Знаете ли към кой цветотип принадлежите? :)

Все същите
Аватар
vyara

Знаете ли към кой цветотип принадлежите? :)

Мнение от vyara »

Наскоро се зачетох в един руски форум за цветотипа на различните хора и какви цветове трябва да избират те, за да изпъкнат и изразят своята индивидуалност по-добре. Оказа се цяла наука. Като се загледах по улиците как се обличат хората, с какви цветове, направо лошо ми стана. :lol: Толкова неподходящо избрани за тях самите цветове.
Тъй като установих, че аз съм "deep winter", ще се спра само на зимните типове. Понеже има не само типове, ами и подтипове, които са от значение.
Ето по няколко представителки на различните типове зима - "clear winter", "cool winter", "deep winter"
Изображение
И какви цветове трябва да избират за себе си:

"Clear winter"
Изображение

"Cool winter"
Изображение

"Deep winter"
Изображение

Тук има една много интересна теория за цветовете. Как това, което носим променя цвета на очите, косата, кожата ни.
http://www.thescienceofpersonaldress.co ... theory.htm

А тук давам линк към всички теми за различните видове цветотип от въпросния руски форум. Те сами по себе си са огромни, така че който проявява интерес, може да потърси информация за себе си. На мен лично ми беше интересно и полезно. :bigsmile:
http://club.osinka.ru/forum-97

И още нещо - темата не е само за жени, за мъжете също важи. :lol::winkw:
Изображение
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

третото горе вдясно
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

sandmaN написа:третото горе вдясно
Сигурно някое гадже се харесал, ама не разбрах на кой ред третото.
Изображение
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

първия ред
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

sandmaN написа:първия ред
Ама тая е от Секса и града чернокосата мацка, бе. Чак пък толкова да ти хареса...
Изображение
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

тази с жълтата рокличка
с усмивката и дългата кестенява коса
секса и града не го гледам
може и от там да е
всъщност стават вече 7 години откак пред телевизора не сядам
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Хич и изобщо не ми се търси из темите, нито пък съм се проверявала, но си знам, че съм есенен тип.
То ми е не във вида, ами в душата някак.
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

аз пък като се къносвам, много знам вече какъв тип съм....:lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

windcolours написа:аз пък като се къносвам, много знам вече какъв тип съм....:lol:
аз пък си знам- първата горе вляво. казват, че това е доминантен тип- светлото и русото. може и да е вярно- колкото мъжът ми е шоколадов, толкова децата ми са бели и руси. общо- взето, без да владея науката за цветовете, съвсем подсъзнателно съм стигнала до изводите й.
а имате ли си любим цвят, който да преценявате, че ви отива?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Megi_Koleva написа:аз пък си знам- първата горе вляво. казват, че това е доминантен тип- светлото и русото. може и да е вярно- колкото мъжът ми е шоколадов, толкова децата ми са бели и руси. общо- взето, без да владея науката за цветовете, съвсем подсъзнателно съм стигнала до изводите й.
извинявай, че се намесвам
ама точно обратното е с цветовете на косата, очите и кожата
всичко се определя от количеството меланин
и тъмното е доминантно (просто мъжът ти или ... бе мъжът ти носи и този ген, рецесивния, за да са руси и светли децата :winkw:)
любим цвят имам
пурпурно
но обикновено не го нося
не знам дали ми отива
:2tooth:
Последно промяна от Remmivs на 16.06.10, 22:36, променено общо 1 път.
Березка!

Re: Знаете ли към кой цветотип принадлежите? :)

Мнение от Березка! »

Не знаех, че зимата има подтипове. В моите представи към този тип стадат жените с външността на Снежанка: бяла кожа с розовеещ оттенък (не прасковен) и тъмна коса.

Аз за себе си съм установила вече любимите си цветове: синьо, електрик, тъмноцикламено. Мисля, че спадах към типа лято, ама не съм много сигурна.
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

Remmivs написа:
Megi_Koleva написа:аз пък си знам- първата горе вляво. казват, че това е доминантен тип- светлото и русото. може и да е вярно- колкото мъжът ми е шоколадов, толкова децата ми са бели и руси. общо- взето, без да владея науката за цветовете, съвсем подсъзнателно съм стигнала до изводите й.
извинявай, че се намесвам
ама точно обратното е с цветовете на косата, очите и кожата
всичко се определя от количеството меланин
и тъмното е доминантно (просто мъжът ти или ... бе мъжът ти носи и този ген, рецесивния, за да са руси и светли децата :winkw:)
любим цвят имам
пурпурно
но обикновено не го нося
не знам дали ми отива
:2tooth:
не знаеш, щото не си пробвал. :-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

и моите любими са много
алено, бордо, изумрудено зелено, тъмно синьо, черно, бяло
шарен свят
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Березка! написа:Не знаех, че зимата има подтипове. В моите представи към този тип стадат жените с външността на Снежанка: бяла кожа с розовеещ оттенък (не прасковен) и тъмна коса.

Аз за себе си съм установила вече любимите си цветове: синьо, електрик, тъмноцикламено. Мисля, че спадах към типа лято, ама не съм много сигурна.
Има и някои подтипове са близки. Има летен тип чернокоси. Както и най-тъмните есенни типове им отиват някои цветове от тези за зимните. Не е само косата. Любимите ти цветове може и да не са тези, които най-много ти отиват. Аз имах един период, в който бях светло кестенява и носех доста кафяво, бежово, зелено, керемидено, а всъщност цветовете, които избягвам най-много ми отиват. Аз например не понасям червено, а ми отива всичко от тази гама. Избягвах също пурпурно, лилаво и розово, а те също са за моя тип. Просто отчитам грешки. В оня линк, който дадох по-горе за теорията за цветовете има още много неща за формите, пропорциите, какво привлича окото, какво го отблъсква, много е интересно.
Последно промяна от vyara на 17.06.10, 08:24, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:и моите любими са много
алено, бордо, изумрудено зелено, тъмно синьо, черно, бяло
шарен свят
Ти също си зима, така че тези ти отиват.
Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

vyara написа:носех доста кафяво, бежово, зелено, керемидено, а всъщност цветовете, които избягвам най-много ми отиват. Аз например не понасям червено
Я!!! Едно към едни с моите любими цветове!:grin:Почти всичките ми дрехи /пролетно -летните предимно/ са в тези цветове. Видя ли нещо кафяво по магазините-просто трябва да е мое:lol: Тези цветове са земни и успокояващи, напомнят ми природата и ме карат да се чувствам комфортно и сигурно.
И аз не понасям червено, пък и не ми отива. Макар да съм темпераментен човек, червеното просто ме дразни, твърде силен и енергиен цвят
Последно промяна от windcolours на 17.06.10, 09:19, променено общо 1 път.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
annonymus

Мнение от annonymus »

Бе как се определят тези типове?

Аз съм по пастелните цветове предимно, важното е да не е нещо ярко и крещящо.
В различни периоди съм имала различни предпочитания - черно/бяло, бежаво, синьо.
В последните няколко години имам уклон към зелено.
Снощи, джапайки след дъжда по разнебитените плочки си мислех какъв късмет, че не обух бял панталон, както възнамерявах първоначално, щото се бях засилила на изложба да одам. Верно - на приятел, не някакъв лъскав снобарски ивент :grin:, ама се пак...
Което ми припомня, че едно от нещата, за които си мечтая, е да мога да ходя по тротоарите без да съм забола нос в краката си, преценявайки как точно да стъпя, за да не ме наплюе някоя плочка.:grin: Така де, първоначално, в следващите 30-40 години, ако е възможно да го постигнем поне за широкия център, нали, знам, че иска героични усилия, зверски много труд и себеотрицание, ама ако може нали, да стане, докато се пенсионирам. :grin: Айде, ако не за широкия, поне за идеалния център, да не съм максималист.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Ти също си зима, така че тези ти отиват.
уф, добре че ми каза, защото ми беше интересно, но нищо не разбрах от обясненията по страниците дето прати, не че ги и четох задълбочено де
дай нещо с пиксели и н-мерности ми се искаше да кажа, някаква формула, нещо аналитично ма си замълчах
но благодаря
значи съм зима
не знам защо но това ми хареса
:grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ТУК можете да се тествате направо какъв тип сте и да видите какви цветове се препоръчват конкретно за вас. :bigsmile:

Регистрацията става за 1 сек.
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:ТУК можете да се тествате направо какъв тип сте и да видите какви цветове се препоръчват конкретно за вас. :bigsmile:

Любопитно би ми било, но не ща да се ригестрирам.
ще си седя неопределена цветово :shy:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:
vyara написа:ТУК можете да се тествате направо какъв тип сте и да видите какви цветове се препоръчват конкретно за вас. :bigsmile:

Трябва ти само мейл. Може да си измислиш име.
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа:

Трябва ти само мейл. Може да си измислиш име.
ми просто не ми е ЧАК толкоз любопитно - па цвета на тва, па цвета на онова... не ми се занимава.
Пък и да си оставям мейла насам-натам, после да ме обстрелват с реклами за какво ли не...
ще си нося зелено докато ми е кеф, някой ден сигурно ще мина в друга гама.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:
ми просто не ми е ЧАК толкоз любопитно - па цвета на тва, па цвета на онова... не ми се занимава.
Пък и да си оставям мейла насам-натам, после да ме обстрелват с реклами за какво ли не...
ще си нося зелено докато ми е кеф, някой ден сигурно ще мина в друга гама.
Аз мислех, че вече си го направила. Времето, кето отделяш да пишеш можеше да го използваш за това.
Ти си ми направо голям куриоз - интересуваш се от разни теми и аха-аха да навлезеш в темата и почваш да се дърпаш - ама тва сега що ми е притрябвало, ама що ми натрапвате еди си кво. Направо си умирам с тебе! :lol:

Оff: знаеш ли, че преди няколко дена те сънувах. Цяла нощ миткахме из разни капанчета за кафета и пици из София, от едното в другото... събуждам се по някое време, после пак същото сънувам. Абе голямо моткане се моткахме. Кви ли съм ги вършила към София не знам. :lol:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ми кво да кажем ние дет сме с дълга руса коса, 185 см, 80 кг, сини очи, ква беше кожа..? А така да ми се носеше оранжаво!
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа: Аз мислех, че вече си го направила. Времето, кето отделяш да пишеш можеше да го използваш за това.
Ти си ми направо голям куриоз - интересуваш се от разни теми и аха-аха да навлезеш в темата и почваш да се дърпаш - ама тва сега що ми е притрябвало, ама що ми натрапвате еди си кво. Направо си умирам с тебе! :lol:

Оff: знаеш ли, че преди няколко дена те сънувах. Цяла нощ миткахме из разни капанчета за кафета и пици из София, от едното в другото... събуждам се по някое време, после пак същото сънувам. Абе голямо моткане се моткахме. Кви ли съм ги вършила към София не знам. :lol:
Ей, аз си използвам времето за каквото си искам. :-)
Мока да проявя интерес към "Капиталът" например, значи ил това, че трябва да го порчета?
Или да почета анотацията за новия роман на Паоло Коелю от любопитство. Задължително ли е да прочета и романа?
преди няколко дни какво съм правила, какво - ни понма...
снощи бях на изложба, днес ще ида на бира.

ПП. Обичам да миткам нощем :)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:Ми кво да кажем ние дет сме с дълга руса коса, 185 см, 80 кг, сини очи, ква беше кожа..? А така да ми се носеше оранжаво!
:lol:
Знам, знам, че на мъжете изобщо не им пука.
Какъв цвят рокличка да бъде? Бе кой ти гледа, стига да е рокля! :bigsmile:
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

не можа да се получи нещо по-различно от това, което и аз си мисля
обаче е интересно :-)
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Green Light написа:Ми кво да кажем ние дет сме с дълга руса коса, 185 см, 80 кг, сини очи, ква беше кожа..? А така да ми се носеше оранжаво!
Тва си е верно сто процента. За мене цвета на роклята няма никакво значение стига да е червен
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Тва си е верно сто процента. За мене цвета на роклята няма никакво значение стига да е червен
Специално за теб, жълтото на светофарите и червените рокли. :bigsmile:
http://www.thescienceofpersonaldress.com/psychology.htm
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:
vyara написа:
Тва си е верно сто процента. За мене цвета на роклята няма никакво значение стига да е червен
бе аз и други харесам
и обичам да има вятър
както се казваше в онова лятно хайку
и ветрилата, това полите, да са къси, на роклите де
ма не съм рус и се подстригах
а и очите не са ми сини
но могат да станат, вече свикнах с лещи
185 80 само мускули - е не съвсем още, но почти
вече си мисля, като се гледам в огледалата в залата, че ако обърна резбата ще заради мене си
:rotfl24:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

няма ленин тука:cool:
Последно промяна от Kent на 18.06.10, 13:11, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Кентье! Ама какой такой!? Что тьй хочешь сказать на меньою.
Може ли такоз нящу!
Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

пардон:lol:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ленин - в польше
или както там се пише
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

vyara написа: Кентье! Ама какой такой!? Что тьй хочешь сказать на меньою.
вы меню хочете?!
тебю потом. сперво список блюдей...
:winkw:
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

Remmivs написа: пурпурно
Сър, да знаете случайно защо точно този цвят е бил тъй скъпоценен и символ на власт? Сигурно има връзка с добиването му? Преди време спорехме тука с едни приятели, тъй да се каже.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Fairy of the Flowers написа:
Remmivs написа: пурпурно
Сър, да знаете случайно защо точно този цвят е бил тъй скъпоценен и символ на власт? Сигурно има връзка с добиването му? Преди време спорехме тука с едни приятели, тъй да се каже.
Може ли да го изпреваря? :lol:
Защото са се добирали до цвета много трудно и за това са имали възможност само най-овластените.

Ей тук си пише накратко.

Преписвам ти какво казва и Приор

Пурпурното наметало се появило при евреите. Там то било отличителният знак на краля и на първосвещеника. В Рим по време на Републиката и в първите години на империята пурпурночервеното било отредено на патрициите, тъй като всеки Pater familias бил преди всичко духовник и властелин. Пурпурното наметало било знак и на първите служители на държавата, висшите офицери, генералите и конкретно на триумфиращите. По-късно то било запазено за краля и станало знак за неговото достойнство. Още по-късно римската църква го възприела, за да облича в него кардиналите си.
Panta rhei...
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Всъщност бил е символ на власт, понеже пурпурната боя е била скъпа. А е била скъпа, понеже се е добивала трудно и (от някакви морски охлюви май). С други думи - нещо като Ферари.
Наздраве :cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Piqndurnik написа:Всъщност бил е символ на власт, понеже пурпурната боя е била скъпа. А е била скъпа, понеже се е добивала трудно и (от някакви морски охлюви май). С други думи - нещо като Ферари.
Това определено е така, но да не забравяме, че ярко червеното се набива на очи, прави впечатление и се запомня. Вероятно има и други цветове, които се докарват много трудно, но са невзрачни и неотличаващи носещия ги от околоните. И не на последно място - явно това са усетили как се добива, докато за други цветове - по-трудно. Червеното се съдържа в залеза на слънцето, в есенните листа и това е правило впечатление на хората.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

освен на властта е бил и цвят на ъ-ъ разврата май
то пък, все едно са различни нещата
властта развращава
:grin:
Публикувай отговор