Germany vs Facebook :-)

За тези, на които им пука...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Germany vs Facebook :-)

Мнение от Remmivs »

Not only are Germany and Facebook not friends, they might end up opponents in a courtroom. Germany has begun legal action over privacy. A German data protection official accuses Facebook of illegally saving personal data of people who don't use the site and haven't given permission to access their private information. Germany, which has also launched an investigation into Google over its Street View mapping program, has some of the strictest privacy laws in the world.

http://skunkpost.com/news.sp?newsId=2760
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Опасните капани на Фейсбук

Има база за замисляне.

Аз бях регистриран известно време и не ми хареса. Определено изисква и настоява за внимание Фейсбук, потвърдете приятелство, вижте забележките, потвърдете по- висока сигурност, поканиха ви в група. И снимки, снимки, надписани снимки...
Трудно се аргументирам защо точно, но ъъъ прекалено агресивно приятелство ми предлага фейсбук.
Аз съм в другата крайност(която, също едва ли е здравословна, де). Едничкият ми интернет социален контакт е Зочо. Отива ми на флегматичния темперамент. Повече и още не е за мен.

П.П. Има разни професионални- линк ин, например. Те по- биват
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Начи втори, начи, опит
Бъгна ми се нещо компотера и трябваше рестарт :(

Та, начи, тва мрежите, начи, са за оплитане, начи.
Ма не тва исках да кажа. Мислата ми беше по-ясна предния път...

Не оръжията убиват, а хората. Не мрежите прецакват, а хората, които "споделят" там какво ли не. Фейса и мен ме дразни малко с постоянното сръчкване. Но ако не му се даваш той няма кво да ти направи. Т.е. юз уит кер, както казват руснаците.
От друга страна там точно намерих това: леководолазене в студио :)

Не става тва с линка и не става :(
Уффф изпоти ме тоя линк :evil:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Аз бях регистриран известно време и не ми хареса. Определено изисква и настоява за внимание Фейсбук, потвърдете приятелство, вижте забележките, потвърдете по- висока сигурност, поканиха ви в група. И снимки, снимки, надписани снимки...
Трудно се аргументирам защо точно, но ъъъ прекалено агресивно приятелство ми предлага фейсбук.
аз пъ там трудно се ориентирам
сутринта видях група "Аман от Бойко Борисов!!!"
малко последователи ми се видяха, обаче :lol:

при влизане иска няква парола на пощата ми - така вади сигурно листа с контакти, ку се попълни
сигурно затова получавам в пощата покани или информация за хора, които са ми писали мейли...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:Начи втори, начи, опит
Бъгна ми се нещо компотера и трябваше рестарт :(

Та, начи, тва мрежите, начи, са за оплитане, начи.
Ма не тва исках да кажа. Мислата ми беше по-ясна предния път...

Не оръжията убиват, а хората. Не мрежите прецакват, а хората, които "споделят" там какво ли не. Фейса и мен ме дразни малко с постоянното сръчкване. Но ако не му се даваш той няма кво да ти направи. Т.е. юз уит кер, както казват руснаците.
От друга страна там точно намерих това: леководолазене в студио :)

Не става тва с линка и не става :(
Уффф изпоти ме тоя линк :evil:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=565026

Така по- ли става

В кратце - какво вече се е случило "благодарение на Фейсбук:
По-долу следват 10 начина, по които Facebook може да причини повече зло, отколкото добро.

1. Вие ще се съберете със своите биологични родители. Това е добра новина, но не винаги. Вземете случая с Принс Сагала, която откри биологичните си деца във Facebook - децата, за които тя предполагаше, че са отвлечени от бившия й съпруг преди повече от десетилетие. Майката и децата сега са отново заедно. Единственият проблем е, че децата са израсли с баща си и не искат да имат нищо общо с майка си, която сега има попечителските права. А в една друга по-ужасна история, Ейми Суорд бе осъдена наскоро на девет до 30 години затвор за сексуално посегателство срещу своя 15-годишен биологичен син, когото тя проследила по Facebook.

2. Кредиторите могат да ви следят.

3. Вашият застраховател може да откаже ваше искане за компенсация.

4. Вашият бивш брачен партньор може да използва Facebook срещу вас в развода.

5. Може да ви депресира.

6. Може да ви струва работата.

7. Може да ви отдели от семейството.

8. Може да улесни натрапниците и арогантните партньори да следят къде се движите.

9. Може да бъдете съдени за клевета.

10. Децата ви може да станат мишена на нападения. След като една тийнейджърка в Англия бе убита по сексуални причини от човек, представящ се във Facebook за тийнейджър, в британската версия на сайта бе добавен "паник бутон", който позволява на младежите да съобщават направо на властите за нежелано внимание, включително и за киберпосегателство. Но в американските или международните версии на Facebook още няма такъв бутон и не е известно дали компанията планира да го добави. (БТА)

А сега ще видя твоя линк.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
Green Light написа:Аз бях регистриран известно време и не ми хареса. Определено изисква и настоява за внимание Фейсбук, потвърдете приятелство, вижте забележките, потвърдете по- висока сигурност, поканиха ви в група. И снимки, снимки, надписани снимки...
аз пъ там трудно се ориентирам
сутринта видях група "Аман от Бойко Борисов!!!"
малко последователи ми се видяха, обаче :lol:

при влизане иска няква парола на пощата ми - така вади сигурно листа с контакти, ку се попълни
сигурно затова получавам в пощата покани или информация за хора, които са ми писали мейли...
Да, горе долу и моят опит е такъв. Но съвсем се вкиснах като разбрах, че регистрацията ми не може да бъде окончателно изтрита. Може да махна името и данните си, да, но си оставам регистриран, тоест моите данни ги има там в някакво хистъри. Може да искам, може да настоявам, но механизъм с който да ме изтрият няма. Е, много важно, аз съм честен мошеник, не се крия от никого, но че не е приятно, не е
Последно промяна от Green Light на 23.07.10, 14:19, променено общо 1 път.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Връщаш си го. Не мога да видя твоя линк, защото съм изтрил паролата си за вход и не влизам във фейсбук.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Така по- ли става
...
Не бе човеко. Моя линк се озорих докато пусна. С твоя няма никви проблеми...
А за моя писах - иска рег във фейса за да го зяпаш. Кво да направя като Веско само там го е сложил :)

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
...
Ами като не разбираш от техника...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:
Gaspode написа:
...
Ами като не разбираш от техника...
Изображение

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Да, горе долу и моят опит е такъв. Но съвсем се вкиснах като разбрах, че регистрацията ми не може да бъде окончателно изтрита.
сходни бяха и впечатленията ни от icq и skype
вероятно и за блоговете преди 3-4г.

хубуу, че ми каза за неизтриваемостта,
ама малко по-рано трябваше :lol:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Аз па у фейса откривам доста идейни неща.
Като например ТОВА:
- Аре, бе, кога ще пуснат социални помощи за красиви гении, че ми писна да работя?!
- Не аз имам интернет, а интернет ме има мене.
- Истинските разбирачи празнуват Джолан морнинг.

БТВ - Фейса наистина ще открие за всеки толкова, колкото човек е съгласен да покаже. По същия начин са нещата и тук и в Скайп и в ICQ-то. Ако си невнимателен може и да береш ядове. Но по този начин си ги береш и в реала, така че... :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

"A directory containing personal details about more than 100 million Facebook users has surfaced on an Internet file-sharing site. The 2.8GB torrent was compiled by hacker Ron Bowes of Skull Security, who created a web crawler program that harvested data on users contained in Facebook's open access directory, which lists all users who haven't bothered to change their privacy settings to make their pages unavailable to search engines."

http://www.thinq.co.uk/2010/7/28/100-mi ... rent-site/
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Remmivs написа:"A directory containing personal details about more than 100 million Facebook users has surfaced on an Internet file-sharing site. The 2.8GB torrent was compiled by hacker Ron Bowes of Skull Security, who created a web crawler program that harvested data on users contained in Facebook's open access directory, which lists all users who haven't bothered to change their privacy settings to make their pages unavailable to search engines."

http://www.thinq.co.uk/2010/7/28/100-mi ... rent-site/
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Магот, като си приказваме така един с друг, казаното едно че остарява с времето и друго останало е там където е казано в оная компания. Верно че се разказва и на други обаче е под формата една жена каза. А в тия заковани данни във фейсбук има някаква автентичност, която е неизменна във времето. Сбъркал, излигавил се, напил се, написал нещо и край братче, оттука натам докато интернет интернетува е на стената на позора. Даже и в тия форуми като зочо нещата потъват. Там са, но го има едното наум че съм се изложил през 2005та, а сега е 2010та, имам оправдание по давност. А във фейсбук, голите снимки на Питката с козата никога не могат да минат давност. Даже придобиват по- голямо значение, например, ако разбера че си е пуснал CVто някъде..
Ми кофти е да си все идеален, все всичко да обмисляш, все да си нащек.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

То по същия начин е и реала, Грийни. Ку Питката земе да се опитва да ме цака нещо, пак ще изровя ония снимки с козата - те са в компа все пак и аз не съм ги забравила, неееее. :-)

Всичко що ти е важно да не се знае, по-добре не го казвай, не се прави на интересен. Независимо къде - дали аналогово или цифрово - няма значение - просто не публикувай, не разказвай.
Ако някой иска да те копне за нещо и някога си си бил достатъчно открит да си подадеш главата, той ще го направи.
Ако си параноичен за интернета, би трябвало да си параноичен и за реала. Единствената разлика е в броя хора, които знаят нещо за теб, както и че в реала им гледаш очите докато се дъниш - това може леко да те възпре и до там.
Живота ни стана такъв, че във всяка една ситуация, независимо къде, човек трябва да е достатъчно наясно какво може и какво не може да прави. Ако сме достатъчно отговорни към себе си и близките си, не виждам проблем.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

да бе така е
имайте едно на ум какво правите в паяжината
щото остава
наистина
както и това да сте наясно с това, че остава и с това, че нещата дето си драскате насам-натам могат (и) да се обърнат срещу вас,
но пък и фейса е ужасяващо блато
за мен
и просто не ми е по вкуса
наздраве
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Green Light написа:А в тия заковани данни във фейсбук има някаква автентичност, която е неизменна във времето. Сбъркал, излигавил се, напил се, написал нещо и край братче, оттука натам докато интернет интернетува е на стената на позора.
бе нъл и тука питах дали мое а ми се трийне Фсичко :rotfl24:
нема брадчед
ще си плащаме и това е :rotfl24:
ама не на Куида :lol:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Социалната мрежа Facebook стартира нова услуга в САЩ, наречена Places, която е предназначена за смартфони и позволява на потребителите да разбират в реално време къде се намират техните приятели.

"Случвало ли ви се е да сте на място, където впоследствие откривате, че са повечето от приятелите ви? С новата услуга " Places" можете да разберете кога вие и вашите приятели се намирате на едно и също място по едно и също време", казват от компанията.

Услугата е на разположение на iPhone и други смартфони с функция географско разположение. Засега работи само в САЩ, но от компанията добавиха, че скоро ще бъде достъпна и в други страни.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=576788
Публикувай отговор