Красивите успяват
Красивите успяват
Нали така било - хората с хубава външност имали по-голям шанс да успеят в живота и кариерата си.
Днес купих странджанка* на едно мръсно, малко циганЕ.
Ей така, както си вървях по улицата, изведнъж на пътя ми се изпречи това бацилче - мръсно, дрипаво...
- Какоооо, моля ти се, мнооооогоооо ти се моля купи ми една странджанка!
А тайфата от още 4-5 циганчета застанала на разстояние от нас, крещи:
- Какоооо, не му купувай, той пуши цигари!
- Не е вярно бе! Аз не пуша, вие я изпушихте оная.....
- Како, много, ама много обичам да ям странджанки, купи ми една ма, моля ти сееее! И с лютеница!
Купих му, разбира се.
Те стратегически бяха застанали точно до някакво "бързо хранене".
А този дребния циган, нито беше красив, нито изглеждаше поне малко прилично.
Абе, като току що излязал от кофата - струваше ми се, че чувам как микробите бръмчат по него.
Обче успя да хапне.
Мръсен, грозен, неграмотен, но толкова артистичен, забавен и чаровен беше, че направо ме.....заплени. Да, май това е думата.
Ако щете вярвайте, но ей така, както си бяхме на улицата и както уж много бързах за една много важна работа, останах поне 10-15 минути да си говоря с циганчетата.
Умориха ме от смях. Наистина ми беше приятно...
Накрая дори си мислех, че са умни деца.
Водихме нормален разговор все пак....
Не знам, как съм изглеждала отстрани, но когато си тръгнах отново по задачите бях с една идея подобрено настроение.
Тогава се сетих онова за красивите и успеха....
--------
* Това е огромна филия намазана с кайма и изпечена на скара.
В Софето и по другата България им се вика по друг начин - тук са странджанки.
Ей така, както си вървях по улицата, изведнъж на пътя ми се изпречи това бацилче - мръсно, дрипаво...
- Како, много, ама много обичам да ям странджанки, купи ми една ма, моля ти сееее! И с лютеница!
Купих му, разбира се.
Абе, като току що излязал от кофата - струваше ми се, че чувам как микробите бръмчат по него.
Обче успя да хапне.
Мръсен, грозен, неграмотен, но толкова артистичен, забавен и чаровен беше, че направо ме.....заплени. Да, май това е думата.
Ако щете вярвайте, но ей така, както си бяхме на улицата и както уж много бързах за една много важна работа, останах поне 10-15 минути да си говоря с циганчетата.
Не знам, как съм изглеждала отстрани, но когато си тръгнах отново по задачите бях с една идея подобрено настроение.
--------
-
Гост
Re: Красивите успяват
Според мен разликата е между тая велииика сентенцияesti написа:Нали така било - хората с хубава външност имали по-голям шанс да успеят в живота и кариерата си.
Купих му, разбира се.
Обче успя да хапне.
--------
И аз храна не отказвам никому ... не ми дава сърце
Пътник без посока
- Пипилота Шантиклер
- Глас в пустиня
Умни са и още как! С раждането си и получават магистратура по оцеляване, сменят се хора, култури и епохи, аesti написа: Накрая дори си мислех, че са умни деца.
циглетата паразитизират и оцеляват успещно без труд.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Все си мисля, че трябва общонационална програма за работа с тези деца. Защото численността има се увеличава, а и те са част от бъдещото на България.БоЕВ написа:Умни са и още как! С раждането си и получават магистратура по оцеляване, сменят се хора, култури и епохи, аesti написа: Накрая дори си мислех, че са умни деца.
Не съм убедена, че го направих от човещина и състрадание. Казвам го сериозно, без намерение да скомнича.Fani написа: Според мен разликата е между тая велииика сентенцияи причината, поради която си купил/а баничка е, че си проявила състрадание, човещинка, а когато става въпрос за връзката между красотата и избора ... борбата е безмилостно жестока и никой от състрадание не дава възможност на грозния - трябват му извлечения не само от способностите, но и от красотата. Постъпката ти е била безкористна, импулс дет' се вика ...
Хубаво е, че има такива хора
В центъра на всеки град има тумби от циганета, които просят и досаждат на миновачите.
Това не е някакво рядко явление. Свикнали сме.
На ден по няколко пъти ми се случва разни манговци да ми искат стотинки, цигари...а често дори не чувам какво ми искат, защото нито ги поглеждам, нито се спирам при тях. Най-много да смъмря, някой по-досаден, за да го изгоня по-далеч от мен.
А при това днешното се спрях, изслушах го, купих му да яде, говорих си с него, смяхме се...
Вероятно, точно излъчването му беше причина да го забележа.
Честно казано не съм фенка на циганите.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Или просто днес си била в такова настроение - дори без да си го осъзнавала.esti написа:Не съм убедена, че го направих от човещина и състрадание. Казвам го сериозно, без намерение да скомнича.Fani написа: Според мен разликата е между тая велииика сентенцияи причината, поради която си купил/а баничка е, че си проявила състрадание, човещинка, а когато става въпрос за връзката между красотата и избора ... борбата е безмилостно жестока и никой от състрадание не дава възможност на грозния - трябват му извлечения не само от способностите, но и от красотата. Постъпката ти е била безкористна, импулс дет' се вика ...
Хубаво е, че има такива хора
В центъра на всеки град има тумби от циганета, които просят и досаждат на миновачите.
Това не е някакво рядко явление. Свикнали сме.
На ден по няколко пъти ми се случва разни манговци да ми искат стотинки, цигари...а често дори не чувам какво ми искат, защото нито ги поглеждам, нито се спирам при тях. Най-много да смъмря, някой по-досаден, за да го изгоня по-далеч от мен.
А при това днешното се спрях, изслушах го, купих му да яде, говорих си с него, смяхме се...
Вероятно, точно излъчването му беше причина да го забележа.
Честно казано не съм фенка на циганите.
Боев, въпреки, че не си мангал, много обичам да си приказвам с теб.БоЕВ написа:Умни са и още как! С раждането си и получават магистратура по оцеляване, сменят се хора, култури и епохи, аesti написа: Накрая дори си мислех, че са умни деца.
Възможно е..Stranniche написа: Или просто днес си била в такова настроение - дори без да си го осъзнавала.
Но онова наистина беше безобразно чаровно хлапе. Направо ме закова на място още докато ме погледна и ми каза "какооо"
Има такива хора...
- Dark Angel
циганите - аз ги забелязвам, и си общувам с тях, по едно време една циганка идваше с майка и да ми помага , като бях малка имах приятелки, ама рано ги ожениха - вече гледат внуци,, познавам и няколко по-възрастни - като бях по майчинство идваха на чай/кафе, черпех ги нещо сладко ако съм направила, после се преместихме и се загубихме
наште две фемилита /мойто и на мъж ми/ както и ние самите сме "свързани" с тях
наште две фемилита /мойто и на мъж ми/ както и ние самите сме "свързани" с тях

Винаги е приятно някой да се окаже по-различен - в добрата посока - от това, което си очаквал.esti написа: Мръсен, грозен, неграмотен, но толкова артистичен, забавен и чаровен беше, че направо ме.....заплени. Да, май това е думата.
Но най-хубавото - и това, за което ти завидях - е, че си успяла да спреш и да се вгледаш в това дете. Аз напоследък хвърча по улиците като моторетка. А и да вървиш по софийските такива си е цяло изпитание, та време за оглеждане на хората няма...
Затова обичам да пътувам с влак. Там с най-невероятни люде можеш да си побъбриш.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Тва щото не знаеш какви са ми хубави очите!:blum:esti написа:Боев, въпреки, че не си мангал, много обичам да си приказвам с теб.БоЕВ написа:Умни са и още как! С раждането си и получават магистратура по оцеляване, сменят се хора, култури и епохи, аesti написа: Накрая дори си мислех, че са умни деца.
Удоволствие е да се приказва с теб, Ести.
И мангал ставам заради една "странджанка"...веднага влизам в роля...стига само да ми кажеш на бургазлийките станджанки ли им викате.
пп В Свищов има едни много вкусни банички, водят се "Свищовски". Много обичам да си купувам от тях, заставам на гишето и казвам - Дай ми две свищовлийки.
В Русе на кренвиршките им казват "Маруся".БоЕВ написа:
пп В Свищов има едни много вкусни банички, водят се "Свищовски". Много обичам да си купувам от тях, заставам на гишето и казвам - Дай ми две свищовлийки.Много учудено ме гледаха в началото, но вече ми свикнаха.
Panta rhei...
Ести, аз пък преди малко гледах един твой съгражданин - арменец. Изключително артистичен (танцува, пее, свири), красив е (макар и с много стърчщи уши), умен е. И си казах: Слава Богу, че още се пръкват такива талантливи БЪЛГАРСКИ деца.
И да, според мен красотата спомага за успеха.
Проблемът е да дефинираме "красота"
- Глас в пустиня
Чакай-чакай, това не беше ли на Вяра репликата?Мнемозина написа:
В Русе на кренвиршките им казват "Маруся".
Не ща "Марусия", искам странджанка...пък!:mad::winkw::lol:
А ние кестените тука си викаме на "Арианата" - "Мариана...за всеки!"БоЕВ написа:Чакай-чакай, това не беше ли на Вяра репликата?Мнемозина написа:
Вяра е русенка и може да не се сеща, че Марусите всъщност са кренвиршки.БоЕВ написа:Чакай-чакай, това не беше ли на Вяра репликата?Мнемозина написа:
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Ама тя,...Ести в Армения ли е?:shocked:4avdar4e написа:Ести, аз пък преди малко гледах един твой съгражданин - арменец. Изключително артистичен (танцува, пее, свири), красив е (макар и с много стърчщи уши), умен е. И си казах: Слава Богу, че още се пръкват такива талантливи БЪЛГАРСКИ деца.
Готин мушморок, освен да денси имам чувсвото и, че ще полети ако ги размаха тия клепари.
То не че мойте по-малки, ама работя по въпроса, за сега само ги мърдам.
- Глас в пустиня
Тъй-тъй, от твойте уста в Божийте уши, дай Боже на всеки!МЪЖжжж написа: А ние кестените тука си викаме на "Арианата" - "Мариана...за всеки!"
Пожелавам на такива хора да полетят, пък било то с уши или с перка на гърбаБоЕВ написа: Ама тя,...Ести в Армения ли е?:shocked:
Готин мушморок, освен да денси имам чувсвото и, че ще полети ако ги размаха тия клепари.
То не че мойте по-малки, ама работя по въпроса, за сега само ги мърдам.
Абе, човек като има нещо между ушите, кво значение има дали само ги мърда???:blum:
- Глас в пустиня
Един вид ми казваш да отскоча до Русе и да опитам маРУСЕНКИ!:winkw::lol:Мнемозина написа:
Вяра е русенка и може да не се сеща, че Марусите всъщност са кренвиршки.
- Dark Angel
отскочи до София /добър отскок ще да еБоЕВ написа:Един вид ми казваш да отскоча до Русе и да опитам маРУСЕНКИ!:winkw::lol:Мнемозина написа:

- Глас в пустиня
Ей сега вече ме загриза любопитството! Пропуснах интервиюто, добре изглежда момчето, интелигентно на вид, малко мършав, но с добра физическа култура, на всичкото отгоре и арменец...4avdar4e написа: Пожелавам на такива хора да полетят, пък било то с уши или с перка на гърба
Абе, човек като има нещо между ушите, кво значение има дали само ги мърда???:blum:
Щом така ме четеш - да, това ти казвам.БоЕВ написа:Един вид ми казваш да отскоча до Русе и да опитам маРУСЕНКИ!:winkw::lol:Мнемозина написа:
И в никакъв случай не казвай "кренвиршка", защото се сърдят продавачките.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
О, отскачам и още как, но проблема е там, че е отскок отвсякъде, преди обяд към, а след обяд от (Сф) Иначе интересно звучи софиянки+мАРИАНА:lol:Dark написа: отскочи до София /добър отскок ще да еи опитай Софиянки - утре ще питам щерката каква е точно таз закуска
- Dark Angel
а съобщавал ли си тук, че ще бъдеш в София на.... около .....часа наличен в.......БоЕВ написа:О, отскачам и още как, но проблема е там, че е отскок отвсякъде, преди обяд към, а след обяд от (Сф) Иначе интересно звучи софиянки+мАРИАНА:lol:Dark написа: отскочи до София /добър отскок ще да еи опитай Софиянки - утре ще питам щерката каква е точно таз закуска
м?

- Глас в пустиня
Така-така, аз ли криво се молех или....Мнемозина написа: Щом така ме четеш - да, това ти казвам.![]()
И в никакъв случай не казвай "кренвиршка", защото се сърдят продавачките.
- Глас в пустиня
Не!:shy:Dark написа:
а съобщавал ли си тук, че ще бъдеш в София на.... около .....часа наличен в.......
м?
Виноват!
Проблемът е там, че идвам през седмицата и ако найстина съм свободен то е между един и три...а истината е, че съм страхливец!:(
- Dark Angel
ми между 1 и 3 е съвсем ОКБоЕВ написа: Не!:shy:
Виноват!![]()
Проблемът е там, че идвам през седмицата и ако найстина съм свободен то е между един и три...а истината е, че съм страхливец!:(
ади де, не пропускай шанса да се запознаеш с ходеща и говореща Барби
/майтап/
ти пиши, пък ние ще се организираме - кой може /и не го е страх

Па дори не я и изядохме.Dark написа: ти пиши, пък ние ще се организираме - кой може /и не го е страх- питай Вяра какво и беше като влизахме в мястото на срещата/ ще дойде
п.п. Верче! /сори, че не по име...ма ти се сещаш!
Честит ти празник!
- Stranniche
- Обратна връзка:
Хич не са страшни, да знаеш! Ето, аз ги видях, пък оцеляхБоЕВ написа: Не!:shy:
Виноват!![]()
Сега, като се замислих, излиза, че не знам на нас как ни викат и дали въобще имаме някакво прозвище.БоЕВ написа:...стига само да ми кажеш на бургазлийките станджанки ли им викате.
Мъжете ни са гларуси, ама ние.....
Но странджанка не искам да бъда - не точно такъв вид апетит ми се ще да предизвиквам в мъжете.
Да, талантливо и умно ни е момчето.4avdar4e написа:Ести, аз пък преди малко гледах един твой съгражданин - арменец. Изключително артистичен (танцува, пее, свири), красив е (макар и с много стърчщи уши), умен е. И си казах: Слава Богу, че още се пръкват такива талантливи БЪЛГАРСКИ деца.
И другото гларусче е много готино.
А красотата, няма да можем да я дефинираме, а и май няма смисъл. Важното е човек да има излъчване, да може да "хваща"сетивата на околните и то в подходящия момент.
Както направи джипсито - пусна чара, когато беше гладно и успя да хапне.
Аз също бях на ужасно оживено място, делничен ден, летящи, забързани хора и МПС-та отвсякъде, но спрях и се вгледах в хлапето, защото май просто нямах избор - толкова виртуозно ме закова гадинчето.Мнемозина написа: Винаги е приятно някой да се окаже по-различен - в добрата посока - от това, което си очаквал.
Но най-хубавото - и това, за което ти завидях - е, че си успяла да спреш и да се вгледаш в това дете. Аз напоследък хвърча по улиците като моторетка. А и да вървиш по софийските такива си е цяло изпитание, та време за оглеждане на хората няма...![]()
Затова обичам да пътувам с влак. Там с най-невероятни люде можеш да си побъбриш.
Обичам да пътувам със самолет.
Тръпката е съвсем различна...
Влаковете не ми харесват особено, може би точно, заради факта, че се налага да пътувам с непознати, а аз съм такова животно, че рядко имам желание да общувам - не само с непознати, а по принцип. Обичам, когато пътувам да мълча и да гледам навън.
- snowprincess
Кой е казал, че всички манипулатори са красиви?
Във Варна на странджанката викаме принцеса

Според Ести вие сте "другата България" (виж бележката й под линия)snowprincess написа:Кой е казал, че всички манипулатори са красиви?