ЯсноGaspode написа: Не знам какво конкретно искам. Но знам, че искам нещо различно от сегашното.
Кой ще наследи Герб?
всяка промяна е вид революция бе Гасподе!Gaspode написа:Моята постановка, за съжаление, не е абсурдна. Това е действителността. И наистина има нужда от промяна.Sweety написа:ми да! това е моя избор в твоята абсурдна постановака...
ако ти ще си този дето ще помагаш да го изтребим душманина и не ти се цапат ръчичките, може и Калашников да намериш, пак ще свърши работа...
ма помагай! раздвижи ги тия краченца!:winkw:
Но революция... една гола Свобода не стига
от какво те е страх?
да не те опушка революцията ли?..или голата Свобода?
Блажени са бедните духом
Чакай бе човек, това е политика.Green Light написа: (Аз искам Монархия, но това също е утопия.)
Относно избора не е само между Джони Деп и Сергей Станишев. По скоро е какво предлагат например като изход от кризата, за енергийна политика за инфраструктура. Едни представляват руски интереси и се държат за Русия, други казват ЕС. Има и ЦРУ там САЩ, има и анти, нали Анти Македониятурциягърция. И аз си избирам.
Второстепенен въпрос е че досега не е имало случай да не ме излъжат
Професия на компромиси. Се едно в бизнеса не е горе-долу по същия начин.
ти всичките си обещания ли спазваш - към служители, подизпълнители, поръчители, клиенти?
Каквото си обещал в началото, това е станало - 1 към 1?
В политиката е още по-оплетено, щото са набъркани сума ти играчи.
Няма перфектни политици, нито перфектна политика.
Това, което казах е, че една гола Свобода не стига за революция.Sweety написа: всяка промяна е вид революция бе Гасподе!
от какво те е страх?
Но пък забелязвам, че и на теб, и на Почти Безобидна нещо ви свършиха аргументите. Вероятно си въобразявам, разбира се
чакай малко! какво искаш да кажеш с това гола свобода? Какво значи за тебе това?Gaspode написа:Това, което казах е, че една гола Свобода не стига за революция.Sweety написа: всяка промяна е вид революция бе Гасподе!
от какво те е страх?
Но пък забелязвам, че и на теб, и на Почти Безобидна нещо ви свършиха аргументите. Вероятно си въобразявам, разбира се
P.С. Аз ако ще съм Сбободата, не се плаши, гола сам много по-добре отколкото облечена:winkw::winkw::winkw:
..та исках да кажа, не се знае, може да бъдеш приятно изненадан от Сбободата
Блажени са бедните духом
- Green Light
Разбирам те и не искам да споря, но само като ъъ усмивка така да ти кажа че ако изпълнявам обещанията си като бг политик, отдавна нямаше да имам фирма. Пазара е жесток съдияpocti_bezobidna написа:Чакай бе човек, това е политика.Green Light написа: (Аз искам Монархия, но това също е утопия.)
Относно избора не е само между Джони Деп и Сергей Станишев. По скоро е какво предлагат например като изход от кризата, за енергийна политика за инфраструктура. Едни представляват руски интереси и се държат за Русия, други казват ЕС. Има и ЦРУ там САЩ, има и анти, нали Анти Македониятурциягърция. И аз си избирам.
Второстепенен въпрос е че досега не е имало случай да не ме излъжат
Професия на компромиси. Се едно в бизнеса не е горе-долу по същия начин.
ти всичките си обещания ли спазваш - към служители, подизпълнители, поръчители, клиенти?
Каквото си обещал в началото, това е станало - 1 към 1?
В политиката е още по-оплетено, щото са набъркани сума ти играчи.
Няма перфектни политици, нито перфектна политика.
Айде сега! Кой те кара да мълчиш? Как пък го извъртя така въпроса?Gaspode написа:Кое точно ти е ясно?pocti_bezobidna написа:ЯсноGaspode написа: Не знам какво конкретно искам. Но знам, че искам нещо различно от сегашното.
Смяташ, че след като не знам какво ТОЧНО искам трябва да си мълча ли?
Не ти харесва ситуацията, но не знаеш какво точно искаш.
Нали така?
Каквото и да кажа, все ще се обидиш.
не искам нито да те обидя, нито сда те засегна, честно.
Просто мислех, че имаш конкретни идеи как да бъдат нещата, та да не са фъшкии.
Куче с кокал плаши ли се?Sweety написа: чакай малко! какво искаш да кажеш с това гола свобода? Какво значи за тебе това?
P.С. Аз ако ще съм Сбободата, не се плаши, гола сам много по-добре отколкото облечена:winkw::winkw::winkw:
Искам да кажа, че за една революция са необходими ред предпоставки.
Примерно да има недоволни от сегашното състояние хора...
Абе все едно.
това нарочно си го сложил в скобички нали?:-)Green Light написа: (Аз искам Монархия, но това също е утопия.)
щото знаеш, че е несериозно и вредно и лошо това монархията...
P.С.
И кажи там на тия от тая проучвателна агенция за която работиш и ги пускаш тия теми, че тая работа с монархията няма да я бъде...
и sorry ама няма как толкоз лесно да ги направиш принцове Терминаторите ти:winkw::winkw::winkw:
Блажени са бедните духом
Тва с конкретните идеи как си го представяш? Аз да не съм Менделеев, че да се събудя с цяла периодична таблица в главата сиpocti_bezobidna написа: Айде сега! Кой те кара да мълчиш? Как пък го извъртя така въпроса?
Не ти харесва ситуацията, но не знаеш какво точно искаш.
Нали така?
Каквото и да кажа, все ще се обидиш.
не искам нито да те обидя, нито сда те засегна, честно.
Просто мислех, че имаш конкретни идеи как да бъдат нещата, та да не са фъшкии.
Конкретната ми идея аз я прилагам на практика. Говоря каквото мисля. Колкото повече хора мислят като мен, толкова по-голям е шансът някой да измисли какво да се промени и как. Или стъпка по стъпка да променим нещата. Не знам.
Но знам, че сегашното състояние на нещата не ми харесва и е нужна промяна. Това не е малко.
е щом сега ти казваш, че е все едно значи не е толкоз зле положението...при тебе...Gaspode написа:Куче с кокал плаши ли се?Sweety написа: чакай малко! какво искаш да кажеш с това гола свобода? Какво значи за тебе това?
Искам да кажа, че за една революция са необходими ред предпоставки.
Примерно да има недоволни от сегашното състояние хора...
Абе все едно.
и моля те тогава не се оплаквай повече отколко е нужно...
не ти харесва политическата система в Бг, но явно тебе лично по-не ти харесва варианта да се хабиш да се опитваш да променяш нещо...
и така...
докато умните се намумуват, лудите се налудуват
Блажени са бедните духом
Green Light написа:Разбирам те и не искам да споря, но само като ъъ усмивка така да ти кажа че ако изпълнявам обещанията си като бг политик, отдавна нямаше да имам фирма. Пазара е жесток съдия
off topic:
бе я стига си дрънкал ами сметни дотук точките от залаганията като имаш време за губене с политиката
Не бъди буквалист.Green Light написа: Разбирам те и не искам да споря, но само като ъъ усмивка така да ти кажа че ако изпълнявам обещанията си като бг политик, отдавна нямаше да имам фирма. Пазара е жесток съдия
Не искам инто да защитавам политицити, нито да твърдя, че не лъжат.
Но няма политик на тоя свят спазил всичките си предизборни обещания.
Ми то е едно непрекъснато лавиране между интересите на този и онзи, имам предвид разни други държави и държавни глави и всеки гледа интереса на собствения си народ и собственото си политическо бъдеще.
Я да видим с руския газ - като не щеш да им подписваш договора или имаш много претенции към него, снабдявай се с газ отдругаде.
Ама не е готов Набуко? Ама няма други алтернативни тръби? Ама ще има след 10 години, щото няма пари и криза? Ми че това си е твой проблем, не на Газпром и не на Путин, щото на Путин държавата се издържа от газ и ако не дръпне цените нагоре ще настане шок и ужас.
Защо мислиш, че монархията ще промени нещата?
Потомствени политици (в смисъл натрупали опит и връзки, генетично едва ли не) може да има и без монархия. а при нас натрупванията (на политически опит и връзки) и за монархия и без монархия трябва да се надграждат тепърва.
Ако ще искаш монархия зарад единия церемониал - не си струва
Просто питах. Добре, оставаме с надеждата някой да измисли нещо.Gaspode написа: Тва с конкретните идеи как си го представяш? Аз да не съм Менделеев, че да се събудя с цяла периодична таблица в главата си
Конкретната ми идея аз я прилагам на практика. Говоря каквото мисля. Колкото повече хора мислят като мен, толкова по-голям е шансът някой да измисли какво да се промени и как. Или стъпка по стъпка да променим нещата. Не знам.
Но знам, че сегашното състояние на нещата не ми харесва и е нужна промяна. Това не е малко.
Ако може по-скоро, плс, щото и мен не ме кефят в момента нещата и ако продължава така току виж съм се докарала дотам да не гласувам.
Не знам дали се брои, но в тази тема примерно се хабя да променя твоето и на Почти Безобидна мислене по въпроса за избора и наличието и липсата му.Sweety написа: е щом сега ти казваш, че е все едно значи не е толкоз зле положението...при тебе...
не ти харесва политическата система в Бг, но явно тебе лично по-не ти харесва варианта да се хабиш да се опитваш да променяш нещо...
и така...
Re: Кой ще наследи Герб?
Все едно е кой. Проблемите на Бг не са толкова прости, че някакво си управление да ги реши. Не че управлението няма значение,Green Light написа:Пъраванов ли? Понеже на тия рейтинга им доста май се срина. Не зная дали има официално изследване пък и да има, дали е достъпно, но политолозите се изпускат тук таме.
Около вас има ли някой който все още да харесва какво правят ББ, ЦЦ, СДянков и т.н.?
Първанов май ще е, така като гледам. СДС е умряло, ДСБ тоже, НДСВ и те, та няма кой да е друг освен Първанов-ото БСП. Ще натикат Серго в миша дупка и ще кажат ние сме нови.
И като нищо ще стане още догодина.
но не е редно да се изпреварват събитията.
Апропо, понеже четох, че си привърженик на монархията...не разбирам,
защо мислиш, че една провалена вече система би ни свършила работа?
И то точно на нас, дето не тачим "потомствени" авторитети, да не река "никакви" авторитети.
хм..кофти...ми не се брои, щото аз и почти безобидна се опитвахме да променим твоето мислене...Gaspode написа:Не знам дали се брои, но в тази тема примерно се хабя да променя твоето и на Почти Безобидна мислене по въпроса за избора и наличието и липсата му.Sweety написа: е щом сега ти казваш, че е все едно значи не е толкоз зле положението...при тебе...
и така...
...но за следващия път ще си направя нов профил с друг ник:winkw:
Блажени са бедните духом
А, аз не се опитвам да му променя мисленето. Само исках да уточня, че ИМА избор, дори да не избира, ама той пък твърди, че нвикога не е твърдял такова нещо (че няма избор) - с други думи - губя си времето.Sweety написа: хм..кофти...ми не се брои, щото аз и почти безобидна се опитвахме да променим твоето мислене...
Карай!
Лелеее, как ми се иска някой ден да ти дойда на гости на острова!
Няма да ти досаждам, само да стигна до там
- Green Light
Мислех си наскоро дали не преигравам. В една тема хората се чудеха що за бизнесмен трябва да съм пък да се възмущавам от това че парите управляват науката и библиотеките. Пикая срещу вятъра демек. После какво беше. А да. Учудването беше то. Дарки навремето ужасно се ядоса заради това че се фукам че отивам на ски в Банско. Писах нещо от сорта пукнете се от яд, аз съм чао, вие бачкайте. И тя ми вика хак са ти неприятностите сега(имах неприятности), залсужаваш си ги понеже се фукаш. И оттогава досега си мисля как ли пък ме възприемат хората, когато пиша такива неща. Шегувам се, а се фукам, неприятно ми е подчинението над цар Интерес, а всъщност се преструвам, обичам жена си, но само се лигавя. Та се замислих, да ти кажа. Дали да не пооталожа таз жар юнашка. И досега си го мисля. Може би за последен път така ми се иска да попреиграя:Амаранта написа:...
Апропо, понеже четох, че си привърженик на монархията...не разбирам,
защо мислиш, че една провалена вече система би ни свършила работа?
И то точно на нас, дето не тачим "потомствени" авторитети, да не река "никакви" авторитети.
Точно на нас, имаш предвид точно на българите, нали? Аз мисля че ние българите с нашия "манталитет" и нашите постижения сме били истинската и мечтана цел на всичките ни герои и царе. Калоян и Левски са искали мечтали и обичали такива българи и такава България. Те не са искали променен народ а са се били със зъби и нокти(или в единия случай- цяла войска с антуража му от наложници, вино и да не продължавам) за да успее е тоя народ дето сега го гледаш около тебе да бъде себе си. Такъв да бъде. Националните ни герои са станали национални герои защото са ни харесвали и обичали такива каквито сме. Колко човека според теб от 7 милионна България не употрбява с презрение израза български/балкански манталитет. 100? Вероятно толкова. Тия 100 човека са израстнали в семейства и получили възпитание, което ги кара да се харесват. Да харесват къде живеят, кои са и къде ще оставят костите си. Те харесват българите. Невероятно но факт. Трябва да има такива и то си ги има.
Волю неволю един цар би получил такова възпитание. Няма да има избор. Или такова възпитание, или трябва да си пръсне тиквата. (Не вярвам да има цар, обаче. Все едно де, мисля че след сто години ще има някаква форма на управление където властта ще се държи от върхушка от няколко семейства) Каква би била субординацията в една държава с такова управление? Ами дървовидна. Или пирамидална. Всеки дължи лоялност на висшестоящия. Това сме свикнали да наличаме феодализъм.
Такава система пак по волята на обстоятелствата би насъравала не свободната инициатива(а значи парите) ами лоялността а значи честността, семейните ценности, принадлежността е тия неща които ни липсват сега. И понеже без свободна инициатива няма да може съвсем значи ще се намери баланса някъде по средата.
В такава система няма да има презрение към обществото, а внимателно вглеждане и следене на това общество. И може би, тогана 100 души от 7 милиона ще използват българо-балкански манталитет, като обида.
Е преиграх, ма малко
Аз понякога се чудя, Грийн, на начина по който пишеш и професията която упражнявашGreen Light написа: В една тема хората се чудеха що за бизнесмен трябва да съм пък да се възмущавам от това че парите управляват науката и библиотеките.
Бизнес, здрав прагматизъм, нищо лошо няма в интереса, напротив, той движи хората напред.
А пък пишеш като идеалист.
Може би щото и писателите не винаги вярват в това което пишат,
а по-скоро пишат както биха искали да вярват и каквито биха искали да бъдат.
Обаче. Тука грешиш. Тези 100 не са обичали българите. (не мисля, че това е лошо)
Те просто са вярвали, че взимат правилните решения.
Демек - че са най-добрите ръководители. И че всичко е за добро.
Четейки на Филов дневника и някои откъси от Записките не мисля,
че Бенковски примерно е обичал българите.
И Филов не мисля, че е обичал народа си и е бил движен от любов.
Щото любовта е октказ от нещо в полза на този, когото обчеш.
Вярвали са, че взимат прагматични, добри, правилни решения.
Правили са избор.
Добър или лош е отделен въпрос.
И не можем ние да ги съдим, щото можеш да съдиш само ако си на мястото на Филов и трябва да избираш ти - Русия или Германия, като последните ти подрънкват оръжие откъм Дунава.
Един лидер не може да си позволи да обича. Това му пречи да управлява.
- Green Light
Не зная, може би си права. Лидера обича първо себе си. Но германците харесват германци, англичаните англичани, а пък аз харесвам българи. Никога няма да пропусна да кажа, че тия в чалготеките са точно тия които ни пазят от етнически бомби и щуротии. Защото ако се стигне до нас- гениите, като нищо да сме се оцапали досега. Народа ни си има бая акъл, набит директно в носа му от две национални катастрофи и изгубената македония. Това не могат да го видят политици еднодневки, то пречи на стратезите от банйкя или драгалевци те искат екшън. Един монарх - не. Монарга по скоро ще се радва на пресметлив и муден народ. Не би го нарекал тъп дори и в себе си. Просто защото това му върши работа.pocti_bezobidna написа:Аз понякога се чудя, Грийн, на начина по който пишеш и професията която упражнявашGreen Light написа: В една тема хората се чудеха що за бизнесмен трябва да съм пък да се възмущавам от това че парите управляват науката и библиотеките.
Бизнес, здрав прагматизъм, нищо лошо няма в интереса, напротив, той движи хората напред.
Обаче. Тука грешиш. Тези 100 не са обичали българите. (не мисля, че това е лошо)
Правили са избор.
И не можем ние да ги съдим, щото можеш да съдиш само ако си на мястото на Филов и трябва да избираш ти - Русия или Германия, като последните ти подрънкват оръжие откъм Дунава.
Но от прагматична гледна точка, и като изолиран казус. Не би ли насърчавала една монархия:
принадлежност
чест и достойнство в обществото
семейство
не е ли именно това което е безнадежно изгубено сега?
- Green Light
Това, да се подтиска свободната инициатива, защото така биха се въздигнали семейните ценности е най-извратеното нещо, което съм чела напоследък.Green Light написа:...
Волю неволю един цар би получил такова възпитание. Няма да има избор. Или такова възпитание, или трябва да си пръсне тиквата. (Не вярвам да има цар, обаче. Все едно де, мисля че след сто години ще има някаква форма на управление където властта ще се държи от върхушка от няколко семейства) Каква би била субординацията в една държава с такова управление? Ами дървовидна. Или пирамидална. Всеки дължи лоялност на висшестоящия. Това сме свикнали да наличаме феодализъм.
Такава система пак по волята на обстоятелствата би насъравала не свободната инициатива(а значи парите) ами лоялността а значи честността, семейните ценности, принадлежността е тия неща които ни липсват сега. И понеже без свободна инициатива няма да може съвсем значи ще се намери баланса някъде по средата.
В такава система няма да има презрение към обществото, а внимателно вглеждане и следене на това общество. И може би, тогана 100 души от 7 милиона ще използват българо-балкански манталитет, като обида.
Е преиграх, ма малко
Какво са "семейните ценности" ако не "идеологическа" поддръжка на основните средства за производство
във времената, когато семейството е било "фирмата" в която се реализират всички негови членове. Демек - във феодализма. После се оказва, че производствената цена спада, когато се въведе специализация и разделение на труда - и ей ти на - разпад на "ценности".
Но, като изключим ходенето на църква в неделя,
не виждам коя точно духовна семейна ценност се е обезценила.
Вярно, има какво да се направи в посока - "търсене на компромис с цел избягване на развода",
но като цяло, мисля че семействата в наши дни са много по-щастливи от семействата в миналото, когато поколения са се тъпкали в една къща, разводът е бил табу, дължало се е уважение по ранг и прочее.
По въпроса за монархията и че уж щял монарха да бъде възпитан по едикакъвси начин -
т.е. - да е една програмирана машина с промит мозък,
не ми изглежда вероятно, липсата на избор да доведе до добри решения,
и е странно, че ти минават такива идеи през ума,
но това не ме учудва, както и факта, че се занимаваш с бизнес, а ти се иска нещата да са по-идеално поставени някак...все пак, всички сме "деца" на соца, и имаме изградени нагласи, които не се променят от днес за утре.
Green Light написа:...
принадлежност
чест и достойнство в обществото
семейство
не е ли именно това което е безнадежно изгубено сега?
Точно това никога не го е имало за всички,
освен за потомствената аристокрация, буржоазия, членове на политбюро (хронологически в този ред).
нищо не е изгубено, просто сега сме по-откровени,
и когато семейството е кофти и те съсипва, можеш да го напуснеш,
и пак да си устроиш живота,
уважението към индивида в обществото никога не е на ниво
в общества, в които семейството и родът са най-важното, всъщност ние съвсем доскоро сме били точно такова общество,
и затова сега изпитваме цивилизационни затруднения, но ще ги преодолеем, няма друг път.
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Хората за лични карти отиват в 3 и 30 да се редят с тетрадка и молив, списъци да правят на тези, които ще дойдат след тях. Баси организираните сме. Егати държавата сме, егати и хората! Ако тъй се организирахме да променим, вместо да се починяваме на правилата. И аз не знам какво искам, ама тъй не ми харесва. Какво е пряка демокрация?Gaspode написа:
Не знам какво конкретно искам. Но знам, че искам нещо различно от сегашното. Въпрос на време е, според мен, да се стигне до нещо ново. Може би пряка демокрация - технически е възможно какво ли не вече. Може би нещо друго. Не знам.
pocti_bezobidna написа:А, аз не се опитвам да му променя мисленето. Само исках да уточня, че ИМА избор, дори да не избира, ама той пък твърди, че нвикога не е твърдял такова нещо (че няма избор) - с други думи - губя си времето.Sweety написа: хм..кофти...ми не се брои, щото аз и почти безобидна се опитвахме да променим твоето мислене...
Карай!
Лелеее, как ми се иска някой ден да ти дойда на гости на острова!
Няма да ти досаждам, само да стигна до там
английската бира и спането от мене:-)
Блажени са бедните духом
- Green Light
Мисля, че грешиш.Амаранта написа:...всички сме "деца" на соца, и имаме изградени нагласи, които не се променят от днес за утре.
Мнеее, за кое греша?Green Light написа:Мисля, че грешиш.Амаранта написа:...всички сме "деца" на соца, и имаме изградени нагласи, които не се променят от днес за утре.
Казано е "давайте кесаревото - кесарю, божието - богу" -
не трябва да се смесват нещата.
Пряка демокрация горе-долу имаме в момента -Fairy of the Flowers написа:...
Какво е пряка демокрация?
пуска се някаква муха, обсъжда се (оплюва се) по медии и насам-натам и накрая се приема най-компромисния за всички вариант.
Но не мисля, че е добро решение. Като цяло хората нямат държавническо мислене, не се подготвени да взимат подобни решения.
Всичко е у теб и извън теб няма нищо...както и това:pocti_bezobidna написа:Ами да, мисля си, че биха били различни нещата.ПЪТник написа:
С къса памет няма как да стане:lol:
Това са твои думи, в тази тема: "Принципно погледнато, ако повече хора бяха гласували за десните ...."
Защото ако и аз погледна "принципно", ако повечето хора не бяха гласували...
Не другите са виновни и не мрънкат, а принципите ти са ти замъглили главата!
Аз също съм правила погрешни избори в личния си живот. Но съм ги направила и е тъпо да кажа - аз тогава нямах избор. Предпочетох да направя някаква крачка и тя не се оказа най-удачната.
Това не значи, че искам от теб или Гаспода да гласуват за десните.
Не мога да искам нищо от никого - всеки е фрий да прави каквото си иска.
Намерила си най-лесното решение на "проблема" с простичкото заключение че :ако другите бяха разумни като мен и мислеха като мен и гласуваха като мен, сега щеше да е много по- добре и нямаше да има проблеми. Едновремонно и се се самооправдаваш за сегашния "проблем", като отправяш вината към онези които не са гласували като теб или въобще не са гласували!
Заловила си се за тази формула защото е най- простото за теб обяснение и те оправдава като те поставя на една по- висша позиция от другите.
Добре, щом ти е нужно, ти си по- от нас.
Ами наистина ли не може да е друга истината, съвсем друга?
Каква?
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Абе хем не си прав, хем някак съм по-съгласна с тебе, отколкото с Почти безобидна и Амаранта, много смешно.Green Light написа:
Точно на нас, имаш предвид точно на българите, нали? Аз мисля че ние българите с нашия "манталитет" и нашите постижения сме били истинската и мечтана цел на всичките ни герои и царе. Калоян и Левски са искали мечтали и обичали такива българи и такава България. Те не са искали променен народ а са се били със зъби и нокти(или в единия случай- цяла войска с антуража му от наложници, вино и да не продължавам) за да успее е тоя народ дето сега го гледаш около тебе да бъде себе си. Такъв да бъде. Националните ни герои са станали национални герои защото са ни харесвали и обичали такива каквито сме. Колко човека според теб от 7 милионна България не употрбява с презрение израза български/балкански манталитет. 100? Вероятно толкова. Тия 100 човека са израстнали в семейства и получили възпитание, което ги кара да се харесват. Да харесват къде живеят, кои са и къде ще оставят костите си. Те харесват българите. Невероятно но факт. Трябва да има такива и то си ги има.
Е преиграх, ма малко
Ще пробвам по-късно поне с тях да поспоря.
Panta rhei...
Парадоксът е, че Грийн вижда нещата по-реалистично.pocti_bezobidna написа:Аз понякога се чудя, Грийн, на начина по който пишеш и професията която упражнявашGreen Light написа: В една тема хората се чудеха що за бизнесмен трябва да съм пък да се възмущавам от това че парите управляват науката и библиотеките.
Правили са избор.
Въпросът всъщност е за лидерството.
Един лидер не може да си позволи да обича... това не е точно така.
Добре, нека не е обичане.
Но част от прагматизма на един лидер е да се справя със ситуацията такава, каквато е. С подопечните си - такива, каквито са. Точно защото не става въпрос за фирма, на която да й подмениш състава от раз, а за цяла държава.
И ето, ние сме такива - и какво може да се направи, какво би било най-добре да се направи?
Приказките "какви трябва да станем, като се цивилизоваме, пък сега не вървят нещата, понеже сме... примерно патриархално или социалистически строени", не ми стигат. Щото и те са насочени някъде към светлото бъдеще.
Panta rhei...
ми не..сориАмаранта написа: Пряка демокрация горе-долу имаме в момента -
пуска се някаква муха, обсъжда се (оплюва се) по медии и насам-натам
медиите чии са?!
нещо за дуганOFFда си чула напоследък?! или са се сприятелили все пак с...
всичко е кинти
а нащо е всичко лошо от 2-та строя
да не кажа 3-те, щот гриийн отвори дума и за феодализма
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
- Green Light
Не зная за кое грешиш по отношение на монархия срещу демокрация, защото, според мен ти не написа нищо по същество. Дори това че "свободната инициатива трябва да се подтиска" според мен не е в темата и не съм го казвал. Свободната инициатива трябва да бъде ограничена от морала, предполагам че си съгласна за това, то си го има и днес, просто не работи много гладко. Но и това не съм писал, макар че го мисля. По отношение на свободната инициатива написах, че(за разлика от една корпорация) един монарх няма отношение към нейното повсеместно прилагане и насърчаване във всяка област.Амаранта написа:Мнеее, за кое греша?Green Light написа:Мисля, че грешиш.Амаранта написа:...всички сме "деца" на соца, и имаме изградени нагласи, които не се променят от днес за утре.
Казано е "давайте кесаревото - кесарю, божието - богу" -
не трябва да се смесват нещата.
Грешиш за това че съм ограничен от социалистическото си възпитание. Тоест мисля и се надявам, че грешиш. Възможно е обаче да имам социлистическа неизтриваема част в кортекса, която води до подсъзнателно желание за силна ръка, бащица и униформен свят и заради това да ми се иска цар. И ти да си успяла да ме анализираш правилно. Като нищо.
- Green Light
За реалистичното виждане: Аз мисля че всеки от нас е видял неща, които сега са система и които всячески противоречат на супер елементарни неща, като приятелство, уважение и честност. И ако това е към обществото, то значи противоречат на здравия разум. Виждам неща реалистично или не, когато печеля и но ги виждам гротескно реалистично когато губя. В бизнеса това. Това няма да продължава така. Липсва логика в бизнеса, не печели най- добрия, интересите на тези които плащат не са защитени... Ми това е хаос. Кой е този който има интерес от хаос? Не, сериозно, кой е той? Дори и монополите и големите фирми не искат това. (Евентуално петролните компании може да са, според разни бизнес и борсови анализатори, но аз не мога да си изкълча ръката да пиша за световни конспирации) Така че когато се замисля какъв свят да оставя на децата си, си казвам, не такъв. Уви това ще им оставя, но съм твърдо убеден че нещата ще се променят. За добро ако всички разберем че обществения строй се нуждае от промяна или за лошо ако стане от самосебе си. Отсамосебе си обществените строеве се променят за лошо. Според мен.Мнемозина написа: Парадоксът е, че Грийн вижда нещата по-реалистично.
Въпросът всъщност е за лидерството.
Един лидер не може да си позволи да обича... това не е точно така.
Добре, нека не е обичане.
Но част от прагматизма на един лидер е да се справя със ситуацията такава, каквато е. С подопечните си - такива, каквито са. Точно защото не става въпрос за фирма, на която да й подмениш състава от раз, а за цяла държава.
И ето, ние сме такива - и какво може да се направи, какво би било най-добре да се направи?
Приказките "какви трябва да станем, като се цивилизоваме, пък сега не вървят нещата, понеже сме... примерно патриархално или социалистически строени", не ми стигат. Щото и те са насочени някъде към светлото бъдеще.