Gaspode написа:
Точно туй ме дразни. Държаните чиновници би трябвало да са най-законопослушни. Т.е. ако държавата сама не си спазва законьовете, как ще очаква обикновеното простолюдие да ги спазваме? Същите риторически въпросове ми изникват като видя някоя патрулка как спазва правилника...
Обречена битка е това, знам...
държавният чиновник спазва закона САМО след як скандал и заплашване със съд, уволнение, жалби и други такива...
имах един период в живота си, през който ми се налагаше да се занимавам само с такива гадове... данъчни, осигурители, общинари... бе, кво да ти кажа... само от Светия Синод и от Комитета по горите не ни проверяваха тогава...
в началото се опитвах да ги "благоразположа", да мина метър, както се казва... не вървеше... все за нещо ще намерят да се заяждат, ако не намерят, ще си го измислят и пак ще си имам проблеми, защото ще трябва да доказвам, че не сме камили и нямаме сестра...
после, някак изведнъж, смених тактиката: още, като се появи гада, размахвам секири, томахавки, ножеве и други подобни... после го оставям да се навре сам в лайната... обикновено нагазват... до към ушите при това...
но, едно знам - при гад с власт (разбирай малък и жалък дерибей) се ходи с документи, закони, правилници и подобни... и добре зареден с адреналин...