Дано да си права.Мнемозина написа:Ами... май да.pocti_bezobidna написа:Сигурна ли си?Мнемозина написа: Човек се справя с всякакви неща, когато иска.
щото "май" не вдъхва много сигурност. Знаеш как е - всеки с опита си.
така и не разбрах кви мерки срещу себе си предприе?sandmaN написа:обаче направо се втресох от себе си
Питай, разбира се! Някой беше казал, че битието определя съзнанието. Простичко, но вярно. Естествено, че ако бях бедна, гладна и безпризорна просякиня, сигурно доста материални благинки биха ме изкушили и зарадвали. Но аз, говоря от собствената си позиция. А тя е на човек, който е постигнал в личен и в материален план известна позиция. Говорехме си за хората от "златната среда" и принципно по темата. А иначе, всеки има право да пречупи темата през призмата на собствените си успехи и неудачи, на собственото си мировозрение, възпитание и ценностна система.pocti_bezobidna написа:може ли да попипам нещо?Megi_Koleva написа: А материята е преходна. Важното е да намираме смисъл в нещата, които ни карат да се усмихваме и чувстваме по- добре.
Ако, да кажем, нямаш какво да ядеш, ама съвсем нищичко, гладна си, студено ти е, живееш под моста и вали сняг, как ще гледаш на материята?
Преходна, ама кофти преходна, и бавно прехожда, ша знаЙш!
продадох 10-ина от металообраоботващите машинки /на сигурно една трета от цената/, няколко самолета, подарих разни чаркалаци и чакам следващите дни за да изпратя с куриер това, което съм обявил за махане на хората по другите градове и паланкиholi_day написа: така и не разбрах кви мерки срещу себе си предприе?
да, по-скоро е товаvyara написа: Търсиш си оправдания и се вкопчваш в някакви вещи, защото те е страх да приемеш подобна оферта.
Навикът е голяма работа. Забелязвам, че особено при мъжете, навиците към удобството са много силно заложени. Жените сякаш са по- склонни да се отърсят от вредните привички. Докато мъжете, осъзнавайки вредата, се примиряват със статуквото и нямат желание за промяна. Те мрънкат, оплакват се, търсят съчувствие, отзивчивост и съжаление. Но опитите им за съпротива се простирам само до там. Тук не засягам само цигарите... Сигурно, защото така е по- лесно- като се пооплачеш тук- таме, и се издигаш в собствените си очи като герой от съпротиватаsandmaN написа:да, по-скоро е товаvyara написа: Търсиш си оправдания и се вкопчваш в някакви вещи, защото те е страх да приемеш подобна оферта.
удобството на навика е голем кеф...
затова и продължавам да пуша най-вероятно
Само да припомня, че нежеланието за промяна има и друга страна - и тя е желанието да удържиш докрай пътя, който си избрал.Megi_Koleva написа:
Навикът е голяма работа. Забелязвам, че особено при мъжете, навиците към удобството са много силно заложени. Жените сякаш са по- склонни да се отърсят от вредните привички. Докато мъжете, осъзнавайки вредата, се примиряват със статуквото и нямат желание за промяна. Те мрънкат, оплакват се, търсят съчувствие, отзивчивост и съжаление. Но опитите им за съпротива се простирам само до там. Тук не засягам само цигарите... Сигурно, защото така е по- лесно- като се пооплачеш тук- таме, и се издигаш в собствените си очи като герой от съпротивата. Ама за промяната се иска яко дупце.
Това са ми личните наблюдения. А и няма да си мерим сега мускулите, я! А за мъжете от сой и класните мъже- те вече са си природна рядкост. В българските условия трудно виреят такива екземпляри. А що се отнася до жените- не се оплаквам от положението си. Аз пък винаги съм казвала, че мъжете могат само да ми се опрат в едно- ако се състезавам с тях на тепиха кой е по- по- най. Но да ти кажа, нямам амбициите да ставам пехливанка. Имам си доста други достойнства. Това е за половата дискриминация. Пък и да споделя тук най- искрено- аз в действителност съм си мъжемразка.Remmivs написа:е айде стига с тази полова дискриминация
има мъже и мъжки индивиди
както има жени и женски индивиди
разбира се, лошо е, че все повече са мъжките индивиди
обаче това го искаха боркините за равноправие с яките дупета
както съм казвал и друг път - честито
внимавайте какво си пожелавате
това предупреждение не е шега
макар и да звучи така
Според мен, това е целеустременост и упоритост. Но това е друго.Мнемозина написа:Само да припомня, че нежеланието за промяна има и друга страна - и тя е желанието да удържиш докрай пътя, който си избрал.Megi_Koleva написа:
Хм, ми наздраве тогава! За класните хора- мъже и жени! Да пием, та да не стигамве до мерене на мускули, че и там не се знае кой ще излезе победител накраяRemmivs написа:няма, да, да мерим мускули де
аз и не целя това
просто като се каже жените това, мъжете онова и не трае сърце мъжко юнашко
наздраве
за истинските ин и ян
и всичкото едно което прозира в преливането на тяхната вечна, безкрайна и божествена прегръдка
сега, първо да кажа, че и това, което следва, и предходните ми постове са с добро чувство и щипка шегаMegi_Koleva написа:Не съм съгласна с теб, че мъжете са по- целенасочени и смели като цяло, а жените са склонни да се колебаят, че са нерешителни, неуверени и неустойчиви. Пак го казвам на базата на мои лични наблюдения. Не , защото около мен са все поплювковци и мижитурковци. Нито пък трябва да мерим с кантара. Но аз лично смятам, че като цяло, жените са по- уравновесени, наясно са със себе си, по- постоянни, упорити и стабилни са в преследването на целите си. Примери няма да давам. И спирам до тук, че да не бъда обвинена отново в полова дискриминация.
Megi_Koleva написа: Но аз лично смятам, че като цяло, жените са по- уравновесени, наясно са със себе си, по- постоянни, упорити и стабилни са в преследването на целите си. Примери няма да давам. И спирам до тук, че да не бъда обвинена отново в полова дискриминация.
Може би можеш да ме повалиш като някоя истинска Андроника. Но и аз не се давам лесно. Та, приемам предизвикателството, ако е такова. На другата сбирка на СА или ПА да се сборим. А дотогава - наздраве! За хората, които искат и могат да бъдат истински.Megi_Koleva написа:Хм, ми наздраве тогава! За класните хора- мъже и жени! Да пием, та да не стигамве до мерене на мускули, че и там не се знае кой ще излезе победител накраяАз лесно се не давам
Не ме схващай като заядливка. Не съм. Малко съм щекотлива в приказките като се поотпусна. Ама то си е въпрос на изказ и личен стил.Remmivs написа:сега, първо да кажа, че и това, което следва, и предходните ми постове са с добро чувство и щипка шегаMegi_Koleva написа:Не съм съгласна с теб, че мъжете са по- целенасочени и смели като цяло, а жените са склонни да се колебаят, че са нерешителни, неуверени и неустойчиви. Пак го казвам на базата на мои лични наблюдения. Не , защото около мен са все поплювковци и мижитурковци. Нито пък трябва да мерим с кантара. Но аз лично смятам, че като цяло, жените са по- уравновесени, наясно са със себе си, по- постоянни, упорити и стабилни са в преследването на целите си. Примери няма да давам. И спирам до тук, че да не бъда обвинена отново в полова дискриминация.
така
прояваваш типична женска неуравновесеност и люшкане като си мислиш че някой ще те или те е обвинил в нещо
отпусни се
тук просто си говорим
всеки каквото му е на душата и сърцето или поне при мен е така
това е магията на съвременната агора
наздраве пак и лека нощ от мен
ps
мъжете са
мъжете
обаче
май..отдавна не си гледала "питър пан"Megi_Koleva написа:Не съм съгласна с теб, че мъжете са по- целенасочени и смели като цяло, а жените са склонни да се колебаят, че са нерешителни, неуверени и неустойчиви. Пак го казвам на базата на мои лични наблюдения. Не , защото около мен са все поплювковци и мижитурковци. Нито пък трябва да мерим с кантара. Но аз лично смятам, че като цяло, жените са по- уравновесени, наясно са със себе си, по- постоянни, упорити и стабилни са в преследването на целите си. Примери няма да давам. И спирам до тук, че да не бъда обвинена отново в полова дискриминация.
ми ку ти затрябват тия машиниsandmaN написа:продадох 10-ина от металообраоботващите машинки /на сигурно една трета от цената/, няколко самолета, подарих разни чаркалаци и чакам следващите дни за да изпратя с куриер това, което съм обявил за махане на хората по другите градове и паланки
Ми смея се, какво, да плача ли?Мнемозина написа:Не се смей!pocti_bezobidna написа: Дано да си права.
щото "май" не вдъхва много сигурност. Знаеш как е - всеки с опита си.
Едно е сигурно - ако не искаш да направиш нещо, вероятността да не успееш да го направиш е по-голяма.
Така че и искането е фактор.
ку ми затрябват въпиющо, ще си ги купяholi_day написа: ми ку ти затрябват тия машини
а?
да не последва откупване на тройна цена
не те, не сиMegi_Koleva написа:Не ме схващай като заядливка. Не съм. Малко съм щекотлива в приказките като се поотпусна. Ама то си е въпрос на изказ и личен стил.И аз подправям нещата със щипка симпатия и с усмивка. Освен това, не съм параноично настроена с мисли за преследване
В този смисъл отпадат изводите за "женската ми неуравновесеност" . А мъжете винаги подскачат като ущипани по темата за "силния" и "слабия" пол. Но смятам, че те винаги могат да се докажат на тяхната мъжката писта.
Наздраве и лека нощ и от мен!
ps
жените са
жените
въпреки
Само дето трябваше да съм пунктуален майMegi_Koleva написа:Не съм съгласна с теб, че мъжете са по- целенасочени и смели като цяло, а жените са склонни да се колебаят, че са нерешителни, неуверени и неустойчиви.
Седя в обърканата квартира и до утре трябва да я приведа в ред, защото ще дойде бебе на гости и трябва да е чисто като пълзи по пода.sandmaN написа:
Е, то си има и много мухли...sandmaN написа:
залитането по "жени", "мъже" и аз го правя
но няма как да избегнеш от някакви всеобщи постояннослучващисепостановки
имало много мухльовци, слушайки приятелки и познати
наздраве за това, че около мен няма много такива!
шото остават извън кръга на отношенията
тези дето все пак остават..съм видял потенциал да не са такива
стига да има кой да им го каже..
или покаже

И аз си обичам дребните играчки...sandmaN написа: аз съм ебаси и меркантила!затова ме дразни меркантилното у другите

Хм, това да не е опит за скъсяване на дистанцията? Достойнствата си ги имам. Който ме познава, знае какви са. Какво да се обясняваме тука?ПЪТник написа:Изброй някои от достойнствата си, стана ми интересно?Megi_Koleva написа:[Но да ти кажа, нямам амбициите да ставам пехливанка. Имам си доста други достойнства.
Ще опитам. Не ми достигат 50-60 часа в денонощието. Но си позволявам по един час вечер разходка на плажа със залез в Северно море. Имам още две вечери. Такъв небесно-морски спектакъл не се подлага на никакви описания с думи и снимки. Ако можех да пренеса това на новото място, щеше да е супер!Мнемозина написа: Ако намериш малко време да ми се обадиш в скайпа, преди да потеглиш, ще се радвам много...
Няма дистанция.Megi_Koleva написа:Хм, това да не е опит за скъсяване на дистанцията? Достойнствата си ги имам. Който ме познава, знае какви са. Какво да се обясняваме тука?ПЪТник написа:Изброй някои от достойнствата си, стана ми интересно?Megi_Koleva написа:[Но да ти кажа, нямам амбициите да ставам пехливанка. Имам си доста други достойнства.
охлюви и костенуркиsandmaN написа:много е странна реакцията на хората около мен като почнах да махам нещата
почнаха да ми звънят приятели, познати, клубарчета...и да ме питат дали нещо не съм се разболял да помагат
някои чак стигнаха до предположение дали не съм решил да мръ?!![]()
явно наистина е странно човек да маха къщичката от гърба си
деееби и охлювите сме станали..:lol::lol:
и само като го погледнеш, като земе та ти се доработи, таковата - дошлифова, де...vyara написа:Нешлифован диамант.Ън написа: За сметка на това, мъжът е оставен недодялан...и външно и вътрешно...:winkw:
sandmaN написа:много е странна реакцията на хората около мен като почнах да махам нещата
почнаха да ми звънят приятели, познати, клубарчета...и да ме питат дали нещо не съм се разболял да помагат
някои чак стигнаха до предположение дали не съм решил да мръ?!![]()
явно наистина е странно човек да маха къщичката от гърба си
деееби и охлювите сме станали..:lol::lol:

мда, ама диамант се шлифова само с друг диамантholi_day написа:и само като го погледнеш, като земе та ти се доработи, таковата - дошлифова, де...vyara написа:Нешлифован диамант.Ън написа: За сметка на това, мъжът е оставен недодялан...и външно и вътрешно...:winkw:
и не моеш да се удържиш и това си е