И все пак - от едно бедно село да взимаш черчевета на прозорци - много ме съмнява. Ала може и да е било така (ако някой го е описал). Да грабиш злато и ценности - съвсем е за вярване. Животни - също могат да се продадат за пари.
Кво бедно село бе, Елби :shocked:
Клисура тогава е била ако не по- то поне колкото Копривщица богата. Интересен беше тоя разказ - розово масло и кво ли не още са произвеждали...

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:
ELBI написа: И все пак - от едно бедно село да взимаш черчевета на прозорци - много ме съмнява. Ала може и да е било така (ако някой го е описал). Да грабиш злато и ценности - съвсем е за вярване. Животни - също могат да се продадат за пари.
Кво бедно село бе, Елби :shocked:
Клисура тогава е била ако не по- то поне колкото Копривщица богата. Интересен беше тоя разказ - розово масло и кво ли не още са произвеждали...
още повече - ако натовариш розово масло, вземеш пендарите на жените и други богатства, да вземеш добитъка (пари струва - да) - да къртиш и взимаш черчевета ... малко не е за вярване.

Помня, че един ни разказваше в Триград как турците там хвърляли жени горе - от ждрелото. И го питаме ние "Абе ти от къде знаеш това?" И той вика - от никъде - измислих го, щот звучи интересно на туристите и всеки възклицава на това... Това е действителен случай. А можеше да поизлъже и да каже "Абе някой дядо навремето ми го разправяше"...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

И той вика - от никъде - измислих го, щот звучи интересно на туристите и всеки възклицава на това... Това е действителен случай. А можеше да поизлъже и да каже "Абе някой дядо навремето ми го разправяше"...
мдааам:lol:
но медът им е истински
и сладкото от боровинки:cool:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Kent написа:
И той вика - от никъде - измислих го, щот звучи интересно на туристите и всеки възклицава на това... Това е действителен случай. А можеше да поизлъже и да каже "Абе някой дядо навремето ми го разправяше"...
но медът им е истински
ох сладко от боровинки...разменям печено яре за такова....:crying:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Kent написа:
но медът им е истински
това го знам. Там ходех редовно още 1999-та, когато почти никой в България не знаеше за Триград и Ягодино. Пътят бе ужасен с дупки, но пък никой не ходеше. Я 3-4 коли седмично минат, я не. А сега е ад.... Което значи, че след време ще почнат и меда и сладкото да го ментосват... На Юндола ходих скоро - все още са им вкусни сладкАта, макар едно сладко от диви ягоди да бе прекалено розово... както и да е.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

това го знам. Там ходех редовно още 1999-та, когато почти никой в България не знаеше за Триград и Ягодино. Пътят бе ужасен с дупки, но пък никой не ходеше. Я 3-4 коли седмично минат, я не. А сега е ад.... Което значи, че след време ще почнат и меда и сладкото да го ментосват... На Юндола ходих скоро - все още са им вкусни сладкАта, макар едно сладко от диви ягоди да бе прекалено розово... както и да е.
по юндола ако се сдушиш с някой бабка
ма те може и да са млади, под кърпите не личи:shy:
сичко ше е с оценка "К":-)
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

snowprincess написа:за да заведем някъде нашата кака трябва да сме я вързали и запушили устата, не ще дори в морската вече с нас, не става ни с подкуп, ни насила :lol:
Жалко
ние си имаме среда от 19 годишни амен-амен
и се размножихме помежду си,
секи е женен за брата, сестрата или братчеда на някой
е няма още хомо-бракове де:lol:
като мафията почти секи е навързан с други
и другите са поне две три семейства
братовчеди
и братя по кръв
профи
оръжие
и метъл
примерно:lol:
п.п. стана случайно
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

windcolours написа:
Kent написа:
но медът им е истински
ох сладко от боровинки...разменям печено яре за такова....:crying:
Кощунство!!!
Печено яре за боровинки...:crying:
Сливи за смет...
Ено време колко боровинки съм стъргааааааааал...такова ми се таковата....:crying:
И аз дете и си искам нещо сладичко.....а ми казват- яж си боровинките... :crying:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Кощунство!!!
Печено яре за боровинки...:crying:
Сливи за смет...
Ено време колко боровинки съм стъргааааааааал...такова ми се таковата....:crying:
И аз дете и си искам нещо сладичко.....а ми казват- яж си боровинките... :crying:
а мен на 15 ми казваха
влизай в езиковата с немски
пък ми се поебаваше
и ни учех
нито влязох
нито поебах
тогава:crying:
І

Мнение от І »

Kent написа:п.п. стана случайно
Е мен що ме не "ослучайнихте" бре гамени! :rotfl24:
Ся щах у варненско да си се плацикам и зиме и лете.. и да ви прая палачинки по пикниците. :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

МЪЖжжж написа:
Ся щах у варненско да си се плацикам и зиме и лете.. и да ви прая палачинки по пикниците. :lol:
Не са те познавали. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Мнемозина написа:
МЪЖжжж написа:
Не са те познавали. :lol:
Уиндито го каза май
някъде наблизо
що
късмет:lol:
няма има тва е:-)
като няма - има
и обратно:-)
Последно промяна от Kent на 04.05.10, 22:26, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Kent написа:
Уиндито го каза май
някъде наблизо що
късмет:lol:
А, не, направих врътка. :lol:

Пропуснах да питам що сурови, ама карай. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

да ги гледаш как цвърчат и се мъчат ма:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Kent написа:
:lol::lol::lol:
Пусни тогава и малко чалга.
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Мнемозина написа:
Kent написа:
:lol::lol::lol:
Пусни тогава и малко чалга.
с ТЕЛК съм за чалгата:cool:
І

Мнение от І »

Kent написа: с ТЕЛК съм за чалгата:cool:
Те така категорично се изказа и за моя късмет!
А можеше някой мъж да ми намерите там.. :crying:
Публикувай отговор