Мернах го по белевизията сутринътъ... и се оказа вярно... а да видим кво ще излезе
"Ай стига с тая музика бе Гоше. Кокошките спряха да носят. Аз и на война съм бил, такова чудо не съм видял. Бомбардират, бомбардират, па спрат да си починем. Срамота. При толкова кокошки яйца да купуваме..."
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.
Наскоро по БНТ бяха пуснали "А днес накъде", продължението на "А сега накъде". Дано и този да не е такъв. Не мога да кажа, че нещо е развалило "А сега накъде", защото той никога не ми е харесвал. "Продължението" обаче дори не успях да догледам. Претенциозност и... де да знам, няма послание към зрителя, не е отворено към него, говорят си там за себе си някакви си хора... бе изобщо губи-време. Почти-безобидна, ти какво ще кажеш?
vyara написа:Наскоро по БНТ бяха пуснали "А днес накъде", продължението на "А сега накъде". Дано и този да не е такъв. Не мога да кажа, че нещо е развалило "А сега накъде", защото той никога не ми е харесвал. "Продължението" обаче дори не успях да догледам. Претенциозност и... де да знам, няма послание към зрителя, не е отворено към него, говорят си там за себе си някакви си хора... бе изобщо губи-време. Почти-безобидна, ти какво ще кажеш?
Ще кажа, че разчитат основно на сантимента към "Оркестър без име".
Винаги съм била скептична към продълженията, но да видим.
Да, права си - за претензциозността и това, че в много БГ филми някакви хора говорят за себе си и изобщо драгия зрител кучета го яли. Все се надявам да го надживеем това, но още малко време трябва.
Има глад за българско кино. По себе си гледам. Стъклен свят, като го хвана го гледам. По ми е мило на душата да ги гледам нашите, отколкото чуждите, хем съм със сто и колко канала, нали, каквото ми душа иска. Самият Стъклен дом, бях писал че здраво ми падна в очите, като си проличаха колумбийските кръвосмесителни или тежки семейни връзки. Макар че, какво съм си мислел, не знам. Мислел съм си че ще е нещо драматично, но нормално. Железния светилник, например в МОЛовски ариант. Все едно, де. Много ми се иска да гледам българско. А "Оркестъра" си е такава носталгия, че да му се дореве на човек. Дано направят нещо. Ако не шедьовър, поне да може се гледа. Диалози, декори, режисура там каквото трябва да бъде на ниво. На нивото на Стъклен дом да е. Не смеем да искаме повече.
П.П. Май не съм го гледал последните две седмици. Серго оздравя ли? Ше ги почваме ли лошите?
Green Light написа: На нивото на Стъклен дом да е. Не смеем да искаме повече.
Зависи доколко си склонен да простиш залитанията. И доколко носталгията ще надделее в критериите ти.
"Стъклен дом" се прави от друго поколение автори - повечето от които са и в екипа на "Мисия Лондон".
Те не изпитват носталгия към "Оркестъра", "Вчера" или "Лачените обувки на незнайния войн". Не мисля, че ще ми хареса продължението. Продължения, опитващи се да възкресят стара слава и емоции... Дано не стане прекалено тегаво.
Гледах "продължението" на "Изпепелени от слънцето", въпреки че си знаех, че не трябва. Два часа седя и не мога да повярвам на очите си как е възможно такова падение.