На балкона ми

Все същите
Аватар
Мнемозина

На балкона ми

Мнение от Мнемозина »

има птиче. :shocked:

От вчера насам се чуваше тревожно грачене и се чудех какво става, и излизах и гледах, с котката двете излизахме... :blink:
Граченето беше като на тревожни птици-родители, призоваващо.

И сега малката ме извика - птичето е там, стои свито и като го приближиш, отваря смело човка и чака нещо да капне вътре.
Голямо е колкото мършав гълъб и е с шарени в синьо крилца. Но си е невръстно.

Засега само съм затворила котката вътре.
Какво да го правя?
Panta rhei...
annonymus

Re: На балкона ми

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:има птиче. :shocked:

От вчера насам се чуваше тревожно грачене и се чудех какво става, и излизах и гледах, с котката двете излизахме... :blink:
Граченето беше като на тревожни птици-родители, призоваващо.

И сега малката ме извика - птичето е там, стои свито и като го приближиш, отваря смело човка и чака нещо да капне вътре.
Голямо е колкото мършав гълъб и е с шарени в синьо крилца. Но си е невръстно.

Засега само съм затворила котката вътре.
Какво да го правя?
Амииии - или го храни докато поотрасне
или трябва да му се намери гнездотои да се върне там...
Аватар
Мнемозина

Re: На балкона ми

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Амииии - или го храни докато поотрасне
или трябва да му се намери гнездотои да се върне там...
Явно го учат да лети и то опитва да хвръкне, но е дебеличко. :lol:
А мама и татко прелитат наоколо и му говорят нещо.

Ще изчакам... пък и не знам с какво да го храня.
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

голямо колкото мършав гълъб..звучи като отраснало пиле бе...
обади се на някой ветеринар, все ще ти даде ценен съвет. най-добре така
да не вземеш сега да се катериш и по покривите и лазиш по капчуците, за да търсиш гнездото...
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:голямо колкото мършав гълъб..звучи като отраснало пиле бе...
обади се на някой ветеринар, все ще ти даде ценен съвет. най-добре така
да не вземеш сега да се катериш и по покривите и лазиш под капчуците, за да търсиш гнездото...
:rotfl24:
Тва с търсенето на гнездото е умряла работо - току виж го пъхнала и в чужда къща.
Наистина ветеринар най-добре :-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Питах в една ветеринарница и ми казаха какво (не) мога да направя.

На сойка прилича, прибрах го вкъщи засега.

Да видим дали ще го спасим... :?
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:Питах в една ветеринарница и ми казаха какво (не) мога да направя.

с мляко ли ще го храниш? или ще ходиш да копаш за червеи?
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:Питах в една ветеринарница и ми казаха какво (не) мога да направя.

ще го спасите, това е ясно. даже ще го прехраните и препоите. въпросът е, като почнете да го учите да лети кой ще му показва кацането :winkw:
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:

с мляко ли ще го храниш? или ще ходиш да копаш за червеи?
С пиле мляко бе, с какво друго. :lol:

Не знам, ще го мисля, чета, че били всеядни - ако е сойка, разбира се.

Да му се не видеха и майчинските инстинкти, дето току ме връхлетят...
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:

по-скоро внимавай с ловджийските инстинкти на котката си...:winkw:
котката на майка ми е кротка като плюшена играчка, можеш на фльонга да я вържеш и няма да ти се обиди. Ама и тя довлече два гълъба, които беше изловила на терасата...
Гледай твоята да е доволно сита и й пусни филмчето : "Ребята, давайте жить дружно" :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:

ще го спасите, това е ясно. даже ще го прехраните и препоите. въпросът е, като почнете да го учите да лети кой ще му показва кацането :winkw:
Чакай сега, едно по едно.

Първо ще лети, без да каца и толкова. :lol:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
Първо ще лети, без да каца и толкова. :lol:
да не говорим, че можеш да го научиш на бърза ръка и да каца без да лети
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:
Мнемозина написа:

котката на майка ми е кротка като плюшена играчка, можеш на фльонга да я вържеш и няма да ти се обиди. Ама и тя довлече два гълъба, които беше изловила на терасата...
Гледай твоята да е доволно сита и й пусни филмчето : "Ребята, давайте жить дружно" :grin:
Е нали точно в тях е проблемът... иначе щях да ги оставя да си го хранят и доотгледат на балкона. Обаче е и студено и това също не ми харесва.
В клетка съм го затворила, т.е. в наличната котешка кутия.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа: иначе щях да ги оставя да си го хранят и доотгледат на балкона.
това е най-приемлив вариант
иначе ще трябва на всеки час да го храниш със спринцовка направо в гърлото и да му даваш пак по този начин вода. а и не съм сигурна, че ще издържи на стреса да живее под един покрив с котка и вашето изключително мило, но все пак човешко семейство.
just perfect
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
windcolours написа:
Мнемозина написа:

Е нали точно в тях е проблемът... иначе щях да ги оставя да си го хранят и доотгледат на балкона. Обаче е и студено и това също не ми харесва.
В клетка съм го затворила, т.е. в наличната котешка кутия.
То след утре ще се позатопли, казват. щото с котката може да възникнат портиворечия относно жилищната площ. Имах една сиамка преди, която се ограничаваше до отва да гледа гълъбите подозрително, но по-далеч не стигаше.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Мнемозина написа: иначе щях да ги оставя да си го хранят и доотгледат на балкона.
иначе ще трябва на всеки час да го храниш със спринцовка направо в гърлото и да му даваш пак по този начин вода. а и не съм сигурна, че ще издържи на стреса да живее под един покрив с котка и вашето изключително мило, но все пак човешко семейство.
Да, знам, ясно ми е всичко, но нямам избор, ако искам да оцелее.
Хапна си сега... през един час не знам дали ще стане, но поне ще се постарая.
Поне е доста поотраснало, на ръст е почти колкото родителите си. Надявам се да му трябват само няколко дни още.

Казвай каквото знаеш още, моля, аз затова съм пуснала темата. Яде мокър хляб сега... друго не смея да му дам.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
bead_ написа:
Да, знам, ясно ми е всичко, но нямам избор, ако искам да оцелее.
Хапна си сега... през един час не знам дали ще стане, но поне ще се постарая.
Поне е доста поотраснало, на ръст е почти колкото родителите си. Надявам се да му трябват само няколко дни още.
Ако ти се е исипало на балкона по време на урок - много възможно. Хляб надробен в мляко яде ли?
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:
Казвай каквото знаеш още, моля, аз затова съм пуснала темата. Яде мокър хляб сега... друго не смея да му дам.
за бога, само не му давай реване! Една приятелка така умори едно гардже, което беше намерила.:(
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
все пак си мисля, че най-добре да му направиш гнездо на балкона ви - от някаква кутия с парцали вътре може би, дасе чувства защитено и да запазва максимално телесната си температура. ако се страхуваш, че ще му е студено дори в това "гнездо" можеш да му слагаш бутилка с топла вода да се грее. но най-добре родителите му да се грижат за прехраната. знам, че храната, която получава от тях е наситнена, разбъркана със стомашните им сокове, което осигурява на малките ензими, разграждащи хранителните вещества. ти няма как да го постигнеш това, освен... да се навиеш да му ги сдъвкваш

или пък се обади тук : http://www.greenbalkans.org/Forest_SITE/Contacts.html
just perfect
Неф

Мнение от Неф »

bead_ написа:
Мнемозина написа:
все пак си мисля, че най-добре да му направиш гнездо на балкона ви - от някаква кутия с парцали вътре може би, дасе чувства защитено и да запазва максимално телесната си температура. ако се страхуваш, че ще му е студено дори в това "гнездо" можеш да му слагаш бутилка с топла вода да се грее. но най-добре родителите му да се грижат за прехраната. знам, че храната, която получава от тях е наситнена, разбъркана със стомашните им сокове, което осигурява на малките ензими, разграждащи хранителните вещества. ти няма как да го постигнеш това, освен... да се навиеш да му ги сдъвкваш

:good:

Гнездо на балкона,

вкъщи ще умре!
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Мнемозина написа:

Да, това за храненето го знам. Но все пак щом вече опитва да лети, би трябвало да е готово и да мине на обща храна.
Ще го изнеса на балкона. Лошото е, че той е достъпен не само за моята котка. :(
Ще видим, дано има късмет. Много симпатично ми стана това птиче.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Намерих разбирачи.

Казаха ми, че щом пилето има вече оперение, може да се храни нормално. Да го храня с мокър хляб, твърдо сварени яйца, безсолни извара и кайма - от тези последните най-добре растяли.
Не било проблем да се доотгледа и да се пусне после навън, много птичета били изпадали от гнездата заради бурята.

И така... научи се да яде от ръцете ни и да си дообира каквото падне долу (сутринта не опитваше да кълве). И все нещо ни грачи, като ни види.
Засега да лети го учат децата, по-нататък ще го дам на специализация при Мъжжжж (и това измислих даже). :lol:

Само не знам как ще се разделим с него, много е сладък Сойчо. :-)
Panta rhei...
Публикувай отговор