ЕFT - техника, с която може да промените химията в мозъка си

Все същите
endorfini

ЕFT - техника, с която може да промените химията в мозъка си

Мнение от endorfini »

"Информацията, предавана от един неврон
и получена от другите,
приема формата на електрически сигнали,
генерирани от заредени атоми."
д-р Джефри М. Шуорц, Тhe Mind and the Brain

"Всяка мисъл или емоция, която преживявате, причинява реакция в конкретна зона на мозъка ви. Радостта или тъгата, любовта или ревността - всички те имат характерни съответствия в начина, по който невроните ви изпразват електрическия си заряд; съвременната електронна образна технология ни позволява да наблюдаваме сложния танц в енергиите на мозъка ви, който придружава всяка ваша мисъл и чувство. Ако наблюдавате екран на апарат за образна диагностика като позитронно-емисионен томограф (РЕТ скенер), докато преживявате значителен стрес или тревожност, ще видите как специфични зони получават възбудни сигнали, които карат екрана да се освети като коледна елха.
Ако мозъкът ви разпознава сходство между дистресираща ситуация от миналото ви и това, което чувате или виждате в момента - макар че няма актуална заплаха или опасност, същите сигнали за дистрес които сте преживели в миналата ситуация, могат да се активират.
Въпреки, че хората не винаги го осъзнават, тази фундаментална последователност - при която актуална ситуация активира остаряла реакция - е в ядрото на много от техните трудности; от дисфункционални модели във взаимоотношенията и себеразгромяващи избори в работата до неназовани притеснения, непровокирани пристъпи на депресия и ирационална ревност, страх или гняв.

Енергийната психология ви показва как можете да стумулирате специфични акупунктурни точки на кожата, които ще изпратят електрохимични сигнали директно в главния ви мозък. Ако същевременно поддържате в съзнанието си ситуация, която задейства нежелана емоционална реалкция, всъщност може да промените реакцията на мозъка си на тази ситуация. Това е неконвенционален подход, но въпреки това той често води до неопровержимо подобрение само след една сесия на EFT и нерядко работи там, където други подходи са се провалили. Освен това можете да стимулирате точки, за да си помогнете да постигнете конкретни лични цели, например по-положително мислене, по-уверено говорене, по-разумно хранене, повече материални блага и т.н....."
из "Обещанието на енергийната психология" Дейвид Фейнстейн, Дона Идън, Гари Крейг.

За подробности:

Вижте този кратък филм!

Пробвах тази техника и видях, че работи. Излекувах фобия на дъщеря ми от змий за 6,7 сесии /една сесия отнема около 2,3 минути/. С тази техника лекувам главоболието си без хапчета за няколко минути. От нова година не пия хапчето си за щитовидната жлеза, което трябва да взимам всяка сутрин, тъй като страдам от автоимунното заболяване Хашимото и жлезата ми е с нарушена структура и не произвежда в достатъчно количество нужния тироксин. Особено успешна е за светкавично справяне с проблеми от психо-соматичен характер, например справянето ми със страха от зъболекарската машина и т.н....

Ако тази техника е била вече дискутирана тук, моля дайте ми линк да чета, тъй като ми е изключително интересно да видя мненията ви по този въпрос.

Пробвайте я и ще останете приятно изненадани! :-):-):-)
"Per aspera ad astra"
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Интересно....
Обаче прекъсването приема на Л-тироксин и други хормонално-заместителни препарати в случая на Хашимото, обикновено обезсмисля цялото лечение, провеждано досега. Не е ли прекалено голям риска?

По-интересно е, ако действително по този начин могат да бъдат излекувани фобии.Ще го проуча.... Аз самата имах такива допреди година. Помогна ми друго /не хапове де/
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
endorfini

Мнение от endorfini »

Nejimaki-dori написа:ТЕС

Mда, в Б-я се популяризира най-вече от Иван Петърнишки и диетолога Огнян Симеонов
"Per aspera ad astra"
endorfini

Мнение от endorfini »

windcolours написа:Интересно....
Обаче прекъсването приема на Л-тироксин и други хормонално-заместителни препарати в случая на Хашимото, обикновено обезсмисля цялото лечение, провеждано досега. Не е ли прекалено голям риска?

Не е имало никакво лечение. Приема на еутирокс не лекува, той само допълва липсващия хормон. За разлика от други заболявания, при които конвенционалната медицина премахва поне симптомите, при Хашимото симптомите си остават, само че са в малко по-лека форма. С ТЕС премахнах симптомите на 100 %. Хормонът все още не е в достатъчно количество, но антитела НЯМАМ вече, което според конвенционалната медицина е невъзможно.
Нетрадиционната медицина, както в случая ТЕС, счита за причина за появата на тези антитела - автоагресия от рода на вина, невъзможност за справяне със ситуация и т.н. Третира се самата причина за заболяването /ако успееш да я откриеш и адресираш правилно естествено/ и в следствие на това антителата изчезват. За лекарите това е необяснимо и нелогично.

По-интересно е, ако действително по този начин могат да бъдат излекувани фобии.Ще го проуча.... Аз самата имах такива допреди година. Помогна ми друго /не хапове де/
За разлика от Хашимото, диабет и заболявания, при които вече са се появили структурни изменения в орган, и за доброто им повлияване/лечение е нужно всекидневно прилагане на техниката в продължение на месеци, то фобиите изчезват за няколко сесии, както и всички проблеми от психо-соматичен характер, а да не говорим за проблеми от Любовен характер - любовната химия се премахва като с магическа пръчка. :bigsmile:
Хубавият спомен си остава, но отношението на човек към него се променя. И си казваш - как е възможно, с години да се самобичувам и самосъжалявам, заради някаква химия в мозъка си ;)
"Per aspera ad astra"
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

endorfini написа: Хормонът все още не е в достатъчно количество, но антитела НЯМАМ вече, което според конвенционалната медицина е невъзможно.
Нетрадиционната медицина, както в случая ТЕС, счита за причина за появата на тези антитела - автоагресия от рода на вина, невъзможност за справяне със ситуация и т.н. Третира се самата причина за заболяването /ако успееш да я откриеш и адресираш правилно естествено/ и в следствие на това антителата изчезват. За лекарите това е необяснимо и нелогично.
заинтригува ме.:bigsmile:боря Хашимото от дете. тоест боря някакви антитела, защото иначе нямам никакви оплаквания.
endorfini написа: И си казваш - как е възможно, с години да се самобичувам и самосъжалявам, заради някаква химия в мозъка си ;)
А, тук помагат здравия разум и чувството за самосъхранение :lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

endorfini написа: ...И си казваш - как е възможно, с години да се самобичувам и самосъжалявам, заради някаква химия в мозъка си ;)
Смърт, нали, като прибира клиентите си и те всеки път го питат. Бе аз защо не съжалявам. Заради жлезите- вика Смърт- в момента нямаш жлези.
Всичко е химия.

Благодаря, беше ми интересно да разбера, че си успяла чрез такъв метод. Щом йогите могат да спират и да пускат сърцето си, значи всичко е възможно. Аз просто не вярвам, че аз мога.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:Щом йогите могат да спират и да пускат сърцето си, значи всичко е възможно. Аз просто не вярвам, че аз мога.
Йога също спомага за връщане на тялото към правилното протичане на енергия. Практиката показва какво е възможно и какво не. Интересно е, че хората не се доверяват на това, което виждат като резултат, а предразсъдъците им пречат. Някак е по-лесно да си купиш хапче и да го глътнеш. Чиста работа. :winkw:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Green Light написа:Щом йогите могат да спират и да пускат сърцето си, значи всичко е възможно. Аз просто не вярвам, че аз мога.
Йога също спомага за връщане на тялото към правилното протичане на енергия. Практиката показва какво е възможно и какво не. Интересно е, че хората не се доверяват на това, което виждат като резултат, а предразсъдъците им пречат. Някак е по-лесно да си купиш хапче и да го глътнеш. Чиста работа. :winkw:
Аз съм по- скоро от вярващите, отколкото от невярващите. Но енергиите, прана, тва онва, ми идват в повече. И навремето когато се занимавах с йога, пак не ги усещах. Нека си ги приказват- виках си, щом им харесва. На мен ми харесва как се чувствам, но да изпратя прана към пръста си за да се затопли, не става и не става. Докато се затопли тоя пръст аз съм заспал и се будя от студ.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Аз съм по- скоро от вярващите, отколкото от невярващите. Но енергиите, прана, тва онва, ми идват в повече. И навремето когато се занимавах с йога, пак не ги усещах. Нека си ги приказват- виках си, щом им харесва. На мен ми харесва как се чувствам, но да изпратя прана към пръста си за да се затопли, не става и не става. Докато се затопли тоя пръст аз съм заспал и се будя от студ.
То и аз съм на етап "харесва ми как се чувствам". :lol:
Изображение
endorfini

Мнение от endorfini »

Green Light написа: Благодаря, беше ми интересно да разбера, че си успяла чрез такъв метод. Щом йогите могат да спират и да пускат сърцето си, значи всичко е възможно. Аз просто не вярвам, че аз мога.
Taзи техника действа, дори и да не вярваш. Вярата е необходима до толкова, че ако не вярваш на 100 % - няма да опиташ. Но защо да не направиш опит, който отнема 3,4 пъти по 3 минути, за да се увериш в НеВярата си, това не мога да разбера.

Не разбирам, защо предубедените не желаят да се убедят от собствен опит дали предлаганото им нещо действа или не, а направо го отхвърлят. Единственото, което ми хрумва е, че тази техника изглежда странна на пръв поглед.
Не е сложно за прилагане, предлагам да пробваш за нещо незначително.

Например - не си спомняш сънищата, дори си мислиш, че не сънуваш. Правиш техниката няколко пъти и след две денонощия установяваш, че помниш съня си. Да, но тогава си казваш - това беше случайно, в никой случай не се дължи на техниката. Решаваш да пробваш за друго - например скарали сте се с жена ти и си и ядосан, пробваш и виждаш, че след 2,3 приложения вече не си ядосан. И пак си казваш - абе не е от техниката, просто случайно този път ми мина по-бързо от друг. Странно нещо е мозъка. Дори да видиш русалка в морето и да ти позволи да я пипнеш по опашката, пак ще сметнеш, че халюцинираш, щото никой до сега не е виждал русалка, щото такива не съществуват.

Да, обаче всяко ново нещо първоначално се е смятало за голяма глупост и всички са считали изобретателя му за луд. :-)
"Per aspera ad astra"
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

endorfini написа:
Не разбирам, защо предубедените не желаят да се убедят от собствен опит дали предлаганото им нещо действа или не, а направо го отхвърлят. Единственото, което ми хрумва е, че тази техника изглежда странна на пръв поглед.

Например - не си спомняш сънищата, дори си мислиш, че не сънуваш. Правиш техниката няколко пъти и след две денонощия установяваш, че помниш съня си. Да, но тогава си казваш - това беше случайно, в никой случай не се дължи на техниката. Решаваш да пробваш за друго - например скарали сте се с жена ти и си и ядосан, пробваш и виждаш, че след 2,3 приложения вече не си ядосан. И пак си казваш - абе не е от техниката, просто случайно този път ми мина по-бързо от друг. Странно нещо е мозъка. Дори да видиш русалка в морето и да ти позволи да я пипнеш по опашката, пак ще сметнеш, че халюцинираш, щото никой до сега не е виждал русалка, щото такива не съществуват.

Да, обаче всяко ново нещо първоначално се е смятало за голяма глупост и всички са считали изобретателя му за луд. :-)
А каква е самата техника конкретно?
Изображение
endorfini

Мнение от endorfini »

vyara написа: А каква е самата техника конкретно?

http://www.spiralata.net/kratko/article ... =bg&pg=373
"Per aspera ad astra"
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

endorfini написа:
vyara написа: А каква е самата техника конкретно?

http://www.spiralata.net/kratko/article ... =bg&pg=373
Благодаря ти! :kiss:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Имам два въпроса.
Понеже се говори най-общо за физическо здраве, всякакви здравословни проблеми ли се повлияват или си има точно определени органи или проблеми, на които този метод помага?
Как да определя точката ЯК, която е под ямичката на врата? Тя централно ли се пада или пак са две симетрични точки? Как определяш къде се събират ключицата, гръдната кост и първото ребро?
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

endorfini написа: Не разбирам, защо предубедените не желаят да се убедят от собствен опит дали предлаганото им нещо действа или не, а направо го отхвърлят.
Виж, не че отричам.
Но по принцип, когато видя написано например:

Променете Живота си с Чудната Техника за Самоконтрол и Освобождаване!

Само за Пет минути на Ден Отслабване Без Усилия!!!

Богати със Силата на Положителното Мислене!

Открийте Истинската ЛЮБОВ и ПРИятелСТВО - само по Три минути на ден!

Отслабнете са 34. 231кг. БЕЗ да се Лишавате от НИЩО!

ПоБедете Болестите с Взиране в Нищото!!! Не Вярвате ли!!! Макс Х. беше болен от .... и на Третата седмица Лекарите го обявиха за Медицинско Чудо!!!

и почват да ми мигат всички налични червени лампи в мозъка.

и очаквам някой да извика Алелуя...

не вЕрвам и т`ва си е.
annonymus

Мнение от annonymus »

endorfini написа: Не разбирам, защо предубедените не желаят да се убедят от собствен опит дали предлаганото им нещо действа или не, а направо го отхвърлят.
Виж, не че отричам.

ПоБедете Болестите с Взиране в Нищото!!! Не Вярвате ли!!! Макс Х. беше болен от .... и на Третата седмица Лекарите го обявиха за Медицинско Чудо!!!

не вЕрвам и т`ва си е.

ПП. Особено ме дразни използването на главни букви с повод и без повод в агитационните материали - това е Граматически Неправилно!!!
Неф

Мнение от Неф »

Поредната техника, доказваща силата на самовнушението!
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:
не вЕрвам и т`ва си е.
Казано е, че не е нужно да вярваш. И с йога е така, впрочем - не е нужно изобщо да вярваш, нужно е да го правиш, само това. После сам разбираш.
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

Неф написа:Поредната техника, доказваща силата на самовнушението!
Опитах да спра цигарите с една книга, която ми перпоръчваха - в момента не се сещам за заглавието, но вероятно всеки пушач я е чувал. както и да е. Стигнах до глава 4. Първите три глави беше натякване как тази книга ще ми помогне да спра цигарите без всякакво усилие. Еми... в момента който усетя как се опитват да ми втъплят нещо, всякакъв шанс за успех изчезва.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

endorfini написа:

Ами предубежденията трудно се преодоляват.
А и всичко, свързано с енергии и енергийни влияния, изглежда като магия (което често е равнозначно на измама).

Хомеопатията също действа на енергийно ниво и е много хулена. А аз съм писала как се сблъсках за пръв път с нея и знам, че работи - когато е прилагана както и където трябва.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа: Опитах да спра цигарите с една книга, която ми перпоръчваха - в момента не се сещам за заглавието, но вероятно всеки пушач я е чувал. както и да е. Стигнах до глава 4. Първите три глави беше натякване как тази книга ще ми помогне да спра цигарите без всякакво усилие. Еми... в момента който усетя как се опитват да ми втъплят нещо, всякакъв шанс за успех изчезва.
Ами трябва първо да разбереш кое искаш повече - да спреш цигарите или да докажеш, че са мошеници. :lol:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа:
не вЕрвам и т`ва си е.
Казано е, че не е нужно да вярваш. И с йога е така, впрочем - не е нужно изобщо да вярваш, нужно е да го правиш, само това. После сам разбираш.
Ъъъъъ. Що трябва да го правя? Да се потупвам по носа и да очаквам да ми падне диоптъра например?
Йогата е система упражнения - като физически, така и за дишане. Тя не дава Чудодейни Резултати Само за Три Минути на Ден. Подпомага тонуса, кръвообръщението и т.н. Ако се съчетае със здравословно хранене и друга физическа активност, човек анистина ще се чувста добре.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:
Ъъъъъ. Що трябва да го правя?
:lol: Направо ме убиваш със самоцелния си инат.
Разбира се, че не трябва да ги правиш. Явно не страдаш от никакви проблеми, от които да искаш да се отървеш. Можеш само да се радваш.
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа: Опитах да спра цигарите с една книга, която ми перпоръчваха - в момента не се сещам за заглавието, но вероятно всеки пушач я е чувал. както и да е. Стигнах до глава 4. Първите три глави беше натякване как тази книга ще ми помогне да спра цигарите без всякакво усилие. Еми... в момента който усетя как се опитват да ми втъплят нещо, всякакъв шанс за успех изчезва.
Ами трябва първо да разбереш кое искаш повече - да спреш цигарите или да докажеш, че са мошеници. :lol:
Искам да перодолея навика за запалване на цигара. Мога да не пуша цял ден. Вечерно време страшно много ми се пуши, особено ако пийна дори глътка алкохол. Седна ли на маса с приятели - край! Това са навици. Да, 90% от тях са ми в главата. Но не вярвам, че ще се освободя с подръпване на ушите.
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа:
Ъъъъъ. Що трябва да го правя?
:lol: Направо ме убиваш със самоцелния си инат.
Разбира се, че не трябва да ги правиш. Явно не страдаш от никакви проблеми, от които да искаш да се отървеш. Можеш само да се радваш.
Ако ти кажа, че ако правиш 27 подскока на място в точно определен час от денонощието, където и да се намираш, и ти се аргуменитарм с чакри, енергийни потоци и т. н., а като резултат ти обещая, че ще ти се промени животя, ще подсакчаш ли всеки ден в 23:17 в продължгение на 7 месеца?
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
endorfini написа:

Ами предубежденията трудно се преодоляват.
А и всичко, свързано с енергии и енергийни влияния, изглежда като магия (което често е равнозначно на измама).

Хомеопатията също действа на енергийно ниво и е много хулена. А аз съм писала как се сблъсках за пръв път с нея и знам, че работи - когато е прилагана както и където трябва.
хомеопатията не е ли с билки лечение? Не съм съвсем наясно...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа: Искам да перодолея навика за запалване на цигара. Мога да не пуша цял ден. Вечерно време страшно много ми се пуши, особено ако пийна дори глътка алкохол. Седна ли на маса с приятели - край! Това са навици. Да, 90% от тях са ми в главата. Но не вярвам, че ще се освободя с подръпване на ушите.
Аз ги спрях без книги и техники. Бях развила някакво дълбоко усещане на отвращение и знаех, че искам и ще ги спра, въпросът беше само кога.
Бях започнала да усещам как всичко у мен се вмирисва и това толкова дълбоко ме отвращаваше от мен самата, че страшно ми помогна после, когато си определих дата. Някак си се програмирах, че ги спирам едикога си, беше достатъчно напред, месец-два. После като ги спрях дори не ми се пушеше.
Последно промяна от vyara на 04.06.10, 11:13, променено общо 2 пъти.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:
Ако ти кажа, че ако правиш 27 подскока на място в точно определен час от денонощието, където и да се намираш, и ти се аргуменитарм с чакри, енергийни потоци и т. н., а като резултат ти обещая, че ще ти се промени животя, ще подсакчаш ли всеки ден в 23:17 в продължгение на 7 месеца?
Тези точки не са случайни и имат научна обоснованост. Сега като рових из нета, попаднах на съвсем други неща, но с подобни точки, някои от които на същите места. Освен това хората са го изпробвали лично. Можеш да кажеш, че не е вярно само ако ти го пробваш и при теб не даде резултат. Иначе нямаш грам аргументи да твърдиш обратното.
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа:
Тези точки не са случайни и имат научна обоснованост. Сега като рових из нета, попаднах на съвсем други неща, но с подобни точки, някои от които на същите места. Освен това хората са го изпробвали лично. Можеш да кажеш, че не е вярно само ако ти го пробваш и при теб не даде резултат. Иначе нямаш грам аргументи да твърдиш обратното.
Не казвам, че не е вярно.
Казвам, че аз не вярвам.
Има някаква доза евангелски сляп ентусиязъм в това, което до известна степен ме отблъсква.
Ама който иска - да се щипе, потупва, подръпва.
Само да внимава все па и да не обръща гръб на традиционната медицина.
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа: Аз ги спрях без книги и техники.
Ами ето на. На мен ми струваше усилия да си наложа да не пуша през деня. Въпрос на овля е да си наложа да ен пуша и вечер и самоконтрол, когато съм с приятели на по бира. Просто не мога да го направя. никакви точки няма да ми помогнат, при липсата на достатъчно самоконтрол и воля.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
хомеопатията не е ли с билки лечение? Не съм съвсем наясно...
Не, не е билколечение, различно е.
Panta rhei...
Неф

Мнение от Неф »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа:
Използват само някои точки от акупунктурата,
само няколко дори.
И не може въздействието само върху няколко такива точки да лекува всичко изброено.
Внушението може обаче,
не всичко и не всякога, но може!

Днес пуснах на колежките си клипа на Огнян Симеонов,
с тези маймунски потупвания, така се смяха, ..
верно се излекуваха от главоболието си
със смехотерапия.

Много повърхностно и елементарно, за да бъде прието насериозно от науката. Но си е комерсиално, каквато е и целта му всъщност.
"Спаси си деня!" - Green Light
endorfini

Мнение от endorfini »

vyara написа:Имам два въпроса.
Понеже се говори най-общо за физическо здраве, всякакви здравословни проблеми ли се повлияват или си има точно определени органи или проблеми, на които този метод помага?

Моето мнение е, че може да помогне на 100 % за всички проблеми от психо-соматичен характер като например главоболие, болки в корема, в кръста, дискова херния, шия, коляно, - всичко каквото може да е физическа болка /не говорим за шизофрения/, както и фобии, посттравматични шокове, намиране на нова по-добре платена работа, подем в бизнеса, разбирателство с хора, които са ти били несимпатични, депресии, страхове, отказ от опит за справяне в дадена област, умора и т.н. Списъкът е огромен.

Но естествено що се касае до физически болести като бронхопневмония, може само да подпомогне оздравителния процес. Аз лично не вярвам някой да може да излекува бронхопневмония без антибиотици /въпреки, че може и да има такива хора/. Както и ако са унищожени напълно жлъчните пътища си мисля, че ЕFT и каквито и да са други енергийни методи не могат да помогнат за да ти се изградят нови, както и ако си с отрязан крак няма как да ти поникне нов, колкото и да се чукаш по точките ;). Обаче си мисля, че ако ползваш EFT-техниката в началото на симптомите, няма как да се стигне до бронхопневмония, тъй като е отлично средство за стопиране на вирусни инфекции в начален стадий. Аз лично с няколко сесии премахвам хрема, болки в гърло и всякакви други симптоми на вероятно по-сериозно заболяване.

Друго, до което ме води моят опит до момента е, че тази техника не е панацея. Тя не лекува. Но човек може да се излекува с нея. Стига да пожелае, естествено. При по-сериозни заболявания като моето Хашимото със структурни изменения вече в щит. жлеза, ми бяха нужни месеци последователно, всекидневно ползване на техниката /което не отнема сумарно повече от 30 мин на ден/ за да се стигне до премахване на антителата. Все още я практикувам. С други думи, когато процеса е в начална фаза е възможно изцеление къде по-бързо и по-лесно, отколкото ако нещата са задълбали и вече има съсипани органи. Все пак болестите би трябвало да се овладяват когато са все още на енергийно ниво, така да се каже ;) Да, може и да има случаи на излекувани от последна степен на рак с някакви такива енергийни методи като йога, EFT, метод на Силва и т.н., но това са единични случаи и се касае за много силни личности, които могат да преодолеят страховете си, относно заболяването, силно вярват, че ще се излекуват и по такъв начин препрограмират съзнанието си, че накрая успяват да променят дори материята. Ок, щом тялото може да изгражда лоши клетки като раковите, защо да не може да синтезира нови, здрави клетки на мястото на старите унищожени клетки в моята жлеза? :blum: Оптимистка съм, че точно това ще се случи и това целя. Но все пак ако съм имала познанията за ТЕС, на ниво на болестта ми, когато жлезата е била още здрава и неразрушена, щях отдавна да съм махнала антителата и нямаше да има нужда да се замислям как да възстановя орган, който на ехограф изглежда като прояден от молци.

Как да определя точката ЯК, която е под ямичката на врата? Тя централно ли се пада или пак са две симетрични точки? Как определяш къде се събират ключицата, гръдната кост и първото ребро?

Фащаш някой слаботелесен - и то си се вижда къде се пресичат :blum:

Малко инфо за по-точно откриване на акупунктурни точки:

"За намиране на точките се използва отсечка, наречена цун, величина, която е изключително индивидуална, тъй като се определя чрез разстоянието м/ду сгъвките на свития среден пръст - при мъжете на лявата ръка, а при жените на дясната. (като свиеш десния среден пръст и от свивките теглиш перпендикуляр - това е разстоянието/ Всички части на тялото се разделят условно на определен брой индивидуални отсечки. Обикновено точката се намира на границата им и често съвпада с вдлъбнатини, напипвани от пръстите. Направете си лента /подобна на шивашкия см/ с отмерени в/ху нея 10-12 ваши индивидуални цуна. С помощта на тази лента вие лесно ще намерите необходимите точки за масаж. "

Точката за която питаш /под ключицата/: ( шу-фу) е симетрична, намира се на 2 цуна встрани от предната средна линия под ключицата. Предна сред. линия- разполовява надлъжно тялото на две/
"Per aspera ad astra"
endorfini

Мнение от endorfini »

pocti_bezobidna написа:
Виж, не че отричам.

не вЕрвам и т`ва си е.

И аз съм на твоето мнение. Сега тук ти говоря за моя опит, а не за книги, нали така. Както вече казах ЕFT не е панацея и всеки може да извлече от нея онова, което си поиска. Аз попаднах на тази техника от търсачката, в която търсех нещо за Хашимото и попаднах на форум с излекувани хора. И когато прочетох историите им, видях, че и те не са вярвали в началото, че тази техника ще им помогне.
"Per aspera ad astra"
annonymus

Мнение от annonymus »

endorfini написа:[

И аз съм на твоето мнение. Сега тук ти говоря за моя опит, а не за книги, нали така. Както вече казах ЕFT не е панацея и всеки може да извлече от нея онова, което си поиска. Аз попаднах на тази техника от търсачката, в която търсех нещо за Хашимото и попаднах на форум с излекувани хора. И когато прочетох историите им, видях, че и те не са вярвали в началото, че тази техника ще им помогне.
Е хубаво де, аз нищо не оспорвам и никого не спирам да се подръпва, пощипва и потупва.
Просто не е за мен тая работа.
Фермана по-горе нямам нерви да чета, честно.
endorfini

Мнение от endorfini »

pocti_bezobidna написа:
Е хубаво де, аз нищо не оспорвам и никого не спирам да се подръпва, пощипва и потупва.
Aз също уважавам отказа ти да четеш каквото и да било. То излиянията бяха за Вяра де, щото тя попита. Не е нужно да го четеш. ;)
"Per aspera ad astra"
endorfini

Мнение от endorfini »

Неф написа:Поредната техника, доказваща силата на самовнушението!

Може би си права, ако промяната в енергийната система и самовнушение е едно и също. Какво разбираш под самовнушение?

Промяната в енергийната система повреме на практикуване на ЕFT, може да се измерва. Има си подходящи уреди. Ето виж следващия линк:

http://www.youtube.com/watch?v=YmX_MjuQ ... r_embedded#
"Per aspera ad astra"
annonymus

Мнение от annonymus »

endorfini написа:
pocti_bezobidna написа:
Aз също уважавам отказа ти да четеш каквото и да било. То излиянията бяха за Вяра де, щото тя попита. Не е нужно да го четеш. ;)
Пак нИ мЪ разбра. Не отказвам.
Не ми е интересно.
endorfini

Мнение от endorfini »

pocti_bezobidna написа:. Мога да не пуша цял ден. Вечерно време страшно много ми се пуши, особено ако пийна дори глътка алкохол. Седна ли на маса с приятели - край! Това са навици. Да, 90% от тях са ми в главата. Но не вярвам, че ще се освободя с подръпване на ушите.

Навиците са подсъзнателни програми, които действат независимо от съзнанието ти и без негово участие.

Ако не смениш касетата, колкото и да не ти харесва чалгата/цигарите няма как да слушаш желана песен.

С тези потупвания, колкото и да не ти се вярва, може да делийтнеш подсъзнателната си програма за пушене-навик и да я смениш с друга. Не че е нужно да го правиш, де! :)
"Per aspera ad astra"
Публикувай отговор