Което си е верно,....Ън написа:Айнцу - цвайнцу - драйцу - дрън...
По-добрият спечели!
Световното 2010 ЮАР Залози
О, точно затова се радвам, че се появяваш - представям си колко ти е натоварено сега.Stranniche написа:
Здрасти!
Извинявай, нямам време за клуб и скайп. Тичаме като глави без мухи от сутрин до мрак.
Ще пропусна и днешния мач, но ще пусна това.
QUE VIVA ESPAÑA
Макар че и немците са ми симпатични. Даже много.
Раздвоена и разтроена съм. Защото и холанците са супер.
И аз бях за испанците, обаче те пък взеха, че биха и сега съм затруднена и не смея да ги похваля.
Panta rhei...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Странниче, привет!Stranniche написа:Стана ми мъчно за немците.Мнемозина написа: О, точно затова се радвам, че се появяваш - представям си колко ти е натоварено сега.
И аз бях за испанците, обаче те пък взеха, че биха и сега съм затруднена и не смея да ги похваля.
В неделя ще викам за оранжевите!
И аз така!
"Спаси си деня!" - Green Light
Немски и холански? Близки ли са?Stranniche написа:[
В курса по нидерландски имаше една учителка, която се вбесяваше, защото понякога обърквах двата близки езика.
На мен холандския ми звучи адски странно, прилича по скоро на фински (или финландски).
Я да попитам - все по-често срещам нидерландски и Нидерландия вместо холандскии Холания. Що така?
А де, на мен пък не можа да ми домъчнее така, както преди ми домъчняваше за победените от тях. Ама сигурно беше, защото още им бях ядосана.Stranniche написа:Стана ми мъчно за немците.Мнемозина написа: О, точно затова се радвам, че се появяваш - представям си колко ти е натоварено сега.
В неделя ще викам за оранжевите!
Не, не е това, просто ги биха с уважение някак, почтително.
Ъъъ, нали е ясно, че за мен е важна морално-естетическата страна на нещата, не собствено-футболната?
Panta rhei...
Крайно време е коментаторите на футболните мачове да са жени! Ще бъде истински фурор!Мнемозина написа:
А де, на мен пък не можа да ми домъчнее така, както преди ми домъчняваше за победените от тях. Ама сигурно беше, защото още им бях ядосана.
Ъъъ, нали е ясно, че за мен е важна морално-естетическата страна на нещата, не собствено-футболната?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Ама коментаторите не си сменят Хфанелките.Ън написа:Крайно време е коментаторите на футболните мачове да са жени! Ще бъде истински фурор!Мнемозина написа:
А де, на мен пък не можа да ми домъчнее така, както преди ми домъчняваше за победените от тях. Ама сигурно беше, защото още им бях ядосана.
Panta rhei...
08.07.2010
Класиране:
Ако съм пропуснал някой, моля пак да се обади.
Последните два мача са:
10.07.10
Германия - Уругвай
11.07.10
Испания - Холандия
Аз казвам:
Германия
Испания
Класиране:
Код за потвърждение: Избери целия код
Грийн: 33 (+1)
Вяра: 31 (+2)
Почти Безобидна: 29 (+2)
Remmivs: 29 (+1)
Елби: 27 (+2)
Суити: 11 (+1)
Неф: 7 (+1)
Куид: 3 (+0)
Холи: 2 (+2)
ПЪТник: 2 (+2)
Гаспод: 1 (+0)
Нежимаки дори: 1 (+0)
bead_: 0 (+0)
Айвенго: 0 (+0)
Последните два мача са:
10.07.10
Германия - Уругвай
11.07.10
Испания - Холандия
Аз казвам:
Германия
Испания
- сър Айвънхоу
оня майтап с хиксовете да не го мислиш за прогноза?
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
писано е, няма как да те пропусна, т.е. има как, но не съм те пропуснал щот съм те запомнил и ще страдашсър Айвънхоу написа:кога съм давал прогнози?!
оня майтап с хиксовете да не го мислиш за прогноза?![]()
![]()
ми тоя, дето е загубил във втория полуфинал. Ма ет пък като са два... Ми тоя, дето има повече голове (загубилия) в полуфиналите.Remmivs написа:Имам мач за трето и четвърто място - награждават се три отбора и трябва да се знае кой е третия.pocti_bezobidna написа:ЗАщо два пък сега?! Нали играха полуфинали, следователно, трябва да остава само един!
Е добре:
Уругвай
Испания
Снощи докато си пекох баничките вървеше мача по Дарик и казаха, че някой нахлул на терена, зрител това.
Мислех си, че може да стане много забавно, ако пускат нахлулия да играе - вадят футболист и пускат успелия да де докопа до терена.
С малко реформи тоя спорт може да стане дори интересен. Сега е пълна скука.
Освен това казаха (по Дарик тва) че съдиите през цялото верем правели грешки - и сега аз как да знам дали тези, дето са спечелили са спечелили щото са били по-добри, или щето са ги толерирали съдиите?
Принципа е важен, особено като е световно първенство.
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Stranniche
- Обратна връзка:
Холандия е област от Нидерландия, най-развитата в миналото.pocti_bezobidna написа:Немски и холански? Близки ли са?Stranniche написа:[
В курса по нидерландски имаше една учителка, която се вбесяваше, защото понякога обърквах двата близки езика.
На мен холандския ми звучи адски странно, прилича по скоро на фински (или финландски).
Я да попитам - все по-често срещам нидерландски и Нидерландия вместо холандскии Холания. Що така?
А нидерландският език прилича много на немския, колкото и на холандците да им е неприятно да им казват това. Предпочитат да сравняват езика им с английския
Да, излиза, че Холандия е неправилно всъщност...Stranniche написа:Холандия е област от Нидерландия, най-развитата в миналото.pocti_bezobidna написа:Немски и холански? Близки ли са?Stranniche написа:[
А нидерландският език прилича много на немския, колкото и на холандците да им е неприятно да им казват това. Предпочитат да сравняват езика им с английския. Фонетиката ми беше най-трудна, особено произнасянето на думата "лук" - ui, което е нещо средно между А, У и И, но се свиква. В много области говорят със силно изразено Х, сякаш хххрачат. Граматиката е по-лесна от немската, защото няма падежи
.
на мен езикът им ми звучи по-близък до финландския (или фински), немския пак хващам някаква логика на думата, но нидерландския
Работихме по един порект и с финландци, и с холандци - тогава че чудех на близостта на двата езика. Имам чуството, че са непроизносими думите им. и исландския също.
интересно сега - нидерладнец ли е парвилно или холандец?
ПП. ей са прочетох, че нидерландския е от немската езикова група и че някой от нидерландците можел да се обиди, ако му кажеш холандец
деее, после нас щЪ обиждат на балканци, ей![/b]
Последно промяна от annonymus на 08.07.10, 15:59, променено общо 1 път.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Вчера слязох в центъра на града и там имаше хора с немски и испански флагчета.Remmivs написа:как е зад океана
Като пристигнахме обаче много по-големи вълнения имаше около внушителният гей парад, който даваха часове по телевизията, а вестниците писаха оди за някакъв баща, който шествал в памет на сина си, който бил герой, защото came out, но загинал при катастрофа миналата година.
В същото време тук беше английската кралица, но не можах да я поканя на закуска, защото любимата ми при предишните ми идвания закусвалня беше вандализирана по време на срещата на G20.
хаха...Не знам защо се кефиш Неф?Неф написа:Sweety написа:Германия - Уругвай - 1
Испания - Холандия - 2
Аз тази двойка я написах ей така просто, малко на пук на моя холандски екс-бф!.. щото той моля ти се бил реалист, и знаел ,че испанците ще бият, щото те били по-силни от германците, а пък холандикте били по-слаби от германците и за това ще ли да паднат!
Е така е, ама не съвсем. То ако беше така никога нямаше и ние да сме били на полуфинал
щото за това футбола е по-интересен от Ф1, по-често стават изненади...
трябва оптимизъм!
И после...дето вика Рем...това си е вероятности..така, че що да не играя 2?
Няма ли да има някакъв коефицент за финала, а рем?
нещо x10, x20?
P.S.1
И той определено не е нидерландец, а холандец, щото като викат на мач, викат (лично ги чух по телефона)
Холанд! Холанд!..никoй не вика Нидерланд...мдаа..
P.S.2 nice to see you Stranger!
Блажени са бедните духом
Не се кефя,
това е и моят залог.
Аз бях за Германия.
Но нали видя какво стана.
Сега това е залогът ми.
Уви!
п.п. Дребосъчето ми е болно- гнойна ангина с афти в устата и кръвоизлив в окото- ей такова чудо не съм виждала. Вирус от детската градина. Скапано ми е и хич не ми е до кеф.
това е и моят залог.
Аз бях за Германия.
Сега това е залогът ми.
Уви!
п.п. Дребосъчето ми е болно- гнойна ангина с афти в устата и кръвоизлив в окото- ей такова чудо не съм виждала. Вирус от детската градина. Скапано ми е и хич не ми е до кеф.
Спокойно Неф-и,п.п. Дребосъчето ми е болно- гнойна ангина с афти в устата и кръвоизлив в окото- ей такова чудо не съм виждала. Вирус от детската градина. Скапано ми е и хич не ми е до кеф.
знаеш кви страхотии съм виждъл
ше се оправи сигурен съм
само не се шашкай
а наесен, заедно до Топчии:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
оооох, милото, това вярно е много кофти, на мене ми се случи и добре, че май не беше най-тежка форма, но това с окото за първи път го чувам...дано позволява да мажеш афтите...добрата новина е , че след два дни може да е много по-добре и да успееш да се покефиш на финала:-)Неф написа: п.п. Дребосъчето ми е болно- гнойна ангина с афти в устата и кръвоизлив в окото- ей такова чудо не съм виждала. Вирус от детската градина. Скапано ми е и хич не ми е до кеф.
До 7 годишна възраст само с вируси и бактерии се занимаваме...
Бързо оздравяване му желая на дребосчето!
Блажени са бедните духом
да,Kent написа:Спокойно Неф-и,п.п. Дребосъчето ми е болно- гнойна ангина с афти в устата и кръвоизлив в окото- ей такова чудо не съм виждала. Вирус от детската градина. Скапано ми е и хич не ми е до кеф.
знаеш кви страхотии съм виждъл
ше се оправи сигурен съм
само не се шашкай
а наесен, заедно до Топчии:-)
благодаря
и извинявай, още не съм проверила подробностите.
Ще стане, със сигурност.
Ще се оправи, знам, но ми се е свило сърцето и как ми се спи, а поредната безсънна нощ се очертава.
Поне мач да имаше днес
Не дава да мажа вече,Sweety написа:оооох, милото, това вярно е много кофти, на мене ми се случи и добре, че май не беше най-тежка форма, но това с окото за първи път го чувам...дано позволява да мажеш афтите...добрата новина е , че след два дни може да е много по-добре и да успееш да се покефиш на финала:-)Неф написа: п.п. Дребосъчето ми е болно- гнойна ангина с афти в устата и кръвоизлив в окото- ей такова чудо не съм виждала. Вирус от детската градина. Скапано ми е и хич не ми е до кеф.
До 7 годишна възраст само с вируси и бактерии се занимаваме...
Бързо оздравяване му желая на дребосчето!
нищо не дава, стиска устата и се върти. Сега и капките не дава да и капна в очите, и тях стиска милото.
Но и това ще мине, знам, всичко минава,
и мачовете и те
Благодаря Суити!
е щом не дава, не мажи...само да се мъчитеНеф написа:
Не дава да мажа вече,
нищо не дава, стиска устата и се върти. Сега и капките не дава да и капна в очите, и тях стиска милото.
Но и това ще мине, знам, всичко минава,
и мачовете и те
Благодаря Суити!
дано поне да си пийва по малко бира дребосъчето:winkw:
та по лесно да заспива (шегувам се, да не помислиш нещо)...ама то като се умори, рано или късно заспива ще заспи
и не збаравяй най-важното правило за една майка с малко дете:
Заспи ли детето, лягаш и заспиваш и ти!
ДОРИ И ДА ИМА ФИНАЛ НА СВЕТОВНОТО!:winkw::lol:
п.с. ех..това когато е болно най-вече:-)
Блажени са бедните духом
- Stranniche
- Обратна връзка:
Хей! Стискам палци бързо ад се оправите и да забравите за тази ангина!Неф написа:Не се кефя,
това е и моят залог.
Аз бях за Германия.
Сега това е залогът ми.
Уви!
Щом не дава да я мажеш, що не и земеш едно спрейче тантум- верде за афтите?..Неф написа:Благодаря за загрижеността на всички ви!
Двес в добавка сме със ситен обрив.
Иде ми .... не знам кво ми иде вече.
Футбол защо няма днес,
егати и времето, не спира вече втори ден да вали.
По-скапано не ми е било скоро!
скапах темата, сори!:blink:
Бързо оздравяване желая.
Ситните пъпчици може да са от температурата, но може и да са реакция към антибиотика. Нали даваш антибиотик? Консултирай се и за тях. Големият като беше на няколко месеца направи такава реакция към еритромицин
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Пръскам с Тантум верде,Ън написа:Щом не дава да я мажеш, що не и земеш едно спрейче тантум- верде за афтите?..Неф написа:Благодаря за загрижеността на всички ви!
Двес в добавка сме със ситен обрив.
Иде ми .... не знам кво ми иде вече.
Футбол защо няма днес,
егати и времето, не спира вече втори ден да вали.
По-скапано не ми е било скоро!
скапах темата, сори!:blink:
Бързо оздравяване желая.
Ситните пъпчици може да са от температурата, но може и да са реакция към антибиотика. Нали даваш антибиотик? Консултирай се и за тях. Големият като беше на няколко месеца направи такава реакция към еритромицин
благодаря Ън!
Водих я на кожен преди малко, тъй като обривът вече изби къде ли не.
Алергия ми направи милата /аз се съмнявах за скарлатина вече/.
Алергия към АВ, но да не го спирам.
Сега едновременно Аериус за алергия и антибиокика.
Просто прекрасно!
Дъжд, студ, задръствания,
няма къде да спреш, детето се омокри
и накрая щяхме да се сбием с един "батко" пред гаража му, че съм спряла там.
Видя ме, че излизам от клиниката с детето и въпреки това налита.
Явно така страшно съм го погледнала, че само смрънка нещо накрая.
Ох, някой каза ли наздраве.
Отивам да си налея нещо.
Ейй, това един мач да няма днес,...
волейбол гледате ли?