Всичко ли ви харесва?
- Green Light
Всичко ли ви харесва?
Харесва ли ви къде живеете, какво работите, как се забавлявате. Тия неща не искате ли да ги промените? Какви езици знаете, от какво разбирате, не искате ли да влезете в някоя академична среда, да си приказвате научни фантасмагории. Или пък артистична, да можете да потъвате в света на Дали.
Какво работите? Доставя ли ви достатъчно удоволствие? Получавате ли признание за работата си?
Започнах да пиша за мене, но за мене да пиша не може да се получи интересно, понеже нали знаете че имам фирма и или ще стане самохвалство("най- големия комплимент за мене е това че служителите ми ме уважават", "най- важното клиентите" тадададам. тъпо, тъъпо, мно си зле) или оплакване или трябва да го избия на майтап, пък не искам. Питам се обаче, какъв би бил друг Гринлайт, с друга работа? Не непременно по- зле и не непременно нещастен.
Ако можете да запазите всичко, което обичате, какво бихте махнали и с какво бихте го заменили?
Аз искам да бързам по- малко. Искам по- бавно бе, коне с коне ненормални!
Какво работите? Доставя ли ви достатъчно удоволствие? Получавате ли признание за работата си?
Започнах да пиша за мене, но за мене да пиша не може да се получи интересно, понеже нали знаете че имам фирма и или ще стане самохвалство("най- големия комплимент за мене е това че служителите ми ме уважават", "най- важното клиентите" тадададам. тъпо, тъъпо, мно си зле) или оплакване или трябва да го избия на майтап, пък не искам. Питам се обаче, какъв би бил друг Гринлайт, с друга работа? Не непременно по- зле и не непременно нещастен.
Ако можете да запазите всичко, което обичате, какво бихте махнали и с какво бихте го заменили?
Re: Всичко ли ви харесва?
неGreen Light написа:Харесва ли ви къде живеете, какво работите, как се забавлявате.
"Спаси си деня!" - Green Light
да. харсевам си живота въпреки.Green Light написа:Харесва ли ви ..........
въпреки всички неща, които бих искала да са по-иначе или пак така, но по-добре.
от работата искам повече, направо нещо съвсем различно искам
пари искам. искам къщичка в Алпите в тая жега. и една на Карибите.. и да пътувам..
и да имам време за езици, за книги, за глезотии
ма няма
за сега толкова
но пък аз съм наивна малко - все си мисля, че още не съм станала себе си такава каквато съм
и т.н.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Бива, бе!Green Light написа:Харесва ли ви къде живеете, какво работите, как се забавлявате. Тия неща не искате ли да ги промените? Какви езици знаете, от какво разбирате, не искате ли да влезете в някоя академична среда, да си приказвате научни фантасмагории. Или пък артистична, да можете да потъвате в света на Дали.
Само тия зъби да мога да не ги гледам по цял ден... Ма има и по- гадни работи. Питаш ли го Кента...
Иначе, ако имам възможности, бих рисувал повече и по- добре. Тоест- ще ходя на курсове, ще се усъвършенствам. Също и склуптора, да. И тва е голяма магия... И нея ще уча. Задължително ще се науча да свиря на тромпет!
Ще се опитам да радвам повече хора! И такива дет са си съвсем случайни и не- важни и никоИ и никакви. Просто хора.
Абеее, кво си се размечтал?! Я си бачкай! Пък конете са придирчиви, къде си тръгнал да им се репчиш...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Харесва ми къде живея, не ми харесва какво работя, не ме питаш как си почивам, а как се забавлявам, затова ще пропусна вечерната ракия и нетското четене и че мина по същество - малко и рядко се забавлявам. Обичам да слушам хората, да разговарям, да танцувам, но най вече да правя различни неща, да бъда на различни места и после да се връщам от тях в къщи. Да разказвам тези неща също много обичам.Green Light написа:Харесва ли ви къде живеете, какво работите, как се забавлявате. Тия неща не искате ли да ги промените? Какви езици знаете, от какво разбирате, не искате ли да влезете в някоя академична среда, да си приказвате научни фантасмагории. Или пък артистична, да можете да потъвате в света на Дали.
Искам да променя работата , да се забавлявам и да изпитвам по-често онова най-най- въздушно усещане за безгрижност.
Не искам шеф:lol:
Работя като оперативен счетоводител, но работата ми има много малко допирни точки със счетоводството.
Все пак ми беше изключително полезно да вляза в кухнята на нещата.
Счетоводството не ме е разочаровало - просто то се случва само на едно ниво.
Мога да изкарам така още 100 години, но само ако започна нещо паралелно да развивам.
И не, не се чувствам удовлетворена и не се чувсвам призната.
Не знам чужди езици, дори български не знам като хората.
Имам обаче административен талант и мога да оптимизирам всеки процес. Трябвало е да ме кръстят ефективност.
Минутите за реклама свършиха
Верно си е тема за самохвалство.Green Light написа:Харесва ли ви къде живеете, какво работите, как се забавлявате. Тия неща не искате ли да ги промените? Какви езици знаете, от какво разбирате, не искате ли да влезете в някоя академична среда, да си приказвате научни фантасмагории. Или пък артистична, да можете да потъвате в света на Дали.
Ми не знам.
Радвам се на нещата, които имам, пък каквото нямам - така било писано.
Проблемът на съвременната цивилизация е, че с твърде много хора се сравняваме, което е глупаво.
Във всички случаи понякога ми се иска всичко да е по-простичко, а знам, че тогава ще умра от скука.
Това, което ми е проблем, е разминаването между нещата, които аз намирам за смислени и важни, и нещата, които светът около мен намира за смислени и важни.
Panta rhei...
-
Megi_Koleva
Интересен въпрос. С не толкова весели отговори. Сигурно, защото болшинството от отговорите са отрицателни. Но отрицанието и неудовлетворението са двигателната сила на развитието и прогреса. Недоволните хора са търсещи, амбициозни, непримирими със статуквото, индивиди с честолюбие и достойнство.
В личен план и моят отговор по темата е с отрицателен знак. Понякога завиждам на нисшите духом, ограничени, късогледи и тесногръди хора, които са доволни от живуркането си и от себе си. Те са щастливци. Но смятам това състояние на задоволство за привидно, защото в повечето случаи е самозаблуда. Затова е по- добре да си с вечно търсещ и неудовлетворен дух, да имаш мечти и цели, за които да се бориш. А вечно щастие няма никъде. Хоризонта не може да бъде достигнат. Всичко е една илюзия. Важен е баланса.
В личен план и моят отговор по темата е с отрицателен знак. Понякога завиждам на нисшите духом, ограничени, късогледи и тесногръди хора, които са доволни от живуркането си и от себе си. Те са щастливци. Но смятам това състояние на задоволство за привидно, защото в повечето случаи е самозаблуда. Затова е по- добре да си с вечно търсещ и неудовлетворен дух, да имаш мечти и цели, за които да се бориш. А вечно щастие няма никъде. Хоризонта не може да бъде достигнат. Всичко е една илюзия. Важен е баланса.
хахахаха...много хубава тема Грийн!
АМА какво ощо има с футбола, бе човек?!!!
:winkw::winkw:
П.С. Моля Грийн Лайт и Мнемозина и Почти безобидна да ме извинят ако са очаквали нещо като отговор в една тема дето говорехме за ББ и политка и за всичко останало, пък аз не отговорих...може би тази вечер да ми остане време. Както сте казвали, наум 'изписах' цели страници ама нямах време на клавиатурата да ги изтракам...пък и после нали се забравят думите и се ядосваш!
АМА какво ощо има с футбола, бе човек?!!!
П.С. Моля Грийн Лайт и Мнемозина и Почти безобидна да ме извинят ако са очаквали нещо като отговор в една тема дето говорехме за ББ и политка и за всичко останало, пък аз не отговорих...може би тази вечер да ми остане време. Както сте казвали, наум 'изписах' цели страници ама нямах време на клавиатурата да ги изтракам...пък и после нали се забравят думите и се ядосваш!
Блажени са бедните духом
западът казва така -
няма безплатен обяд
аз не знам какъв съм, не съм запада, но не съм и изтока, може би не съм севера, а вероятно не съм и юга,
но
има много повече от безплатен обяд
мирозданието е даром, цялата вселена е даром
животът ни, тази вечност от мигове е даром
това докосване до красотата на дарената ни вселена в дареното ни време е не просто магия, а истинско вълшебство
помисли дали не си струва просто да замълчим и да се порадваме на това, че сме тук и сега

наздраве

аз не знам какъв съм, не съм запада, но не съм и изтока, може би не съм севера, а вероятно не съм и юга,
но
това докосване до красотата на дарената ни вселена в дареното ни време е не просто магия, а истинско вълшебство
помисли дали не си струва просто да замълчим и да се порадваме на това, че сме тук и сега
наздраве
Re: западът казва така -
Запада бърка.Remmivs написа:няма безплатен обяд
Въпрос на време да се докаже. 100, 1000, 10000 години... Колкото трябва- толкова. Просто не сме надскочили утопиите, все още- но ще...

по тематаЪн написа: Запада бърка.
Въпрос на време да се докаже. 100, 1000, 10000 години... Колкото трябва- толкова. Просто не сме надскочили утопиите, все още- но ще...
де вика кента
ко те бърка ся запада кво бърка...и дали бърка
въпроса е да имаме живот
а то е това, което си спомняш кат се обърнеш назад
кат видиш хубавото-добре
ако видиш само лошото...
ако видиш смесицата дет ни е направила и нещасни и щасливи- те това е живота
съотношението кеф/антикеф да не е по ниско от 1/36
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Бърка ме мене. Всичко ме бърка.sandmaN написа:по тематаЪн написа: Запада бърка.
де вика кента
ко те бърка ся запада кво бърка...и дали бърка
въпроса е да имаме живот
а то е това, което си спомняш кат се обърнеш назад
кат видиш хубавото-добре
ако видиш само лошото...
ако видиш смесицата дет ни е направила и нещасни и щасливи- те това е живота
съотношението кеф/антикеф да не е по ниско от 1/36

Задаваш отговори ми се струва :)Green Light написа:Харесва ли ви къде живеете, какво работите, как се забавлявате. Тия неща не искате ли да ги промените? Какви езици знаете, от какво разбирате, не искате ли да влезете в някоя академична среда, да си приказвате научни фантасмагории. Или пък артистична, да можете да потъвате в света на Дали.
Не ми харесва перманентната липса на време. Вечното отлагане на нещата, които искам, заради нещата, които трябва. И реалната липсата на избор. Носенето на отговорност за чужди грешки.
С две думи - като махна нещата, които не ми харесват, всичко останало е супер
Сега - Да. Харесвам всичко около себе си и ми се иска да го задържа максимално.Green Light написа:Харесва ли ви къде живеете, какво работите, как се забавлявате. Тия неща не искате ли да ги промените? Какви езици знаете, от какво разбирате, не искате ли да влезете в някоя академична среда, да си приказвате научни фантасмагории. Или пък артистична, да можете да потъвате в света на Дали.
Преди няколко месеца, отговора щеше да е по-различен.
Но промени настъпват постоянно. Понякога от самосебе си и за по-добро.
Присетих се за оная приказка - имам супер страхотно тяло под слоя мазнини.Gaspode написа: С две думи - като махна нещата, които не ми харесват, всичко останало е супер
Много питаш!Green Light написа:Харесва ли ви къде живеете, какво работите, как се забавлявате. Тия неща не искате ли да ги промените? Какви езици знаете, от какво разбирате, не искате ли да влезете в някоя академична среда, да си приказвате научни фантасмагории. Или пък артистична, да можете да потъвате в света на Дали.
във всяко отношение - и като количество и като тип въпроси.
А пък за себе си не пишеш
Такаааа.
като цяло съм доволна от живота си - работа, среда, приятели, забавления.
Ни щЪ да влизам у никакви среди - академични, артистичи, научни, но с удоволствие бих си говорила с хора от тези среди. Що не и да станем приятели някой ден.
Може би и нещо друго бих работила - стига да ми е интересно.
Ще ми се като ми дойде време за пенсиониране да мога да си позволя да работя с дърво - и като финансии (щото това не е евтино хоби) и като физическо състояние. Ще имам и какво да уча на стари години. Няма да правя скулптури, да не си помислите нещо такова - простички неща, приложими.
Бих искала да спра цигарите (много ми е трудно хора, не ми достига воля
Бих искала да мога да сес съсредоточавам по-лесно и да си налагам приоритетите - ето сега не трябва ад кисна във форума, а да свърша една работа...
Във финансово отношение има какво да се желае да, работим по върпоса, правим каквото можем, пък да видим...
Ми т`ва е катох цяло. В личен план.
Иначе искам да е чисто, хората да не са изнервени и да се уважават взаимно във всяко отношение, университетите ни да са на ниво, туристите да идват тука не щото им е най-еФтино, а защото им е готино.
Да има хубав път до Перперикон например. Такива един - общи работи.
бе понякога, в моя случай например, тя е вернаvyara написа:Присетих се за оная приказка - имам супер страхотно тяло под слоя мазнини.Gaspode написа: С две думи - като махна нещата, които не ми харесват, всичко останало е супер
- Green Light
Какво е "шеф"? Човек или авторитети и условности с които да се съобразяваш?shshtt написа:
Аз съм шеф. Досега, днес трябваше да направя следното:
- Да отговоря на поставените ми въпроси от колегите ми които вършат оперативна работа, за да могат да работят. Това на първо място. Свърших половината до 8 и половина и едни снимки на обекти и схеми на детайли показах е сега преди да започна да пиша в клуба.
- Да докладвам на партньорите по поетите ангажименти от миналата сряда. Тия ангажименти са автоматични, не съм казал "мои са" просто са си мои. Ако не ги искам няма да имам тия партньори. Ангажиментите ми са свързани с куп формалности документи ИСО, ЦЕ, изготвяне на графици, сравнителни таблици, безсмислени глупости, на които нормалните хора се смеят и които са обект на подигравки. Този доклад направих между 8 и половина и 9 и половина.
- Сега имам 45 минути за тука и кафе, но те са с телефонната слушалка на ухото и прескачам до съседните стаи или идват при мене, защото готвим важна оферта, която трябва да е опакйована до довечера. Все още не съм получил всички части по мейла и сега като пиша ми се свива под лъжичката, където и да е тая лъжичка. Пуснете ми мейла, бе гадове, вчера трябваше да съм го получил, защо все аз съм тоя който чака до последния момент и трябва за 1 нощ да свърша всичко това което съвсем нормално можех да направя от 12 до 5.
- Поел съм ангажимент към съдружниците днес да направим една проба и ако не стане да върна оборудването на производител.
- Има и още. Мейлите които трябва да пусна. Писма с молба за срещи, един график на командировка до консултанти.
Сега. Шът, представи си тези хора към които я върша тази работа. Как я очакват от мен? Като какъв ме мислят? Например съдружниците ми и производителя от който ще взема техника и може би ще му я върна? Вярната представа е за хора които изпод вежди гледат насам и чакат. Има човек със задължение. Да си го свърши.
Представи си служителите ми сутринта. Те са си свършили работата, задали са въпрос и чакат, и искат по- бързо да тръгнат защото клиентите вече си гледат часовника, и "къде сте" "защо се бавите" вече са почти изречени. Служителите ми също очакват да свърша нещо и не го очакват смирено с поглед в земята.
Представи си тона с който ще ми говорят всички тия от изброените поддточки, ако не си свърша работата.
Шеф.
Шеф ти викам, нали Гринлайте, понеже не го знам точното име на тва което работиш.
Няма "шеф"
Това което не искаш да имаш е тъпи или недоебани примерно колеги. Злобни, комплексирани, надменни... Тва е което ни тормози, не шефовете.
Така е, шефе, точно така е.Green Light написа: Това което не искаш да имаш е тъпи или недоебани примерно колеги. Злобни, комплексирани, надменни... Тва е което ни тормози, не шефовете.
абе понякога точно шефовете са злобни и комплексирани, пък имаш готини колеги, много е относително.vyara написа:Така е, шефе, точно така е.Green Light написа: Това което не искаш да имаш е тъпи или недоебани примерно колеги. Злобни, комплексирани, надменни... Тва е което ни тормози, не шефовете.
много е трудно да си шеф. да, има предимства, но пък отговорността е мнооого голяма и трябват много качества, за да си добър шеф.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Много пъти съм си го мислил. Не за грийнлайт, а за ЕЛБИ. Престанах да го мисля. Отговори? Да- имам. Според мен сигурно щях да съм все така. Вероятно (при даден друг избор на професия) - по-успял и по-известен. Вероятно (при друг избор на партньор в живота) - по-щастлив и по-доволен в една мини среда (но не е хич сигурно, щото знам, че всеки друг избор води до други проблеми, въпреки че премахва нещо друго).Green Light написа:Харесва ли ви къде живеете, какво работите, как се забавлявате. Тия неща не искате ли да ги промените? Какви езици знаете, от какво разбирате, не искате ли да влезете в някоя академична среда, да си приказвате научни фантасмагории. Или пък артистична, да можете да потъвате в света на Дали.
Което исках в живота, в който имаше избори от мен (щото много неща не ги избирах аз - за 2-3 от тях аз си бях виновен, но на оня акъл, това бе уж най-добро за всички) си постигнах това, което исках и избирах. Не мога и не можех да върна времето, когато направих няколко избора под влияние/влияния и когато предпочитах да избирам друго. Но тъй като и тогава, ако съм бил имал силна воля съм щял да си избера друго, а тогава съм нямал - да си сърбам каквото съм си надробил. Сега може и да се заблуждавам, но каквото искам го постигам ... или разбирам, че исканията са ми глупави или неправилни и ... променям исканията. Така - пак постигам всичко. Та го карам - ту по-бързо, ту по-бавно. Ако не всичко, то веоятно 90% може да е в ръцете ти, пич. Да го знаеш. Имаш избор. До 90%. Или до 98%
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Piqndurnik
Ами хващаш клещите и ... обича ме, не ме обича...Ън написа: Бива, бе!
Само тия зъби да мога да не ги гледам по цял ден...
Наздраве 
- Green Light
Винаги честен, а?! Semper idem, semper otkrovenis.ELBI написа: Много пъти съм си го мислил. Не за грийнлайт, а за ЕЛБИ. Престанах да го мисля. Отговори? Да- имам. Според мен сигурно щях да съм все така. Вероятно (при даден друг избор на професия) - по-успял и по-известен. Вероятно (при друг избор на партньор в живота) - по-щастлив и по-доволен в една мини среда (но не е хич сигурно, щото знам, че всеки друг избор води до други проблеми, въпреки че премахва нещо друго).
Което исках в живота, в който имаше избори от мен (щото много неща не ги избирах аз - за 2-3 от тях аз си бях виновен, но на оня акъл, това бе уж най-добро за всички) си постигнах това, което исках и избирах. Не мога и не можех да върна времето, когато направих няколко избора под влияние/влияния и когато предпочитах да избирам друго. Но тъй като и тогава, ако съм бил имал силна воля съм щял да си избера друго, а тогава съм нямал - да си сърбам каквото съм си надробил. Сега може и да се заблуждавам, но каквото искам го постигам ... или разбирам, че исканията са ми глупави или неправилни и ... променям исканията. Така - пак постигам всичко. Та го карам - ту по-бързо, ту по-бавно. Ако не всичко, то веоятно 90% може да е в ръцете ти, пич. Да го знаеш. Имаш избор. До 90%. Или до 98%
Имам избор, да. Всички ние имаме. И това е плашещото и заради това си крием главата в пясък и заради това се оставяме на течението. Семейство имам, жената как ще реагира, децата какво ще правят. Жена ти и децата ти са си съвсем наред, ти си шубе, тва е.
Говоря съвсем общо, аз лично в момента не съм изправен пред никакви избори. Освен дали да пия още едно кафе. Май не.
Ако нямахме избор щяхме да сме с една крачка по- близо до щастието.
Свободата не е дар.
тя е отговорност и възможност сам да управляваш, докато търсиш на какво или на кого да се облегнеш. мнооого е трудно.Green Light написа:
Свободата не е дар.
а още по-трудно е като имаш семейство.
има едни теории за непривързаност... но някак не мога да вместя в тях семейството си
не знам как го постигат това хората
а това, което съм чела за хора, постигнали или на път да постигнат самадхи*, то това са все хора без семейство. не знам как да преодолея желанието си да се грижа за децата си и да спра да се тревожа и да измервам всяко свое действие с отражението, което ще има върху тях.
*Самадхи се описва като осъзнаване на собственото съществуване без мислене, в състояние на недиференцирано битие, съпътствано от блаженство (ананда) и щастие (сукха).
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- windcolours
Много го експлоатирам този човек напоследък, ама като ми е легнал на сърцето и ума....Та: "Ако цената на всичко хубаво, което съм преживял, се изразява във всичко лошо, което ми се е случило, не се отказвам от лошото, за да не загубя хубавото. "(Хорхе Букай)
Иска ми се да се доверявам по-често на себе си- на онзи "вътрешен съдник", за който се говореше в друга тема.
Да вдигна самомнението си, без да губя контакт със земята под себе си.
Иска ми се да съм по-добра майка за децата си.
Да съм по-малко емоционална и повече рационална.
Също и да съм по-амбициозна и целеустремена. Да не си пилея силите и талантите.
Да имам смелостта не просто да мечтая, но и да осъществявам мечтите си./от една година ме канят на чужди разноски в Индонезия, а мене ме е страх от самолети и все отказвам:shy:/
Искам, искам....
По-важното е, че знам- всичко е въпрос на желание, воля и действие от моя страна. Няма смисъл да чакам друг, да соча с пръст възможните пречки и изобщо да си търся оправдания за това, че живота тече и понякога ме влачи.
Интересно ще ми е да пиша в тази тема след 1 година примерно.
Иска ми се да се доверявам по-често на себе си- на онзи "вътрешен съдник", за който се говореше в друга тема.
Да вдигна самомнението си, без да губя контакт със земята под себе си.
Иска ми се да съм по-добра майка за децата си.
Да съм по-малко емоционална и повече рационална.
Също и да съм по-амбициозна и целеустремена. Да не си пилея силите и талантите.
Да имам смелостта не просто да мечтая, но и да осъществявам мечтите си./от една година ме канят на чужди разноски в Индонезия, а мене ме е страх от самолети и все отказвам:shy:/
Искам, искам....
По-важното е, че знам- всичко е въпрос на желание, воля и действие от моя страна. Няма смисъл да чакам друг, да соча с пръст възможните пречки и изобщо да си търся оправдания за това, че живота тече и понякога ме влачи.
Интересно ще ми е да пиша в тази тема след 1 година примерно.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- Green Light
Понякога, съвсем за кратко, наистина РАЗБИРАМ, че си прав за това. Но в повечето случаи тези красиви мисли са като красивото ми тяло, затрупани от пластовете реал.Remmivs написа:няма безплатен обяд
но
наздраве
ще ти подаря една книга, вярвам че ще ти харесаGreen Light написа:Понякога, съвсем за кратко, наистина РАЗБИРАМ, че си прав за това. Но в повечето случаи тези красиви мисли са като красивото ми тяло, затрупани от пластовете реал.
а сега ще ти кажа наздраве и ще погледам уругвай с юар една приятна реалност-миг
бе що сега им викат рюа
да не би да са си сменили не само режима ми и името
bg.wikipedia.org/wiki/Република_Южна_АфрикаRemmivs написа:ще ти подаря една книга, вярвам че ще ти харесаGreen Light написа:Понякога, съвсем за кратко, наистина РАЗБИРАМ, че си прав за това. Но в повечето случаи тези красиви мисли са като красивото ми тяло, затрупани от пластовете реал.
а сега ще ти кажа наздраве и ще погледам уругвай с юар една приятна реалност-миг
бе що сега им викат рюа
да не би да са си сменили не само режима ми и името

Megi_Koleva написа:Интересен въпрос. С не толкова весели отговори. Сигурно, защото болшинството от отговорите са отрицателни. Но отрицанието и неудовлетворението са двигателната сила на развитието и прогреса. Недоволните хора са търсещи, амбициозни, непримирими със статуквото, индивиди с честолюбие и достойнство.
"Спаси си деня!" - Green Light
бе това и аз го четохЪн написа:bg.wikipedia.org/wiki/Република_Южна_Африка
и инглиша четох
никъде не видях да е имало официална промяна на името
защо ние от ЮАР я прекръстихме на РЮА, вярно, че това второто е по-близко до истинското й име на инглиш
но защо и кое наложи тази смяна в българския вариант питам аз
ПК-то?
Не, Грийн:bigsmile:Green Light написа:Какво е "шеф"?shshtt написа:
Това което не искаш да имаш е тъпи или недоебани примерно колеги. Злобни, комплексирани, надменни... Тва е което ни тормози, не шефовете.
Шеф е човекът, който може да одобри или отхвърли моите решения, той има последната дума кое и как да се направи.
Решенията, идеите, грешките са си мои, както и последствията и не ми е приятно някой да ми вменява своите.
Съотборниците наистина са изключително важни, но в никакъв случай не са определящи за душевния ми комфорт - те са като съдружниците, пак има боричкане, но всички са равни и незаменими за отбора.Супер сте си близки, но не сте семейство все пак.
Авторитетите са благодат, учители, които избираш и търсиш за помощ - не началници /усещам ги като господари - знам че имам проблем/.
и т.н. и т.н
ще видим, може и да не успея да се измъкна, но не е болка за умиране - готини моменти има винаги
но със сигурност ще опитвам да счупя хомота още дълго
- Green Light
Опитах се да кажа че тези последствия и чуждите грешки могат да бъдат насила вменени и на колега, квалифициран като "шеф"shshtt написа: Не, Грийн:bigsmile:
Шеф е човекът, който може да одобри или отхвърли моите решения, той има последната дума кое и как да се направи.
Решенията, идеите, грешките са си мои, както и последствията и не ми е приятно някой да ми вменява своите.
Съотборниците наистина са изключително важни, но в никакъв случай не са определящи за душевния ми комфорт - те са като съдружниците, пак има боричкане, но всички са равни и незаменими за отбора.Супер сте си близки, но не сте семейство все пак.
Авторитетите са благодат, учители, които избираш и търсиш за помощ - не началници /усещам ги като господари - знам че имам проблем/.
и т.н. и т.н
ще видим, може и да не успея да се измъкна, но не е болка за умиране - готини моменти има винаги
но със сигурност ще опитвам да счупя хомота още дълго
- Green Light
уф, в момента Семирамис няма нужда от глупостите на огромен % хора
чак не и се коментираше.
ма ще и мине. те, хората, не са виновни.
тя не може да зачерква хора, но си мисли, че трябва да се научи
такива работи.
иначе всичко ми хасева
ма ще и мине. те, хората, не са виновни.
тя не може да зачерква хора, но си мисли, че трябва да се научи
иначе всичко ми хасева
Това, че имаш избор те прави по-щастлив, не другото, че нямаш. Много лесно е да си намериш липса на избор. Приемаш мнението на жената, шефа, съседа... и нищо не изпитваш от вътре - ни противоречие, ни конфликт. Не казвам, че се върви само спрямо собственото его и собствената мания/обсебване - да - често се съобразяваш с другия, но ... имаш свободата да разкараш жената, шефа, любовницата, съседа ... почти всекиго, освен времето в което живееш. Може да си смениш страната, континента, да забравиш родители, деца - имаш избор - ако си толкова окомуш или те ти пречат. Имаш. Навремето е било иначе - нямаш възможност за път (освен тук-таме пеша), не знаеш езици (учат се, но е ужасно трудо, особено, като не си се научил да четеш ...дето е било 99% от населението), нямаш кинти и ...Green Light написа:Винаги честен, а?! Semper idem, semper otkrovenis.
Имам избор, да. Всички ние имаме. И това е плашещото и заради това си крием главата в пясък и заради това се оставяме на течението. ...
Свободата не е дар.
Свободата също и задължава, но е и дар - вероятно божествен. Да - робите може би са по-щастливи, щото имат храна и покрив и са по дефиниция лишени от свобода - т.е. степените на свобода са по-малко. Но ... ти също може да си избереш 1 степен на свобода и ... да станеш щастлив без нея - без свободата.
Лайош Кошут бе казал "За любовта бих дал всичко, а за свободата - и любовта"
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Green Light
Шандор Петьофи. Знам, понеже като малък питах тая па улица каква е. Отговора беше тва двустишиеELBI написа:Това, че имаш избор те прави по-щастлив, не другото, че нямаш. Много лесно е да си намериш липса на избор. Приемаш мнението на жената, шефа, съседа... и нищо не изпитваш от вътре - ни противоречие, ни конфликт. Не казвам, че се върви само спрямо собственото его и собствената мания/обсебване - да - често се съобразяваш с другия, но ... имаш свободата да разкараш жената, шефа, любовницата, съседа ... почти всекиго, освен времето в което живееш. Може да си смениш страната, континента, да забравиш родители, деца - имаш избор - ако си толкова окомуш или те ти пречат. Имаш. Навремето е било иначе - нямаш възможност за път (освен тук-таме пеша), не знаеш езици (учат се, но е ужасно трудо, особено, като не си се научил да четеш ...дето е било 99% от населението), нямаш кинти и ...Green Light написа:Винаги честен, а?! Semper idem, semper otkrovenis.
Имам избор, да. Всички ние имаме. И това е плашещото и заради това си крием главата в пясък и заради това се оставяме на течението. ...
Свободата не е дар.
Свободата също и задължава, но е и дар - вероятно божествен. Да - робите може би са по-щастливи, щото имат храна и покрив и са по дефиниция лишени от свобода - т.е. степените на свобода са по-малко. Но ... ти също може да си избереш 1 степен на свобода и ... да станеш щастлив без нея - без свободата.
не съм много съгласна.ELBI написа: Не казвам, че се върви само спрямо собственото его и собствената мания/обсебване - да - често се съобразяваш с другия, но ... имаш свободата да разкараш жената, шефа, любовницата, съседа ... почти всекиго, освен времето в което живееш. Може да си смениш страната, континента, да забравиш родители, деца - имаш избор - ако си толкова окомуш или те ти пречат. Имаш. Навремето е било иначе - нямаш възможност за път (освен тук-таме пеша), не знаеш езици (учат се, но е ужасно трудо, особено, като не си се научил да четеш ...дето е било 99% от населението), нямаш кинти и ...
щом понасяш нещо, значи не ти е толкова зле. като му прекипи на брокера, захвърля всичко и става монах.
този изобр е съществувал винаги. и съществува.
само че ние всички искаме и това и онова