Краят на еврото?

Все същите
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Краят на еврото?

Мнение от Stranniche »

Попадна ми тази статУя. Понеже не разбирам много от пЪри, питам тези, които разбират, какво мислят за нея.

Предричат край на еврото до 5 години
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Краят на еврото?

Мнение от сър Айвънхоу »

те така от 10-20 години предричат и края на долара...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

сър Айвънхоу написа:те така от 10-20 години предричат и края на долара...
Бе има се пак некои разлики :)

Аз лично си мисля, че има доста голяма вероятност еврото да изчезне. Като се има изнапредвид, че почти никоя от въвелите го държави не е флюбена в него, че великите британци така и не го въведоха барабар с още некви скандинафци там, и предвид дълбоките му исторически корени... :-) Лично мнение, не ангажира никоя от институциите, били те държавни, международни или за частно ползване :-)
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Може би и да спре да съществува еврото. В криза е, заради гръцката алабалия. Но едва ли ще спре да съществува само заради силните желания на англичаните.
Гърция няма да спре изплащането на външния си дълг заради решението на германските и френските данъкоплатци да са солидарни.
Само с тва изречение подлагам на съмнение и двата основни аргумента на 12те светила от Сити.

Португалия и Ирландия може и да изпитват подобни на гръцките трудности обаче са много далече от подобна ситуация. Пък и да не са, то Гърция, Португалия и Ирландия заедно едва ли произвеждат и една 20та от брутния продукт в ЕС. Смешно е да се мисли, че тези държави са стълбовете на еврото.
И ако се има предвид че и Франция и Германия, както вече казах, показаха на целия свят за какво става дума когато говорим за солидарност...
Верно е, че всеки вижда каквото му изнася, но в тази ситуация относно решението да бъде отпуснат "вътрешен" заем на Гърция аз видях много силно желание да работи този ЕС. И той си работи, е вижте как останаха от МВФ с пръст в устата. Вече се бяха приготвили да гушнат всички лихви по гръцките заеми. Сори, остават си тука и лихвите и всичко.
След 5 години може и да няма евро, всичко може, но може и да говорим за това, че най- силната световна икономика е Европа, а не Америка или Китай. Тя си е най- силната и днес. От толкова въпросителни не може да се види.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

толкова ми е все тая кво ше стане с еврото след 5 години, че... чак се плаша от себе си :blink:
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:толкова ми е все тая кво ше стане с еврото след 5 години, че... чак се плаша от себе си :blink:
Вобще не е проблема че ние не се интересуваме от фиск. Проблема е, че той се интересува от нас. Поименно.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:
. Проблема е, че той се интересува от нас. Поименно.
и постоянно... :mad:
Bella Ciao
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:...Гърция няма да спре изплащането на външния си дълг заради решението на германските и френските данъкоплатци да са солидарни.
Само с тва изречение подлагам на съмнение и двата основни аргумента на 12те светила от Сити.
...
не знам колко са солидарни данъкоплатците в тези страни...доста се съмнявам. Половината данъкоплатци сигурно са против, управниците са тези които решават.
Виж според мене как са свързани Германия и Гърция например. Тук преди сте коментирали Гърция, и някой спомена скандала Siemens опреди няколко години. Ами, да, трябва да са солидарни сега, след като бизнесмените им са крали пари използвайки европейските 'вратички' с години...мамка им...и дано имаш представа за какви пари става дума в такава корупционна схема, и колкото са виновни гърците, толкоз са виновни и германците. Горките, толкоз били заблудени от това дето гърците им предоставяли като инфо!
...Та според мене просто нямаше накъде..та затова
А Европата има пари да плати и за гърците и за португалците...все още
Блажени са бедните духом
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Sweety написа: А Европата има пари да плати и за гърците и за португалците...все още
всъщност "ключа от бараката" не се крие в това дали има пари, а какво точно седи зад тези пари...

та в тази връзка трябва да се знае до колко и как водещите Франция и Германия са завладели основния производител в света... т.е. до какъв процент точно ограбват "производствената база на света" и в каква точно пропорция е това спрямо долара...
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Sweety написа:
Green Light написа:...Гърция няма да спре изплащането на външния си дълг заради решението на германските и френските данъкоплатци да са солидарни.
...
не знам колко са солидарни данъкоплатците в тези страни...доста се съмнявам. Половината данъкоплатци сигурно са против, управниците са тези които решават.
Виж според мене как са свързани Германия и Гърция например. Тук преди сте коментирали Гърция, и някой спомена скандала Siemens опреди няколко години. Ами, да, трябва да са солидарни сега, след като бизнесмените им са крали пари използвайки европейските 'вратички' с години...мамка им...и дано имаш представа за какви пари става дума в такава корупционна схема, и колкото са виновни гърците, толкоз са виновни и германците. Горките, толкоз били заблудени от това дето гърците им предоставяли като инфо!
...Та според мене просто нямаше накъде..та затова
А Европата има пари да плати и за гърците и за португалците...все още

Съгласен съм. Това е механизма на солидарността. Във феодалния строй механизма е бил заплаха от война или избиване, в корпоративния строй механизма да сме солидарни е да защитаваме парите си.

Все пак ще цитирам Джек Лондон "Където са парите на хората, там е и сърцето им" "Мексиканецът"
(независимо за какво е темата, трябва да вкарам романтичен елемент иначе ме глобяват в тоя клуб)
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:
Все пак ще цитирам Джек Лондон "Където са парите на хората, там е и сърцето им" "Мексиканецът"
(независимо за какво е темата, трябва да вкарам романтичен елемент иначе ме глобяват в тоя клуб)
ахаааа....така ли? (аз пак нещо не съм разбрала...цял живот се влюбвам в пепляшковци)
ааа...какво значи романтичен в съвремения български език?... че аз нещо сам минала на english деф. и в моя речник romantic е нещо свързано с любовни и сексуални взаимоотношения.

И кой те глобява тука, ако не си романтичен?
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

сър Айвънхоу написа:
Sweety написа: А Европата има пари да плати и за гърците и за португалците...все още
всъщност "ключа от бараката" не се крие в това дали има пари, а какво точно седи зад тези пари...

та в тази връзка трябва да се знае до колко и как водещите Франция и Германия са завладели основния производител в света... т.е. до какъв процент точно ограбват "производствената база на света" и в каква точно пропорция е това спрямо долара...
сега играта май е не кой ще произведе и продаде повече, а каква точно 'стока' ще успее да продаде:roll:
Блажени са бедните духом
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Sweety написа: сега играта май е не кой ще произведе и продаде повече, а каква точно 'стока' ще успее да продаде:roll:
играта винаги е била колко точно ще спечелиш от "стоката"...
Bella Ciao
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

сър Айвънхоу написа:
Sweety написа: сега играта май е не кой ще произведе и продаде повече, а каква точно 'стока' ще успее да продаде:roll:
в зелени, паунди или кюлчета?
..or romantic experiences? :winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Sweety написа: в зелени, паунди или кюлчета?
в каквото и да е, важното е да в е повечеко... :blum:
Bella Ciao
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

сър Айвънхоу написа:
Sweety написа: в зелени, паунди или кюлчета?
в каквото и да е, важното е да в е повечеко... :blum:
неееее, не е така!:lol:
Да живее Еврото!
Блажени са бедните духом
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Sweety написа: Да живее Еврото!
което и да е, само да е в повечко у банковите ни сметки... :grin:
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

сър Айвънхоу написа:
стига лъга народа. сега-то не е като преди.
номерът вече не е да произвеждаш и да продаваш, а да продаваш услуга
може и услуга към услугата
т.е. стоката ти да не е нищо
нали така, нали така.. аз много разбирам от икономика :blum: ама друг път
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Semiramis написа:
сър Айвънхоу написа:
стига лъга народа. сега-то не е като преди.
номерът вече не е да произвеждаш и да продаваш, а да продаваш услуга
може и услуга към услугата
т.е. стоката ти да не е нищо
нали така, нали така.. аз много разбирам от икономика :blum: ама друг път
разбираш, разбираш, но май си една криза назад с материала:winkw:
то за това съм писала стока в кавички и под стока разбирам всякакви стоки, услуги, деривати и 'бодливи' фондове
...а пък съра Иван е сложил даже двойни кавички...:lol:
Последно промяна от Sweety на 07.06.10, 15:50, променено общо 1 път.
Блажени са бедните духом
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Sweety написа: разбираш, разбираш, но май си една криза назад с материала:winkw:
то за това съм писала стока в кавички и под стока разбирам всякакви стоки, услуги деривати и 'бодливи' фондове
ти знаеш ли, че имаш страааашни очи? :kiss:
Bella Ciao
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

сър Айвънхоу написа:
Sweety написа: разбираш, разбираш, но май си една криза назад с материала:winkw:
то за това съм писала стока в кавички и под стока разбирам всякакви стоки, услуги деривати и 'бодливи' фондове
ти знаеш ли, че имаш страааашни очи? :kiss:
ми имам ми!:winkw:
някой да не ти е казал колко кинти изкарвам?!...:blum:
Блажени са бедните духом
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Sweety написа:

Бе аз не съм ти казвал но съм дипломант в един университет специалност запетайки.
И искам да питам нещо. Не тебе, ми е така в пространството та кой ще да ми отговори.

"Блажени са бедните духом" пред духом няма ли запетайка, бе риш? Щото иначе май излиза че духовно бедните са блажени, а не че са блажени духом бедните. Псхпбрлбрляс

Тва е офтопик забравих да кажа. Ма може и да не е, зависи Айвънхоу дали го чете или примерно Суити.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Sweety написа: ми имам ми!:winkw:
някой да не ти е казал колко кинти изкарвам?!...:blum:
бе, кво ма интересува кви и колко кинти изкарваш? аз си изкарвам достатъчно, че да ме интересуват и чуждите...
за чуждите кинти само давам консултации за експлоатацията им :blum:

мен ма интересуват тез убави Очи пред т'ва умно мозъче... :shy:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:

Бе аз не съм ти казвал но съм дипломант в един университет специалност запетайки.
И искам да питам нещо. Не тебе, ми е така в пространството та кой ще да ми отговори.

"Блажени са бедните духом" пред духом няма ли запетайка, бе риш? Щото иначе май излиза че духовно бедните са блажени, а не че са блажени духом бедните. Псхпбрлбрляс

Тва е офтопик забравих да кажа. Ма може и да не е, зависи Айвънхоу дали го чете или примерно Суити.
бе, и ти намери кво да питаш... най-важното е, че ударението е върху последната, а не върху първата сричка... другото са подробности...

п.п. и да, именно духовно бедните са блажени според учението на Исус...
Bella Ciao
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:

:lol:българският език е труден език, много труден език...
аз сега уча английски и както сигурно си чувал тука почти няма запетайки! И интернет банкирането е по-лесно отколкото да се логнеш в пощата си...
Та на английски това звучи така:
Ignorance is bliss
А сега слагай запетайки!:winkw:

Не знам, Грийн, ако разбереш дали и къде има запетайка/и кажи ми моля те и ще се поправя:-)
Блажени са бедните духом
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

то за това съм писала стока в кавички и под стока разбирам всякакви стоки, услуги, деривати и 'бодливи' фондове
:lol:ооо, чета само кратките мнения и пропускам и темата обикновено
ако е икономическа - съвсем. :lol: и ако сложна някаква :grin: кавички пък да съм видяла..съвсем не съм, говоря си да ми обяснява Айвън. Ма не би. и с политическите съм така. видяла съм какво мътят в иран и съм до там. като стане нещо важно, все ще чуя..

:lol: обаче това със запетайките ражда въпроси само в някой, който смята, че бедните духом не са блажени
според мен са си много добре :grin:
от един определен ъгъл, практичен

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Sweety написа:....

Не знам, Грийн, ако разбереш дали и къде има запетайка/и кажи ми моля те и ще се поправя:-)
Бе ти май не можеш или не трябва или де да знам да се поправяш. Щото нали цитираш. Взела си го от библията, а там е така. Аз питам е така, смислово. Но Айвънхоу май ми отговори. Блажени са кукувците и тия които не се втелясват и тяхно е царството небеснооо.
Аз съм съглясен.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Sweety написа: Та на английски това звучи така:
Ignorance is bliss
и още
To the heart and mind
Ignorance is kind
There's no comfort in the truth
Pain is all you'll find
...
песничка една

:-)

Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

сър Айвънхоу написа: мен ма интересуват тез убави Очи пред т'ва умно мозъче... :shy:
:rotfl24:кое/чие тва мозъче, бе? и Очи
за мене ли нещо, а?:roll:
еми ако е тка, нищо не мога да измисля да коментирам кво си писАл, щото явно аз имам мозъче, па ти сигурно цял BRAIN!:-)
сексист!:blum:
:winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Sweety написа: сексист!:blum:
:winkw:
мерсииии... :batting:
Bella Ciao
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Semiramis написа:
:lol:ооо, чета само кратките мнения и пропускам и темата обикновено
ако е икономическа - съвсем. :lol: и ако сложна някаква :grin: кавички пък да съм видяла..съвсем не съм, говоря си да ми обяснява Айвън. Ма не би. и с политическите съм така. видяла съм какво мътят в иран и съм до там. като стане нещо важно, все ще чуя..

:lol: обаче това със запетайките ражда въпроси само в някой, който смята, че бедните духом не са блажени
според мен са си много добре :grin:
от един определен ъгъл, практичен
сори...вчера забравих да ти пратя ей това
:good:
Блажени са бедните духом
Публикувай отговор