Защо нямам мобилен телефон...

Все същите
І

Защо нямам мобилен телефон...

Мнение от І »

Понеже гледам да не се оплаквам, щот с оплакване нищо няма да се промени...
Та е ся майка ми ми звънна да ме пита как съм. И след отговора ми вика "Абе как па все си добре?! И когато си болен ми казваш, че си добре, и когато си без пари ми казваш че си добре, ама аз усещам! Егати и лицемера си!"
:-)
Та ей на- викам да ви се оплача. Поне за едното от купищата разправии дето ми се струпаха последният месец на главата.
Което не значи, че не съм добре. Добре съм :gevrek: :methesun: Особено с най-горната част на тялото! :grin:

Диалог у телевизора.

From: Аххх Сххххх [хххх@dir.bg]
Sent: Tuesday, April 27, 2010 5:38 PM
To: M-Tel - Complaint Management
Subject: Dogovorni usloviya

Категория : Договорни условия »
Име : Ахххх Схххххх
Мобилен номер : 359886хххх
Договор : С0006ххх-ххххх
E-mail : ххххх@dir.bg
Обратна връзка : E-mail

Оплакване : Към кого следва да се обърна за разясняване на практиката Ви да спирате обслужването на изряден платец с прехвърлен бизнес номер от една в друга група и собственост, при неизряден платец на предишната група? Защо следва аз и биснесът ми да понасяме чужди негативи и да поемам Вашата вина, че не може да си изискате парите от неизрядният такъв или въпросите, които задавам следва да ги отнеса към КЗП и съответният ми юридически съветник?
Предварително благодаря за отделеното време.

-----------------
On Wed, 28 Apr 2010 10:34:52 +0300
"M-Tel - Complaint Management" <oplakvane@mobiltel.bg> wrote:
Здравейте,

За номер 359886ххххх е направена смяна на потребител. Етап от практиката, съпътстваща всяка такава смяна, е подписване на молба.
Част от нея е и декларация, в която е упоменато, че за текущия таксуващ период ще бъдат издадени две фактури съответно на стария потребител и на новия потребител, и че те ще бъдат заплатени в регламентирания срок. Този ангажимент се поема с равна отговорност от двамата, единствено за таксуващия период, в който се осъществява прехвърлянето на SIM картите. Тъй като старият потребител, обаче, не е спазил този поет ангажимент, достъпът на двата номера до мобилната мрежа е бил преустановен. За да бъде активиран Вашият номер, е необходимо да бъде заплатена дължимата сума по фактура на стар потребител.

Екипът на М-тел

------------------------
Благодаря за отговора.

В такъв случай бихте ли посочили документа, по който се дължат уговорените в декларацията взаимни задължения на старият и новият потребител от процедурата по прехвърляне ?

Цитирам:

"Част от нея е и декларация, в която е упоменато, че за текущия таксуващ период ще бъдат издадени две фактури съответно на стария потребител и на новия потребител, и че те ще бъдат заплатени в регламентирания срок. Този ангажимент се поема с равна отговорност от двамата, ЕДИНСТВЕНО за таксуващия период, в който се осъществява прехвърлянето на SIM картите. "

Уточнение:
Последната фактура към старият абонат, съдържаща номер 0886хххх е от месец януари и тя е изплатена.
Фактурата към старият абонат, за която имате претенции по спиране на обслужването на посоченият номер е от м.февруари и тя НЕ СЪДЪРЖА номера 0886хххх.
Друга фактура с присъствието на номер 0886хххх, не е издавана в този период към старият абонат/собственик/група и съответно не са предявявани претенции за дължими суми.
Всички фактури към новият абонат/собственик/група съдържащи номер 0886хххх са изплатени изрядно и в срок.
Същото показва и автоматичната справка през системата ви за известия.

Ако продължавате да смятате, че потребителят с телефонен номер 0886ххххх има неиздължени към вас суми прилежащи към старият абонат "за таксуващия период, в който се осъществява прехвърлянето на SIM картите", моля издайте съответният документ, който да указва това и въз основа на който, да бъде извършено плащането.

В противен случай няма как да осъществим плащане на неуговорени задължения и няма издаден документ, указващ такива. Съответно претенциите ви са нищожни по договорните ни условия или присъства явно нарушение и на закона за счетоводството в РБ. Това ще ни постави в автоматично задължение да сезираме наравно с КЗП, КРС и НАП.

Лирично отклонение:
-на касата в супермаркета изискват ли от вас да заплатите и стока, която не е маркирана и издаден документ за това?
-следва ли да носи отговорност новият потребител, за неизплатени задължения на старият потребител след " таксуващия период, в който се осъществява прехвърлянето на SIM картите"
-фирмена практика ли е или свободно съчинение твърдението на акаунт мениджъра:
“Това е практика. Натиска се новият абонат, за да накара старият да плати сметката.”
-кой и как следва да възстанови пропуснатите ползи и претърпяните загуби за вече едноседмичният период на необслужване на новият абонат?

Потребител съм на Вашите услуги от поне 10 години, в което може да се уверите от архивите си по данните предоставени в договора ни за услуга или по двата най-дълго употребявани от мен абонатни номера:
0888 хххххх
и
0886 хххххх
Следва ли доверието градено толкова години, да бъде провокирано от неоснователни претенции и вменяване на нерегламентирани от договора задължения към изрядният платец!?

Благодаря предварително за отговорите по уточняващите ми въпроси.
Чакам с нетърпение.

------------------------
Здравейте,

Ако желаете, можете да се обърнете към лицето за контакти на дискутираната от Вас фирма за повече информация.

Екипът на М-тел

------------------

Брагодаря за предложението Ви.

Аз договорни отношения с “дискутираната от Вас фирма” нямам. Имам с М-тел.
След този къс отговор и препращането ми към радио “Ереван”, вместо примерно “Извинете, станала е техническа грешка, но ще оправим нещата” или някакъв друг вид диалог, друг избор освен да сезирам споменатите институции нямам.
Както се досещате, тази комуникация между нас също ще бъде приложена в сигнала.
Бих повярвал на почти всяко извинение, но не и когато от цялата група с неплатената фактура на неизрядният длъжник е спряно обслужването единствено този номер- на изрядният абонат. Не и номерата на потребителите от неизрядната страна.
Простата логика говори единствено в потвърждение на думите на Вашият акаунт мениджър и в случая явно наистина става дума за "фирмена политика".

Благодаря за дългогодишното взаимноизгодно сътрудничество.
--------------------

... /мълчание/
-------------------------------------------------------------------------
2 месеца след прехвърлянето се развива тази случка. След платени вече 4 фактури от новата група.
Проверих и в Глобул дали мога да си въстановя стария номер дето беше на предплатена и да го метна в тарифа като служебен- може. :-)
И кат отидох с подготвените докименти, на офиса закачена бележка- "Не работи".
Приех го като знак на съдбата. :rotfl24:

От тук насетне си търся добър адвокат, който да поеме гражданският ми иск за 1 Лев срещу м-тел и жица, и да си вземе кинтите чак след като се разплатят мекеретата за "разходите по процеса", както и да ми подготви юридически издържан сигнала към споменатите институции заедно с необходимите приложени документи.
Щото нали се сещате...Давид срещу Голиат. :-)
Затова и не бързам. Уроците трябва да се пре/по/дават бавно и методично.

Наздраве! :beer:
Последно промяна от І на 05.05.10, 17:44, променено общо 1 път.
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Re: Защо нямам мобилен телефон...

Мнение от majemela4ka »

МЪЖжжж написа:Понеже гледам да не се оплаквам, щот с оплакване нищо няма да се промени...
...

не го изчетох цялото, обаче
съгласна съм с теб
и за уроците
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

какво?!!!!!!???
нямаш мобилен телефон в момента?!
това е катастрофа! по-голяма от вулканичния облак
какво ще стане сега с всичките ти приятели/ки?!:shocked:
...
...
трябва да звънна на 112
не, по-добре на Министеството на бедствията и аварииите!
НЕ, по-добре на всички министерства...
;-)
П.С. Майка ти колко пъти на ден се обажда...btw?
:lol::winkw:
Блажени са бедните духом
Неф

Мнение от Неф »

Sweety написа:какво?!!!!!!???
...
...
трябва да звънна на 112
;-)
:rotfl24::rotfl24:

ало,
ало
(проба
проба
:lol:
грешка

вдигайте чергите
идваме да асФалтирваме.:grin:
"Спаси си деня!" - Green Light
І

Мнение от І »

Споко. :lol: Знаеш ли колко е тихо и спокойно в момента. :lol:
Даже и кандидат гаджета се отказват, камо ли настоящи такива.. :rotfl24:
И даже обмислям варианта въобще да не си взимам нов. На хубавото човек лесно свиква. :grin:
/п.п. майка ми ми звъни през 3-4 дни, откак се разведох./ Ми...липсвам и. То и приятелите се оплакват, че не ми виждат очите...
І

Мнение от І »

Нефертити написа: ало,
ало
(проба
проба
грешка
Нц!
ВиК ли е?
Не, БТК.
И на вас да ви...ххххххх
Неф

Мнение от Неф »

МЪЖжжж написа:
Нефертити написа: ало,
ало
(проба
проба
грешка
Нц!
ВиК ли е?
Не, БТК.
И на вас да ви...ххххххх
колко ви е дълъг тел.кабел...
ще ви стигне да се обесите! :grin:
"Спаси си деня!" - Green Light
І

Мнение от І »

От Моделистика :) Другият ми форум. :)

Ванка, не си я оспамил. И бай Добри не я е.
Просто сме различни хора и реагираме по различен начин и именно в това е красотата на света.
В твоя случай се сетих за един виц.

"Една сутрин съпругът се върнал от няколкочасово ловене на риба и легнал да дремне. Въпреки, че не била наясно с особеностите на езерото, съпругата се качила в лодката. Тя навлязла с нея недалеч от брега, хвърлила котва и се зачела в книгата си. Не след дълго дошъл служител от риболовен контрол и казал:
- Добро утро, Госпожо! Какво правите?
- Чета книга! (казала си наум:”Не е ли очевидно!? ”)
- Вие се намирате в забранена за риболов зона!
- Съжалявам г-не, но аз не ловя риба. Аз чета.
- Да, но имате необходимото оборудване за това. От всичко, което виждам може да започнете да ловите всеки момент. Трябва да ви извадя от зоната и да ви глобя.
- Ако го направите, ще Ви обвиня в сексуално нападение!
- Но, аз не съм Ви докоснал!
- Така е, но Вие имате необходимото оборудване за това и от всичко, което виждам може да започнете всеки момент.
- Приятен ден, Госпожо!"

Та тъй. И не..за съжаление нямаме избор голям с бай ни Добри. За мен колата и интернета са "мишън критикъл екуипмънт". Както и телефона, но почнах да се сещам кво беше преди да се появат мобиларките
Същото кат с цигарите. Зарибяват те да се пристрастиш, после те глобяват и акцизират що ги пушиш.
Представи си до колко институции трябва да пишеш официални писма. Че си си сменил телефона за връзка. Банки, НАП, общини, да не говорим за стотиците приятели и познати, на които все пак трябва да звъннеш. Е това го знаят много добре мекеретата. Щото за половината от тези неща държавата те е задължила, а за другите ти си длъжен ако държиш на приятелите си.
Държах интернет номер /стационарен/. Заради факса и заради е тва някой ако не се навие да звъни на мобилен заради цените, да звънне на стаца за цената на 1 градски разговор от цялата страна. Имам точно 2 обаждания за 1 година от пловдивчани, които нямаха търпение да прескоча до другата стая и да си намеря мобилния да го дигна. Както и 1 от Уинди, ма за него не искам да говоря.

Не съм привърженик на автомата. Въпреки, че ми се ще понякога да нарамя базука и да прочистя околностите. Всъщност съм безкрайно миролюбив човек и първо опитвам с добро /вместо да попея на компанията на мойта маса щот ще избягат и те и от околните маси / Дори и единственото НСС преди време беше за "неносене на оръжие".
Е, остава скайпа, мейлите, личните срещи /вместо за 3 минути се губи 2,5-3 часа да стигнеш и да се върнеш до мястото в изпотрошената от ремонти и дупки София/.
Ама винаги първо с питане и с добро подхождам. Щот всеки греши.

Както и ти и този другият модератор Макар77 или нещо такова.. Ованесов /да ме извини ако му бъркам името и ника, но направо съм влюбен в културата на тоя човек, без дори да го познавам. / Ако някога се видим, искам да изпием по нещо на 1 маса.

С монополистите трябва обаче да се подхожда внимателно. Имат и кинтите и адвокатите и потенциала да те разпердушинят и вменят кво ли не, включително и това че имаш сестра или си двугърба камила.
Ще ми е много странно обаче за реакцията им, когато в процеса се включат някои страни от двуполюсния модел и предявят техните искове.
Еле ако и Толи Бовиянски ми удари рамо за другия полюс по някое време.
Та...уроците се преподават бавно и така, че да успее да ги разбере отсрещната страна. Лошото в моя случай е като с цената на тока тук у БГ. За грешките на едната страна...плащат всички. Същото е и за процесите в Брюксел, които на 98% се печелят от техните адвокати, а всички ние плащаме кумулативно за грешки на институции или тарикати насадили се на родна почва с цвят "монопол" /т-ва е нещо като "прасковено" или "пепел от рози" /.
Но винаги трябва да се почва с доброто и с уточнение дали някой не е сгрешил. И чак когато тази фаза премине... да се мине към томахавката забита в масата срещу безгръбначните отсреща.
Безкрайно хубава ни е Родината, но твърде много тарикати се навъдиха в държавата ни. И ако не създадем някакъв отпор...ще ни цакат и следващите 500 години. Мен кучета ме яли. Искам обаче децата ми да...

Ванката живее в щатите от доста дълго време. Само уточнение. Но е пич кат Рем, Грийин, Гаспод, Куид, ЗмеЮ, Ън, Елби, Боев, Метаморфов, и хиляди други знайни и най-вече незнайни герои. Най-вече незнайни... :roll: А вица е от Нефертити.
А аз ще постна това си мнение навсякъде, дето може.
Интернета си е интернет. :-) И както убитата девойка от клипа на Боев проби през завесата, така и аз държа маргиналите в нашата Родина да си получат заслуженото. Не "ривендж", просто заслуженото...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Sweety написа: трябва да звънна на 112
;-)
Звънни моля те и провери защо още нямам косачка за трева. :lol:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

...
...
трябва да звънна на 112
;-)

То стана една авария и Министерство на бедствията и авариите го закриха.
annonymus

Мнение от annonymus »

Не можах да изчета всичко, тъй че не съм съвсем наясно с проблема.
не може ли да си вземеш нов телефон направо?

ПП. Не мога за изчета всичко, фактури-мактури, прими, тарифни планове, аз съм 70% кифла, това ми се вижда сравнително удачно и бързо решение.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:Не можах да изчета всичко, тъй че не съм съвсем наясно с проблема.

ПП. Не мога за изчета всичко, фактури-мактури, прими, тарифни планове, аз съм 70% кифла, това ми се вижда сравнително удачно и бързо решение.
То пък е много важно да го прочетеш. Направо световен проблем. :lol:
Но аз днес ще си купя тревокосачка, вместо да пускам тема във форум. Как мислиш, не съм ли твърде прозаична? :roll:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа:Не можах да изчета всичко, тъй че не съм съвсем наясно с проблема.

То пък е много важно да го прочетеш. Направо световен проблем. :lol:
Но аз днес ще си купя тревокосачка, вместо да пускам тема във форум. Как мислиш, не съм ли твърде прозаична? :roll:

Създаването на ливада не епрозаично.
Е, понякога за него са необходими прозаични неща като тревокосачки, на важен е крайния резултат.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа: Създаването на ливада не епрозаично.
Е, понякога за него са необходими прозаични неща като тревокосачки, на важен е крайния резултат.
Правилно. Прозаични са косачките, но аз и тревата не сме. Много правилно! :bigsmile:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

с тия съм се борил
и аз
не искаха да ми прехвърлят номера
а преди това не можеха да пуснат един нов номер една седмица
че са гъзоръки, такива са
но не е само това
просто силата на човешкия поглед е безумно голяма
а вчера получих и писмо за започнато разследване срещу спама на германос
от кзп
писах им учтиво на германос
както и на глобул, впрочем, дор до три пъти
ми
като не щеш мира - на ти секира
ще се справиш
наздраве
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

МЪЖжжж написа:...в нашата Родина да си получат заслуженото. Не "ривендж", просто заслуженото...
МТел са за бой, защото липсва отношение към клиента. А на това стъпваме във всяка сделка. В крайна сметка клиента върти педалите на всякаква активност. Монополистите по начало забравят това и заслужават бой винаги когато може. (Монопола е голяма тъпотия и тъп аргумент е националната сигурност, така и не го разбрах, но както и да е, друг път ще питам)

Въпроса, Мъжж, е дали сега може. Според мен не. Твоят адвокат няма да има аргументи. Пак казвам- прав си, отношението е отвратително и заслужават урок. Но нямаш никакви аргументи. Там се брои договор и фактури. Фактурите ги имаш, договора(или съответната клауза в него) не!
Не се знимавай!
jazz

Мнение от jazz »

аз па си взех един със симбиян
ама андроида и той се пъне
ще видим
чудни времена са
от техн гледна точка
І

Мнение от І »

vyara написа: То пък е много важно да го прочетеш. Направо световен проблем. :lol:
Кое те подразни бре зВяро?!
Не беше ли ти тази, дето се кара във всеки магазин ако нещо не и уйдиса или не е по правилата?!
Не ни ли убеждаваше страстно тук преди време как трябва да си настояваме за правата?!
Или те дразни това, че съм постнал дълго описание. Или че въобще съм го постнал.
Ми убу...няма да се обаждам повече.
І

Мнение от І »

Ами добре, ще ти извадя най-същественото:

"Представи си до колко институции трябва да пишеш официални писма. Че си си сменил телефона за връзка. Банки, НАП, общини, да не говорим за стотиците приятели и познати, на които все пак трябва да звъннеш. Е това го знаят много добре мекеретата. Щото за половината от тези неща държавата те е задължила, а за другите ти си длъжен ако държиш на приятелите си. "

И не. Не е най-лесно да си вземеш нов телефон. За бизнес тарифата се искат куп документи и минимум 2 карти. Аз "дръжка" за частен потребител не щъ.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

МЪЖжжж написа:
vyara написа: То пък е много важно да го прочетеш. Направо световен проблем. :lol:
Кое те подразни бре зВяро?!
Не беше ли ти тази, дето се кара във всеки магазин ако нещо не и уйдиса или не е по правилата?!
Не ни ли убеждаваше страстно тук преди време как трябва да си настояваме за правата?!
Или те дразни това, че съм постнал дълго описание. Или че въобще съм го постнал.
Ми убу...няма да се обаждам повече.
Не се дразня, ами в прав текст ти казвам, че не ме интересува що ти нямаш телефон. Аз пък вече си имам моторна коса, Щил, немска и съм много доволна. Мога да ти обясня какви документи ми попълниха и как работи, ама предполагам и теб не те интересува, нали? :bigsmile:
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

МЪЖжжж написа: Щото нали се сещате...Давид срещу Голиат. :-)

цаката на целата работа е да си голиат. ако си давид... то поне да живееш в легенда, та да има некъв нищожен процент вероятност да спечелиш.
наздраве!
just perfect
І

Мнение от І »

vyara написа: Не се дразня, ами в прав текст ти казвам, че не ме интересува що ти нямаш телефон. Аз пък вече си имам моторна коса, Щил, немска и съм много доволна. Мога да ти обясня какви документи ми попълниха и как работи, ама предполагам и теб не те интересува, нали? :bigsmile:
ми супер
решила си си проблема
а аз се ослушвам за адвокат
щот и тука може да има такива /например тинкиуинки/
не, че вярвам адвокат да почне да бачка за кауза, вместо за пари :rotfl24:
ма кво от туй...ти нали си взе косачка.
І

Мнение от І »

bead_ написа: цаката на целата работа е да си голиат. ако си давид... то поне да живееш в легенда, та да има некъв нищожен процент вероятност да спечелиш.
наздраве!
тъй е биид
ама козовете съм си ги оставил за накрая
когато някой се навие да ме оформи юридически издържано
:winkw:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

МЪЖжжж написа: не, че вярвам адвокат да почне да бачка за кауза, вместо за пари :rotfl24:
мъжжж,
1. за да бачкаш за без пари трябва да имаш пари.

2. в този смисъл познавам адвокатка, която про боно работи по един социален случай. т.е. в кацата с катрана има лъжичка мед :winkw:
just perfect
І

Мнение от І »

bead_ написа:мъжжж,
1. за да бачкаш за без пари трябва да имаш пари.

2. в този смисъл познавам адвокатка, която про боно работи по един социален случай. т.е. в кацата с катрана има лъжичка мед :winkw:
и аз познавам 1 такъв
ма още не сме седнали на маса, че бая работа има :lol:
и не, моето не е уникален случай- "фирмена политика" е явно
тъй, че ще има и за поколенията напред... ако въобще тия разбират от уроци
Публикувай отговор