Ееее, ама, Кенте, не е честно! Аз как да снимам такива снимки със сапунерка, че и повредена. Ми няма как!
Ужасно хубави снимки. Ако имах фотоапарат, и аз щях да правя ужасно хубави снимки, защото иначе съм чудесен фотограф, ама на!
Ще си копна темицата от другия форум, защото не всеки чете там.
Кенте, хем да ти покажа малко от около селото ни.
Ето най-напред обещаната дъга след дъжда от оная вечер. Всичко беше под един сив похлупак, но малко преди слънцето да залезе, залезът проби някъде отстрани и светна като лампа.

Първия опит за домашно сирене - сполучлив! Йес!

Малко цъфнал здравец.

Това му забравих името.

След дъжд градината винаги е пълна с охлюви. Вяра "сготвила".

"Корабчето на тати".

Малко от градинката.

Глицинията ми, дето ще прави сянка пред къщата, но още е малка.

Хамака, до който почти никога не стигам от много работа.

Гледката от хамака - вижда се първия ми нескопосан опит за косене. Другия път ще се усъвършенствам, понеже тоя път садих домати и майсторих самоделна система за капково поливане.

Ето я и великата система. Виждате ли изобретението ми, което повдига основния маркуч? Аз го измислих!

Вяра с кожа на чакал на главата. Тук сме у съседите.

Сега ще ви разходя малко из околностите.
Това са нашите щъркели. На селото имам предвид. Тази двойка идва за трета или четвърта година подред. Не ми работи зуума, иначе щеше да се види как женската мъти, а мъжкият се е навел нежно над нея и леко я пощи по главицата или й говори на ухо, не може да се разбере твърде, но си отваря човката.

Има едни нахапани хълмове като се излиза от селото, където може би гнездят птици.

Глогът цъфти по това време. Навсякъде е пълно с цъфнал глог. Аз си набрах, чаят от цвят и листа на глог е полезен за сърцето.

Слънчеви склонове...

..., покрити целите с диви ягоди.

Това в далечината е стадо кози.

Пипируда върху мащерка, ако не се лъжа.

Изглед.

В гората. В гората видях див заек. Само аз успях да го видя. Бая големичък беше, първо даже го взех за сърне, но после му видях дългите уши.

По пътя. Зеления път.

Две пипируди правят какво? ... Познахте!

Един гущер изпълзял от тревата върху зеления път, но защо главата му е синя?! Сниман е ей от толкова близо, без зуум, защото той не работи, както казах.

На връщане до отхапаните хълмове има остатъчно езерце. Едно време е било голям язовир, но вече не е. От върбите си взех клонки, за да си плета подпори за клематиса, но днес заваля и остана за другия път.
Ами май това беше, накратко. Друг път още.