Нещо за четене

Все същите
annonymus

Мнение от annonymus »

Kent написа: И като пуснаха брадъра като казах че ей това е около нас никой не повярва. Мнемозина има обкръжение, аз имам, ти имаш, амаранта също. Ама наще обкръжения са като капка в морето...
Бе Брадъра е една жестока манипулация. Не казвам, че нещата не са като в Брадъра, просто продуцентите показват това, което искат да се види и да изглежда - и с подбора ан героите, и с монтажа, че и порвокират ситуации. Гадничко шоу е Брадъра...
Аватар
ELBI

Re: Нещо за четене

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:
ELBI написа: Тук просто е в по-големи мащаби, за жалост.
Е хайде де, за елементарни неща чакам да се научим. За другите не съм се разбързала, ясно е, че трябва време. Май и за по-простите няма да дочакам. :winkw:
50 години простотия не се зачеркват за 20 години смесица от свобода и простотия. Аз не чакам - когото мога, както мога го уча (децата, кучето), останалите - не е гот, но пък го приемам с неудоволствие - такъв е живота...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемо, думата "ядосвам се" не е много точна. Криво ми е и ми е мъчно.
Щото се върнахме 20 години назад. И не се надгражда.
Все отначало почваме. не мисля, че някой ни е виновен - ние сме си виновни - за безхаберието, затварянето на очите, знам ли и аз какво. Ами ет алтернативите се изчерпаха - кой щее месията след ББ? Слави?
Грийн.
Нали сме се разбрали? :lol:

Разбирам те, но не сме там, дето бяхме преди 20 години.
На друго място сме и това беше посоката, в която вървяхме през тези 20 години. Така че в това отношение положението е още по-изтръпнало.

И си права, че човек не бива толкова лесно да се оставя да бъде убеждаван в разни работи, но понякога няма и избор.
Но досега говорехме за различни неща. За различни слоеве от реалността (ни), ако щеш.

Чисто политически в момента не мога да видя светлина в тунела и аз.
Но човешки не мисля, че е изчезнала.
Ей такава шизофрения някаква има у мен.
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Амаранта написа:
И мен мръсотията ме подтиска. А знаеш ли колко евтино струва да я няма?!
Ами ето това искам всъщност - малко усилие. Ама ако може всички да го разберат.
Обаче. Около кооперацията чисто, като мина през две улици - свинщина.
Бе не трябват много пари, и не е длъжна Държавата да оправя всичко. И затова най-много мее яд.
Щото ако - айде, не всеки, ама 70% положат минимално усилие - много по-добре ще изглеждат нещата.
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
На мен ми прилича на "путинизиране" и това ме плаши.
И агресията ежедневната ме плаши.
Плаши не като "уплах", а като модел на поведение, който нито харесвам, нито разбирам.
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

pocti_bezobidna написа:
vyara написа:При наличието на толкова неща за четене, защо си губиш времето точно с такива глупости?
Верче, вярно, че е доста пресилено, но не малка част от нещата са верни.
За жалост.
Също като със Стратиев - смееш се пърите 5 минути, после се плашиш.
Гледах някакви снимки от концерта на Пайнер миналата седмица.
Изглеждаше като на митинг на СДС от 1990г. Само като направя сравнението и...
Сега СДС са с партиен рейтин по-нисък от този на "Атака" и изобщо дума не може да става да напълнят какъвто и да е площад, да не говорим за що-годе приличен резултат на избори. Пък от целия политичекси спектър са най-малкото зло все пак, не казвам, че са идеални, но поне имат някаква база, що-годе устойчиви възгледи, прагматичен поглед върху нещата, постянство да се върви в една посока, а не да се щураме насам натам като гламави.

Девойки не искат ли от мама и татко силикон за бала?
Не се ли решават различията с побой вече? Днес едни били някакви си ултра леви, вчера ултралеви били Боян Расате. Утре кой и за какво кого ще бие?

Риалити предавания, врачки, баячки, гледачки на боб, гурута от всякакъв вид :blink:

Единственото хубаво нещо в тая статия е, че е силно преувеличена.
Цитат изваден от коментираната статия:
"110) Димо 14 Юни, 2010 в 9:33 pm

Трето око 14 Юни, 2010 в 9:19 am Този "автор" е създал най гнусната форум чалга!
Всъщност някой може ли да обясни как в най-гладните години се появи процъвтяващата издателска къща “Пайнер” когато хората нямаха какво да ядат, камо ли да купуват дискове. Според мен това беше на-убийствената диверсия спрямо народа. Обяснете ми кой наля милионите за да унищожи българскара нация за поколения напред? Въпросът ми е риторичен, знем отговора, и повтаряйки автора, всички мулчим и пеем радка пиратка и събираме пари за силиконови атрибути за подарък на дъщерите си за да заприличат на поп-фолк идолите си. "
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

все си мисля, че чалга-истерията ще се окаже поредното чудо за 3 дни. Винаги ще има пътници за всеки влак, но се надявам като нация да израстем емоционално и интелектуално, и чалгата да отстъпи място на нещо по-стойностно.

Опитах се да се сетя за поне един мой познат който да слуша чалга...И не можах. Аз ли живея в някаква илюзия, или чалгата не е чак толкова повсеместна...де да знам :roll:

Самата аз слушам съвсем друг вид музика, но ако трябва да сме честни- в телефона си имам една мелодийка, в която някоя от сръбските певачки пее: "Добро ютро, пияницееееееееееее" :lol: Ми смешно ми става като я чуя. Каква по-хубава сутрешна аларма от това :grin:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:все си мисля, че чалга-истерията ще се окаже поредното чудо за 3 дни. Винаги ще има пътници за всеки влак, но се надявам като нация да израстем емоционално и интелектуално, и чалгата да отстъпи място на нещо по-стойностно.

Опитах се да се сетя за поне един мой познат който да слуша чалга...И не можах. Аз ли живея в някаква илюзия, или чалгата не е чак толкова повсеместна...де да знам :roll:

Самата аз слушам съвсем друг вид музика, но ако трябва да сме честни- в телефона си имам една мелодийка, в която някоя от сръбските певачки пее: "Добро ютро, пияницееееееееееее" :lol: Ми смешно ми става като я чуя. Каква по-хубава сутрешна аларма от това :grin:
Ех, ама и вие!
Ами нормално - във вашата среда няма такива хора, нямате дори познати.
Ама вашата среда е някакъв малък процент от БГ.
Най-лесно е затварянето в средата и непоглеждането извън нея.
И започвам да си мисля, че май това е и най-правилното.
Що да се тормозя с грозните картинки извън моята среда? Я да ги забравя.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа: ...
...
И аз започвам да мисля така.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа:
windcolours написа:все си мисля, че чалга-истерията ще се окаже поредното чудо за 3 дни. Винаги ще има пътници за всеки влак, но се надявам като нация да израстем емоционално и интелектуално, и чалгата да отстъпи място на нещо по-стойностно.

Ех, ама и вие!
не бе, не казвам,че няма друго освен моята среда, и това, което е прието в нея. Чалга чувам да се носи от разни автомобили, таксита, тук-там заведения. Но защо да ходя по тези места само и само да се разцентровам душевно??
Има си ги. И след 100 години ще ги има сигурно, но не вярвам да са толкова много, колкото сега. Дори в момента ми е трудно да преценя кое е преобладаващото, защото явно съм в някакъв оазис, където чалгата е предимно повод за присмех и шеги. Големият ми син e na 10, отрича чалгата, слуша Nightwish, Metallica, Queen. Мисля, че това е което можем да направим ние- да повлияем на подрастващите, дето живеят под един покрив с нас. Друго...какво???
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

pocti_bezobidna написа: ......
позицията на "кон с капаци" е удобна и приемлива за мнозина. по - уютна е.
обаче пък, затваряйки се как ще бъдат обсъждани онез простаци там долу? а те са навсякъде.
а за необходимостта от активна гражданска позиция въобще няма да споменавам...:-)
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

pocti_bezobidna написа:
Ех, ама и вие!
Ами наистина, защо се тормозиш? Ако можеш да направиш нещо - правиш. Ако не можеш, но много искаш - търсиш начин,
какъв е смисъла в това, да гледаш и да осъждаш грозотията и да си страдаш?!

Какво може да се направи - да се забрани чалгата ли?! - при положение, че толкова много хора я харесват?! - този филм вече сме го гледали, мерси.
Имаше едни хора, които определяха кое е стойностно и кое може да се гледа и слуша и видяхме до къде я докараха.
Последно промяна от Амаранта на 15.06.10, 15:10, променено общо 1 път.
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:Друго...какво???
Явно говорим на различни езици.
Или опне за две различни неща на общ език.
Както и да е.
Отказвам се, не мога непрекъснато да повтарям нещо на 5-6 човека,
пък те да ми отговарят на съвсем друг въпрос.
annonymus

Мнение от annonymus »

Амаранта написа:
Ами наистина, защо се тормозиш? Ако можеш да направиш нещо - правиш. Ако не можеш, но много искаш - търсиш начин,

Какво може да се направи - да се забрани чалгата ли?! - при положение, че толкова много хора я харесват?! - този филм вече сме го гледали, мерси.
Имаше едни хора, които определяха кое е стойностно и кое може да се гледа и видяхме до къде я докараха.
Бе кой иска да забранява чалгата?! Дреме ми за чалгата и Брадъра или турските сериали!

За друго ставаше дума това, което не разбирам е, аз ли криво пиша?
кента пусна темата и мненията общо взето бяха - "автора е кретен-нихилист, който се изживява като Карбовски, отчаян е от света и дрънка глупости".
Аз пък намирам, че в думите му има истина, макар СТАТИЯТА ДА Е СИЛНО ПРЕУВЕЛИЧЕНА. повтарарям - ИМА ХИПЕРБОЛИЗИРАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ, КОЕТО МОЖЕ ДА Е И ХУДОЖЕСТВЕН ПОХВАТ.
И като го написах това се почна - ти що гледаш мрачно, що си отчаяна, що така, що не ивдиш Елтън Джон, и т.н. и т.н.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Positum написа:
обаче пък, затваряйки се как ще бъдат обсъждани онез простаци там долу? а те са навсякъде.
а за необходимостта от активна гражданска позиция въобще няма да споменавам...:-)
и какво? Ще забраниш чалгата по заведенията? Ами тя е просто музикалното проявление на нещо много по-сериозно.Ако се повиши всеобщата култура, ако хората започнат да мислят, да четат, чалга-изпълнителите ще пеят един на друг, защото ще останат без публика!
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

windcolours написа:
Positum написа:
и какво? Ще забраниш чалгата по заведенията? Ами тя е просто музикалното проявление на нещо много по-сериозно.Ако се повиши всеобщата култура, ако хората започнат да мислят, да четат, чалга-изпълнителите ще пеят един на друг, защото ще останат без публика!
Що на мен не знам, ма кат питаш да ти кажа.
Нищо не искам да забранявам, напротив, нека всеки се развива както и където може. А това Ако се повиши всеобщата култура, ако хората започнат да мислят, да четат, чалга-изпълнителите ще пеят един на друг, защото ще останат без публика много ми напомня на едни лозУнги утопични от недалечното минало:-)
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Виж, трябва да излизам, но ако не ме домързи, утре ще взема да напиша една политическа платформа.
Точка първа, разбира се, ще е тоталната забрана на чалгата, поп-фолка, и всякакви такива музики не само оп заведенията, ама въобще!

Марката Pioneer ще я изгоня от БГ, само вишисти ще гласуват и то след тест за интелигентност,
а това ниски жанрове в литературата като любовни романи и фентъзи няма да видят издаване.
По ТВ-то ще дават само Дискавъри, а диплом за средно образование ще получава само този, които ми издекламира поне три страници от "Фауст" на немски (или от "Макбет" на английски).
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

ПП. Понякога си мисля, че щом не искат да те разберат, опитите да обясниш какво искаш да кажеш са си чиста загуба на време.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Positum написа:
Що на мен не знам, ма кат питаш да ти кажа.
Нищо не искам да забранявам, напротив, нека всеки се развива както и където може. А това Ако се повиши всеобщата култура, ако хората започнат да мислят, да четат, чалга-изпълнителите ще пеят един на друг, защото ще останат без публика много ми напомня на едни лозУнги утопични от недалечното минало:-)
Пак повтарям- чалгата е само музикалното проявление на нещо по-голямо. С него трябва да се справим като общество, за да изчезне тя.

Ти конкретни идеи имаш ли?
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

pocti_bezobidna написа:
Амаранта написа:

Имаше едни хора, които определяха кое е стойностно и кое може да се гледа и видяхме до къде я докараха.
Бе кой иска да забранява чалгата?! Дреме ми за чалгата и Брадъра или турските сериали!

За друго ставаше дума това, което не разбирам е, аз ли криво пиша?
кента пусна темата и мненията общо взето бяха - "автора е кретен-нихилист, който се изживява като Карбовски, отчаян е от света и дрънка глупости".
Аз пък намирам, че в думите му има истина, макар СТАТИЯТА ДА Е СИЛНО ПРЕУВЕЛИЧЕНА. повтарарям - ИМА ХИПЕРБОЛИЗИРАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ, КОЕТО МОЖЕ ДА Е И ХУДОЖЕСТВЕН ПОХВАТ.
И като го написах това се почна - ти що гледаш мрачно, що си отчаяна, що така, що не ивдиш Елтън Джон, и т.н. и т.н.
Еми, това, което пък аз се опитвам да кажа е,
че от тази истина няма файда, и че ми е омръзнало от такива "прозрения".
Ми смотаняци сме, и незивилизовани, то е ясно...Номерът е, ей така, както си смотаняк, да вършиш неща, които не са смотани. Как се прави това е нещото, което ме интересува, а не някаква си "истина". Не случайно хавата в бг сега е такава, защото, докато умните се наумуват и наобясняват и наанализират, лудите...ясно какво.
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа: Пак повтарям- чалгата е само музикалното проявление на нещо по-голямо. С него трябва да се справим като общество, за да изчезне тя.

Ти конкретни идеи имаш ли?
Що пък да си правим труда - да даваме идеи и да възпитаваме някого, като с нашите си приятели можем да слушаме каквото ни харесва, да четем само стойностни неща и т.н. и т.н.

Нека съседната улиза тъне в кал, каво ни драме, ако нашата сме си я измели.
И какво ако около гроба на Вазов (дето иначе романа му е любим на всички българи) се е осмърдяло на пикня, понеже никой не се е сетил или пък му е било по-евтино и си е знаел, че няма да го грлобят (или скапаната община не е проверила организаторите на концерта) да сложи химически тоалетни поне!!!

Що пък трябва да ми пука?
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

windcolours написа: Ти конкретни идеи имаш ли?
Ами всички на сапун:twisted:

Идеи за какво дали имам?
Знаеш ли, навремето имаше варненски еквивалент на Кравай - Малина. Покрай всичките неформали и преставители на субкултурата, постоянно сновяха "чичковци", чиито действия целяха пренмахване на онова музикално проявление, което също беше израз на нещо по- голямо:winkw:

пп.що ходиш по мен?:-)
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Positum написа:
windcolours написа: Ти конкретни идеи имаш ли?
Ами всички на сапун:twisted:

Идеи за какво дали имам?
Знаеш ли, навремето имаше варненски еквивалент на Кравай - Малина. Покрай всичките неформали и преставители на субкултурата, постоянно сновяха "чичковци", чиито действия целяха пренмахване на онова музикално проявление, което също беше израз на нещо по- голямо:winkw:

пп.що ходиш по мен?:-)
не ходя по теб, ти пък много се възвелича :lol: Като пишеш във форум е нормално някой да отговори на твой пост.
ми тогава да оставим и неофашистите на мира. Щото да не би случайно да повторим некоя грешка, направена от милицията преди години....

Трябва да изчезвам сега...
после -пак!
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Positum написа:А това Ако се повиши всеобщата култура, ако хората започнат да мислят, да четат, чалга-изпълнителите ще пеят един на друг, защото ще останат без публика много ми напомня на едни лозУнги утопични от недалечното минало:-)
какво очакваш от комунистическо чадо на "елита"
популизъм
говорят 1, вършат друго, мислят си 3-то...ако въобще мислят
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Сакън, молим те! Нидей разлайва кучетата.

пп. имаме си бебе- кавказко и малък заек
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Positum написа:Сакън, молим те! Нидей разлайва кучетата.
ми аз само констаНтирАх
тя сама си се "похвали" в оная тема със споровете за комунягите ма не ме карай да я търся
виновна е средата и родителите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Марката Pioneer ще я изгоня от БГ, само вишисти ще гласуват и то след тест за интелигентност,

марката е Painer, кото и да значи това:cool:
и аз първо не вярвах, ма веднъж видях
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

pocti_bezobidna написа:
vyara написа:
Kent написа: теб не ти ли прикипява
Аз гледам да си заемам вниманието и времето с приятни неща и да избягвам простотиите. И децата си уча да не се впечатляват толкова от подобни неща и да обръщат внимание на други. Иначе човек си пълни главата с чуждата глупост, има ли смисъл?
Добре де, Верче, ама твоите деца няма да живеят в една изолирана градинка, в която всичко е красиво, подредено, чисто и ароматно. Това е проблема. Ако можеше да се изолираме от негативите, всичко шеше да е ОК.
Не може ли всичко да е като в нормалния свят - повечето от нас да спазват правилата, да се съобразяват с околните, да пазят чисто, да не пикаят по ъглите на улиците...
Толкова ли е трудно, дявол да го вземе!
ами възможно е нейните и да живеят - времето на добрите държавни училища е преброено
в частните ще разчиташ на среда, не толкова на друго
и така по утъпкания път на капитализЪма
ако някой изплува от гетото ще е изключителен
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

някой го каза, но не запомних кой какво - не сме в час, аз не съм в час
живеем си в изолацията на нашето поколение или среда
изненадана бях и на двата бала от разликата и най-вече от търпимостта и толерантността на младежите
имаше агресивна, предизвикателна атака на съученици чалгари - отворени врати на коли и яко до дупка да завземеш пространството
аз се разстроих, те просто ги наблюдаваха
и бяха от двете страни на пътечката и празнуваха на различни места после и така всичко, но никой дума не каза - защо, спри, аз пък искам еди какво си и какси
гледаха се просто като факт, планината на пътя
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

sandmaN написа:
Positum написа:А това Ако се повиши всеобщата култура, ако хората започнат да мислят, да четат, чалга-изпълнителите ще пеят един на друг, защото ще останат без публика много ми напомня на едни лозУнги утопични от недалечното минало:-)
какво очакваш от комунистическо чадо на "елита"
популизъм
говорят 1, вършат друго, мислят си 3-то...ако въобще мислят
само заради клуба няма да ти отговоря на този пост.

.....Да ти е сладко!
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Вече отговори:blum:
............................
"Братчед, свалих я...
тя те обича:lol:"

Наздраве бря :drink:
п.п. не е ли правилно - няма да отговоря на този ти пост
п.п. ела в чата при хайдуците :lol:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Kent написа:Вече отговори:blum:
............................
"Братчед, свалих я...
тя те обича:lol:"

Наздраве бря :drink:
п.п. не е ли правилно - няма да отговоря на този ти пост
п.п. ела в чата при хайдуците :lol:
аааа, вихрите ли купона там пак?? идааааааааааа :lol:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

:rotfl24:
загрижила се..
:rotfl24:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

по темата моля:mad:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

то си е баш по темата... радиоактивни и заразени :rotfl24:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

не сматам, че е по темата
ако кажиш - и аз съм такъв
ядовит и радиоактивен
шси помисля:lol:
п.п. ма чесно ни мисля че тва има нещо общо
със статия на на инж....как му беше името:lol:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

има, има...
щот точно тия споменатите...докато ни говореха едно /едно такова хубаво...и загрижено, чак да се разплачеш от умиление :rotfl24: /
ние метяхме плацовете и рупахме прясно набрана зелена салата :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:
На мен ми прилича на "путинизиране" и това ме плаши.
И агресията ежедневната ме плаши.
Плаши не като "уплах", а като модел на поведение, който нито харесвам, нито разбирам.
Не сме успели още да намерим златната среда, уви.
Още няколко века и може да се получи. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ха! а на мен ми хареса, нищо че човек лесно може да с хване за детайли

В общ план си е точно така, колкото и да се затварят очите. Те, те, пък ние не...пък то не е така и други дрън-дрън..
точно така си е. за съжаление. въпреки че има нюанси.
и не виждам защо на фона точно на обективни неща си повтаряме онова за очите на гледващия.
100% и този вижда изхода в капсуловането за себе си, но не си затваря очите чак толкова
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:
ха! а на мен ми хареса, нищо че човек лесно може да с хване за детайли

В общ план си е точно така, колкото и да се затварят очите. Те, те, пък ние не...пък то не е така и други дрън-дрън..
точно така си е. за съжаление. въпреки че има нюанси.
и не виждам защо на фона точно на обективни неща си повтаряме онова за очите на гледващия.
100% и този вижда изхода в капсуловането за себе си, но не си затваря очите чак толкова
Е като се капсуловаш, как ще оправиш света.
Нали точно това ни било грешката досега, че сме се капсуловали и сме мълчали?
Ей туй като ми обясните, веднага започвам. :blum:
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Мнемозина написа: Е като се капсуловаш, как ще оправиш света.
Нали точно това ни било грешката досега, че сме се капсуловали и сме мълчали?
Ей туй като ми обясните, веднага започвам. :blum:
стъпка 1: прочиташ- The Empire of the Communist Foreign Companies
стъпка 2: решаваш дали искаш да си се капсуловаш и да плащаш или да си дигнеш дърмите при джас /примерно/
стъпка 3: натам е лесно.. :lol:
п.п. тоест не е лесно..но е по-лесно
Публикувай отговор