Тююююх, как пък баш днес в събота, то няма и да има кой да ми отговори, ама карай. Тъй че чакам спешни отзиви, плиййййз.
Спешна консултация за кола
Спешна консултация за кола
Тук мине се не мине време и някой почва да разпитва и събира отзиви за лаптоп, фотоапарат или кола. Ми ето дежурен въпрос за кола. Мъжа ми рязко днес реши, че ще купуваме кола, отиде до близката автокъща и хареса една мазда MPV, 2.0, 2001 г., 120 коня. И като ми я показа и аз я харесах. Обаче като всеки човек с нет, викам чакай да поровя из нета и да видя отзиви. Рових тук-там, но ми се ще и вас да питам за някакви впечатления или отзиви от ваши познати.
Тююююх, как пък баш днес в събота, то няма и да има кой да ми отговори, ама карай. Тъй че чакам спешни отзиви, плиййййз.

Re: Спешна консултация за кола
Ако ви е легнала на сърцето, както се казва- значи това е вашата кола!vyara написа:Тук мине се не мине време и някой почва да разпитва и събира отзиви за лаптоп, фотоапарат или кола. Ми ето дежурен въпрос за кола. Мъжа ми рязко днес реши, че ще купуваме кола, отиде до близката автокъща и хареса една мазда MPV, 2.0, 2001 г., 120 коня. И като ми я показа и аз я харесах. Обаче като всеки човек с нет, викам чакай да поровя из нета и да видя отзиви. Рових тук-там, но ми се ще и вас да питам за някакви впечатления или отзиви от ваши познати.
Бих ви посъветвал, но и мъжа ти ще знае, че най- важното е да я види майстор, на когото имате доверие. От това по- важно няма!
Аз като купвах мондеото, 8 коли карах при моя майстор. За всичките каза, че не струват, само мондеото хареса, ама вика- не си го купвай, щото е форд
Друго, което е важно- ще плащате висок данък, щото е над 100 коня.
Това е от мен. Успех!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

мазда
няма да съжалявате.
който се е качил на няква колица от тия дръпнатите /японци, корейци/ не иска да слиза от нея.
поне половин милион километра ресурс има до първия основен ремонт. така ги изчисляват.
стига да не е от много по-старите модели, че още не се бяха научили да борят европейския пазар.
а не се и развалят освен при блъскотевици или много влизане по дупките.
но тръгне ли нещо да грохва без видима причина, значи и други неща ще го последват.
както казах...изчисляват всички части да са горедолу с еднакъв ресурс, та ако е на старо....може да са менте километрите.
а и щом сте си я харесали... поне посочи модел, а най-добре на мазда във форума да почетете- там със сигурност има отзиви за модела.
няма да съжалявате.
който се е качил на няква колица от тия дръпнатите /японци, корейци/ не иска да слиза от нея.
поне половин милион километра ресурс има до първия основен ремонт. така ги изчисляват.
стига да не е от много по-старите модели, че още не се бяха научили да борят европейския пазар.
а не се и развалят освен при блъскотевици или много влизане по дупките.
но тръгне ли нещо да грохва без видима причина, значи и други неща ще го последват.
както казах...изчисляват всички части да са горедолу с еднакъв ресурс, та ако е на старо....може да са менте километрите.
а и щом сте си я харесали... поне посочи модел, а най-добре на мазда във форума да почетете- там със сигурност има отзиви за модела.
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
- Глас в пустиня
Нямам никакви наблюдения върху Мазда и едва ли ще съм ти от полза. Напоследък автомобилите са унифицирани и почти няма драстични разлики в показателите и оборудването. Водещо при избора, поне според мен и хората около мен, е техническата поддръжка, а там япончетата издишат - скъпи части и консумативи. Когато взех сузукито на щерката и го закарах да му направят задължителното обслужване(смяна на масла, ремъци, ролки) ми се напукаха устните, стъпи ми двойно колкото давам за обслужването на фолксваген, пък и ламарините бързо чурдисват, а тенекеджиите дерат кожи. Голям кон много зоб иска, а 120 още повече, сигурно ще ти дава разход около 10литра на 100км градско, а при тия цифри на горивата си е ... неприятно. Още по-неприятно и смешно става когато се изръсиш за скъпа, мощна и модерна кола пък после и треснеш газова уредба.
Такива дребни на пръв поглед нещица са определящи при мен. Фен съм и предпочитам фолксваген - яки двигатели, добра ламарина, поносимо обслужване и сравнително евтини авточасти, разходът на гориво е в поносими граници в зависимост от модел и кубатура.
Но при автомобилите изборът е личен - пожелавам ви успех и безаварийно експлоатиране на каквото и да се спрете!
Такива дребни на пръв поглед нещица са определящи при мен. Фен съм и предпочитам фолксваген - яки двигатели, добра ламарина, поносимо обслужване и сравнително евтини авточасти, разходът на гориво е в поносими граници в зависимост от модел и кубатура.
Но при автомобилите изборът е личен - пожелавам ви успех и безаварийно експлоатиране на каквото и да се спрете!
Да, това й беше лошото на маздата, че гори повечко, а и частите скъпи. Затова се спряхме на друго. Капарирахме едно рено espace. Каквото такова. Но гори по-малко, дизел е и пак е такова комфортно. Как ви се струва реното като избор?БоЕВ написа:Нямам никакви наблюдения върху Мазда и едва ли ще съм ти от полза. Напоследък автомобилите са унифицирани и почти няма драстични разлики в показателите и оборудването. Водещо при избора, поне според мен и хората около мен, е техническата поддръжка, а там япончетата издишат - скъпи части и консумативи. Когато взех сузукито на щерката и го закарах да му направят задължителното обслужване(смяна на масла, ремъци, ролки) ми се напукаха устните, стъпи ми двойно колкото давам за обслужването на фолксваген, пък и ламарините бързо чурдисват, а тенекеджиите дерат кожи. Голям кон много зоб иска, а 120 още повече, сигурно ще ти дава разход около 10литра на 100км градско, а при тия цифри на горивата си е ... неприятно. Още по-неприятно и смешно става когато се изръсиш за скъпа, мощна и модерна кола пък после и треснеш газова уредба.
Значи вече можем да дадем съвети за цвета?vyara написа: Да, това й беше лошото на маздата, че гори повечко, а и частите скъпи. Затова се спряхме на друго. Капарирахме едно рено espace. Каквото такова. Но гори по-малко, дизел е и пак е такова комфортно. Как ви се струва реното като избор?
Panta rhei...
Може, давай, но едва ли ще я пребоядисаме.Мнемозина написа:Значи вече можем да дадем съвети за цвета?vyara написа: Да, това й беше лошото на маздата, че гори повечко, а и частите скъпи. Затова се спряхме на друго. Капарирахме едно рено espace. Каквото такова. Но гори по-малко, дизел е и пак е такова комфортно. Как ви се струва реното като избор?
Честито!vyara написа: Да, това й беше лошото на маздата, че гори повечко, а и частите скъпи. Затова се спряхме на друго. Капарирахме едно рено espace. Каквото такова. Но гори по-малко, дизел е и пак е такова комфортно. Как ви се струва реното като избор?
Да си джъткате безаварийно "камиончето"!
Сори, не се сдържах... Ама си е камионче, де...
Маздата повече ми харесва.

Гледахме две такива. Едната дълга като влак, нашата е по-къса.Ън написа:Честито!vyara написа: Да, това й беше лошото на маздата, че гори повечко, а и частите скъпи. Затова се спряхме на друго. Капарирахме едно рено espace. Каквото такова. Но гори по-малко, дизел е и пак е такова комфортно. Как ви се струва реното като избор?
Да си джъткате безаварийно "камиончето"!![]()
![]()
Вземаме ги с перспектива, ако се увеличи семейството.
Ми кво да направя, мъжа ми е мегаломан.
Маздата по-хубава, ама повече гори. Аз постоянно си ходя на село и хич не ми е все едно колко харчи. Абе каквото такова.
Е, още не е станала наша, така че не смея да се похвалвам. Рано е.Мнемозина написа:Ох, извинявай, че се забавих, знам, че ти е спешно.vyara написа:Може, давай, но едва ли ще я пребоядисаме.Мнемозина написа:
Значи вече можем да дадем съвети за цвета?
Ами не знам, Вяра, не мога да ти дам съвет, то цветът е въпрос на вкус.
Честита да ви е!
Иначе тя почти няма цвят, сребриста е.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Добреvyara написа: Как ви се струва реното като избор?
Не че разбирам нещо от коли, но един приятел, неповторим майстор на коли, има такова
и покрай него мъж ми сума време се канеше да си купува същото, а моят мъж е много мъдър човек

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Хубавото на голямото е, че в него се побира и малко, и много:blum::winkw:Ън написа:Честито!vyara написа: Да, това й беше лошото на маздата, че гори повечко, а и частите скъпи. Затова се спряхме на друго. Капарирахме едно рено espace. Каквото такова. Но гори по-малко, дизел е и пак е такова комфортно. Как ви се струва реното като избор?
Да си джъткате безаварийно "камиончето"!![]()
![]()
Все пак хората са с две деца..
Може след време да имат трето
или куче...
голямо куче:-)
Ние винаги пътуваме с много багаж и никога мястото в колите не ни стига,
при все, че никога не сме имали малки, компактни колички

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Честито за количката
. Добре дошли в клуба на Рено. Колата е добра и при добра поддръжка ще ви служи вярно. Моят съвет е - да станете членове на клуб Рено. Много свестни хора и са ме спасявали даже на пътя. Бях закъсал в Плевен и намерих интернет и помолих за помощ и след час колега от клуба ме намери и ми намери и майстор и преспах у тях докато ми стане готова колата и на следващия ден бях като нов.
Ако е имало и две- три самодиви да го утешават...Елинида написа:Страхотна реклама на Реноinj написа: Бях закъсал в Плевен и намерих интернет и помолих за помощ и след час колега от клуба ме намери и ми намери и майстор и преспах у тях докато ми стане готова колата и на следващия ден бях като нов.:rotfl24:

С жената бях бе, как да помоля и за самодивиЪн написа:Ако е имало и две- три самодиви да го утешават...Елинида написа:Страхотна реклама на Реноinj написа: Бях закъсал в Плевен и намерих интернет и помолих за помощ и след час колега от клуба ме намери и ми намери и майстор и преспах у тях докато ми стане готова колата и на следващия ден бях като нов.:rotfl24:
Добре ми се струва. Голямо и комфортно. Според нуждите е обаче.vyara написа:Да, това й беше лошото на маздата, че гори повечко, а и частите скъпи. Затова се спряхме на друго. Капарирахме едно рено espace. Каквото такова. Но гори по-малко, дизел е и пак е такова комфортно. Как ви се струва реното като избор?БоЕВ написа:Нямам никакви наблюдения върху Мазда и едва ли ще съм ти от полза. Напоследък автомобилите са унифицирани и почти няма драстични разлики в показателите и оборудването. Водещо при избора, поне според мен и хората около мен, е техническата поддръжка, а там япончетата издишат - скъпи части и консумативи. Когато взех сузукито на щерката и го закарах да му направят задължителното обслужване(смяна на масла, ремъци, ролки) ми се напукаха устните, стъпи ми двойно колкото давам за обслужването на фолксваген, пък и ламарините бързо чурдисват, а тенекеджиите дерат кожи. Голям кон много зоб иска, а 120 още повече, сигурно ще ти дава разход около 10литра на 100км градско, а при тия цифри на горивата си е ... неприятно. Още по-неприятно и смешно става когато се изръсиш за скъпа, мощна и модерна кола пък после и треснеш газова уредба.
Имам Рено Меган Сценик в момента и съм доволна.
И Мазда съм имала.. и какво ли не вече.
Японката кола е добър избор когато е нова!
"Спаси си деня!" - Green Light
я дай линк, молимinj написа:Честито за количката. Добре дошли в клуба на Рено. Колата е добра и при добра поддръжка ще ви служи вярно. Моят съвет е - да станете членове на клуб Рено. Много свестни хора и са ме спасявали даже на пътя. Бях закъсал в Плевен и намерих интернет и помолих за помощ и след час колега от клуба ме намери и ми намери и майстор и преспах у тях докато ми стане готова колата и на следващия ден бях като нов.
да видим за що иде реч
п.п. И що си мълча до сега, а?
Re: Спешна консултация за кола
честито и наздраве! и да си я карате безаварйно, докато не стане време да я смените с новата мазда 6 /има асистент при потегляне при наклон, т.е. се предполага, че е направена за шофьорки:winkw:/
just perfect
- Глас в пустиня
http://www.renault-bg.com/smf/Неф написа:я дай линк, молимinj написа:Честито за количката. Добре дошли в клуба на Рено. Колата е добра и при добра поддръжка ще ви служи вярно. Моят съвет е - да станете членове на клуб Рено. Много свестни хора и са ме спасявали даже на пътя. Бях закъсал в Плевен и намерих интернет и помолих за помощ и след час колега от клуба ме намери и ми намери и майстор и преспах у тях докато ми стане готова колата и на следващия ден бях като нов.
да видим за що иде реч
Ето това е форума и сайта съответно. Докато бях в БГ си бях член на клуба (макар че като аварирах тогава не бях такъв още) - получаваш членска карта и карти за намаление на бензин и газ на определени бензиностанции и намаление на части и гуми в определени магазини при представяне на членската карта. Всичко съм го ползвал активно и работи :)
Всеки месец си организират и сбирки на бира скара и тем подобни
Благодаря!inj написа:http://www.renault-bg.com/smf/Неф написа:я дай линк, молимinj написа:Честито за количката. Добре дошли в клуба на Рено. Колата е добра и при добра поддръжка ще ви служи вярно. Моят съвет е - да станете членове на клуб Рено. Много свестни хора и са ме спасявали даже на пътя. Бях закъсал в Плевен и намерих интернет и помолих за помощ и след час колега от клуба ме намери и ми намери и майстор и преспах у тях докато ми стане готова колата и на следващия ден бях като нов.
да видим за що иде реч
Ето това е форума и сайта съответно. Докато бях в БГ си бях член на клуба (макар че като аварирах тогава не бях такъв още) - получаваш членска карта и карти за намаление на бензин и газ на определени бензиностанции и намаление на части и гуми в определени магазини при представяне на членската карта. Всичко съм го ползвал активно и работи :)
Всеки месец си организират и сбирки на бира скара и тем подобни
Гледала съм такъв на Пежо.
Но в тоя ще се регистрирам вероятно!
Само да не сменя колата докато ми остане време за това
Вече е наша - Рени Спасова (от Рено Еспас). 
Пред блока е, да е жива и здрава! Вече мога с чиста съвест да благодаря за честитките. Благодаря Ън, Мнемо, Инж (фърлих едно око на клубчето, благодаря за идеята ), Елинида, Суити, Бийд, Боев и на всички, които дадоха мнение по въпроса!
Имам и още да се хваля.
Вече може да ми викате "капитанска жено", понеже мъжа ми вчера взе и последните изпити за правоспособност. Е, няма от утре да е капитан, но най-важния етап е преодолян, сега малко ще пътува като старши помощник, но де юре си е с правоспособност за капитан в определени участъци на Дунав.
Много ми се насъбра да черпя, затова черпя всички ви виртуално!
Пред блока е, да е жива и здрава! Вече мога с чиста съвест да благодаря за честитките. Благодаря Ън, Мнемо, Инж (фърлих едно око на клубчето, благодаря за идеята ), Елинида, Суити, Бийд, Боев и на всички, които дадоха мнение по въпроса!
Имам и още да се хваля.
Вече може да ми викате "капитанска жено", понеже мъжа ми вчера взе и последните изпити за правоспособност. Е, няма от утре да е капитан, но най-важния етап е преодолян, сега малко ще пътува като старши помощник, но де юре си е с правоспособност за капитан в определени участъци на Дунав.
- windcolours
Стига си се хвалила, вземи да почерпиш както трябва!:blum:vyara написа:Вече е наша - Рени Спасова (от Рено Еспас).
Имам и още да се хваля.
И честито!!!:bigsmile:
ПП Важното е ти да си капитанът у дома
ППП Хаха, от толкова хвалби дори не прочетох поста ти докрай и съм пропуснала,че все пак черпиш:lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
е, капитанска жено, все такива хубави работи да ви се случват ти пожелавам! а на себе си пожелавам някой ден като направим онзи отдавна планиран круиз по дунава мъжът ти да е капитан на кораба!!!vyara написа:Вече може да ми викате "капитанска жено", понеже мъжа ми вчера взе и последните изпити за правоспособност. Е, няма от утре да е капитан, но най-важния етап е преодолян, сега малко ще пътува като старши помощник, но де юре си е с правоспособност за капитан в определени участъци на Дунав.
just perfect
Их, тъкмо щях да кажа, че съм се изчеститила, пък то още нещо имало... Хайде хаирлия да е!vyara написа:Вече е наша - Рени Спасова (от Рено Еспас).
Имам и още да се хваля.
Panta rhei...
Аз пък ти пожелавам много, много круизи и пътешествия!bead_ написа:е, капитанска жено, все такива хубави работи да ви се случват ти пожелавам! а на себе си пожелавам някой ден като направим онзи отдавна планиран круиз по дунава мъжът ти да е капитан на кораба!!!vyara написа:Вече може да ми викате "капитанска жено", понеже мъжа ми вчера взе и последните изпити за правоспособност. Е, няма от утре да е капитан, но най-важния етап е преодолян, сега малко ще пътува като старши помощник, но де юре си е с правоспособност за капитан в определени участъци на Дунав.
Един бивш колега и приятел на мъжа ми след като стана капитан се прехвърли на тези кораби, така че нищо не се знае, може и това да се случи.
ауто билд българия /днешна дата/
топ 10 семейни автомобили
1 фоклксваген шаран
2 мерцедес е-класа
рено сценик
фолксваген мултиван
5 туарег
6 опел мерива
7 ауди кю 5
пежо 308 св
9 бмв 5-та серия гт
10 сеат ибиза
смотана класация. несравними класове автомобили.
топ 10 семейни автомобили
1 фоклксваген шаран
2 мерцедес е-класа
рено сценик
фолксваген мултиван
5 туарег
6 опел мерива
7 ауди кю 5
пежо 308 св
9 бмв 5-та серия гт
10 сеат ибиза
смотана класация. несравними класове автомобили.
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- windcolours