Малко от новото хоби :)

Все същите
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Житената Питка написа: Чак пък лично. Мисълта ми беше че аз имам сертификат за рибите, а ти нямаш за ГСМ-а. Просто ми беше приятно да се заям. :grin:

Ето една снимка на един красавец (Picasso Trigger)[/img], която обаче не съм правил в нашия аквариум, а при контрабандиста. :gigi:
В тази статия не пишеше нищо за варели и ГСМи, друга статия си чел. Както и да е. Заяждането ти се приема. :lol:
Много са красиви, наистина. Дано да не мрат и да се налага да купувате нови и нови и да давате храна на контрабандиста. :lol::kiss:
Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:
maggot написа:.... 3G (Глупавото Гоби Гошо) :grin:.
... скаридката Спаска,....
Ще ви докладвам за тормоз над животни аз вас.
Ти кво - да не се позна? :lol:
Довечера ще пусна да видиш и Кирето. Малий, къф е ербап... :grin:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
annonymus

Мнение от annonymus »

maggot написа:
Green Light написа:
maggot написа:.... 3G (Глупавото Гоби Гошо) :grin:.
... скаридката Спаска,....
Ще ви докладвам за тормоз над животни аз вас.
Ти кво - да не се позна? :lol:
Довечера ще пусна да видиш и Кирето. Малий, къф е ербап... :grin:
на една приятелка пиранята се казва Фреди Крюгер.
Отива му. :grin:
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

pocti_bezobidna написа:
на кого му отива? на Фреди, или на пиранята? :blum:
Виж подводницата!
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

pocti_bezobidna написа: на една приятелка пиранята се казва Фреди Крюгер.
Важното е да не се казва Фреди Меркюри. Че тогава по-добре да не го гледа :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

maggot написа:Снимките са на Питката, да. То си личи, де. :winkw:
Ма аквариума е общ :lol:
Вече е ясно кой снима и кой чисти аквариума.:blum:
Последно промяна от АВе на 12.05.10, 12:11, променено общо 1 път.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
annonymus

Мнение от annonymus »

КОМУНОИД написа:
pocti_bezobidna написа:
на кого му отива? на Фреди, или на пиранята? :blum:
На пиранята. Много грозно рибе, ша знаете.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

pocti_bezobidna написа:на една приятелка пиранята се казва Фреди Крюгер.
Хаха, като зубках математика като луд, за да се отърва от матурата, проимах котка Теорема. Звучеше някак си по-стегнато от Система от биквадратни уравнения с три неизвестни.

Беше стряскащо за случайните минувачи по улицата привечер, като се появи потен пубер с пъпки като лунни кратери по физиономията на еркерния прозорец над главите им и почне да крещи: "Теорема! Теоремааа!"

То ест, виках си домашния любимец на вечеря, нали... Рийш мъ, начи!:blum:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

maggot написа:
pocti_bezobidna написа: на една приятелка пиранята се казва Фреди Крюгер.
Важното е да не се казва Фреди Меркюри. Че тогава по-добре да не го гледа :lol:
Синът ми имаше няколко риби от някъф си вид, при които, ако в аквариума умре посл. мъжки или посл. женска, някой от останалите си сменя пола и пак се размножават. Сега му е останал само един такъв рибок и е кръстен Фреди Меркюри. За ужас на жена ми.
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

АВе написа:Сега му е останал само един такъв рибок и е кръстен Фреди Меркюри. За ужас на жена ми.
що? страх я е, че ще хване спин ли? :blum:
Виж подводницата!
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

КОМУНОИД написа:
АВе написа:Сега му е останал само един такъв рибок и е кръстен Фреди Меркюри. За ужас на жена ми.
що? страх я е, че ще хване спин ли? :blum:
Не, бе! Щото много си обича "Куин". И Фреди, богдагопрОсти.:-)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

maggot написа:Скаридка е. Имаме още една, ама нея утре. Тази се казва Спаска. Демек - не е за похапване :lol:
вие щом скаридата си кръщавате спаска, как ли ше си кръстите ламята :roll:
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

АВе написа:

Синът ми имаше няколко риби от някъф си вид, при които, ако в аквариума умре посл. мъжки или посл. женска, някой от останалите си сменя пола и пак се размножават.
хелерчета са сигурно
just perfect
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

bead_ написа: вие щом скаридата си кръщавате спаска, как ли ше си кръстите ламята :roll:
Стоянка, как!
Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Глюпости! Една уважаваща себе си ламя трябва да се казва Гертруд и нищо друго! :grin:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

bead_ написа:
maggot написа:Скаридка е. Имаме още една, ама нея утре. Тази се казва Спаска. Демек - не е за похапване :lol:
вие щом скаридата си кръщавате спаска, как ли ше си кръстите ламята :roll:
като каза спаска и ме подсети, че в село баня, дето е до банско има много приличен хотел семеен, казва се при спаска, жената е симпатична и не дере кожи, който иска мога да му дам тел-а, начи на нас ена нощувка ни струваше 35 камъка за четеримата, лятото, е ...малко намали щото съм син на баща си, но по принцип не дерът. и е уютно
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Такааааа... продължавам със сагата. :lol:

Живинките, които сложихме най-първом бяха следните:
Един саркофитон (нещо като гъба, ама с пипалца дето се веят отгоре й) и чрез които хваща моткащия се наоколо планктон (той - планктона - се мотка, щото го впръсквам в аквариума, ама тва е друга тема). На снимката е в начална фаза от растежа - сега се чудя де да го навра, че почна да пречи на всички - вее коси като Калки на летището в "Мисия Лондон" :lol:
Изображение

Освен този корал взехме и един Стар корал (името не значи "дърт", а "звезда"). Не знам защо така му викат, по-прилича на водорасло, ама нейсе.
Изображение

И тия зоантиди. Изображение
Разликата между коралите и зоантидите е, че коралите успяват да оцелеят с фотосинтеза, ама за да се развиват добре им трябва и фитопланктон. Зоантидките са като цветята - дай им светлина и достатъчно вода и всичко им е наред.

Заедно с тях взехме и Спаска, както и червеното раче, и тоз момък:
Изображение

И финала на първоначалното зареждане на видовете бяха двата клоун-риби, които така и си останаха без конкретни имена. Немовците
Изображение

Котака в началото беше нещо от сорта
Изображение
Ама понеже за него нещата са повече като телевизор или монитор, а джувотното е хай-тек, вече никакво внимание не им обръща.
Мърдат, ама не се пипат - тъпо. :lol:

И понеже обещах на Грийна, ще пусна и един от следващите обитатели. Това не е баш скарида, а ракообразно. За разлика от скаридите, които при всеки размножителен период си решават какъв пол да бъдат, тоз си има пол от самото си раждане.
Е, не сме го обръщали по гръб да го видим има ли пишка или няма, ама някак си... мъжкар ни изглежда. Така че - представам на вашето внимание - Киро!
Изображение

Двамата със Спаска са във вечна война - тя е досадна като муха на лайно и само си вре мустаките из неговите дупки, а той тромаво но неумолимо се опитва да я изгони. Направо го чувам как я ругае :lol:
Ей ги - вечната война!
Изображение

Айде, стига за днес, заболя ме устата от приказки. :grin:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Неф

Мнение от Неф »

Маггот, страхотни снимки и много интересни обитатели си имате в аквариума.

Благодаря.

п.п. А сестра ми си мислят, че имат голЕм аквариум.
Ще и покажа вашия.
Би ли го снимала, т.е Питката,
да го снимате целия.
Моля!
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Баси, Магът, как ми палите фитилите с тоя аквариум, ако знаеш... Аз навремето със скалариите, неонките и разните цихлиди и растенията рядко имах друга тема за разговор, па сега ако си направя такава инсталация сигурно ще си сложа и едно походно легло, та да не изтърва някое движение..
Бая качествена работа сте свършили. Не вярвам да са много такива в България. 100тина да са соленоводните, а с толкова корали и всичко сигурно са 10.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Извинявай за тъпия въпрос, Магот, ама "момъка" по-горе си ходи с тази черупка на гърба, нали? А два вида крака ли има, защото виждам едни космати и едни като сини кабелчета. А това с жълтите точки очи ли е? Извинявай за тъпите въпроси, ама... :shy:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:Извинявай за тъпия въпрос, Магот, ама "момъка" по-горе си ходи с тази черупка на гърба, нали? А два вида крака ли има, защото виждам едни космати и едни като сини кабелчета. А това с жълтите точки очи ли е? Извинявай за тъпите въпроси, ама... :shy:
Ти, с тъпите въпроси удряш точно в десетката. Това е заигравката с тоя тип хоби. Има съвсем, съвсем невероятни създания. Изобщо не може да ти роди въображението, как се е изкривила еволюцията за да ги създаде.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

maggot написа:
Ей ги - вечната война!
Изображение
умопомрачително! :good:
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

снимките ви са супер! Браво!!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Много красиво!

Спаска има имен ден днес...
Panta rhei...
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Браво бе, ентусиасти! Страшно гот тва, ама не е ли много слугуването?
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
jazz

Мнение от jazz »

за странните като разправяте
ходих веднъж да се намокря
и пича разправя
тука е страхотно
има много змии
olive head
адски отровни
но имат естестве враг
само птици
и от хора не ги е страх
а май и не могат да захапят като хората
та можеш да си играеш
като със спагети с тях
абе бая щях да наторя
като видя 2-3 да си плуват успоредно с мен
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

jazz написа:за ...абе бая щях да наторя
като видя 2-3 да си плуват успоредно с мен

:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Благодаря на всички за коментарите, наистина подобни реакции са важни за нас, тъй като ни доказват, че това което правим си струва :kiss:

Неф, имах на идея да пусна един общ поглед към цялата установка (не си мисли, че аквариума е просто един... не. Два са. Но това по-нататък :lol:), но имаме снимки от началото й, а сега вече изглежда по-различно. Точно онзи ден като започнах с писанията му казах на Питката че трябва да направи още една обща и после може би ще пусна и двете.

vyara, черупката на този вид раци си е нещо, което те сменят докато растат и си я носят на гърба непрекъснато. По принцип ползват черупките на умрели охлюви, но е имало случаи в които толкова да му хареса някоя черупка на още жив охлюв, че рака убива нещастното охлювЕ и му гепва къщичката. Ама това е живота. Инак са безкрайно разноцветни и дори от един вид да са, пак имат разлики в окраските. Сините нещи на "момъка" са му крачетата. Другите, по-едрите и кафеникави отпред са му щипките с които рови и тъпче в устата, а онез мъъънички точици саму очите, да :-)

Грийне, ку искаш мое да додеш на гости, твойта кожа, да ти дам лупата и цяла вечер да си зяпаш. Ние и телевизия вече рядко гледаме :lol:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

Ще се опитам да снимам аквариума в пръв удобен случай (да се има предвид че е много трудно щото ме мързи на кило). :grin:
До тогава пускам един подарък за 'сички с 22 инчови монитори и резолюция 1680х1050 - Master 3G. :shocked::grin:
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Мнемозина написа:Много красиво!

Спаска има имен ден днес...
А, мерси за напомнянето, ще я почерпя с по-отбрани боклучЕта :grin:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Пенчо Заека написа:Браво бе, ентусиасти! Страшно гот тва, ама не е ли много слугуването?
Не питай! Всеки ден се сипват некфи Катиони и Аниони, щото разбираш ли улеснявали усвояването на нитритите във водата, инак ще уморя стоката, цъкам и някаква сода за хляб дето намалявала количеството калций, че пък с много калций нещо друго се случвало, са сложихме и някаква ръжда против фосфати, които карат водорасляка (който ние не искаме, щото расте и задушава коралите) да не вирее чак пък толкоз много. Да не говорим, че веднъж седмично се правят едни замервания на какви ли не простотии, едни епруветки, спринцовки, тестове... химическата лаборатория е в едното шкафче :grin:
Майтап е. Само дето не знам кво ше праим ако идем почивка лятото. Котака няма как да рани рибата - трябва да мислим нещо друго :lol:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

maggot написа:едни епруветки, спринцовки, тестове... химическата лаборатория е в едното шкафче :grin:
бе то и вашата ще се чуе... кво прикривате с тез риби, м? лаборатория, а? хм... :blum:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

сър Айвънхоу написа: бе то и вашата ще се чуе... кво прикривате с тез риби, м? лаборатория, а? хм... :blum:
Само можеш да си представяш... :blum:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

maggot написа:
сър Айвънхоу написа: бе то и вашата ще се чуе... кво прикривате с тез риби, м? лаборатория, а? хм... :blum:
Само можеш да си представяш... :blum:
у събота ша ви огледам мнооого добре зЕниците на очичките ви... или вие само за продан... таковата... :blum:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

сър Айвънхоу написа: у събота ша ви огледам мнооого добре зЕниците на очичките ви... или вие само за продан... таковата... :blum:
Виж ся... тревата миналата година дето засадих на двора ей така си заминА - изсъхна немила недрага. Тъй че си прави сметката :grin:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

maggot написа:
сър Айвънхоу написа: у събота ша ви огледам мнооого добре зЕниците на очичките ви... или вие само за продан... таковата... :blum:
Виж ся... тревата миналата година дето засадих на двора ей така си заминА - изсъхна немила недрага. Тъй че си прави сметката :grin:
ей, наистина ще ми е много гот да са видим у събота! :kiss:

а, и една за Питката :kiss:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

сър Айвънхоу написа:ей, наистина ще ми е много гот да са видим у събота! :kiss:

а, и една за Питката :kiss:
Ахъм! :good:
Айде и от нас една :kiss:

П.П. Утре ще продължа с простотиите, че днес не ми е ден. Толкова служебни мейли не съм обработвала дори като бях многомашинничка :lol:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Публикувай отговор