и получена от другите,
приема формата на електрически сигнали,
генерирани от заредени атоми."
д-р Джефри М. Шуорц, Тhe Mind and the Brain
"Всяка мисъл или емоция, която преживявате, причинява реакция в конкретна зона на мозъка ви. Радостта или тъгата, любовта или ревността - всички те имат характерни съответствия в начина, по който невроните ви изпразват електрическия си заряд; съвременната електронна образна технология ни позволява да наблюдаваме сложния танц в енергиите на мозъка ви, който придружава всяка ваша мисъл и чувство. Ако наблюдавате екран на апарат за образна диагностика като позитронно-емисионен томограф (РЕТ скенер), докато преживявате значителен стрес или тревожност, ще видите как специфични зони получават възбудни сигнали, които карат екрана да се освети като коледна елха.
Ако мозъкът ви разпознава сходство между дистресираща ситуация от миналото ви и това, което чувате или виждате в момента - макар че няма актуална заплаха или опасност, същите сигнали за дистрес които сте преживели в миналата ситуация, могат да се активират.
Въпреки, че хората не винаги го осъзнават, тази фундаментална последователност - при която актуална ситуация активира остаряла реакция - е в ядрото на много от техните трудности; от дисфункционални модели във взаимоотношенията и себеразгромяващи избори в работата до неназовани притеснения, непровокирани пристъпи на депресия и ирационална ревност, страх или гняв.
Енергийната психология ви показва как можете да стумулирате специфични акупунктурни точки на кожата, които ще изпратят електрохимични сигнали директно в главния ви мозък. Ако същевременно поддържате в съзнанието си ситуация, която задейства нежелана емоционална реалкция, всъщност може да промените реакцията на мозъка си на тази ситуация. Това е неконвенционален подход, но въпреки това той често води до неопровержимо подобрение само след една сесия на EFT и нерядко работи там, където други подходи са се провалили. Освен това можете да стимулирате точки, за да си помогнете да постигнете конкретни лични цели, например по-положително мислене, по-уверено говорене, по-разумно хранене, повече материални блага и т.н....."
из "Обещанието на енергийната психология" Дейвид Фейнстейн, Дона Идън, Гари Крейг.
За подробности:
Вижте този кратък филм!
Пробвах тази техника и видях, че работи. Излекувах фобия на дъщеря ми от змий за 6,7 сесии /една сесия отнема около 2,3 минути/. С тази техника лекувам главоболието си без хапчета за няколко минути. От нова година не пия хапчето си за щитовидната жлеза, което трябва да взимам всяка сутрин, тъй като страдам от автоимунното заболяване Хашимото и жлезата ми е с нарушена структура и не произвежда в достатъчно количество нужния тироксин. Особено успешна е за светкавично справяне с проблеми от психо-соматичен характер, например справянето ми със страха от зъболекарската машина и т.н....
Ако тази техника е била вече дискутирана тук, моля дайте ми линк да чета, тъй като ми е изключително интересно да видя мненията ви по този въпрос.
Пробвайте я и ще останете приятно изненадани!