Най-старата светлина

Все същите
Аватар
vyara

Re: Най-старата светлина

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
Remmivs написа:Снимка на Вселената и първата светлина в нея от телескопа Планк.

...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science_and_ ... 501154.stm
Добре, че имам известен опит с уточняването на вселенските гледни точки в тези снимки, та се сетих, че картинката е на галактиката ни.

И се замислих за това, че всичко е едно, когато си вътре в него. Започнеш ли да го гледаш отстрани, това едно става част от друго всичко-едно - и така докато стигнеш до нивото, от което не можеш да излезеш. :lol:
Никога няма да можем да получим подобна картина на вселената. Само частици, сглобени както някой си ги представя. Не можем да се видим отвън и това е. Ще сме си едно за вечни времена, просто няма друг начин.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа:
Мнемозина написа:Добре, че имам известен опит с уточняването на вселенските гледни точки в тези снимки, та се сетих, че картинката е на галактиката ни.
Картинката не е точно на Галактиката ни... 'малкo' сме 'видяли' и извън млечния път, дори и на тази снимка, та все пак по-правилно ще я да я наречем на Вселената.
Вселената е по-важна, така да се каже:winkw:...Галактиките са просто купчина звезди и разни прахоляци, формирали планети, в които като в някакъв мрявуняк сме се заврелй ние хората:lol:
Възможно е и да греша, космическата география ми е терра инкогнита. :grin:
Но ако ще е така, то тогава става дума за видимата - за нас и по-мощните ни помощни "очи" - засега - вселена. За които именно (очите) всичко извън тази видима вселена е тъмно.
Умовете ни имат малко по-други... виждания. :lol:

Да не говорим, че в разните такива снимки и анализи време и пространство са ми доста оплетени. :lol:

П.П. Вяра, с това и на теб отговарям май. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

vyara написа:
Мнемозина написа:
Remmivs написа:Снимка на Вселената и първата светлина в нея от телескопа Планк.

...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science_and_ ... 501154.stm
Добре, че имам известен опит с уточняването на вселенските гледни точки в тези снимки, та се сетих, че картинката е на галактиката ни.

И се замислих за това, че всичко е едно, когато си вътре в него. Започнеш ли да го гледаш отстрани, това едно става част от друго всичко-едно - и така докато стигнеш до нивото, от което не можеш да излезеш. :lol:
Никога няма да можем да получим подобна картина на вселената. Само частици, сглобени както някой си ги представя. Не можем да се видим отвън и това е. Ще сме си едно за вечни времена, просто няма друг начин.
щооо?
...е не е както някой си ги представя, а както ги е заснел или сканирал Планк, като е детектирал оново фоново микровълново лъчение малко след Големия взрив...ама ти наистина ли не вярваш, че това е 'снимка'????!
Блажени са бедните духом
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Sweety написа:ама ти наистина ли не вярваш, че това е 'снимка'????!
А нима вие вярвате, че това е снимка. :lol:
Рем, ела да им го кажеш лично. :lol:
Как да е снимка, като човечеството не е достигнало тази гледна точка и тази видимост?! Много сте лековерни. :winkw:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
Възможно е и да греша, космическата география ми е терра инкогнита. :grin:
Но ако ще е така, то тогава става дума за видимата - за нас и по-мощните ни помощни "очи" - засега - вселена. За които именно (очите) всичко извън тази видима вселена е тъмно.

Да не говорим, че в разните такива снимки и анализи време и пространство са ми доста оплетени. :lol:

Аз не го виждам нито с очите, нито с ума си. Очите виджат в диапазон от-до. Умът вижда каквото знае, нищо повече, т.е. той цял живот се учи да "вижда", но какво е един човешки живот! И така, примирете се братя и сестри, няма как да сте в бульона и да виждате как великана го сърба от чинията си. :lol: Още повече, че той е там само като гледате. Когато не гледате, го няма. Мъхъм! :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:Аз не го виждам нито с очите, нито с ума си. Очите виджат в диапазон от-до. Умът вижда каквото знае, нищо повече, т.е. той цял живот се учи да "вижда", но какво е един човешки живот! И така, примирете се братя и сестри, няма как да сте в бульона и да виждате как великана го сърба от чинията си. :lol: Още повече, че той е там само като гледате. Когато не гледате, го няма. Мъхъм! :lol:
Ми тогава освен да те открехна, че най-важните неща се виждат със сърцето. :blum:

Понеже нямам време да обяснявам колко е хубаво унаследеното от предшествениците ни или споделеното от съвременници знание. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа: Възможно е и да греша, космическата география ми е терра инкогнита. :grin:

:lol:и на мене не ми е много ясно...а би трябвало, щото уж едно време съм учила...
интересното е ,че няма нищо сложно...всъщност някой факти, човек ги научава доакто гледа космос на Сейган или чете Хокинкг, но е трудно да се разбере от там... когато се учи като наука е много по-лесно...
та преди много години още се знаеше, че Вселената може да
е крайна, може да е безкрайна...
ако е крайна рано или късно ще успеем да я заснемем...
а дали е Крайна или Безкрайна, би трябвало вече да са разбрали учените, ама аз още не съм чула, щото не ме вълнува много много..:-)
Сега като дойде Rем, всичко ще обясни, че той много чете..:winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа:Аз не го виждам нито с очите, нито с ума си. Очите виджат в диапазон от-до. Умът вижда каквото знае, нищо повече, т.е. той цял живот се учи да "вижда", но какво е един човешки живот! И така, примирете се братя и сестри, няма как да сте в бульона и да виждате как великана го сърба от чинията си. :lol: Още повече, че той е там само като гледате. Когато не гледате, го няма. Мъхъм! :lol:
Ми тогава освен да те открехна, че най-важните неща се виждат със сърцето. :blum:

Понеже нямам време да обяснявам колко е хубаво унаследеното от предшествениците ни или споделеното от съвременници знание. :bigsmile:
Най-важните, да, но не и най-големите. :lol:
Колкото и да трупаш и да тръгваш от все по-високо ниво на информация, споделяш знание само с човеци, там е работата. Какво повече от теб може да знае или види друг човек?! :bigsmile: Ние просто сме едно и също нещо на много места, това е.
Изображение
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

vyara написа:
Как да е снимка, като човечеството не е достигнало тази гледна точка и тази видимост?! Много сте лековерни. :winkw:
хахахa..сега разбирам как са се чувставли хората, когато един луд учен им е казвал, че Земята се върти...:winkw:
Блажени са бедните духом
Неф

Мнение от Неф »

Sweety написа:
vyara написа:
хахахa..сега разбирам как са се чувставли хората, когато един луд учен им е казвал, че Земята се върти...:winkw:
Мен ми е по-интересно как се е чувствал "лудия" учен. :lol::winkw:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Ми тогава освен да те открехна, че най-важните неща се виждат със сърцето. :blum:

Колкото и да трупаш и да тръгваш от все по-високо ниво на информация, споделяш знание само с човеци, там е работата. Какво повече от теб може да знае или види друг човек?! :bigsmile: Ние просто сме едно и също нещо на много места, това е.
Ох, бе, голям си инат, начи... :lol:
Ще си намерим извънземни и готово.

Там е работата, че не сме едно и също нещо. Един знае за едно, друг - за друго и т.н. И никой от нас не е толкова умен, колкото всички заедно - или както там се подписваше Гаспод. :blum:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Sweety написа:
vyara написа:
Ще го кажа по друг начин. Това, че някой е сглобил определен брой снимки от определена гледна точка и е направил въпросната картинка, не означава, че вселената, погледната от предполагаема гледна точка като тази, която се представя, ще изглежда именно така. Това е само предположение, нямаме още цялостна снимка на картинката и няма как да я имаме. Не можем да излезем от вселената, да я фотнем и да се върнем обратно. Толкова ли не се разбира какво казвам?
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа:
Мнемозина написа: Възможно е и да греша, космическата география ми е терра инкогнита. :grin:

:lol:и на мене не ми е много ясно...а би трябвало, щото уж едно време съм учила...
интересното е ,че няма нищо сложно...всъщност някой факти, човек ги научава доакто гледа космос на Сейган или чете Хокинкг, но е трудно да се разбере от там... когато се учи като наука е много по-лесно...
та преди много години още се знаеше, че Вселената може да
е крайна, може да е безкрайна...
ако е крайна рано или късно ще успеем да я заснемем...
а дали е Крайна или Безкрайна, би трябвало вече да са разбрали учените, ама аз още не съм чула, щото не ме вълнува много много..:-)
Сега като дойде Rем, всичко ще обясни, че той много чете..:winkw:
Да, само да уточня, че все пак видима/невидима не е същото като крайна/безкрайна. Тоест тя може и да се окаже крайна, обаче за нас да е видима все още само донякъде.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа:
Мнемозина написа: Ми тогава освен да те открехна, че най-важните неща се виждат със сърцето. :blum:

Ох, бе, голям си инат, начи... :lol:
Ще си намерим извънземни и готово.

Там е работата, че не сме едно и също нещо. Един знае за едно, друг - за друго и т.н. И никой от нас не е толкова умен, колкото всички заедно - или както там се подписваше Гаспод. :blum:
Това, че не успяваш да разбереш (или усетиш :lol:) какво казвам, не значи, непременно, че аз съм инат. Може да значи, че ти си инат и не искаш да надскочиш собственото си мнение. :lol: Едно сме, Мнемо. Проявления на едно и също нещо. Дори на най-пъврично ниво сме създадени от едно и също, както и всичко останало във вселената - от енергия. Една и съща енергия с едно и същи частици. Само не се знае съзнанието откъде идва. При това съзнание, което противно на всички научни експерименти ти казва, че си отделен, че си сам, че има теб и извън теб. Нищо подобно! Питай Рем. :lol::blum:
Изображение
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

vyara написа:
Sweety написа:
vyara написа:
Ще го кажа по друг начин. Това, че някой е сглобил определен брой снимки от определена гледна точка и е направил въпросната картинка, не означава, че вселената, погледната от предполагаема гледна точка като тази, която се представя, ще изглежда именно така. Това е само предположение, нямаме още цялостна снимка на картинката и няма как да я имаме. Не можем да излезем от вселената, да я фотнем и да се върнем обратно. Толкова ли не се разбира какво казвам?
:lol::lol:бе кой е казал, че снимка на Вселената означава, някой да излезе извън Вселената и да я щракне цялата отвънка?!!!!
Значи не е вярно, че какво и да наречеш този образ, е предположение...тука се заблухдаваш
..това което е заснел този телескоп е светлина и най-вече електромагнитно лъчение в целия спектър, който познава човечеството!..Затова и Млечния път се вижда най-ярък и голям, защото е на-близо до наблюдателя т.е. телескопа...нещо като да гледаш Вселената в переспектива
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Това, че не успяваш да разбереш (или усетиш :lol:) какво казвам, не значи, непременно, че аз съм инат. Може да значи, че ти си инат и не искаш да надскочиш собственото си мнение. :lol: Едно сме, Мнемо. Проявления на едно и също нещо. Дори на най-пъврично ниво сме създадени от едно и също, както и всичко останало във вселената - от енергия. Една и съща енергия с едно и същи частици. Само не се знае съзнанието откъде идва. При това съзнание, което противно на всички научни експерименти ти казва, че си отделен, че си сам, че има теб и извън теб. Нищо подобно! Питай Рем. :lol::blum:
Добре де, добре.
Аз съм Пътят, Вселената и Всичко останало. От мен да мине. :blum:

Разбирам отлично как искаш да ме убедиш, че всички сме едно, обаче истината е, че бивайки това едно, не сме еднакви. И че постоянно (можем да) се учим от наученото от другите - дори и само поради факта, че никой от нас не може да побере цялото знание в себе си.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Sweety написа: :lol::lol:бе кой е казал, че снимка на Вселената означава, някой да излезе извън Вселената и да я щракне цялата отвънка?!!!!
Снимка означава снимка, а картинка - картинка. Заблуждава ви английският. :lol:
Изображение
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа:
Да, само да уточня, че все пак видима/невидима не е същото като крайна/безкрайна. Тоест тя може и да се окаже крайна, обаче за нас да е видима все още само донякъде.
:lol:ок...благодаря за уточнението!:winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Разбирам отлично как искаш да ме убедиш, че всички сме едно, обаче истината е, че бивайки това едно, не сме еднакви. И че постоянно (можем да) се учим от наученото от другите - дори и само поради факта, че никой от нас не може да побере цялото знание в себе си.
Притрябвало ми да те убеждавам. Аз казвам за моята убеденост.
Не сме еднакви, разбира си, но това твое правилно твърдение не противоречи по никакъв начин на моето. :lol: Учим се, предаваме си информация, осъществяваме непрекъсната връзка. Т.е. не волево, ние сме в непрекъсната връзка с цялата вселена, но понякога само го усещаме. В останалото време си представяме Бог. :lol: Това е. Все едно си капка в морето и останалите капки ти предават движението на вълната или температурата на водата и ти я приемаш и предаваш. Тази топлина идва от слънцето, движението от вятъра, но ние човеците няма да сме капки слънце, ще си останем капки вода. Може би когато си мислим, че умираме, ще станем капки пара и после капки в реката и после пак море, кой знае. :lol:
Изображение
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

vyara написа:
Sweety написа: :lol::lol:бе кой е казал, че снимка на Вселената означава, някой да излезе извън Вселената и да я щракне цялата отвънка?!!!!
Снимка означава снимка, а картинка - картинка. Заблуждава ви английският. :lol:
:shocked::blink::shocked::blink:
ааааа...така ли?!
:-)
Вяра, да ти кажа, много ти благодаря за постовете ти в тази тема...най-накрая срещнах някой дето е по-голям инат от мене:winkw:...това е хубаво де, да си инат...и да си убеден, е другите се заблуждават...
това за английския беше страхотно!...ROFL
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:Снимка означава снимка, а картинка - картинка. Заблуждава ви английският. :lol:
Бе я ми кажете използва ли се "анклав" за други неща, не за държави? Примерно за католически остров сред море от протестанти? Или може само преносно? :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Разбирам отлично как искаш да ме убедиш, че всички сме едно, обаче истината е, че бивайки това едно, не сме еднакви. И че постоянно (можем да) се учим от наученото от другите - дори и само поради факта, че никой от нас не може да побере цялото знание в себе си.
Притрябвало ми да те убеждавам. Аз казвам за моята убеденост.
Не сме еднакви, разбира си, но това твое правилно твърдение не противоречи по никакъв начин на моето. :lol: Учим се, предаваме си информация, осъществяваме непрекъсната връзка. Т.е. не волево, ние сме в непрекъсната връзка с цялата вселена, но понякога само го усещаме. В останалото време си представяме Бог. :lol: Това е. Все едно си капка в морето и останалите капки ти предават движението на вълната или температурата на водата и ти я приемаш и предаваш. Тази топлина идва от слънцето, движението от вятъра, но ние човеците няма да сме капки слънце, ще си останем капки вода. Може би когато си мислим, че умираме, ще станем капки пара и после капки в реката и после пак море, кой знае. :lol:
Ами ето, значи всичко идва и някъде от Вселената, не си го предаваме само помежду си. Нали за това беше спорът? :blum:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Sweety написа: :shocked::blink::shocked::blink:
ааааа...така ли?!
Вяра, да ти кажа, много ти благодаря за постовете ти в тази тема...най-накрая срещнах някой дето е по-голям инат от мене:winkw:...това е хубаво де, да си инат...и да си убеден, е другите се заблуждават...
това за английския беше страхотно!...ROFL
Не, не е така. Не съм убедена, че другите се заблуждават, убедена съм, че аз не се заблуждавам. Има голяма разлика. :lol:
Не се ядосвай. :winkw:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Ами ето, значи всичко идва и някъде от Вселената, не си го предаваме само помежду си. Нали за това беше спорът? :blum:
:lol:
Аз не помня да е имало спор. :blum:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Ами ето, значи всичко идва и някъде от Вселената, не си го предаваме само помежду си. Нали за това беше спорът? :blum:
Аха, аха, говорили сме си за едни и същи различни неща, както обикновено. :lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Sweety написа:благодаря за приказката:bigsmile:
колко по-интересно е било на земята, когато хората не са знаели какво причинява слънчевото затъмнение...и още хиляди такива големи и малки случки...
на съвремения човек толкова лесно му доскучава от всичко...дори когато това е спорт, пътувания по разни континенти...
ahhh...Universe is big...and we are in a big dipper...:?
:blum:

Приказка за звездите и първите хора

Имало едно време едно нищо.
И от него се родил Бог. Или може би не се родил, защото вече бил.
А може би от нищото се родила една ослепителна звезда – бебето Вселена. И започнала една фантастична приказка. Приказката за всичко.

В самото начало бебето Вселена било много горещо - като устата на огнедишащ дракон. Но феята на нощта започнала да охлажда огнените езици, да ги превръща в облаци прах и да ги завихря с вълшебната си пръчица. И колкото повече растяло бебето Вселена, толкова повече ставали тези облачета. После феята махнала отново с пръчицата си, от облаците се родили сияйни звезди и озарили тъмата на нищото с благодатната си светлина. Звездите бягали една от друга като златни рибки, пуснати във вълшебно кристално езеро.

Отначало те били самотни топчици топлина и лъчи. Но когато в огнените недра на първите звезди свършило горивото, което поддържало дъха на дракона, някои от тях изстинали и се превърнали в малки и студени бисерни сфери. И на тях едно обикновено зрънце пясък тежало колкото цяла планина. Самотни и потънали в сън, те се носят и до днес в океана на нищото.
Други пък не могли да устоят на силата на магьосницата, наречена гравитация, и пропаднали сами в себе си. И направили дупки в нищото. В тези тъмни дупки светлината била пленена и обречена - може би завинаги - да обикаля стените на кулата на черния замък и да дири сестриците си. За щастие феята на живота се била погрижила да има и трети вид звезди – звезди-майки. Те, подобно на птицата Феникс, завършвали живота си с ярка и ослепителна феерия от енергия, светлина и огън. Драконът в недрата им намирал сили да създаде зародишите на нови бебета звезди и да ги пръсне наоколо като семената на глухарче. И те политали навред и скоро ставали големи, истински звезди.

Този път обаче почти всяка имала със себе си по един наниз от мънички хладни и твърди мъниста, които се въртели около звездата като пиленца около майка си. И тя ги хранела с топлина и светлина и ги държала при себе си, защото ги обичала. На някои от тези мъниста, наречени планети, с течение на времето от топлината и светлината се появили мънички живинки, толкова миниатюрни, че в една капчица вода имало безброй от тях. Те весело плували и се радвали на животворната любов на майката-звезда и постепенно започнали да се събират на групи и да нарастват. Минали милион милиона години и от тези невидими малки същества се появили отначало риби, после земноводни като жабите (някои от тях после ставали на принцове, ако ги целунела красавица, но за съжаление първите жаби нямало кой да ги целува още), а след тях гущери и динозаври, малки плъхоподобни същества и птици, маймуни и накрая първите хора.

Не след дълго децата на първите хора вдигнали очи към загадъчните светлинки, блещукащи в нощното небе, и се запитали какви са те и кой ги е създал.
И дали на тези далечни острови от светлина има други същества, които гледат към безкрая и се питат усмивката на Бога ли виждат или тази на бебето Вселена, което вече било пораснало и имало свои деца, учудено взиращи се в небесата в търсене на отговори за първите хора.
Или пък и двете неща наведнъж.
Но това вече е една друга приказка.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа:
Аха, аха, говорили сме си за едни и същи различни неща, както обикновено. :lol::lol::lol:
Разбира се. :lol: Едните и същи неща са различни от различните гледни точки. :blum:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Добре, че имам известен опит с уточняването на вселенските гледни точки в тези снимки, та се сетих, че картинката е на галактиката ни.

не е само на галактиката ни
виа галактика
път млечен
е в центъра
:blum:
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
Бе спор няма, тук всички мислим еднакво. :rotfl24:
И каквото и да си говорим, каквито и да са разминаванията,
винаги излиза накрая, че всъшност винаги сме били на едно мнение! :-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

нямам време да чета всичко, уви

вселена наричаме това, до което очите ни, въоръжени или не, могат да достигнат
виждаме назад във времето някъде на 14-16 млрд години

вселената може да е безкрайна, а може и да е крайна
дори и да е крайна може да отворена и затворена
всичко е едно
а дори и да има много вселени
или пък да е една разнородна и ние да сме в някакъв неин локален (16 млрд светлинни години локален хехехехе) участъщ
не е ли прекрасно, че вселената е създала същества, които се взират в нея и се питат какво е това, което виждат
макар и да знаят че способността им да възприемат е ограничена и вълново и времево
прекрасно е
според мен
магия

и наздраве!

:wine: :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Бе спор няма, тук всички мислим еднакво. :rotfl24:
само да те дразня го казвам

всичко е едно :harhar:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:вселена наричаме това, до което очите ни, въоръжени или не, могат да достигнат
виждаме назад във времето някъде на 14-16 млрд години

вселената може да е безкрайна, а може и да е крайна
дори и да е крайна може да отворена и затворена
всичко е едно
а дори и да има много вселени
или пък да е една разнородна и ние да сме в някакъв неин локален (16 млрд светлинни години локален хехехехе) участъщ
не е ли прекрасно, че вселената е създала същества, които се взират в нея и се питат какво е това, което виждат
макар и да знаят че способността им да възприемат е ограничена и вълново и времево
прекрасно е
според мен
магия

и наздраве!

:wine: :cool:
Хмммм... Ето определението от кака Вики обаче:
Вселена е понятие, което обикновено означава целия пространствено-времеви континуум, в който съществуваме, заедно с всички форми на енергия и материя в него... и т.н.

За виждане не става дума изобщо май. :blum:
Пък мен ме вълнува въпросът за умо- или душепостижимостта й - за което и ти накрая казваш наздраве. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
pocti_bezobidna написа:Бе спор няма, тук всички мислим еднакво. :rotfl24:
само да те дразня го казвам

всичко е едно :harhar:
Не бе, вярвай си в каквото искш, просто се изтърква фразата, като ти я повтарят по десетина пъти на ден, колкото и да е ултра-хипер-мега-супер гениално-филофско и т.н. и т.н.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:нямам време да чета всичко, уви

вселена наричаме това, до което очите ни, въоръжени или не, могат да достигнат
Значи ил това, че съседната стая е Вселена или не?
Въоръжена или не все още не мога да виждам прз сетни. :grin:
Виж, ако пробия дупка Вселената ще ми е под носа направо :grin:

ПП. Казвам го, за да те дразня, разбира се.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа: Приказка за звездите и първите хора

Но това вече е една друга приказка.
Нямам време да чета докрай, но добре започва.
Заедно с вчерашната - за децата ти ли са писани?
Казвал си, че искаш да пишеш - ако събереш 20тина подобни според мен би могъл да ги предложиш на някое детско издателство. Достъпно обяснение на нещата, харесва ми. :-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Нямам време да чета докрай, но добре започва.
Заедно с вчерашната - за децата ти ли са писани?
Казвал си, че искаш да пишеш - ако събереш 20тина подобни според мен би могъл да ги предложиш на някое детско издателство. Достъпно обяснение на нещата, харесва ми. :-)
писани са за всички
защото всички сме деца
имам няколко
но не са 20 още
ще станат
но не са детски въпреки че са
но както вече казах
всичко е дете
:cool:

ps
тази специално е писана за деца де
беше едно обещание

pps
много съм луд и хаотичен напоследък
не че по принцип не съм
забравих да ти благодаря за думите
:kiss:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа: писани са за всички
защото всички сме деца
Не е зле и да пораснем кога си требе.
Щото става малко странно, нали...

Иначе ефектно звучи, да.

Знам ли как процедират по издателствата, мъ що па да се не пробваш. Ама мисля, 15-20 е оптимална бройка.
Няма да изкараш пари от тва, тука нема толко читатели просто, па не си Ицо Калчев или ТРУДовашките автори (опазил господ!) ма па шЪ имаш публикувана книга.
Па и връзки потърси - помага :-)

Пък на премиерата щЪ раздаваш автографи.
Неф

Мнение от Неф »

приказки
РЕМ
:bigsmile:

без малко да пропусна най-важната тема.
Връщам се да чета.

Ейй, тия мачове развалят хората начи, ццц :winkw:
"Спаси си деня!" - Green Light
Публикувай отговор