Тва като моята вноска за ВАЛЯКА (от 1992 внасям и чакам), а тъщата още линее негазена!
Щъ зема и аз кат Пенчо Заека да си въведа договори, споразумания, спогодби и анекси към употребата на разните части от битието...
JUST ASKING, дет съ вика.
Ще следя с интерес. Дано не стане като с валяка... да чакаш с годиниЗвеневия написа:Трябва ли да разучаваме нови сехуални пози, при положение, че вече имаме достатъчно наследници, тъй че дори за посещение в тоалетната да си записваме час и да чакаме ред?
Тва като моята вноска за ВАЛЯКА (от 1992 внасям и чакам), а тъщата още линее негазена!![]()
Щъ зема и аз кат Пенчо Заека да си въведа договори, споразумания, спогодби и анекси към употребата на разните части от битието...
JUST ASKING, дет съ вика.
да. трябваЗвеневия написа:Трябва ли да разучаваме нови сехуални пози ....
Преди си ги учил щот си искал да се размножаваш, сега ще ги учиш за разкошЗвеневия написа:Трябва ли да разучаваме нови сехуални пози, при положение...
Само това като видях, знам, че няма да продължа с четенето.vyara написа:Мадлен Алгафари
Нали веднъж я бяхме коментирали. Помня тогава, че имаше отрицателни отзиви (макар и да не помня кой ги сподели). Честно да ти кажа, мислех да не й пиша името, за да го прочетете без предразсъдъци, но нямаше да е коректно.4avdar4e написа:Само това като видях, знам, че няма да продължа с четенето.vyara написа:Мадлен Алгафари
Имаме няколко приятели - клинични психиатри със специализации по психоанализа и детска психиатрия (не един, различните). Знам много добре отношението им към иначе много симпатичната Мадлен. Чисто професоналното им отношение. Единият, който работи в една от най-добрите клиники по детска психиатрия, е разказвал колко деца са идвали в много по-тежко състояние след "терапия" при нея. Да си пише поезията, да си гледа мъжа и децата, да се появява чат-пат по телевизията й. Но съвети - не, благодаря!:-)
Така, както съм я слушала - всичо при нея се базира на общи приказки и изводи, до които може да стигне всеки средноинтелигентен човек. Това, че е решила да изкарва пари като душеприказчик не е лошо.4avdar4e написа:Само това като видях, знам, че няма да продължа с четенето.vyara написа:Мадлен Алгафари
Имаме няколко приятели - клинични психиатри със специализации по психоанализа и детска психиатрия (не един, различните). Знам много добре отношението им към иначе много симпатичната Мадлен. Чисто професоналното им отношение. Единият, който работи в една от най-добрите клиники по детска психиатрия, е разказвал колко деца са идвали в много по-тежко състояние след "терапия" при нея. Да си пише поезията, да си гледа мъжа и децата, да се появява чат-пат по телевизията й. Но съвети - не, благодаря!:-)
Там ставаше въпрос по-скоро за друго. Например майка води дъщеря си анорексичка или няма значение точно примера, но когато човек не е потърсил сам помощ, а друг решава, че той се нуждае от такава. Тогава едва ли може да се помогне, защото човекът не иска да му бъде помагано.Житената Питка написа:Това кога се разбира, при следващия доктор ли?vyara написа:...Тя е споделяла (в една от книгите си), че не на всеки е в състояние да помогне...
Какво общо имат наслединците тука?!Звеневия написа:Трябва ли да разучаваме нови сехуални пози, при положение, че вече имаме достатъчно наследници, тъй че дори за посещение в тоалетната да си записваме час и да чакаме ред?
Ти по какво съдиш за успехите или неуспехите й в практиката. В двете си книги тя описва доста интересни случаи, завършили с успех. За мен тя е успяла жена и освен това е кадърен психотерапевт.pocti_bezobidna написа:Така, както съм я слушала - всичо при нея се базира на общи приказки и изводи, до които може да стигне всеки средноинтелигентен човек. Това, че е решила да изкарва пари като душеприказчик не е лошо.4avdar4e написа:Само това като видях, знам, че няма да продължа с четенето.vyara написа:Мадлен Алгафари
Лошо е, че не съзнава отговорността, която носи като терапевт, което си е почти лекар.
Което ме навежда на мисълта, че не е зли и докторите-психари да вземат да си спретнат някакъв ватрешен правилник в гилдията за това кой може да практикува и кой не.
Тя НЕ е лекар, нито терапевт. Тя е кукловод по образование. Не че има нещо лошо в това, но тя изобщо не е в гилдията.pocti_bezobidna написа: Лошо е, че не съзнава отговорността, която носи като терапевт, което си е почти лекар.
Което ме навежда на мисълта, че не е зли и докторите-психари да вземат да си спретнат някакъв ватрешен правилник в гилдията за това кой може да практикува и кой не.
Мадлен Алгафари е завършила френска гимназия и психология в Софийския университет. Специализирала е психотерапия в Швейцария.4avdar4e написа:Тя НЕ е лекар, нито терапевт. Тя е кукловод по образование. Не че има нещо лошо в това, но тя изобщо не е в гилдията.pocti_bezobidna написа: Лошо е, че не съзнава отговорността, която носи като терапевт, което си е почти лекар.
Ми по това, което съм чела по вестниците като статии и коментари нейни и това което съм слушала от участията и по радио и ТВ. И сравнявайки с това, което съм чела по психология.vyara написа:Ти по какво съдиш за успехите или неуспехите й в практиката. В двете си книги тя описва доста интересни случаи, завършили с успех. За мен тя е успяла жена и освен това е кадърен психотерапевт.
Не, не съм на работа.pocti_bezobidna написа:Ми по това, което съм чела по вестниците като статии и коментари нейни и това което съм слушала от участията и по радио и ТВ. И сравнявайки с това, което съм чела по психология.vyara написа:Ти по какво съдиш за успехите или неуспехите й в практиката. В двете си книги тя описва доста интересни случаи, завършили с успех. За мен тя е успяла жена и освен това е кадърен психотерапевт.
Успяла - да. За кадъран психотерапевт - не съм съвсем сигурна...
И ти ли работиш в събота?
Знаеш ли колко лесно се пише в медиите автобиография? Просто ми повярвай за ВИТИЗ. Имам си източници, дет вика Калиостро..vyara написа: Мадлен Алгафари е завършила френска гимназия и психология в Софийския университет. Специализирала е психотерапия в Швейцария.
Не ми се вярва. Това, което говори няма нищо общо с психотерапията.vyara написа:Мадлен Алгафари е завършила френска гимназия и психология в Софийския университет. Специализирала е психотерапия в Швейцария.4avdar4e написа:Тя НЕ е лекар, нито терапевт. Тя е кукловод по образование. Не че има нещо лошо в това, но тя изобщо не е в гилдията.pocti_bezobidna написа: Лошо е, че не съзнава отговорността, която носи като терапевт, което си е почти лекар.
Не, не ми е кофти и не го приемам лично. Уважавам това, че си имате собствено мнение. Аз я харесвам, защо да го крия.pocti_bezobidna написа:Не ми се вярва. Това, което говори няма нищо общо с психотерапията.vyara написа:Мадлен Алгафари е завършила френска гимназия и психология в Софийския университет. Специализирала е психотерапия в Швейцария.4avdar4e написа:Тя НЕ е лекар, нито терапевт. Тя е кукловод по образование. Не че има нещо лошо в това, но тя изобщо не е в гилдията.pocti_bezobidna написа: Лошо е, че не съзнава отговорността, която носи като терапевт, което си е почти лекар.
Това нейното клони към популярната психология от типа наръчници "Как да...".
Нищо лошо пак повтарям. Въпроса е да не се пише лекар,
щото може да причини повече вреди, отколкото ползи.
Вервай ми, специализирал в Щвейцария терапевт не може да говори така.
Вярно, че не съм чела най-новите книги от областта, ама все пак Фройд и Юнг са добра база за преценка.
Имам усещането, че много и вярваш (на Мадлен) и разбирам, че ти е кофти, че така говорим, ама изобщо не е лично към теб, разбира се.
Вярвам ти, Чаве. Но дори хората от гилдията не са измислили нещо ново. Всеки се е учил от някой друг и е използвал опита на някого. Това, че имаш диплома за нещо си, не те прави автоматично професионалист или най-добрия. Самия факт, че е търсена, говори сам за себе си. Откъде да знам, че от гилдията не й завиждат и затова пускат такива слухове. Мисля, че това е нормална реакция.4avdar4e написа:Знаеш ли колко лесно се пише в медиите автобиография? Просто ми повярвай за ВИТИЗ. Имам си източници, дет вика Калиостро..vyara написа: Мадлен Алгафари е завършила френска гимназия и психология в Софийския университет. Специализирала е психотерапия в Швейцария.
П.П. Виж, на мен тя ми е безразлична. Цитирах мнения на хора от бранша, които клинично се занимават с това. И аз обичам да готвя, но няма да стана главен готвач. Разбираш ли позицията ми? Ако се налага, предпочитам да отида при професионалист. Тя (благодарение и на гърба си) си прави страхотен ПР, но мнението в гилдията е друго. И а не го говоря наизуст, а по думите на лекари, врели и кипели в тая работа.
Хе-хе, ако познаваше хората, за които говоря, нямаше да мислиш така.vyara написа: Вярвам ти, Чаве. Но дори хората от гилдията не са измислили нещо ново. Всеки се е учил от някой друг и е използвал опита на някого. Това, че имаш диплома за нещо си, не те прави автоматично професионалист или най-добрия. Самия факт, че е търсена, говори сам за себе си. Откъде да знам, че от гилдията не й завиждат и затова пускат такива слухове. Мисля, че това е нормална реакция.
Убедена съм, че за всеки успял човек ще се намерят една камара недоволни, които да го оплюят. Дори се съмнявам, че има психотерапевт, който може да се похвали със 100% успех при лечението на пациентите си. Моето мнение си е лично мое. Не съм вземала под внимание чужди мнения, преди да си го формирам. Формирано е на база на книгите и статиите й, които съм чела. И аз не бих искала да й ставам пациентка, за да се убедя в способностите й, нито пък на някой от колегите й.4avdar4e написа:Хе-хе, ако познаваше хората, за които говоря, нямаше да мислиш така.vyara написа: Вярвам ти, Чаве. Но дори хората от гилдията не са измислили нещо ново. Всеки се е учил от някой друг и е използвал опита на някого. Това, че имаш диплома за нещо си, не те прави автоматично професионалист или най-добрия. Самия факт, че е търсена, говори сам за себе си. Откъде да знам, че от гилдията не й завиждат и затова пускат такива слухове. Мисля, че това е нормална реакция.![]()
Знам едно, че не бих отишла при нея или да заведа децата си. Има достатъчно професионални клиники в София (поне), в които ще ида (чук на дърво, пу-пу, да не чуе дявола и т.н)
Абсолютно съм съгласен!4avdar4e написа:Само това като видях, знам, че няма да продължа с четенето.vyara написа:Мадлен Алгафари
Ти също не си го прочел до края. За какво да коментираме тогава?Ржевски написа:P.S. А това, което Мадленчето смята за любов, всъщност е бизнес, но кукличките като нея така я разбират.
Това, че не съм го прочел до края беше казано иносказателно. Естествено, че съм го прочел, иначе не бих си позволил да критикувам. А "стигнах до тук и се отказах", означавашe, че този текст няма какво да ми даде, нещо повече, той противоречи на моите виждания.vyara написа: Ти също не си го прочел до края. За какво да коментираме тогава?
Добре, нека се спрем само на изречението, което си прочел. Това, че не очакваш да получиш, означава ли че не получаваш? Не? Е, тогава значи ти също получаваш и всичко при теб е ОК.
И на мен ми се струва, че понякога човек без да иска се отколнява от темата.vyara написа:Отклонихте темата на разговора обаче. Никой не отговори по същество на въпроса на Звеневия.
Ами че нали тя точно това казва - да не спираме да даваме, да съблазняваме другия и да правим така, че на него да му е добре. Да се борим за него, а не да смятаме, че е наш завинаги по силата на някакъв договор, наречен "брак". Не виждам противоречие.Ржевски написа:Това, че не съм го прочел до края беше казано иносказателно. Естествено, че съм го прочел, иначе не бих си позволил да критикувам. А "стигнах до тук и се отказах", означавашe, че този текст няма какво да ми даде, нещо повече, той противоречи на моите виждания.vyara написа: Ти също не си го прочел до края. За какво да коментираме тогава?
Добре, нека се спрем само на изречението, което си прочел. Това, че не очакваш да получиш, означава ли че не получаваш? Не? Е, тогава значи ти също получаваш и всичко при теб е ОК.
А това, че любовта е разликата м/у "дай ЗА ДА получиш" и "задоволяване на потребностите" (представата на куклата), и "даваш без да очакваш нищо насреща" е моята собствена представа за любов. Не те карам да се съгласяваш с нея.
В "Името на розата", имаше следния диалог м/у Шон Конъри и младежа (цитирам по памет):
-Защо мислиш, че това което изпитваш е любов? Какво точно изпитваш?
- Ами.... искам на нея да й е хубаво.
- О боже! Ти наистина си влюбен!
Това, че не очакваш да получиш означава точно това - че не очакваш да получиш. Че може и да не получиш. И, че не е важно получаваш ли или не поучаваш. По-ясно от това няма как да го обясня.
Уффф, Верчееееее... Тя казвала това, тя казвала онова... НАИСТИНА ли вярваш, че точно ТЯ казва тези неща??? Прочетох статията. Та това са всеизвестни истини. Нима за първи път ги четеш и никога досега не си ги чувала/чела?vyara написа:Ами че нали тя точно това казва - да не спираме да даваме, да съблазняваме другия и да правим така, че на него да му е добре. Да се борим за него, а не да смятаме, че е наш завинаги по силата на някакъв договор, наречен "брак". Не виждам противоречие.Ржевски написа:Това, че не съм го прочел до края беше казано иносказателно. Естествено, че съм го прочел, иначе не бих си позволил да критикувам. А "стигнах до тук и се отказах", означавашe, че този текст няма какво да ми даде, нещо повече, той противоречи на моите виждания.vyara написа: Ти също не си го прочел до края. За какво да коментираме тогава?
А това, че любовта е разликата м/у "дай ЗА ДА получиш" и "задоволяване на потребностите" (представата на куклата), и "даваш без да очакваш нищо насреща" е моята собствена представа за любов. Не те карам да се съгласяваш с нея.
В "Името на розата", имаше следния диалог м/у Шон Конъри и младежа (цитирам по памет):
-Защо мислиш, че това което изпитваш е любов? Какво точно изпитваш?
- Ами.... искам на нея да й е хубаво.
- О боже! Ти наистина си влюбен!
Това, че не очакваш да получиш означава точно това - че не очакваш да получиш. Че може и да не получиш. И, че не е важно получаваш ли или не поучаваш. По-ясно от това няма как да го обясня.
А е важно дали и ти ще получиш, не се залъгвай. Ако на другия не му пука за теб, не виждам как би продължил вечно да даваш.

Звеневия написа:Мноо сте сИриозни сичките!
Парень и девушка едут в машине.
Парень (мечтательно):
— Всю жизнь хотел, чтобы мне сделали минет в машине на ходу.
Девушка (решительно):
— НЕТ!
Парень:
— Ну пожалуйста.
Девушка:
— НЕТ!
Парень:
— Ну что тебе стоит?
Девушка:
— Вот получишь права, сядешь за руль… А пока машину веду я — никаких минетов.
Звеневия написа:Звеневия написа:Мноо сте сИриозни сичките!
Парень и девушка едут в машине.
Парень (мечтательно):
— Всю жизнь хотел, чтобы мне сделали минет в машине на ходу.
Девушка (решительно):
— НЕТ!
Парень:
— Ну пожалуйста.
Девушка:
— НЕТ!
Парень:
— Ну что тебе стоит?
Девушка:
— Вот получишь права, сядешь за руль… А пока машину веду я — никаких минетов.:rotfl24::rotfl24: