Един въпрос
Един въпрос
Хора, клипът, който ви предлагам да видите е сниман лично от мен (с едната ръка бъркам, с другата снимам), затова се кълна, че няма никакъв монтаж.
Искам да попитам дали имате някаква идея на какво се дължи тази гадост, как се е образувала? Някакво логично обяснение търся.
vbox7.com/play:8b79a154#commentTop
Искам да попитам дали имате някаква идея на какво се дължи тази гадост, как се е образувала? Някакво логично обяснение търся.
vbox7.com/play:8b79a154#commentTop
Re: Един въпрос
Душицата ми златна!Березка! написа:
Можеш и сама да си приготвиш този "коктейл"
Китайците са мърлячи и ресторантите са им мърляви. Тва е помия- тоест, няколко пъти събирано от останки по други чинии и на теб се е паднало най- късно. Сори, късмет
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Хм, абе аз и вкъщи готвя ориз и той също преседява. Не винаги се изяжда на секундата. Но никога не се е получавало такова нещо. Може да се вкисне, но не се влачи така. Или това е преседяло поне седмица? Т.е. е нещо полуразложило се?Ън написа:Душицата ми златна!Березка! написа:![]()
Можеш и сама да си приготвиш този "коктейл"Остави ориза да преседи няколко дни и готово
Китайците са мърлячи и ресторантите са им мърляви. Тва е помия- тоест, няколко пъти събирано от останки по други чинии и на теб се е паднало най- късно. Сори, късмет
ако беше се разложило щеше да миришеБерезка! написа:Хм, абе аз и вкъщи готвя ориз и той също преседява. Не винаги се изяжда на секундата. Но никога не се е получавало такова нещо. Може да се вкисне, но не се влачи така. Или това е преседяло поне седмица? Т.е. е нещо полуразложило се?Ън написа:Душицата ми златна!Березка! написа:![]()
Можеш и сама да си приготвиш този "коктейл"Остави ориза да преседи няколко дни и готово
тея лиги може да са от някви гъби там
как точно се казваше порцията
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Не е задължително да е седмица преседяло- достатъчно е ден-два, ама на топличко. Пробвай го и в домашни условия и ще видищ как започва да се точи оризаБерезка! написа:
Хм, абе аз и вкъщи готвя ориз и той също преседява. Не винаги се изяжда на секундата. Но никога не се е получавало такова нещо. Може да се вкисне, но не се влачи така. Или това е преседяло поне седмица? Т.е. е нещо полуразложило се?
П.П. В комплекс "Сани"- заведението, нали изгоря миналата година... Та, предишните дни ядохме там спагети. И в чинията на Митко имаше голяма, черна, мазна и охранена хлебарка
А то се оказа, че тия мърлячи хич не са чистили и се е подпалила натрупаната мазнина по аспираторите

Няма никакви гъби в това ядене. Това е "Ориз с три вида месо". Купували сме го десетки пъти и си е бил нормален (поне като органолептически качества). За пръв път попаднахме на такова чудо. [/quote]ако беше се разложило щеше да мирише
тея лиги може да са от някви гъби там
как точно се казваше порцията
Стига бе, сега и във "Фар уест-а" ли да не ходим? Ми то май само вкъщи може да си сигурен, че ядеш горе-долу нормална храна.Ън написа:Не е задължително да е седмица преседяло- достатъчно е ден-два, ама на топличко. Пробвай го и в домашни условия и ще видищ как започва да се точи оризаБерезка! написа:
Хм, абе аз и вкъщи готвя ориз и той също преседява. Не винаги се изяжда на секундата. Но никога не се е получавало такова нещо. Може да се вкисне, но не се влачи така. Или това е преседяло поне седмица? Т.е. е нещо полуразложило се?Най- правилното поведение в случая е да стоите далеч от подобни "ресторанти" Знам, че е вкусно, ноооо- опасно.
П.П. В комплекс "Сани"- заведението, нали изгоря миналата година... Та, предишните дни ядохме там спагети. И в чинията на Митко имаше голяма, черна, мазна и охранена хлебаркаКато видя, че я гледаме и избяга.... И след ден- два заведението изгоря!
И аз викам на жена ми- баси и терориста си, заради една хлебарка подпали заведението!
А то се оказа, че тия мърлячи хич не са чистили и се е подпалила натрупаната мазнина по аспираторите
Емиии, тва е положениетоБерезка! написа:
Стига бе, сега и във "Фар уест-а" ли да не ходим? Ми то май само вкъщи може да си сигурен, че ядеш горе-долу нормална храна.
Моя стомах е винаги ми казва къде мога/не мога да ям.
А за сигурното хапване, освен у вас, може и у нас, бе

Леле, страшна антиреклама!
Ако не е развалено това ястие, няма никакъв странен мирис, дъх или вкус, би следвало да е от съставките в него.
Китайският ориз следва да се дели зрънце по зрънце, а това се точи като ластик, кашкавал не би следвало да има, захар?! Китайската гъба е лигава, но ти си сигурна, че няма.
Но пък ако е смес от други порции, може и да има остатъци от лиги.

Бла-бла, ще ни разубедиш да консумиране китайска храна.
Ако не е развалено това ястие, няма никакъв странен мирис, дъх или вкус, би следвало да е от съставките в него.
Китайският ориз следва да се дели зрънце по зрънце, а това се точи като ластик, кашкавал не би следвало да има, захар?! Китайската гъба е лигава, но ти си сигурна, че няма.
Но пък ако е смес от други порции, може и да има остатъци от лиги.
Бла-бла, ще ни разубедиш да консумиране китайска храна.
"Спаси си деня!" - Green Light
- Stranniche
- Обратна връзка:
Не мога да видя клипа, обаче има едно нещо, което мразя в китайската кухня. Не знам как се казва на български. То е на прах и го слагат в манджите, когато са воднисти, за да се сгъстят. Става лигаво и лепкаво. Ето един пример за такава практика:
Adding Corn Starch & Garnish for Chinese Ma Po Tofu
/В случая сгъстителят е царевичен, има и други./
П.п. Видях клипа. Май не е това.
Stranniche написа:Не мога да видя клипа, обаче има едно нещо, което мразя в китайската кухня. Не знам как се казва на български. То е на прах и го слагат в манджите, когато са воднисти, за да се сгъстят. Става лигаво и лепкаво. Ето един пример за такава практика:
желатин:mad:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Не е желатин. Прави се от соя, царевица или други зърнени кОлтури и не става като желе, а лигаво и се точи... Зеленчуците обаче с него изглеждат гланцирани и се възприемат като "апетитни".Kent написа:желатин:mad:
Виждала го бях много пъти в китайски ресторанти и дълго време се чудех какво е докато един ден не дойде съседката, сингапурка, погледна яденето, което в този момент приготвях, каза че трябва да се сгъсти, донесе нещо, което изглеждаше като брашно, сипа в манджата и след по-малко от минута разбрах как се получава този лигав ефект.
Сега ако вляза в китайски магазин ще го разпозная, но как се произнася, спомен нямам.
Обаче това, което Березка показва, прилича на нещо развалено.
- Green Light
Същият ден бях без кола и не ми се искаше да ходя пеш до ресторанта, заради няколкото лева. Но почти на минутата направих клипа. Сега, след като толкова много хора го видяха, съм по-удовлетворена, отколкото ако бях си върнала похарчените пари.Green Light написа:Лелее! Не вярвах че ще го пожелая на живи хора, ама тия директно са за проверка от ХЕИ.
Върнаха ли ви парите?
Знаеш ли, вече стигам до извода, че моят ориз е такъв вследствие на комбинация от двата фактора: гланц + не много пресно ястие.Stranniche написа:Не е желатин. Прави се от соя, царевица или други зърнени кОлтури и не става като желе, а лигаво и се точи... Зеленчуците обаче с него изглеждат гланцирани и се възприемат като "апетитни".Kent написа:желатин:mad:
Виждала го бях много пъти в китайски ресторанти и дълго време се чудех какво е докато един ден не дойде съседката, сингапурка, погледна яденето, което в този момент приготвях, каза че трябва да се сгъсти, донесе нещо, което изглеждаше като брашно, сипа в манджата и след по-малко от минута разбрах как се получава този лигав ефект.
Сега ако вляза в китайски магазин ще го разпозная, но как се произнася, спомен нямам.
Обаче това, което Березка показва, прилича на нещо развалено.
много мразя китайска храна. даже мразя да минавам покрай китайски ресторант. като че ли нямат изключително висок праг на търпимост към липсата на хигиена...Березка! написа:
Знаеш ли, вече стигам до извода, че моят ориз е такъв вследствие на комбинация от двата фактора: гланц + не много пресно ястие.
just perfect
- Stranniche
- Обратна връзка:
Аз пък мразя арабска храна. Като млада, залена и безпарична ми предложиха работа като касиерка в едно арабско заведение. Една приятелка работеше там и щяхме да делим смените... Обаче като видях хигиената...bead_ написа:много мразя китайска храна. даже мразя да минавам покрай китайски ресторант. като че ли нямат изключително висок праг на търпимост към липсата на хигиена...Березка! написа:
Знаеш ли, вече стигам до извода, че моят ориз е такъв вследствие на комбинация от двата фактора: гланц + не много пресно ястие.
Всъщност никаква гаранция няма и в българските заведения. Виждала съм плъхове в сладкарница посред нощ.