http://www.ciclops.org/news/making_sens ... =6431&js=1
В средата е Титан. Отляво и отдясно оставям на вас да прецените сами.
На мене не ми звучи красиво, а като кабинет по химияRemmivs написа:Но със сигурност поне е красиво там с тези метанови езера обеднели на етан, водород и ацетилен (може би нещо ги яде, а може би има и друго обяснение).
ти не виждаш красотата в метана, обеннен на етан, водород и ацетилен?!?!windcolours написа:На мене не ми звучи красиво, а като кабинет по химияRemmivs написа:Но със сигурност поне е красиво там с тези метанови езера обеднели на етан, водород и ацетилен (може би нещо ги яде, а може би има и друго обяснение).
само след употреба на етилpocti_bezobidna написа:ти не виждаш красотата в метана, обеннен на етан, водород и ацетилен?!?!windcolours написа:На мене не ми звучи красиво, а като кабинет по химияRemmivs написа:Но със сигурност поне е красиво там с тези метанови езера обеднели на етан, водород и ацетилен (може би нещо ги яде, а може би има и друго обяснение).
Е, бива ли така
windcolours написа:само след употреба на етилpocti_bezobidna написа:ти не виждаш красотата в метана, обеннен на етан, водород и ацетилен?!?!windcolours написа:На мене не ми звучи красиво, а като кабинет по химияRemmivs написа:Но със сигурност поне е красиво там с тези метанови езера обеднели на етан, водород и ацетилен (може би нещо ги яде, а може би има и друго обяснение).
Е, бива ли така
Степенуване на приоритетите му се вика на това. Ако толкоз се блазни от земното и материалното (жени и вино), ще трябва да се откаже от Космическата Красота.windcolours написа:няма даги събере - с това вино и тез жени...pocti_bezobidna написа:Ми почвай да събираш кинти. Нищо чудно да имаш такава възможност в рамките на живота си. Ето - имаш достатъчно дългосрочна цел.Remmivs написа:Ще ми се да видя Сол оттам.
сядам на първия ред и с интерес ще наблюдавам развитието на дилемата.pocti_bezobidna написа: Степенуване на приоритетите му се вика на това. Ако толкоз се блазни от земното и материалното (жени и вино), ще трябва да се откаже от Космическата Красота.
Разбира се, може да съблазни ендофрини и тя да му издава числата за тотото или да се научи да превръща оловото в злато.
Ъъъъ, ако от първи ред успееш да чуеш нещо за оловото и златото, да се обадиш.windcolours написа:сядам на първия ред и с интерес ще наблюдавам развитието на дилемата.pocti_bezobidna написа: Степенуване на приоритетите му се вика на това. Ако толкоз се блазни от земното и материалното (жени и вино), ще трябва да се откаже от Космическата Красота.
Разбира се, може да съблазни ендофрини и тя да му издава числата за тотото или да се научи да превръща оловото в злато.
всъщност наскоро прочетох, че няма дилеми, а само неясно поставени цели:-)
Днес си го мислех по друг повод и съвсем прозаично. Аз мога да правя пари(смешно е че живеем в свят където това е самохвалство, а не просто факт) но това с нищо не променя дали аз себе си харесвам и моите вътрешни устои. Както и да е. Мислех си: нали има неща които сме, останали от детето в нас ли, възпитани от някое стихотворение и т.н. и това също е наше. И колко безотговорно се отнасяме към именно това. Всяко "Да ти еба майката", всяко "искам да те няма", крясък или ярост, поученията даже заличават или помътняват тия наши страни. Да не говорим за подлостите ни, лъжите или кражбите които правим. Добре нараняваме някого, тва е ясно. Обаче какво правим на себе си?Remmivs написа:... Защото истинските погледи са не навън, а навътре.
Green Light написа: Пък и ти май имаш концесия за космоса. Може да ме осъдиш ако пипна нещо
единственото, което може да станем е да пием вино, браткоGreen Light написа:Днес си го мислех по друг повод и съвсем прозаично. Аз мога да правя пари(смешно е че живеем в свят където това е самохвалство, а не просто факт) но това с нищо не променя дали аз себе си харесвам и моите вътрешни устои. Както и да е. Мислех си: нали има неща които сме, останали от детето в нас ли, възпитани от някое стихотворение и т.н. и това също е наше. И колко безотговорно се отнасяме към именно това. Всяко "Да ти еба майката", всяко "искам да те няма", крясък или ярост, поученията даже заличават или помътняват тия наши страни. Да не говорим за подлостите ни, лъжите или кражбите които правим. Добре нараняваме някого, тва е ясно. Обаче какво правим на себе си?
Кого ще трябва да харесам аз? Лъжеца ли, простака...?
За Титан четох. Исках даже да пусна тема, но се улисах. Пък и ти май имаш концесия за космоса. Може да ме осъдиш ако пипна нещо
хайде, хайде...Remmivs написа:От всички неща на този свят, които с лекота се отдават на безкрайно талантливия ми дух, благородния ми ум и красивото ми тяло, аз - владетел на умовете и сърцата на жените, повелител на строфите, господар на думите, укротител на железата, великан на силата, уви, имам един основен недостатък и той е, че не умея да правя пари. Ерго, няма и да събера. Но не тъжа от това. Светът, в който съм роден е свят на изпълнена с вещи пустота само на пръв поглед. Защото истинските погледи са не навън, а навътре.
ми за титан е титанична цифрата си мисля азSweety написа:хайде, хайде...
зависи за колко цифрена сума говорим
ти си от мъжки пол, нали?...ми къде ти е егото?
p.s. nice for all of us to have you back here
Благодаря.sandmaN написа:заради магнетизирането и слънчевият вятърМнемозина написа:Ех, тоя Касини, как пък все през хубави места минава... А защо ли са му розови полюсите на Титан?
и..състава на атмосферата де
като неоновите лампи
Няма много общо, да. Аз по скоро се усещам сам, не част от нещо, а в сфера. Обаче се сетих(по повод на твоите "нишки и проявления") да ти напиша че Ремиус ми каза преди седмица за това че са "хванали" Хикс бозона. (Или "X" бозона не знам как се пише, май няма връзка с буквата. Все едно) Това е частица с нулева маса в покой. Експериментално са доказали, че същесвува. В колайдера ли, другаде ли, Ремиус да каже. Въпроса е в това че все повече се приближаваме към теорията че материя и вълна е едно и също нещо. Ние сме част от окръжаваща ни среда, част от всичко и да - всичко е едно и на "материално" ниво.vyara написа:Green Light написа: Пък и ти май имаш концесия за космоса. Може да ме осъдиш ако пипна нещо
Сега за другото. Много си прав - всяко **** и всичко лошо, което помислим и извършим си го правим на себе си. Не знам доколко то повлиява на другите, но в най-голяма степен прави нас уязвими, другите може и само да ги одраска.
И да се питаш кое "аз" харесваш... Ти всъщност не си ти, ти си проявление и проводник, който търси нишките и връзките, а тези *** (разбирай всичко отрицателно накуп) отдалечават връзката на твоето въображаемо аз с Цялото, каквото и да е то. А от здравината на тази връзка зависи субективното ти усещане за щастие, благоденствие, пълноценност и т.н.
Такова е моето лично усещане, то може би и най-вероятно няма нищо общо с твоето лично усещане.
Remmivs написа:или аз бях на много вино или ти на много уиски
ма според моите спомени ти разказвах не за Хигс, дето го търсят точно заради пустата маса и не са го открили въобще-изобщо още даже
а за наблюдаван преход, не само теоретично предсказан, мюон-тау неутрино
мда, което значи, че неутриното има маса
което пък значи, че стандартиня модел е пълен балон
не че не го знаем де
чудно е как още се държат кръпките
но така и трябва да бъде или почти
науката е магия
но също като при магиите трябва внимателно да се пипа и консервативно
питай пратчет
http://www.scientificblogging.com/quant ... appearance
Хехе, на Джани Родари ли беше "Страната с "не" отпред"?Remmivs написа:ненамирам ненещата некоито нетърся