Да се махна ли от България?

Все същите

Да се махна ли от България, или най-после ще започна да се държа, като истински гражданин и ще поема последстията от действията си?

Да, защото мога да си мълча и в по-уредена страна
1
8%
Да, защото ми омръзна да мълча, но се правя, че ми е омръзнало от простотиите на властта
2
15%
Не, защото ми е добре и обичам да ме правят на маймуна
1
8%
Не, защото все си мисля, че ще се оправят нещата
2
15%
Не, защото ЕС/САЩ/Русия ще ни оправят
0
Няма гласували
Не, защото ще продължавам да се опитвам да променя нещата доколкото мога
6
46%
Не знам и не ме засяга...
1
8%

Общо гласове: 13

Аватар
сър Айвънхоу

Да се махна ли от България?

Мнение от сър Айвънхоу »

Или ще остана?
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Внимание! Боев се завърна :lol:

уелкъм, брадър! :lol:

ти живееш във всеки един от нас :lol:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
windcolours

Re: Да се махна ли от България?

Мнение от windcolours »

сър Айвънхоу написа:Или ще остана?
кой ще те вземе тебе? :harhar:

стой си тука, ще делим един старчески дом :blum:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа:Внимание! Боев се завърна :lol:

уелкъм, брадър! :lol:

ти живееш във всеки един от нас :lol:
ти май така и не разбра, че ние с Боев имаме доста общо, когато става на въпрос за родината ни... :-)
Bella Ciao
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Ти сам си решаваш, бро. Що питаш мен?:blum:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

"Да" натиснах! Ако можеш, махай се! За мен не е свързано с мълчанието, ами с тия неща за които говори Почти Безобидна, почти откакто помня. Мръсно е, няма живот извън найт или чалга клубовете и т.н. Заради гротеската се махни.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Амаранта написа:
Ти сам си решаваш, бро. Що питаш мен?:blum:
:grin: сладурана... въпросът е зададен "от името на отговарящия" за негово удобство... щото в последните 20-тина години наблюдавам изключително намалена воля да се осмислят въпросите, ако не са добре "смлени"...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:
"Да" натиснах! Ако можеш, махай се! За мен не е свързано с мълчанието, ами с тия неща за които говори Почти Безобидна, почти откакто помня. Мръсно е, няма живот извън найт или чалга клубовете и т.н. Заради гротеската се махни.
:shocked: АЗ?! ДА СЕ МАХНА?! ти четеш ли какви ги пишеш, бе?!
въпросът е "от името" на сандьо и рем-чо, дето от няколко дни подмятат някакви си глупости, че щели да се махат...

а а какво говори Почтибезобидната не ме интересува... аз си имам достатъчно мозък и ГО ИЗПОЛЗВАМ, за да реша сам кое как е...

да, в България е гнусно, гадно, жалко...
така е, защото живеещите в нея са такива...
и ще са такива, докато тези, които все още могат да мислят, не започнат да помагат на тези, които бяха осакатени през последните 20 години...
Последно промяна от сър Айвънхоу на 16.06.10, 13:26, променено общо 1 път.
Bella Ciao
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа:
бе, я да ме поправят, ако греша, клубарите, които живеят навън - не мисля, че е по-лесно или че всичко им е уредено. истината е, че се търси по-добра професионална реализация и повече пари. ядовете, почти същите пак си ги има.
единствено от познати в Скандинавия съм чувала, че там е нещо подобно на рай откъм спокойствие и сигурност някаква.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

"Не, защото ще продължавам да се опитвам да променя нещата доколкото мога."
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:"Не, защото ще продължавам да се опитвам да променя нещата доколкото мога."
:kiss: за теб си го знаех! :flowers:
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

къде ти е детето
а ти къде искаш да бъде
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Не, защото ми е добре и обичам да ме правят на маймуна
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:къде ти е детето
а ти къде искаш да бъде
за съжаление детето ми го отведоха далеко...
искам да е тук при мен!

други въпроси?
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

sandmaN написа:Не, защото ми е добре и обичам да ме правят на маймуна
що трябва да те правят? :shocked:
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

latrevw написа:
Green Light написа:
бе, я да ме поправят, ако греша, клубарите, които живеят навън - не мисля, че е по-лесно или че всичко им е уредено. истината е, че се търси по-добра професионална реализация и повече пари. ядовете, почти същите пак си ги има.
единствено от познати в Скандинавия съм чувала, че там е нещо подобно на рай откъм спокойствие и сигурност някаква.
Има хора пред галериите, коктейл кафенета на летци, инженери или писатели, по площадите има площадни(ала камерни :-) ) концерти, има детски стаи в музеите съссглобяеми динозаври, има нарисувани смешки по светофарите, учителите се обаждат по домовете на хората да си приказват за децата им, децата седят по пода на класните стаи, а някои учители също, полицаите са най- любезните хора на улицата и ако му дадеш 20 евро вероятно ще отоде да ти напазарува и ще ти сложи фиша в торбата с покупките, даже няма да се обиди, защото не може да схване за какво му ги даваш. Един човек в Будапеща през нощта чу че се мъчим да намерим място за пяаркиране извика нещо от прозореца и слезе, аз започнах да му се извинявам, а той вика ела ела и ме вкара на площадката пред гаража си, защото ме видя че съм лапе на 25, чужденец и не мога да се оправя.
Не е никакъв рай. Просто нормални държави, градове и нормални хора
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

сър Айвънхоу написа:
ми на тях им харесва
аз нямам избор
значи и на мен ми харесва
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

сър Айвънхоу написа:за съжаление детето ми го отведоха далеко...
искам да е тук при мен!

други въпроси?
извини ме, друже
може би те засегнах, а не това беше намерението ми
питането ми беше какво би предпочел за неговото бъдеще и е съвсем сериозен въпрос, над който и аз се чудя напоследък (за моите де)
но се изказах като задник, извини ме, моля
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

sandmaN написа:
сър Айвънхоу написа:
ми на тях им харесва
аз нямам избор
значи и на мен ми харесва
не ме разбра... няма как да те правят на нещо, ако ти самият не си такова
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:
сър Айвънхоу написа:за съжаление детето ми го отведоха далеко...
искам да е тук при мен!

други въпроси?
извини ме, друже
може би те засегнах, а не това беше намерението ми
питането ми беше какво би предпочел за неговото бъдеще и е съвсем сериозен въпрос, над който и аз се чудя напоследък (за моите де)
но се изказах като задник, извини ме, моля
споко... извинен си... (ако ще спиш по-спокойно от това :blum:)

относно бъдещето на децата ни...
ами то е в нашите ръце... изцяло!

айде сега аз да те попитам нещо: когато преди няколко години учителите вдигнаха стачка, ти какво направи? къде беше? отиде ли да ги подкрепиш? питам, защото в нормалните държави, където искаш "да си биеш камшика", когато едни държавни служители си търсят правата, то всички ги подкрепят. затова и никой не иска да се конфронтира с народа, защото същия този народ ще му покаже къде му е мястото...
питам: през последните 20 години колко стачки имаше в България и колко бяха подкрепени от другите?

п.п. като написа, че "ще си биеш камшика" и ми беше на пръстите да ти напиша: Гледай да си биеш камшика по задника, защото ако се пернеш по муцуната, ще постигнеш обратния ефект! :blum:
Bella Ciao
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

сър Айвънхоу написа: не ме разбра... няма как да те правят на нещо, ако ти самият не си такова
искаш ли да минеш със следващата ми кола пред кат? :rotfl24:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа: Има хора пред галериите, коктейл кафенета на летци, инженери или писатели, по площадите има площадни(ала камерни :-) ) концерти, има детски стаи в музеите съссглобяеми динозаври, има нарисувани смешки по светофарите, учителите се обаждат по домовете на хората да си приказват за децата им, децата седят по пода на класните стаи, а някои учители също, полицаите са най- любезните хора на улицата и ако му дадеш 20 евро вероятно ще отоде да ти напазарува и ще ти сложи фиша в торбата с покупките, даже няма да се обиди, защото не може да схване за какво му ги даваш. Един човек в Будапеща през нощта чу че се мъчим да намерим място за пяаркиране извика нещо от прозореца и слезе, аз започнах да му се извинявам, а той вика ела ела и ме вкара на площадката пред гаража си, защото ме видя че съм лапе на 25, чужденец и не мога да се оправя.
че е по-добре уреден живота, не мога да отричам, но те просто са извървели един път, който на нас ни предстои, или пък така са се развили нещата, че не им се е налагало да го извървят.

моето лично мнение е, че човек може да живее добре навсякъде, но винаги го влече към родното място, просто там се чувства на мястото си и това му дава някакъв вътрешен покой.
всички имаме познати, които излязоха навън. поне моите почти всички искат да се приберат и да живеят на село :lol: имам само една супер амбициозна приятелка, която няма да се върне тук, просто защото прави и решена до край на направи зашеметяваща кариера.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

sandmaN написа:
сър Айвънхоу написа: не ме разбра... няма как да те правят на нещо, ако ти самият не си такова
искаш ли да минеш със следващата ми кола пред кат? :rotfl24:
нямаш никакви проблеми! ама трябва да си спазил всички законови разпоредби...
Bella Ciao
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

и цялата тема няма нищо общо с родолюбието, колкото и Айвъна да се опитва да ми го внуши

човек е свободен да избира и да живее живота си както иска, да живее, където иска и това не го прави по-малко българин.

не смятам, че съм по-добра или по-специална, или че имам някакви права повече от друг, който е избрал да живее навън.
какво съм направила аз за България. Нищо.
правим го всички, които по стечение на обстоятелствата сме родени тук и си я носим в сърцата.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

сър Айвънхоу написа:
:grin: сладурана... въпросът е зададен "от името на отговарящия" за негово удобство... щото в последните 20-тина години наблюдавам изключително намалена воля да се осмислят въпросите, ако не са добре "смлени"...
За мое удобство, значи...:lol:чи съм проста и ни разбирам, мда, мирси.

Отговор...ми нямам отговор. От една страна, липсва ми такъв житейски опит - да се реализирам в друга държава...
мисля, че едно такова нещо разширява кръгозора и обогатява в чисто човешки план. От друга - мисля си, че ако толкова много народ не се беше омел, по-бързо щяха да се получат нещата...ама де да знам. Но най-вредното е, човек да седи някъде в тихо отчаяние и да чака нещо да се случи. Всеки би трябвало да се стреми към своето собствено щастие - колкото повече щастливи и удовлетворени хора има, толкова по-добре е за всички. Без жертви, героизми и прочее, моля. Не знам, дали отговорих на въпроса ти.:lol:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Амаранта написа: Отговор...ми нямам отговор. От една страна, липсва ми такъв житейски опит - да се реализирам в друга държава...
мисля, че едно такова нещо разширява кръгозора и обогатява в чисто човешки план. От друга - мисля си, че ако толкова много народ не се беше омел, по-бързо щяха да се получат нещата...ама де да знам. Но най-вредното е, човек да седи някъде в тихо отчаяние и да чака нещо да се случи. Всеки би трябвало да се стреми към своето собствено щастие - колкото повече щастливи и удовлетворени хора има, толкова по-добре е за всички. Без жертви, героизми и прочее, моля. Не знам, дали отговорих на въпроса ти.:lol:
:goodpost:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

сър Айвънхоу написа:споко... извинен си... (ако ще спиш по-спокойно от това :blum:)

относно бъдещето на децата ни...
ами то е в нашите ръце... изцяло!

айде сега аз да те попитам нещо: когато преди няколко години учителите вдигнаха стачка, ти какво направи? къде беше? отиде ли да ги подкрепиш? питам, защото в нормалните държави, където искаш "да си биеш камшика", когато едни държавни служители си търсят правата, то всички ги подкрепят. затова и никой не иска да се конфронтира с народа, защото същия този народ ще му покаже къде му е мястото...
питам: през последните 20 години колко стачки имаше в България и колко бяха подкрепени от другите?

п.п. като написа, че "ще си биеш камшика" и ми беше на пръстите да ти напиша: Гледай да си биеш камшика по задника, защото ако се пернеш по муцуната, ще постигнеш обратния ефект! :blum:
отзад напред
ако е по муцуната ще си забия един ъперкът
айде да не говорим за учители и докотри щото съм повече от пристрастен
и си много прав за това, че до известно време, докато разперят крилца и ги бутнем от гнездото бъдещето им е в нашите ръце
това мисля точно и аз
а иначе обичам безумно родината си
тук съм роден, мамка му
тук искам и да умра
но не и да ме убиват зорлем и бавно
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

сър Айвънхоу написа: нямаш никакви проблеми! ама трябва да си спазил всички законови разпоредби...
и с тая са спазени
и със следващата ще са
ама ще си говорим като минеш :lol: кой гражданин, кой катаджия/държавен служител/ и кой маймуна :rotfl24:

"Вчера социалният министър Тотю Младенов коментира, че повишаването на осигурителния стаж с 3 години ще стимулира работниците да се осигуряват и да излязат от сивата икономика."
:rotfl24:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

sandmaN написа:
сър Айвънхоу написа: нямаш никакви проблеми! ама трябва да си спазил всички законови разпоредби...
и с тая са спазени
и със следващата ще са
ама ще си говорим като минеш :lol: кой гражданин, кой катаджия/държавен служител/ и кой маймуна :rotfl24:

"Вчера социалният министър Тотю Младенов коментира, че повишаването на осигурителния стаж с 3 години ще стимулира работниците да се осигуряват и да излязат от сивата икономика."
:rotfl24:
минавал съм... и праз по-големи рушветчии от катаджиите съм минавал... проблеми не съм имал...
много гот им става на гадовете, когато започнеш да им цитираш закони, наредби и разпоредби... насират се обикновено...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа: но не и да ме убиват зорлем и бавно
и какво направи, за да спрат да те убиват?
да! ти лично какво направи?
или май е по-добре да си мрънкаш под мустак и да псуваш пред телевизора...
и накрая, безкрайно възмутен да си биеш камшика...

п.п. между другото нямам нищо против тези, които заминават. техен избор е... много ме е яд, когато го афишират, като бягство от робията или други подобни...

и един поздрав!
Последно промяна от сър Айвънхоу на 16.06.10, 14:12, променено общо 1 път.
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ще оставам за сега. особено откакто се научих да гласувам. преди 1 година май беше.
не търся възможности за живот в чужбина.
но ако ми попадне такава, вероятно много много много ще си помисля и не съм толкова сигурна какво ще избера.
тогава.
щото не ми е дошло до главата.

а мрънкането не помага. ни тук, ни там.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

сър Айвънхоу написа:и какво направи, за да спрат да те убиват?
да! ти лично какво направи?
или май е по-добре да си мрънкаш под мустак и да псуваш пред телевизора...
и накрая, безкрайно възмутен да си биеш камшика...

п.п. между другото нямам нищо против тези, които заминават. техен избор е... много ме е яд, когато го афишират, като бягство от робията или други подобни...

и един поздрав!
мен ли наричаш мрънкало мой човек
псуващ под сурдинка пред телевизора откъдето дъни чалгата докато се почесва по голия шкембак с бира в ръка
е днес баш си ме намерил да ти кажа
добре че си ми далеч
иначе нямаше да можем да изпием толкоз бира и вино
колкото бой щеше да отнесеш
или аз
или и двамата

PS
днес нещо ми бягат емотиконите
за разлика от емоциите
та исках да добавя малко
:cool::blum::grin:
Последно промяна от Remmivs на 16.06.10, 14:36, променено общо 1 път.
annonymus

Мнение от annonymus »

Не, аз винаги опитвам да направя каквото мога.
В отва отношение съм тежък идиот. Дори и да е безнадеждно, човек е длъжен да опитва, ей тъй на, за да си запази духа.
Както и да е.
С удоволствие бих работила за известно време навън, бих пътувала и т.н., но ен мога да ижвея като емигрант.
Аз се привързвам към хората, сега нямам време вече да градя връзки и отношения наново в чужда страна - и хората на моята вързаст навън няма да имат врезе да се занимават с мен. Да живея затворена в емигрантската среда или сама като куче - това ще ме съсипе психически максимум за 6 месеца.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: Има хора пред галериите, коктейл кафенета на летци, инженери или писатели, по площадите има площадни(ала камерни :-) ) концерти, има детски стаи в музеите съссглобяеми динозаври, има нарисувани смешки по светофарите, учителите се обаждат по домовете на хората да си приказват за децата им, децата седят по пода на класните стаи, а някои учители също, полицаите са най- любезните хора на улицата и ако му дадеш 20 евро вероятно ще отоде да ти напазарува и ще ти сложи фиша в торбата с покупките, даже няма да се обиди, защото не може да схване за какво му ги даваш. Един човек в Будапеща през нощта чу че се мъчим да намерим място за пяаркиране извика нещо от прозореца и слезе, аз започнах да му се извинявам, а той вика ела ела и ме вкара на площадката пред гаража си, защото ме видя че съм лапе на 25, чужденец и не мога да се оправя.
Искам и тука такааааа :crying::crying::crying:
Е тва го искам - това да е ежедневие, а днешното ни ежедневие - инцидентност :crying:
Някои неща за 20 години можехме да научим, а не сме. По-простичките, другите - с времето. :crying:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа:
Искам и тука такааааа :crying::crying::crying:
Е тва го искам - това да е ежедневие, а днешното ни ежедневие - инцидентност :crying:
Някои неща за 20 години можехме да научим, а не сме. По-простичките, другите - с времето. :crying:
Първоначално е въпрос на желание, после- воля, действие и постоянство.
Преди години прочетох нещо много хубаво, но го затрих. Надпис в Кентърбърийското абатство. Общо взето се казваше следното-" Всеки да почне от себе си. Променяйки себе си, ние ще въздействаме върху най-близките си. Ако и те поемат промяната-ще предадат нататък...." Нещо такова беше...Може и утопично да звучи, но ми напомня "Предай нататък", а аз му се радвам на този филм.

Така че,започвамеот себе си:-)
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:
после- воля, действие и постоянство.
Ето какво ни липсва всъщност.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа:
windcolours написа:
Не е само това, ще се закача сега с теб :)

Помниш, предполагам, като писах тук за един кучкар, на когото направих забележка когато кучето му сътвори купчинка точно пред входа. И неговия нагъл отговор. И моето желание да завра купчинката в многознаещата му уста. Ти тогава ме изкара, че едва ли не скачам на секи с куче, който ми попадне пред очите. Щото на теб ти се било случвало да те навикват. Е, трябваше да си мълча тогава ли? Щото и без туй няма да ми обърнат фнимание, а законов начин да го принудя, работещ, няма. Действие ли липсва?

Понякога се чудя дали не правя лоша услуга на децата си, като ги възпитавам да зачитат чуждото пространство. Никой, така или иначе, не зачита моето...

Четох на времето, че свободата свършва там, където започва свободата на другите. Но това е утопия. За да е вярно, трябва да допиша: ако ми пука или ако могат да ме накарат...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

pocti_bezobidna написа:
windcolours написа:
аз неслучайно вчера запитах в другата тема какво всъщност предлагате да се направи?
Защото от чуканена клавишите във форума -файда няма.
Като ми пука за природата-участвам в залесявания, ходя на почиствания на природни паркове. Ако ми е мъчно за болно дете-помагам с каквото мога за операция или нещо такова. Всеки-според възможностите си преценява какво може и иска да направи.
А вчера не чух нито едно конкретно предложение.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Мързи ме да гласувам, пък и такъв въпрос не стои пред мен. И не ми се правят декларации.

Тук е мястото ми. Просто това е.
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

искам да съм гражданин на света, а не емиграт, да сменям места и работи и да се връщам
със сигурност ако бях на 20 и знаех езици щях да поразгледам света и другите хора
но на 42 не бих заминала, защото не ми се мият чинии, заради пълен хладилник, а тук си имам среда и приятели и съм си щастлива
децата обаче трябва непременно да излязат от българия и ако се върнат да знаят защо
Публикувай отговор