vyara написа:majemela4ka написа:
Чувствам/изживявам се като скрин с множество чекмеджета, част от тях заключени, дори съм затрила някои ключета.
Мнемо, хубава тема!

Темата е хубава, вярно. Сигурно знаете, че теорията за човека в чекмеджета вече е измислена. От Валдо Бернаскони. Ако не знаете, тъкмо да разберете. И на мен това сравнение ми харесва.
Цитат:
"Все повече се убеждавам, че мъжът и жената са хубави “отвътре” и грозни “отвън”, че са хранилище на една хубава енергия, която обаче заключват в черупката на реални и фиктивни страхове!
Ако успеят да излязат от тунела на страха, техният свят се променя и тяхното Аз се отваря за чудесни изживявания: чудесни, защото са простички, естествени.
Когато приключи натрапливото редуване на всички “ако” и “но” и започне истинското изживяване, изживяването, което се ръководи от организма, тогава започва животът и личността се превръща отново в индивид.
В съвременното общество на програмирано неразбирателство, пилотирано от фалшиви идеали, създадени от фалшива божественост и подправени митове, откриването на същността на собствената биоенергия би могло да бъде само от полза за този, който копнее за истинската дистенция, истинското удоволствие и истинското здраве.
Така че, добър ден, “човеко в чекмеджета”! "
Останалото тук:
http://www.apicsbg.com/index.php?pid=25
Верке, попрегледах го набързо,
но не ми хареса - вярно, че много неща в днешния свят се нуждаят от преосмисляне,
но не е редно разумът, "етикета" и контрола да се заклеймяват като фалшиви и лоши,
а емоциите, първичноста, спонтанността и т.н. да се определят единствено като истински и добри.
От разум, контрол, подтискане на емоции има необходимост, и това е вършило чудесна работа хилядолетия наред в цялата човешка еволюция и култура (всъщност, тя е започнала тъкмо от там - когато хората са се заели трайно със земеделие и се е наложило да планират действията си, оцеляването е станало сигурно, но е изчезнала спонтанността и чувствеността от времената, когато са били ловци, и се е почнало с жени и вино, вино и жени...та до ден днешен ),
....и не може да дойде някойси и просто така да викне с патос "изхвърлете всичко, ви казвам и ще сте щастливи".
Мда. Не съм против. Но малко повече разум, анализ и контрол няма да навредят в случая.
А, и другото, което не ми харесва, е поучителния тон, с който е описано всичко. Писна ми от надути пуяци, дето все знаят колко са калпави някакви други хора. Аман. Аман и от жени, също така.

:winkw: Може пък аз да не съм наред нещо (с главата, нали, таквоз...).