Трябва ми помощ!
Трябва ми помощ!
Значи, идеята е да се каже, че атмосферата на едно място е хубава, приятелска и т.н. Обаче трябва да се каже така, че да звучи хем метълски, хем прилично, т.е. почти книжовно.
Panta rhei...
- Green Light
За фестивал става дума.Green Light написа:Концерт ли? Събор, купон, заведение?
"Нямаше кой да каже намали звука, нямаше кой да каже спри. Отвсякъде звучеше само ИСКАМЕ РОК!"
Преразказан Twisted sister
I wanna rock
За хубава, приятелска атмосфера на фестивал - става дума за публиката му.
Атмосферата е... каква?
Panta rhei...
каква трябва да бъде?!
дай с отрицание
не е тягостна, тежка, с апатична публика, с агресивна..
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Това май не е много книжовно... 
Ама на кой трябва да го кажеш? Наистина ли го мислиш (това за атмосферата) или трябва да се лъже?
От учтивост или щото така трябва?
Ама на кой трябва да го кажеш? Наистина ли го мислиш (това за атмосферата) или трябва да се лъже?
Уф.Semiramis написа:
каква трябва да бъде?!
дай с отрицание
Значи, трябва да редактирам едно преведено изречение, което гласи "Мястото е пропито с атмосфера".
Превеждана е рецензия за метълски фестивал в Германия, преди това се говори за редовен посетител, който си опъва палатката на поляната, казва, че това, което преживяват там, е нещо повече от музика, и че се радва да се запознае с нови хора и да се срещне с познати отпреди година.
И тук идва това усмъртително "Мястото е пропито с атмосфера", което ми изгори бушоните направо.
Последно промяна от Мнемозина на 22.06.10, 12:06, променено общо 1 път.
Panta rhei...
какъв фестивел?Мнемозина написа:За фестивал става дума.Green Light написа:Концерт ли? Събор, купон, заведение?
"Нямаше кой да каже намали звука, нямаше кой да каже спри. Отвсякъде звучеше само ИСКАМЕ РОК!"
Преразказан Twisted sister
I wanna rock
За хубава, приятелска атмосфера на фестивал - става дума за публиката му.
Атмосферата е... каква?
неповторима е атмосферата, уникална, разтърсваща, сближаваща, умопомрачителна, ярка, гръмотевична, тиха, напоителна (не само с алкохол), невероятна, силна, възбуждаща...
То зависи от фестивала.
Хич!, Но ти не споделяш за какъв фест става дума!pocti_bezobidna написа:Това май не е много книжовно...
Дай подробности за да се намери таргета :)
Ами търси нещо именно в областта на изгарянето на бушоните - светкавици, енергия, високи децибели, електричество, такива неща...Мнемозина написа:Уф.Semiramis написа:
каква трябва да бъде?!
дай с отрицание
Значи, трябва да редактирам едно преведено изречение, което гласи "Мястото е пропито с атмосфера".
Превеждана е рецензия за метълски фестивал в Германия, преди това се говори за редовен посетител, който си опъва палатката на поляната, казва, че това, което преживяват там, е нещо повече от музика, и че се радва да се запознае с нови хора и да се срещне с познати отпреди година.
И тук идва това усмъртително "Мястото е пропито с атмосфера", което ми изгори бушоните направо.
- Green Light
не те разбирам, ноМнемозина написа:Уф.Semiramis написа:
каква трябва да бъде?!
дай с отрицание
добави му
и си е наред, какво толкова
Е тая една дума търся.Green Light написа:Атмосферата понесе публиката и ги направи едно. Или пък ... ги направи нещо рокаджийско, каквото ти се иска.
Атмосферата беше ритъм, китарен звън.
.... рок
Не е проста работа. Една дума ли трябва да е.
Или пък е точно - проста и затва не се сещаме
Хем да е рокаджийска (думата).
Накрая ще напиша нещо тъпо и толкова.
Panta rhei...
Ритъм, китарен звън и дрънчене на ламарини.Green Light написа:Атмосферата беше ритъм, китарен звън.
Нито един от феновете не бе заспал в палатката си, въпреки реките от бира и мириса на хммм трева.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
наелектризираща бих турила аз.Мнемозина написа:Е тая една дума търся.Green Light написа:Атмосферата понесе публиката и ги направи едно. Или пък ... ги направи нещо рокаджийско, каквото ти се иска.
.... рок
как се казва тази енергия, дето се генерира от светкавиците по време на буря? Има ли си специално наименование?
Ама не става дума за това, а за атмосферата "между концертите".pocti_bezobidna написа:наелектризираща бих турила аз.Мнемозина написа:Е тая една дума търся.Green Light написа:Атмосферата понесе публиката и ги направи едно. Или пък ... ги направи нещо рокаджийско, каквото ти се иска.
.... рок
как се казва тази енергия, дето се генерира от светкавиците по време на буря? Има ли си специално наименование?
Panta rhei...
между, между...Мнемозина написа:
Ама не става дума за това, а за атмосферата "между концертите".
добре. кратък момент в който си почиваш, преди да се втурнеш към следващата доза адреналин.
умора те е обзела, ама много приятна. Кънтят ти ушите и всичко вътре още се тресе от ритъма...
затишие след буря
последните светкавици гаснат в далечината
ама още мирише на електричество...
питкай Рем как се чуства между две песни на Рамщайн.
- Stranniche
- Обратна връзка:
А как звучи изречението в оригинал? Може там да е разковничетоМнемозина написа: Значи, трябва да редактирам едно преведено изречение, което гласи "Мястото е пропито с атмосфера".
Re: Трябва ми помощ!
Фиеста си е отвсякъдеМнемозина написа:Значи, идеята е да се каже, че атмосферата на едно място е хубава, приятелска и т.н. Обаче трябва да се каже така, че да звучи хем метълски, хем прилично, т.е. почти книжовно.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
И аз натам клоня, обаче като го сложа сред останалото, ми звучи префърцунено.shshtt написа:много трудно бе, ужас!
добре че аз не трябва да го измисля, щото щях да вдигна ръце и да си го пиша просто "приятелска" атмосфера, пък метълското звучене в музиката да си го дирят, не в брошурата
Panta rhei...
Re: Трябва ми помощ!
Да, или купон.ПЪТник написа:Фиеста си е отвсякъдеМнемозина написа:Значи, идеята е да се каже, че атмосферата на едно място е хубава, приятелска и т.н. Обаче трябва да се каже така, че да звучи хем метълски, хем прилично, т.е. почти книжовно.
Panta rhei...
holi_day написа:да и едно такова описателно разказно, като преписано от ученикМнемозина написа:Не става бе, това е като "времето ще бъде преобладаващо".
не се ли е въодушевил поне тоя..
можеше да питаш там
може някой да е бил по палатки
Е ще ги почакам да дойдат.Semiramis написа:holi_day написа:да и едно такова описателно разказно, като преписано от ученикМнемозина написа:Не става бе, това е като "времето ще бъде преобладаващо".
вдъхновяваща
не се ли е въодушевил поне тоя..
нямаше ли концерт тази вечер
можеше да питаш там
може някой да е бил по палатки
Да видим там с каква атмосфера е било пропито мястото.
Panta rhei...
ти за какво всъщност питаш
за дума за настроението на такива места
или за дума за настроението между концертите
ако е за първото думата е братство според мен
невъобразимо как, но между абсолютно различни хора, някои от които със страховити външности, а някои вероятно и със страховити вътрешности, без да има пряка релация между двете, възцарява едно чувство на принадлежност, на общност на племенност ако щеш
братство
ps
вчера станахме част от историята
днес се надявам това да продължи
невъобразимо как, но между абсолютно различни хора, някои от които със страховити външности, а някои вероятно и със страховити вътрешности, без да има пряка релация между двете, възцарява едно чувство на принадлежност, на общност на племенност ако щеш
братство
ps
- windcolours
Re: ти за какво всъщност питаш
Реме, много силно пееш бе човек...Едва заспах снощи....Remmivs написа:за дума за настроението на такива места
братство
ps
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
нали!
а имай предвид, че се пазих здраво за днес
щото трябва да изпея и меноар, и рамщайн

айде, банда
оставям ви и отивам да пия няколко сурови яйца със захар ли беше
\m/
а имай предвид, че се пазих здраво за днес
щото трябва да изпея и меноар, и рамщайн
айде, банда
оставям ви и отивам да пия няколко сурови яйца със захар ли беше
Последно промяна от Remmivs на 23.06.10, 10:23, променено общо 1 път.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Олеле, пази се!Мнемозина написа:Stranniche написа:
А как звучи изречението в оригинал? Може там да е разковничето.
:lol::lol:
Проблемът е, че ако попитам, може да не оцелея после.
В смисъл - доста такива питания отправих вече и сега направо си е опасно.
Ако е на някакъв разбираем език, най-добре е още от началото да поискаш и оригинала. Защото после наистина може да стане опасно.
Атмосферата бе мистична. Това е думата за мен.
"So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart"
Толкова близо, без значение колко далеч
Не може да бъде повече от сърцето ...
Снощи се беше събрала армията на Металика.
Без значение колко далеч един от друг, на всички в сърцата ни бе едно.
"So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart"
Толкова близо, без значение колко далеч
Не може да бъде повече от сърцето ...
Снощи се беше събрала армията на Металика.
Без значение колко далеч един от друг, на всички в сърцата ни бе едно.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Green Light
"Дори главата не може да ми побере друго място, където можеше да се заснеме историческия концерт на голямата четворка, който да издадем на DVD. Вие сте луди. Ще се върнем скоро", изрева Ларс в края с дълбок поклон към публиката.

http://showbusiness.actualno.com/news_303586.html
- Stranniche
- Обратна връзка:
Remmivs написа: хора, някои от които със страховити външности, а някои вероятно и със страховити вътрешности,
Всеки пък като посегна към компютъра или дори помисля за него, се сещам за теб с голямо възхищение и благодарност.
И все пак като те чета ми се струва, че си си сбъркал професията.
ПИШИ, ПИШИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stranniche написа::rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Всеки пък като посегна към компютъра или дори помисля за него, се сещам за теб с голямо възхищение и благодарност.
Е, как?!Green Light написа:"Дори главата не може да ми побере друго място, където можеше да се заснеме историческия концерт на голямата четворка, който да издадем на DVD. Вие сте луди. Ще се върнем скоро", изрева Ларс в края с дълбок поклон към публиката.
Пловдив!!!
Щеше да стане по яко!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- windcolours
и аз това казвам...Stranniche написа:Remmivs написа: хора, някои от които със страховити външности, а някои вероятно и със страховити вътрешности,:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- Green Light
Тя ти каза да пишеш! Не да я целуваш!Remmivs написа:Stranniche написа::rotfl24::rotfl24::rotfl24: