бях сутринтаholi_day написа:да се чуди човек как е успявало някой път изкуството да оцелее при толкова... халтура
П.П. нещо все около властта и изкуството ти витаят мислите. няма ли щанги за теб
затова ми е толкоз висок адреналина и тестостерона
Не бъркаш изобщо - голямото изкуство от край време се е нуждаело от големи пари,Remmivs написа:поправете ме ако бъркам, но голямото изкуство не е ли било винаги около центровете гдето е било съсредоточието на властта
в смисъл, и тук фърлям камъни по моите идеални градини май, но и артистите трябва да ядат
илиадаАмаранта написа:Не бъркаш изобщо - голямото изкуство от край време се е нуждаело от големи пари,
по друг начин стои въпроса с творците - един творец винаги си е творец, независимо дали е имал достъп до "големите" пари или не. Но във втория случай не остава в историята. Народното изкуство винаги е разчитало на евтини и нетрайни материали, единствено стиховете и песните са оцеляли (и то сравнително по-новите), защото паметта на хората е съвсем безплатна, но и нейната трайност е ограничена, все пак.
Хм. Права си.Амаранта написа:Не бъркаш изобщо - голямото изкуство от край време се е нуждаело от големи пари,Remmivs написа:поправете ме ако бъркам, но голямото изкуство не е ли било винаги около центровете гдето е било съсредоточието на властта
в смисъл, и тук фърлям камъни по моите идеални градини май, но и артистите трябва да ядат
по друг начин стои въпроса с творците - един творец винаги си е творец, независимо дали е имал достъп до "големите" пари или не. Но във втория случай не остава в историята. Народното изкуство винаги е разчитало на евтини и нетрайни материали, единствено стиховете и песните са оцеляли (и то сравнително по-новите), защото паметта на хората е съвсем безплатна, но и нейната трайност е ограничена, все пак.
Илиада - както и онова "народно изкуство", за което говори Амаранта, всъщност не е точно изкуство, макар че ние ги възприемаме сега като такива.Remmivs написа:илиадаАмаранта написа:Не бъркаш изобщо - голямото изкуство от край време се е нуждаело от големи пари,
не се ядосвайholi_day написа:кво да каже човек?!
такава последователност с години
направо изневеряваш на зодията ни с това постоянство...![]()
И тука вече става сложничко, ама много.Remmivs написа:... но и артистите трябва да ядат
а какво е, тогава?Мнемозина написа:Илиада - както и онова "народно изкуство", за което говори Амаранта, всъщност не е точно изкуство, макар че ние ги възприемаме сега като такива.
ами не само, една опера например, колко струва да се направи,holi_day написа:вероятно нещо като творенията на Кристо Явашев, които така и не разбрахАмаранта написа:...голямото изкуство от край време се е нуждаело от големи пари,
И аз съм толерантен...Амаранта написа:За казармата не мога да кажа нищо, не съм ходила, но от моите приятели знам, че всеки я преживя според собствените си нагласи.ПЪТник написа:
Сега дразни ли те, че много родители по абитюрентските балове "подариха" силиконови цици на децата си и че това било модерно вече?
Аз по-преди им се дразнех в надпреварата на шарени дрешки и непременно скъпи коли /може и чужди/ в демонстрация и повдигане на вътрешно самочувствие :"Вижте ме мен, да ви видя и вас моето дете е по в сравнение с твоето-заедно да видим нашите деца?!?!????
Вярно, не всички българи, но колко всъщност?
Ако не си правила изпращане в казармата или бал, не си ли ходила на такива неща?
Аз съм ходил!
За другото - не, не ме дразни. Дразнеше ме, когато бях млада и самонадеяна. Сега съм по-смирена и по-толерантна към другите, и съответно към техните представи за успех и щастие.
а аз съм с чуФство за добре изпълнен граждански дълг, след като си апнах най-балансираната хранаRemmivs написа: ако ми удариш близнашки една точилка ще ти призная без бой, че вчера ях сладолед
и дори едно парче пица
а не ходих в залата

???Gaspode написа: Само да кажа на Почти Безодибдна - никога не съм казвал, че нямам право избор.
Т.е. имам право, но нямам избор.
Ам чи то ша настанИ страшен хаос, тогава... Върви се оправяй кой кво иска.Gaspode написа: Всеки сам гласува за всяко нещо... Утопия. Особено като се има предвид какви сме хората...![]()
Добре де, кое точно не е ясно и трябва да се спори още? Разликата между да имаш право на избор и да имаш избор е като разликата между.... да речем да имаш дебитна карта и да имаш пари в сметката. Дебитната карта сама по себе си не ти плаща сметките... и не те топли ку ще 100 да имаш...pocti_bezobidna написа:???Gaspode написа: Само да кажа на Почти Безодибдна - никога не съм казвал, че нямам право избор.
Т.е. имам право, но нямам избор.
няма да споря повече